Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie SUZUKI SAMURAI model dupa 1999

OVY

Postări Recomandate

Salutare,

vreau sa cumpar un samy stock din Germania model dupa 99,buget pana in 5000 euro si as dori sa culeg niste informatii de la cunoscatori despre acest model.Sunt singurele modele pe care le mai gasesti cu km putini si arata foarte bine.De mai bine de o luna citesc pe acest forum postarile voastre dar nu am gasit prea multe informatii despre aceste modele.Ma gandeam si la un Jinmy dar se pare ca toti spun ca samy ar fi cel mai fiabil dintre toate si cel mai bun in teren.

Ma intereseaza pentru plimbari pe munte adica drumuri forestiere si in scop profesional (masuratori.etc.) in zone cu noroi "prietenos" din zona de campie a Transilvaniei.

In timp o sa il si modific dar vreau sa ma obinuiesc cu el, dupa aceea vreau sa fac modificarile.Rationamentul meu se bazeaza pe faptul ca,daca are km putini nu o sa am probleme cu el, cel putin la inceput pana ma familiarizez.

Pe teren am folosit pana acum Hyundai Tucson dar nu pot sa zic despre aceasta masina ca e pentru teren (prea multa electronica si greutate f mare).

va multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfat achizitie SUZUKI SAMURAI model dupa 1999

Salut ,

In bugetul asta o sa ai de unde alege . Intradevar nu sunt multe informatii despre samuraiul model nou ( Santana ) . Ai trei variante din care poti alege .

Doua dintre ele au suspensia pe arcuri lamelare ( vor fi cel mai ieftine de inaltat ) si una pe elicoidale . La cele pe lamelare vei gasi doua motoare , ti le spun dupa codul motor G13BA este motorul de 1.3 in 8 valve si 70 CP si G13BB care are 16 valve si 80 CP . La cel pe elicoidale vei gasi doar motorul G13BA .

Toate modelele de Santana au servodirectie si un bord mult mai frumos decat cel anterior . Iti recomand modelul METAL TOP cel cu caroserie integrala NU cel decapotabil . In Romaia nu se preteaza cel decapotabil plus ca vei calatori mult mai linistit in cel "capotat" si ca zgomot si ca siguranta a masinii parcate. Principalul minus la modelul asta este caroseria care in mod normal daca nu a fost reparata niciodata prezinta urme de rugina agresiva ( nu te speria de asta ,in felul asta o poti repara mult mai bine si mai temeinic la noi in Romanica )

Ca fiabilitate poti citi mai multe pe forum dar la "chin" samuraiul rezista cu brio pe cand fratele lui mai tanar este mai pretentios .

• Like 1

Samurai G13BA ,Calmini 3" ,LowRange 4.16 : 1 , CENTERForce 2 ,BFG 30" MT

Toyota KDJ125 1KD-FTV BFG 245/75/17 AT

Golf 5 1.9TDI STOK

Link spre comentariu

Salut ,

In bugetul asta o sa ai de unde alege . Intradevar nu sunt multe informatii despre samuraiul model nou ( Santana ) . Ai trei variante din care poti alege .

Doua dintre ele au suspensia pe arcuri lamelare ( vor fi cel mai ieftine de inaltat ) si una pe elicoidale . La cele pe lamelare vei gasi doua motoare , ti le spun dupa codul motor G13BA este motorul de 1.3 in 8 valve si 70 CP si G13BB care are 16 valve si 80 CP . La cel pe elicoidale vei gasi doar motorul G13BA .

Toate modelele de Santana au servodirectie si un bord mult mai frumos decat cel anterior . Iti recomand modelul METAL TOP cel cu caroserie integrala NU cel decapotabil . In Romaia nu se preteaza cel decapotabil plus ca vei calatori mult mai linistit in cel "capotat" si ca zgomot si ca siguranta a masinii parcate. Principalul minus la modelul asta este caroseria care in mod normal daca nu a fost reparata niciodata prezinta urme de rugina agresiva ( nu te speria de asta ,in felul asta o poti repara mult mai bine si mai temeinic la noi in Romanica )

Ca fiabilitate poti citi mai multe pe forum dar la "chin" samuraiul rezista cu brio pe cand fratele lui mai tanar este mai pretentios .

Multumesc.

Daca ai spus Santana e clar ca a fost fabricat numai in Spania modelul asta,dar ambele motoare sunt injectie multipunct?Banuiesc ca cel de 80 de cai e cel cu care e echipat si Jimny (despre modelele diesel nici nu pomenesc ca am citit multe opinii).Diferentele dintre motoare le-am mai vazut prin poze,ma refer strict la cele vizuale,dar am vazut si modele cu motor de 70 CP Euro 3,ce-i drept putine modele,e posibil?Referitor la garda la sol sunt diferente intre modele?

Problema e ca o sa ma duc in Germania cu un prieten care se pricepe doar la afaceri cu autoturisme si la actele care se intocmesc acolo si nici unul nu ne pricepem la masini off road.Mai trebuie sa dezleg si misterul cu MRL-urile ca nu imi imaginez eu exact cam cu ce se mananca (stiu de pe forum ca exista si cele automate) si cand sa o cumpar cum imi dau seama daca masina e echipata cu cele automte sau cu cele manuale (care eventual au fost demontate) ca la unele modele parca le "lipseste" ceva dintre prezoane.

Ar fi interesant sa vad in actiune samuraiele dar de unde as putea afla cand are loc o intalnire in zona Ardealului in saptamanile viitoare?

Link spre comentariu

Sfatul meu e sa te orientezi mai degraba catre o Vitara ... ai mai mult spatiu si e mult mai confortabila, iar daca schimbi carcasa grupului fata cu una metalica deja e mai rezistenta decat Sami si ramai si cu bani in buzunar pentru anvelope, blocant, etc.

• Like 1

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Ca sa bag si eu un cui.Ca posesor de Samurai la bugetul pe care il ai recomand sa iti iei Jimny.Am mers cu amabele modele si in regim de sosea si in regim de offroad si in regim de concurs.Daca nu iei masina ca sa iesi cu ea stict in padure (si padurea sa fie in spatele casei) atunci, repet, ia-ti Jimny.Suspensia pe elicoidale e mult mai prietenoasa decit cea pe foi, stabilitate mult mai buna in curbe, tinuta de drum, etc.Caroseria la Jimny e mult mai bine inchegata si insonorizata si foarte important, este mult mai bine tratata anticoroziv.La jimny nu vei gasi problemele ruginei care le gasesti la Samurai.Eu nu am vazut pe nimeni, nicaieri, sa se plinga de rugina la Jimny.Aerul conditionat este mult mai raspindit la Jimny, la Samurai e raritate.

Ca rezistenta, cardanele sint mult mai groase si mai tzepene la Jimny.La fel, cardane rupte la Samurai am tot vazut, la Jimny nu.Puntile, aproape acelasi drac ca la Samurai.Daca nu o hirjii se copaci incit sa schimbi aripi, bari si alte ornamente, consider ca e mai bine Jimny.Si pot sa iti mai aduc si alte argumente.Ca Samuraiul poate fi modificat mai mult si mai ieftin, nu cred ca te intereseaza avind invedere ce vrei sa faci cu masina .

Editat de PYZ
Link spre comentariu

Multumesc.

Daca ai spus Santana e clar ca a fost fabricat numai in Spania modelul asta,dar ambele motoare sunt injectie multipunct?Banuiesc ca cel de 80 de cai e cel cu care e echipat si Jimny (despre modelele diesel nici nu pomenesc ca am citit multe opinii).Diferentele dintre motoare le-am mai vazut prin poze,ma refer strict la cele vizuale,dar am vazut si modele cu motor de 70 CP Euro 3,ce-i drept putine modele,e posibil?Referitor la garda la sol sunt diferente intre modele?

Problema e ca o sa ma duc in Germania cu un prieten care se pricepe doar la afaceri cu autoturisme si la actele care se intocmesc acolo si nici unul nu ne pricepem la masini off road.Mai trebuie sa dezleg si misterul cu MRL-urile ca nu imi imaginez eu exact cam cu ce se mananca (stiu de pe forum ca exista si cele automate) si cand sa o cumpar cum imi dau seama daca masina e echipata cu cele automte sau cu cele manuale (care eventual au fost demontate) ca la unele modele parca le "lipseste" ceva dintre prezoane.

Ar fi interesant sa vad in actiune samuraiele dar de unde as putea afla cand are loc o intalnire in zona Ardealului in saptamanile viitoare?

Ca diferente vizuale este foarte usor , pe carcasa de la cureaua de distributie scrie 16v ,la cel de 80 cp si 8v la cel de 70 cp plus ca pe brief scrie codul motor clar . Cat despre Euro 3 sa stii ca motorul de 80 cp iese sigur plus ca mai poti sa ii faci depreciere si sa ii mai scazi taxa .

Diferenta de garda intre ele nu este .

La MRL -uri este simplu cele automate nu au inscriptia si mecanismul de LOCK si UNLOCK pe butucul rotilor din fata . Aici iti recomand sa le iei manuale pentru ca cele automate nu isi fac treba 100% si grupul pe fata inca se invarte cand o scoti din 4x4 avand un impact negativ asupra consumului si uzurii .

Cat despre SAMURAI versus Jimny versus Vitara te las sa te documentezi singur . Eu unul le-am avut pe toate si m-am intors la samurai .

• Like 1

Golf 5 1.9TDI STOK

Link spre comentariu

Motorul 1.3 16 valve de 80 cp este foarte rar pe Samurai. Au fost putine unitati, intre 2002-2003. Sincer eu acuma am aflat ca sint Samuraie cu acest motor, si dupa ce m-am documentat am vazut ca sint mai comune in Chile. Asa ca daca gasiti un Samurai cu acest motor inseamna ca sinteti foarte norocos :grin:.

@bgg2004: sint curios daca unu' dintre cele doua Samuraie care detineti are acest motor :tk.

Cu respect,

Teodor.

• Like 1
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

Motorul 1.3 16 valve de 80 cp este foarte rar pe Samurai. Au fost putine unitati, intre 2002-2003. Sincer eu acuma am aflat ca sint Samuraie cu acest motor, si dupa ce m-am documentat am vazut ca sint mai comune in Chile. Asa ca daca gasiti un Samurai cu acest motor inseamna ca sinteti foarte norocos :grin:.

@bgg2004: sint curios daca unu' dintre cele doua Samuraie care detineti are acest motor :tk.

Cu respect,

Teodor.

busu4x4 are un astfel de motor pe samuraiul lui asa ca pentru mai multe detalii contactati-l.

Nu inteleg de ce le spuneti Santana samuraielor dupa 99. Santana Motors e numele fabricii Suzuki din Spania in care Samuraiele au fost construite cu mult timp inainte si de 99. Al meu din 96 tot la Santana Motors este facut. :h5

• Like 1

Va salut !

Link spre comentariu

busu4x4 are un astfel de motor pe samuraiul lui asa ca pentru mai multe detalii contactati-l.

Nu inteleg de ce le spuneti Santana samuraielor dupa 99. Santana Motors e numele fabricii Suzuki din Spania in care Samuraiele au fost construite cu mult timp inainte si de 99. Al meu din 96 tot la Santana Motors este facut. :h5

:tk

Am vazut ca samuraiul lu' busu4x4 este din 2002, deci sa incadreaza intre ani spusi de mine mai sus. Referitor la Samurai Santana, asa este, nu are nici-o legatura anul de fabricatie cu numele Santana. Cum a spus si @omoroka Samuraiele Santana sint acele care au fost fabricate in Spania si au avut aceasta denumire de cand au inceput sa fie fabricate pana cand sa inchis fabrica din Linares (Santana Motors).

Cu respect,

Teodor.

• Like 1
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

Cu respect,

Teodor.

Da unul dintre ele avea motorul de 80cp si intradevar era fabricat in 2002. In momentul de fata este la un prieten si ocazional mai merg cu el din cand in cand . Diferenta de 10 cp se simte si motorul functioneaza altfel , merge altfel la relanti ,la rece, si consumul este mai mic pe general ( la cel de 80 cp ) .

Am uitat sa mai mentionez un avantaj al Samuraiului model nou : alternatorul este mai mare , 70 Ah fata de 45 Ah cat au cele mai vechi .

• Like 1

Golf 5 1.9TDI STOK

Link spre comentariu

Da unul dintre ele avea motorul de 80cp si intradevar era fabricat in 2002. In momentul de fata este la un prieten si ocazional mai merg cu el din cand in cand . Diferenta de 10 cp se simte si motorul functioneaza altfel , merge altfel la relanti ,la rece, si consumul este mai mic pe general ( la cel de 80 cp ) .

Am uitat sa mai mentionez un avantaj al Samuraiului model nou : alternatorul este mai mare , 70 Ah fata de 45 Ah cat au cele mai vechi .

Nu stiu din ce an au inceput sa puna astia de la Santana alternatorul de 70Ah cert e ca si al meu il are

• Like 1

Va salut !

Link spre comentariu

Ce parere aveti de asta?

samy.JPG.06a13d8338f1fb8cb6e6be6f2d01d0f1.JPG

La roti ma refer,e posibil sa aibe MRL-uri automate?Referitor la alternatorul de 70 Ah,sa inteleg ca nu va trebui sa mai fac modificari daca o sa montez troliu si niste faruri suplimentare?

Link spre comentariu

Asta are un fel de mrl-automate in sensul ca planetarele fata sunt blocate in permanenta.Se pot schimba 400 ron second sau 170 euro AVM-uri. Totusi poate gasesti acest model de Samurai pe elicoidale. E mult mai confortabil.Cel din imagini e cu arcuri pe foi.

• Like 1
KDJ 90, DID-163 hp
Link spre comentariu

Nu are mrl-uri. Are capace in capetele planetarelor. Adica planetarele si cardanul fata se invart permanent cand masina ruleaza, chiar si atunci cand esti 2x4, insa nu se transmite forta motrica. Se invart datorita angrenajului roata-planetara-diferential-cardan. Poate intelegi ca aceste mrl-uri nu sunt ceva care sa te determine sa renunti la un Samurai daca este OK in rest.:wink:

• Like 1
SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu

Ce parere aveti de asta?

[ATTACH=CONFIG]131729[/ATTACH]

La roti ma refer,e posibil sa aibe MRL-uri automate?Referitor la alternatorul de 70 Ah,sa inteleg ca nu va trebui sa mai fac modificari daca o sa montez troliu si niste faruri suplimentare?

la mine cu alternator 70Ah si bateria amarata... d'aia mica ca de motoreta :ha:... cu care am cumparat-o eu acum 3 ani, inca nu am avut probleme... doar ca trebuie sa schimb rulmentii alternatorului ca piuie ca o privighecioara beata

• Like 2

Va salut !

Link spre comentariu

@OVY este exact ca al meu ( sa te uiti pe la colturi - imposibil sa nu aiba niste rugina :) ) .

Se recomanda pentru troliu o baterie de minim 650 Ah ,masina are pe ea de obicei una de 450 Ah dar dupa cum spunea si omoroaka daca nu te troliezi toata ziua merge si asta stas .

Si Giani are dreptate cu elicoidalele dar astea pe elicoidale sunt niste struto-camile nici Samuraie nici Jimny in concluzie modificarea lor costa considerabil mai mult decat la suspensia pe foi si la elicoidale nu obtii la sfarsit aceasi produs fiabil ca la foi

Trebuie sa te gandesti ce vrei sa faci cu ea ...dar daca iti surade Samuraiul sigur vrei si un pic de extrem si pentru asta iti trebuie o garda la sol mai mare niste reductii in grupuri si in reductor plus alte "bunatati" pe care o sa le "descoperi" usor usor pe parcurs .

Cele mai multe inbunatatiri le gasesti pentru varianta pe foi la preturi pe masura mashinutei :)

• Like 1

Golf 5 1.9TDI STOK

Link spre comentariu

@OVY este exact ca al meu ( sa te uiti pe la colturi - imposibil sa nu aiba niste rugina :) ) .

Se recomanda pentru troliu o baterie de minim 650 Ah ,masina are pe ea de obicei una de 450 Ah dar dupa cum spunea si omoroaka daca nu te troliezi toata ziua merge si asta stas .

Si Giani are dreptate cu elicoidalele dar astea pe elicoidale sunt niste struto-camile nici Samuraie nici Jimny in concluzie modificarea lor costa considerabil mai mult decat la suspensia pe foi si la elicoidale nu obtii la sfarsit aceasi produs fiabil ca la foi

Trebuie sa te gandesti ce vrei sa faci cu ea ...dar daca iti surade Samuraiul sigur vrei si un pic de extrem si pentru asta iti trebuie o garda la sol mai mare niste reductii in grupuri si in reductor plus alte "bunatati" pe care o sa le "descoperi" usor usor pe parcurs .

Cele mai multe inbunatatiri le gasesti pentru varianta pe foi la preturi pe masura mashinutei :)

Multumesc pentru sfaturi tuturor.

La ce ar trebui sa ma uit cand il cumpar din germania?Am vazut unul si la 28.000 de km si arata super,inca stralucea vopseaua:

1312393570_samurai1.JPG.26963efd4f1b404664025424ef84d10f.JPG1295681707_samurai3.JPG.e9bbab9f4e90e10aad41711a9a770f32.JPG773693208_samurai2.JPG.35037dd227cf4544fb5070d62e0d14d5.JPG

Despre jenti nu ma pronunt,nu am mai vazut modelul asta dar cred ca o sa gasesc originale si sa le incalt cu ceva 60 off-40 asfalt.Anvelopele din imagini au talon mic cred ca din ratiuni de consum.

Ar putea avea probleme de rugina un asemenea exemplar?daca arata asa bine si vopseaua atunci ori a fost revopsit ori a fort tinut in garaj.

Sunt discutii referitoare la tratamente antirugina pe care inca nu le-am parcurs,dar daca se prezinta bine din start mai gasesti meseriasi de moda veche care sa injecteze in sasiu si prin elementele de caroserie ulei incins cu parafina pentru protectie (am dacie "frantuzeasca" din 73 care e ca originala datorita acestor tratamente si momentan e in conservare).

Si ca sa revenim la ale noastre,de aproape 2 luni de cand ma uit pe net dupa samuraie,am vazut doar unul singur cu motor de jimny si initial am crezut ca a fost modificat dar daca tu spui ca asa a fost fabricat o sa incerc sa gasesc asa ceva.Cel pe care l-am vazut era complet revopsit arata impecabil si echipat cu niste gume faine dar nu stiu ce marca is ca nu mai gasesc poze cu el.

Salutari

Editat de Astral
  • Like 1
Link spre comentariu

Salut, iti spun la ce m-as uita eu: musai SJ 413, Japonia, injectie, 1.3 benzina, stare tehnica ok, stare caroserie musai BUNA.

Cam atat, restul sunt povesti frumoase. Spun acest lucru in conditiile in care am avut pana acum 4 Suzuki Samurai, si crede-ma am tot testat tot felul de variante.

• Like 1

Bogdan,

Facebook: Suzuki Restore

Link spre comentariu

Multumesc pentru sfaturi tuturor.

La ce ar trebui sa ma uit cand il cumpar din germania?Am vazut unul si la 28.000 de km si arata super,inca stralucea vopseaua:

[ATTACH=CONFIG]132151[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]132152[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]132153[/ATTACH]

Despre jenti nu ma pronunt,nu am mai vazut modelul asta dar cred ca o sa gasesc originale si sa le incalt cu ceva 60 off-40 asfalt.Anvelopele din imagini au talon mic cred ca din ratiuni de consum.

Ar putea avea probleme de rugina un asemenea exemplar?daca arata asa bine si vopseaua atunci ori a fost revopsit ori a fort tinut in garaj.

Sunt discutii referitoare la tratamente antirugina pe care inca nu le-am parcurs,dar daca se prezinta bine din start mai gasesti meseriasi de moda veche care sa injecteze in sasiu si prin elementele de caroserie ulei incins cu parafina pentru protectie (am dacie "frantuzeasca" din 73 care e ca originala datorita acestor tratamente si momentan e in conservare).

Si ca sa revenim la ale noastre,de aproape 2 luni de cand ma uit pe net dupa samuraie,am vazut doar unul singur cu motor de jimny si initial am crezut ca a fost modificat dar daca tu spui ca asa a fost fabricat o sa incerc sa gasesc asa ceva.Cel pe care l-am vazut era complet revopsit arata impecabil si echipat cu niste gume faine dar nu stiu ce marca is ca nu mai gasesc poze cu el.

Salutari

Uita-te dupa rugina la colturi ...in fata si in spate .Cel din 2002 adus de mine nu avea gram de rugina si daca il iei in starea asta si ii faci tratamente antirugina cum trebuie nu o sa ai bataie de cap . Cauta motorul de 80 cp ca merita .

In rest stii la ce sa te uiti la un 4x4 ?

• Like 1

Golf 5 1.9TDI STOK

Link spre comentariu

OVY, daca ai drum prin Cluj, da un semn si discutam mai pe larg ... vad ca esti din Turda.

Gandeste-te bine ce si cum vrei sa faci cu masina, ori iti iei Samurai ori Jimny sau Vitara. E pacat sa faci pasul si ulterior sa le schimbi.

Vad ca iti fac cu ochiul cele facute in Spania, mai precis Santana . Sunt cu totul altceva vis a vis de modelul fabricat in Japonia. De aratat arata cam la fel ... in interior este diferenta. Nu vreau sa supar pe nimeni cu acest mesaj.

• Like 1

Bogdan,

Facebook: Suzuki Restore

Link spre comentariu

OVY, daca ai drum prin Cluj, da un semn si discutam mai pe larg ... vad ca esti din Turda.

Gandeste-te bine ce si cum vrei sa faci cu masina, ori iti iei Samurai ori Jimny sau Vitara. E pacat sa faci pasul si ulterior sa le schimbi.

Vad ca iti fac cu ochiul cele facute in Spania, mai precis Santana . Sunt cu totul altceva vis a vis de modelul fabricat in Japonia. De aratat arata cam la fel ... in interior este diferenta. Nu vreau sa supar pe nimeni cu acest mesaj.

Supara-ne, supara-ne! Adica detaliaza putin.:h5

Link spre comentariu

Uita-te dupa rugina la colturi ...in fata si in spate .Cel din 2002 adus de mine nu avea gram de rugina si daca il iei in starea asta si ii faci tratamente antirugina cum trebuie nu o sa ai bataie de cap . Cauta motorul de 80 cp ca merita .

In rest stii la ce sa te uiti la un 4x4 ?

Pai nu stiu chiar exact la ce sa ma uit la un 4x4 mai studiez si ma mai informez,probleme vor fi pentru ca nu cred ca ma lasa sa il incerc cum cupleaza reductorul sau sa vad ce sunete scoate (din Germania il aduc).In rest la motor ma pricep, ca la masini am tot lucrat, asa ca hobby.Ce zici e de preferat platforma?Sau sa il aduc pe roti (cred ca trebe sa-mi iau vreo 2 saptamani concediu :grin:).

Link spre comentariu

Binenteles ca imi fac drum in Cluj ca sa discutam si daca iesi la ceva intalnire pe undeva as vrea sa vin si eu sa vad masinile in actiune (daca pot sa ma apropii cu o masina "omeneasca" :grin:).Pe vremuri am vazut mai multe samuraie preparate mai mult sau mai putin care faceau trasee intre Muntele Baisorii si Rezervatia Scarita Belioara,cunosti zona?Eu atunci eram cu enduro si am zis ca pe unde merge moto nu intra nici o masina dar.......niste ploi si niste trante bagate in fizic mi-au mai schimbat parerea :ha:.

Cat despre alegerea intre Samurai , Jimny si Vitara am tot citit pe forum de vreo 2 luni si asa am ajuns la concluzia ca ar fi bun un Samurai mai ales ca nu am probleme cu confortul ca am batut toti muntii si am dormit prin toate coclaurile posibile.

Vitara nu , deoarece am fost pe teren cu una diesel si nu are garda la sol suficienta mai are si greutate marisoara si s-a descurcat greu pe o panta (drum de pamant uscat fara bolovani),mentionez ca nu conduceam eu,conducea proprietarul care isi cunostea masina el fiind si vanator.

La Jimny m-am gindit dar am citit niste discutii Samurai vs. Jimny care inclinau balanta clar spre Samurai din toate punctele de vedere,fara sa mai pomenim de preturile subansamblelor de caroserie care sunt de-a dreptul "talharesti" dupa spusele unora la Jimny.

M-am hotarit la samurai pentru ca am citit multe lucruri bune despre el,e o masina robusta si simpla ca tehnologie care poate ajunge cam peste tot si o si poti modifica fara mari batai de cap avand in vedere multitudinea firmelor care fabrica piese si kituri pentru el.

O sa o folosesc pentru trasee montane gen Mt. baisorii - Albac cu traversare peste Muntele Mare,adica drumuri forestiere dar nu pietruite ci drumuri bolovanoase de TAF si tot felul de drumuri prin paduri care mai de care mai abandonate.Dupa o campanie de masuratori pe trasee din astea cu Tucsonul a avut nevoie de reparatii de peste 20.000 de lei.Asta inseamna sa folosesti o masina nepotrivita in teren greu,singurul ei avantaj fiind blocarea rotilor automata si te ajuta cand ramaneai cu o roata in aer,atat,in rest total nepotrivita.

Si sa inchei m-am gandit la Samurai dupa 99 pentru ca imi place ca design gasesti modele la kilometri foarte putini si foarte bine intretinute si de asta am nevoie la inceput sa ma pot obisnui cu ea si daca e sa se defecteze sa o ia mai incet sa apuc sa invat cum se repara.

Am deschis aceasta discutie tocmai pentru ca nu am gasit informatii despre aceste modele decat foarte putine, ceva de genul ca alea japoneze au cruci cardanice mai mari si cele de Spania mai mici si alte cateva informatii dar nu care sa te faca sa te orientezi spre unul japonez in detrimentul unuia fabricat in Spania.Asa ca astept pareri si discutii fara nici o suparare pentru ca imi place sa ma documentez inainte de a cumpara ceva.

Va salut si va multumesc.

• Like 1
Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Bogdane,

Cum imi dau seama ca-i fabricat in Japonia uitandu-ma numai pe poze fara sa vad seria de caroserie care incepe cu VSE la Santana si J la Japonia? Pe mobile cand ma uit nu specifica niciodata seria de caroserie.

KDJ 90, DID-163 hp
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare