Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Suzuki jimny - trage dreapta in 4x4

morientes

Postări Recomandate

Re: Suzuki jimny

buna ziua

am o problema la suzuki jimny

in momentul cand cuplez 4x4 si merg pe strada directia trage dreapta

cine ma poate ajuta

Salut,

Ce MRL-uri ai? Sunt cele automate de fabrica (actionate vacuumatic) sau manuale?

Incearca sa verifici daca ambele MRL-uri cupleaza cum trebuie.

Jimnyholic inside :j

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Suzuki jimny - trage dreapta in 4x4

Buna

Am patit si eu - MRL automat de fabrica.... demonteaza MRL-ul si roata, apoi decupleaza furtunul de vacuum care este inspre botul masinii si sufla niste aer cu un compresor in stutul unde intra furtunul... foarte probabil sa fi intrat vaselina pe acolo. Tin sa precizez ca in cazul meu nu afisa vreo eroare, ledul 4WD era constant aprins cand cuplam 4x4 dar o roata nu tragea. Cand montezi la loc MRL-ul sa folosesti niste silicon negru de etansare.

Link spre comentariu

. Tin sa precizez ca in cazul meu nu afisa vreo eroare, ledul 4WD era constant aprins cand cuplam 4x4 dar o roata nu tragea.

Oricum fata nu iti tragea la momentu respectiv... doar daca ai blocant......:wink:

Link spre comentariu

Buna ziua !

@LorD'eko:

In regim de 4x4, si fata trage, chiar daca tu nu crezi... Poate nu la fel cu spatele, daca aderenta e diferita, dar trage.

Cu blocant central blocat, va trage egal cu spatele...

@balmariuz:

Nu ajuta cu nimic daca-ti editezi mesajele dupa ce scrii prostii...

Stima,

Dragos

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

Cand montezi la loc MRL-ul sa folosesti niste silicon negru de etansare.

Nu ar trebui sa fie necesar. Mai degraba un colier pe furtun. Totusi, daca pui silicon, lasa-i si timp sa se intareasca, altfel va ajunge prin filtrele care sint un pic mai sus si se va intari acolo, iar mai tirziu MRL-urile nu vor mai fi comandate :wink:

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Cind montezi MRL-ul pe butucul rotii , folosesti silicon daca nu ai alta garnitura de schimb...Nu se referea la furtune .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Buna ziua !

@LorD'eko:

In regim de 4x4, si fata trage, chiar daca tu nu crezi... Poate nu la fel cu spatele, daca aderenta e diferita, dar trage.

Cu blocant central blocat, va trage egal cu spatele...

Salut ! Te contrazic. Daca la Jimny nu cupleaza un MRL adio tractiunea fata. Nu are blocant central.:wink: Ma refer strict la Jimny.

Link spre comentariu

Buna seara !

In principiu, LorD'eko, ai dreptate. Tot uit ca nu toti au blocant si in puntea fata, si eu am plecat de la aceasta premisa, fiind obisnuit cu agregatele mele. Si Jimny nu are deloc diff central, parca, darmite blocant, ca nu e cazul.

Ca daca diferentialul fata e liber, si s-a dus un MRL sau planetara fata, ramai doar cu tractiune spate, e clar.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Buna seara !

Eventual, cuplare intarziata a MRL-ului de pe partea in care te-a tras. Din ce motiv intarziata, ramane sa descoperi.

In principiu, si MRL-urile automate si cele manuale pot face figuri din diverse motive (uzura, vaselina intarita de la frig, probleme de vacuum, etc.).

Acesta este de fapt si motivul pentru care nu agreez MRL-urile, si incerc sa ma scap de ele atunci cand le am. In sensul ca exista drive flanges, care odata montate, fac treaba pentru care au fost gandite. Adica tin planetara legata de roata definitiv.

In cazul in care esti dispus sa renunti la MRL-uri, este cea mai buna solutie, daca nu cumva unica, in special daca nu ai blocant fata. Iar daca vei avea vreodata, comportamentul masinii (nu numai in regim de 4x4, ci si in 4x2) va depinde de marca si modelul de blocant ales.

Succes la identificarea problemei !

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

App. Ia verifica supapa de sens. Iese un furtunel mic din "carburator" trece prin supapa de sens si intra la electrovalva acolo. Poti sa o scoti sa incerci pe direct. La mine era infundata si cand cupla, cand nu cupla. Mi-a luat ceva pana m-am prins:ha:. Am desfacut de vreo 3 ori tot sistemu vacuumatic si mrl-uri si tot.:ha:. Dupa ce am schimbat supapa aia de sens merge brici. Tot din cauza la supapa asta nu imi statea bine nici la relanti.... Aia e pusa acolo in caz ca iti da rateu in admisie.:h5

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare