vdfbg Postat Februarie 15, 2012 Partajează Postat Februarie 15, 2012 Salut... Poate ma ajuta si pe mine cineva cu vreo idee...Am un wrangler 4.0 din 1995 si am o problema cu 4x4... Si pe 4H si pe 4L la fel... Pe asfalt merge bine, cupleaza, se aprine si becul si se invart si rotile.... Problema apare pe namol sau pe zapada... Cand patineaza spatele se aude un zgomot (cred ca din cutia de transfer) si rotile din fatza NU PREA se mai invart ... :) Chiar asa fac , se invart din cand in cand, cateva ture si se opresc, incearca sa se invarta dar parca patineaza ceva undeva ( in cutia de transfer sau in puntea fatza)... Se aude un zgomot ca atunci cand nu intra bine in viteza si incerci sa pleci de pe loc, un carait destul de puternic ( se pare ca vine din cut de transfer)... Vreo idee ceva? Vroiam sa-i cumpar o cutie de transfer SH dar mi-e sa nu dau banii degeaba si sa fie altceva, ca am mai patit-o.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 15, 2012 Partajează Postat Februarie 15, 2012 (editat) Re: Probleme transmisie. Please help... Buna ziua ! Se poate intampla sa ai probleme cu cutia de transfer, in special daca ai la ea si pozitie de 4x4 permanent (NP/NV242) ceea ce ma indoiesc. Daca nu ai 4x4 Full Time, nu ai ce cauta in 4x4 pe asfalt sau beton, adica pe suprafete cu aderenta ! Adica ai doar 4x4 Part Time, si pe mare, si pe mic. (NP231). De la cutia de transfer pana la puntea fata este o distanta mare. Asigura-te clar de unde vine caraiala aia. La puntea fata, daca ai si Vacuum Disconnect (improbabil, dar posibil), acesta poate fi o sursa de probleme de cuplare a planetarei din dreapta. Deasemenea, poate ai ceva dinti sariti de pe pinion sau de pe coroana. Sau poate nu se face cuplajul perfect in cutia de transfer, datorita timoneriei de comanda deformate/uzate/ruginite/cu jocuri, si cand incep transferurile de cuplu sa se faca in fortaj (patinare roti), cutia de transfer tinde sa "sara" din pozitia comandata de tine. Se mai poate intampla sa ai lantul de transmisie din cutia de transfer prea intins sau uzat, si atunci iarasi angrenarea se face incorect, doar ca n-ar trebui sa caraie in aceasta situatie. Totusi, daca datorita lantului prea intins angrenarea din grupul fata sa face cu socuri, poate cu o ocazie anterioara ai ras ceva din dantura grupului conic. Eu as incepe cu izolarea clara a zgomotului, si apoi as desface capacul grupului fata, sa vad daca dantura este intacta. Stima, Dragos Editat Februarie 15, 2012 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vdfbg Postat Februarie 19, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2012 Re: Probleme transmisie... Pls help... Mersi mult... O sa desfac prima data grupul fatza... Daca tot sunt acolo vreau sa-i schimb planetara dreapta fatza cu una de cherokee... Eu am sitem cu vacum si planetara din 2 buc pe dreapta... Trebuie sa cumpar una de cherokee... Intrebarea ar fi cu cate caneluri tre sa cumpar? Am inteles, dar nu sunt sigur, ca la wrangler sunt cu 29 de caneluri si la cherokee si grand cherokee sunt cu 31... Sau tot cu 29? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 Re: Probleme transmisie... Pls help... Buna ziua ! In mod normal, planetarele unei Dana 30 au 27 de caneluri. Ce nu-ti place la planetara aia de-o schimbi ? Si pe Cherokee este prezent sistemul cu vacuum pana prin 1996. De atunci s-a trecut la planetara dintr-o bucata si cruci ceva mai mari. Deci vezi ce iei, ca sa n-ai cruci diferite pe fata, desi n-ar fi nimic grav. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 (editat) Re: Probleme transmisie... Pls help... HeavyD...vezi ca are o cutie de transfer NP231 ... verifica grupurile si planetarele, apio crucile de la cardane...dupa care ajungi in Cutia de transfer. Pt planetara cu Q Disconnect cea mai desteapta chestie ar fi sa o inlocuiesti cu una lunga de TJ fara Quicker disconnect...si rezolvi o mare tiganie care a fost facuta cu acest QD. Planetara este cu 27 de caneluri si sunt pe stoc. Editat Februarie 28, 2012 de worldscape Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate