Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Freza de zapada pe o Vitara

gdkonf

Postări Recomandate

Re: Freza de zapada pe o Vitara

Eu am vazut la o masina ca singura piesa de rezistenta a partii frontale era doar partea de jos, lata cam de o palma, care era practic lama. Ea era continuata in sus cu ceea ce ar fi corpul lamei, facuta dintr-un plastic pusa pe un cadru metalic. Masina avea numere de Anglia.

Si pe undeva mi se pare normal ca doar partea de jos sa aiba duritate mare.

Din pacate nu am si o poza din timpul zilei.

Sper sa intelegi din poza asta ce ziceam mai sus.

http://thumbnails105.imagebam.com/22639/0f67ba226384617.jpg

Nu cred ca are troliu.

Mi se pare interesant modelul pentru ca este mai inalta decat de obicei si poate mai usoara datorita materialului din partea superioara a lamei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 săptămâni mai târziu...

Salut! Pe un Pajero scurt 2005 se poate pune troliu si plug? Unde as putea gasi? Multumesc anticipat!

Sorin Pascovici, la Gura Humorului. Iti face ce vrei la masina si recent am vazut un plug pt daniel Drelciuc din Piatra Neamt, facut pt un nissan poatrol, cu sistem de amortizare cu arcuri si un alt plug pt un Samurai. nr tel 0745 8110301

Unde esti tu Tepes Doamne...???
Link spre comentariu

Ce dezbate-ti aici vad ca ee lama de zapada nicidecum freza.......freza e un snec...actonata ori de cardan ori de un alt motor separat..si arruca zapda.....erau pentru asa utilaje mai micute cu motor separat de trabant sau rotax...

Bafta la cautari.....

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Cred ca despre asa ceva vorbiti:

Acesta este filmulet pe care il vazusem! Foarte tare masina! Asa ceva m-ar interesa daca se poate face!

Link spre comentariu

fii sigur ca se poate face (teoretic e simplu-2 axe melcate care trag zapada in fata unui ventilator puternic) dar cu ce pret se face e alta poveste. eu mi-am facut o lama zapada pt vitara anul acesta si am folosit-o la maxim, m-am inspirat dupa producatori consacrati, cu arcuri de dat peste cap, ridicare din troliu, prindere in 3 puncte-functioneaza f bine chiar si la zapada mare, din mai multe treceri, dar .... dupa toata aceasta experienta concluzia mea este ca vitara nu se preteaza bine la asa ceva, este o masina prea fragila. pt o freza care ajunge la o greutate considerabila, ar trebui incercat pe masini cu motoare mari, peste 3000 cmc si cu sasiu mai robust

Link spre comentariu

M-am uitat atent la masina parerea mea a modificat diferentialul fata si a scos un cardan in fata asemenea sistemelor de pe camioane cu punte tandem pe spate

Toata stma mea pentru cel care a facut proiectul

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

De ce sasiu mai robust cand toata masinaria are niste roti de sprijin???? sasiul este doar ca punct de impingere.

Motorul poate sa fie de motocicleta de orice utilaj simplu cu valori cuprinse sau pana in 60 Hp.transmisie pe lant sau centrifugal si gata .Erau si cu motaoar aircooled de broasca...si mergeau bine mersi aveau deschidere de 1,5 metri si ianltime de 1 metru ..faceau partie.tin minte ca nici macar nu erau puse pe camion ci erau utilaj separat in unele parti erau cu puntea de vw si in fata doau roti de sprijin ca de roaba care sustineau sferedelul ..doau coarne cu accelaratie si niste proiectoare cococtate pe niste tevi stanga drapata......avea cutia de viteze ca mergea si inainte si ianpoi.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

M-am uitat atent la masina parerea mea a modificat diferentialul fata si a scos un cardan in fata asemenea sistemelor de pe camioane cu punte tandem pe spate

cred ca a modificat mult mai multe, a montat suplimentar motorul de 1000 cmc in zona rezervorului de benzina, daca vedeti comenzile si partea electronica nu sunt chiar simple, are pompa hidraulica pt telescoape, nu cred ca a modificat diferentalul fata,cred ca utilizeaza motorul de 1000 .

intr-adevar, ca proiect este unul foarte laborios, de admirat ,dar nu de copiat pt ca la noi inseamna sa faci inutilizabila o masina pt o zapada de sezon

Link spre comentariu

cred ca a modificat mult mai multe, a montat suplimentar motorul de 1000 cmc in zona rezervorului de benzina, daca vedeti comenzile si partea electronica nu sunt chiar simple, are pompa hidraulica pt telescoape, nu cred ca a modificat diferentalul fata,cred ca utilizeaza motorul de 1000 .

intr-adevar, ca proiect este unul foarte laborios, de admirat ,dar nu de copiat pt ca la noi inseamna sa faci inutilizabila o masina pt o zapada de sezon

Salut si LA MULTI ANI tuturor...

Foarte frumos proiectul... ma batea gandul si pe mine, dar parca nu as strica viitoare bunatate de LC ca sa incerc asa ceva... cred ca despre o lama voiam sa intreb. E mai simplu si cu mai multe treceri se rezolva o gramada de probleme.

Va salut!

Toyota Land Cruiser 120 2005 D-4D 166 CP Automatic

Ford Focus 2011 2.0 TdCI 140 CP Power Shift Titanium

Link spre comentariu

Cu lama faci treaba cat e proaspata zapada cazuta, dupa ce treci peste ea de cateva ori si e framantata, lama e cam degeaba ca nu se mai infinge in zapada doar doar daca o lasi din troliu, vorbesc de lame de 40-60 kg si 150 cm latime. Adica va trece peste zapada fara s-o ia inainte si asta e valabil mai ales in cazul celor care au o banda de cauciuc de protectie jos; lamele cu actionare hidraulica costa in jur la 1500 EUR si se defecteaza destul de des.

O freza e cu totul altceva dar de pus pe o vitara asa ceva dedicat nu cred ca sunt in varianta comerciala pentru ca ar 1. depasi valoarea masinii fiind o instalatie complexa si 2. nu se preteaza pe o masina atat de mica fiind foarte grele. Cele hobby asa ca in film nu stiu cata viata ar avea.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare