Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cutie automata TD5

sgeorge

Postări Recomandate

Re: Cutie automata TD5

Ma bag si eu cu o parere: nu sunt multe elemente care pot ceda astfel incat masina sa ramana imobilizata si sa nu se auda zgomote suspecte.

Ceva similar am patit si eu, nu de mult: plecat dintr-un morman de zapada unde a fost necesar sa cuplez pe Lo, in momentul in care am vrut sa revin pe Hi, maneta diferentialului central a inceput sa se miste liber, in orice directie si masina nu mai mergea nici inainte nici inapoi. "Vinovata" de toata aceasta tevatura a fost o furca mica care face legatura intre maneta si "spigotul" de actionare al cutiei de transfer.

Stiu ca la D2 mecanismul asta foloseste un cablu asemanator cu cel de frana de mana: nu e posibil ca acesta sa fie rupt si cutia de transfer sa fi ramas in N?

Zic si eu...

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma bag si eu cu o parere: nu sunt multe elemente care pot ceda astfel incat masina sa ramana imobilizata si sa nu se auda zgomote suspecte.

Ceva similar am patit si eu, nu de mult: plecat dintr-un morman de zapada unde a fost necesar sa cuplez pe Lo, in momentul in care am vrut sa revin pe Hi, maneta diferentialului central a inceput sa se miste liber, in orice directie si masina nu mai mergea nici inainte nici inapoi. "Vinovata" de toata aceasta tevatura a fost o furca mica care face legatura intre maneta si "spigotul" de actionare al cutiei de transfer.

Stiu ca la D2 mecanismul asta foloseste un cablu asemanator cu cel de frana de mana: nu e posibil ca acesta sa fie rupt si cutia de transfer sa fi ramas in N?

Zic si eu...

Sincer nu am verificat cablul insa se simpte o aarecare forta la actionarea manetei reductorului.Nu cred ca e de acolo!Oricum acum ramane sa o aduc acasa si sa o testez mai in detaliu....dupa care vad ce e de reparat/schimbat.

Insa in privinta codulu cutiei nu sunt inca lamurit...pe net figureaza ca fiind acelasi tip de cutie atat pe pe disco 300tdi cat si pe td5

http://www.ebay.co.uk/itm/Land-rover-discovery-td5-automatic-gearbox-zf4hp-22-lt230-transferbox-/180833156248?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2a1a7efc98

http://www.ebay.co.uk/itm/Land-Rover-Discovery-1997-300tdi-ZF-4HP22-Auto-Gearbox-and-Torque-Converter-/170797717564?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item27c456583c

Dupa cum vedeti e o diferenta de pret intre ele...

Link spre comentariu

Sincer nu am verificat cablul insa se simpte o aarecare forta la actionarea manetei reductorului.Nu cred ca e de acolo!Oricum acum ramane sa o aduc acasa si sa o testez mai in detaliu....dupa care vad ce e de reparat/schimbat.

Insa in privinta codulu cutiei nu sunt inca lamurit...pe net figureaza ca fiind acelasi tip de cutie atat pe pe disco 300tdi cat si pe td5

http://www.ebay.co.uk/itm/Land-rover-discovery-td5-automatic-gearbox-zf4hp-22-lt230-transferbox-/180833156248?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2a1a7efc98

http://www.ebay.co.uk/itm/Land-Rover-Discovery-1997-300tdi-ZF-4HP22-Auto-Gearbox-and-Torque-Converter-/170797717564?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item27c456583c

Dupa cum vedeti e o diferenta de pret intre ele...

Diferenta de pret provine din faptul ca in primul link ai si cutia de transfer atasata... in al doilea ai numai cutia de viteze si convertorul de cuplu.

LE la fel, tot in primul link ai si tamburul de la frana de mana.

Editat de teddybear

Link spre comentariu

Teoretic, este aceeasi cutie.

Practic, apar doua probleme: prima ar fi ca nici una din cele trei nu este livrabila in Romania (una din ele specifica clar ca se ridica direct de la posesor). A doua problema, de care nu sunt foarte sigur, e cu rapoartele treptelor de viteza: e foarte posibil sa difere, cel putin intre benzinar si diesel. Trebuie sa verifici, macar in RAVE, ce rapoarte se dau pentru fiecare motorizare in parte.

Link spre comentariu

Teoretic, este aceeasi cutie.

Practic, apar doua probleme: prima ar fi ca nici una din cele trei nu este livrabila in Romania (una din ele specifica clar ca se ridica direct de la posesor). A doua problema, de care nu sunt foarte sigur, e cu rapoartele treptelor de viteza: e foarte posibil sa difere, cel putin intre benzinar si diesel. Trebuie sa verifici, macar in RAVE, ce rapoarte se dau pentru fiecare motorizare in parte.

Pe mine ma intereseaza strict compatibilitatea,transportul se rezolva!

Link spre comentariu

Cel mai bine ia o cutie de pe acelasi tip de masina, la RR si la 300tdi prinderile pe motor sunt diferite, trebuie sa schimbi carcasa ambreiajului (bellhousing cum spun ei). In timpul schimbarii, daca nu se slabesc suruburile care trebuiesc, se poate demonta pompa de ulei, care e exact acolo, complicatie inutila.

La 650 de lire, cutie de 60.000 mile, e alegerea perfecta. Ca sa vezi daca e ceva rupt in transmisie(grup,planetare) poti vedea daca se invarte cardanul la turatie si in D. Se poate scoate capacul de jos de la cutia de transfer(e dreptunghiular,are cam 10 suruburi) sa vezi daca ajunge miscarea acolo. Merge in R sau nu?

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Merge in R sau nu?

Nu merge nici in R

Ma interesa o compatibilitate a cutiei intrucat poate gasesc una prin tara si elimin costurile de transport din Anglia.Intrucat cutia mea ar ramane disponibila nu ar fi nicio problema in a folosii prinderile ei.

In cazul in care merge cea de pe R38 oare necesita ceva resoftare?

Link spre comentariu

Chiar daca merge cea de RR, nu merge cutia de transfer, e alt tip. Risti ca incazul in care se potrivesc cutia de viteze si cea de transfer, lungimea cardanelor sa fie problema, sau prinderea lor pe grupuri. Pentru vanzator sau reparator, faptul ca spun ca e aceeasi cutie e legat strict de componentele interne, nu inseamna ca se potrivesc de la unul la altul. Incearca pe forumurile din Anglia sa vezi ce opinie au meseriasii de acolo.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...

Nu merge nici in R

Ma interesa o compatibilitate a cutiei intrucat poate gasesc una prin tara si elimin costurile de transport din Anglia.Intrucat cutia mea ar ramane disponibila nu ar fi nicio problema in a folosii prinderile ei.

In cazul in care merge cea de pe R38 oare necesita ceva resoftare?

Daca vrei sa vezi sau verifici ceva la o cutie automata identica cu a ta, am una pe masina. Poti sa o duci la Ciolpani sau la un atelier similar daca crezi ca te ajuta cu ceva.

You don't even think to call me "Godfather"
Link spre comentariu

Omul e cam departe de Ciolpani... Si stiam ca flex plate-ul a fost de vina. Vroiam sa aflu si continuarea....

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare