Ignis Postat Februarie 18, 2012 Partajează Postat Februarie 18, 2012 Salutare posesorilor de Daihatsu! Am gasit un Rocky interesant, destul de ingrijit la pretul de 2800 euro din 88. Proprietarul spune ca are montat un motor de Frontera turbo diesel de 2800 cmc trecut si in acte. Masina am vazut-o doar din exterior, ma voi intalni zilele urmatoare sa vad mai in detaliu. Intrebarile mele ar fi urmatoarele daca sunteti amabili sa ma lamuriti si pe mine: 1. Exista posibilitatea sa fie "utilitara" si sa se plateasca impozit vreo 700 ron/an cum spune proprietarul (nu am vz. talonul inca); 2. Am vazut doua butoane "hard" si "soft" si amortizoarele au mufa cu cabluri; banuiesc ca sistemul nu mai e functional, pot pune amortizoare clasice sau o sa fie probleme cu echiparea asta? 3. La ce ar trebui sa fiu mai atent la masina asta cand o cumpar dpdv mecanic. Particularitati ceva la care sa fiu atent? Va multumesc anticipat! :cl Ignis 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
macfero Postat Februarie 18, 2012 Partajează Postat Februarie 18, 2012 Re: Sfaturi achizitie Daihatsu Rocky Salutare posesorilor de Daihatsu! Am gasit un Rocky interesant, destul de ingrijit la pretul de 2800 euro din 88. Proprietarul spune ca are montat un motor de Frontera turbo diesel de 2800 cmc trecut si in acte. Masina am vazut-o doar din exterior, ma voi intalni zilele urmatoare sa vad mai in detaliu. Intrebarile mele ar fi urmatoarele daca sunteti amabili sa ma lamuriti si pe mine: 1. Exista posibilitatea sa fie "utilitara" si sa se plateasca impozit vreo 700 ron/an cum spune proprietarul (nu am vz. talonul inca); 2. Am vazut doua butoane "hard" si "soft" si amortizoarele au mufa cu cabluri; banuiesc ca sistemul nu mai e functional, pot pune amortizoare clasice sau o sa fie probleme cu echiparea asta? 3. La ce ar trebui sa fiu mai atent la masina asta cand o cumpar dpdv mecanic. Particularitati ceva la care sa fiu atent? Va multumesc anticipat! 1. exista posibilitatea sa fie trecuta utilitara - verica in acte sa fi sigur 2. butonul reprezinta reglajul amortizoarelor in functie de drum. la fel am avut si eu pe Feroza, dar daca o sa schimbi amortizoarele cu unele after maket, nu mai e valabil 3. cutia si motorul sa functioneze bine,fa o proba cu masina si on road si off road, verifica reductorul sa intre bine in 4H si 4L, uita-te la rugina pe la sasiu in rest daca iti place si daca esti lamurit cu cele 3 puncte de mai sus, bafta la cumparare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ignis Postat Februarie 19, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2012 Re: Sfaturi achizitie Daihatsu Rocky Imi imaginam ca pierd functia cu butoanele daca pun amortizoare AM insa banuiesc ca originale nu se mai gasesc sau au un pret f mare cu fct. respectiva si ideea era daca pun amortizoarele clasice daca se potrivesc dpdv mecanic. Sunt curios ce e cu motorul respectiv de Frontera si cat de bine a fost adaptat acolo. La consum cam la cat ar trebui sa ma astept? :cl Ignis 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ignis Postat Februarie 20, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2012 Re: Sfat achizitie Daihatsu Rocky Am fost azi am vazut masina mai in detaliu. Masina este echipata cu un motor italienesc VM06B care a fost pus si pe ARO in serie mica. Motorul este de 2500 cmc si are un impozit cat de cat acceptabil. Oricum e foarte urat ca o masina de genul asta cu motor original este pusa pe aceeasi treapta de impozit cu o masina de lux din zilele noastre cu aceeasi capacitate cilindrica. Masina merge bine si arata bine, insa eu trebuie sa mai strang niste banuti ca sa pot face achizitia. :cl Ignis 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nino Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Re: Sfat achizitie Daihatsu Rocky Consumul nu este mare la acel motor, undeva intre 10 si 13 la suta, dar ar fi bine sa fugi de acel motor, deoarece este problematic. Daca motorul este inca in mintile lui este bine, dar daca are probleme, vei investi multi bani pentru a-l aduce in parametri. Cauta pe forum, la sectiunea Jeep si Frontera pareri si probleme despre motoarele VM iar apoi trage singur concluzia daca merita sau nu investitia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ignis Postat Februarie 21, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2012 Re: Sfat achizitie Daihatsu Rocky Poti sa-mi dai te rog un link ceva unde este o astfel de discutie? In principiu banuiesc ca sunt probleme de piese in caz ca e nevoie de ceva. Pe frontera nu am gasit codul asta de motor, pe net nu gasesc nimic concludent nici nu mai stiu ce sa fac, banii sunt la limta... :cl Ignis 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nino Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Re: Sfat achizitie Daihatsu Rocky http://forum.club4x4.ro/showthread.php?57635-Frontera-2.5-tds http://forum.club4x4.ro/showthread.php?54123-Cherokee-XJ-1998-2.5-TD-diverse-probleme Motoarele sunt aproape identice, chiulasele se potrivesc de la una la alta , dar sunt multe probleme cu ele. In primul rand , sunt instabile termic aceste motoare, cum le forjezi un pic se prajesc chiulasele. Eu am un Range rover cu motor vm, si numai eu stiu cat am muncit si cati bani am investit sa aduc acel motor pe linia de plutire. Ca puncte forte, distributia este pe pinioane si nu ai probleme cu ea, este un motor zgomotos cu vibratii destul de mari, dar si foarte puternic in acelasi timp. Inca un punct minus la Daihatsu este suspensia care din ce am vazut eu in poze este cu arcuri lamelare pe spate si din acesta cauza masina flexeaza foarte putin. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ignis Postat Februarie 22, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2012 Re: Sfat achizitie Daihatsu Rocky Imi place ideea de masina inalta, de mers prin zapezi mari si un noroi ceva laun pescuit insa nu intentionez sa ma apuc de raiduri prin munti pe trasee grele. In rest nu sunt paralel cu domeniul si zic eu ca daca motorul nu are probleme ascunse acum, din vina mea sigur nu va pati nimic. :cl Ignis 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ignis Postat Februarie 29, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 29, 2012 Re: Sfat achizitie Daihatsu Rocky Inca o intrebare: - Credeti ca la autentificare imi fac probleme cei de la RAR vis a vis de anvelope care sunt cred ceva mai mari fata de 225 75 15 cat sunt in talon? Acum nici eu nu cunosc ce echivalente sunt cu 30 32..daca e cineva amabil sa imi explice sau sa imi dea un link as fi recunoscator. Va multumesc anticipat! :cl Ignis 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ignis Postat Martie 6, 2012 Autor Partajează Postat Martie 6, 2012 Re: Sfat achizitie Daihatsu Rocky Pana la urma am luat masina si nu-mi pare rau. Daca ar fi ceva mai mic si impozitul ar fi perfect insa n-avem ce face asta e tara. De acum incepe munca, placuta pentru mine de readucere in cea mai buna forma a acestui vehicul. :cl Ignis 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
criscretzu Postat Martie 6, 2012 Partajează Postat Martie 6, 2012 Re: Sfat achizitie Daihatsu Rocky Nici nu vreau sa ma gandesc ce poate face un motor mai puternic pe caroseria pe care a preluat-o si Feroza de altfel. Din toata inima iti urez sa te bucuri de ea si sa nu-ti para rau de alegere. Cand am inscris-o pe a mea ,cel de la ghiseu nici nu auzise de Daihatsu ,de aceea cred ca marca asta are multe surprize de oferit. Sa ne tii la curent !:br Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Martie 6, 2012 Partajează Postat Martie 6, 2012 Re: Sfat achizitie Daihatsu Rocky Sa o folosesti sanatos. Hai cu pozele. Pentru piese ieftine si bune iti recomand http://www.milneroffroad.com/ Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ignis Postat Martie 6, 2012 Autor Partajează Postat Martie 6, 2012 Sfat achizitie Daihatsu Rocky Multumesc pentru urari! Astept sa se mai incalzeasca un pic ca sa incep treaba. Trebuie sa ii schimb rulmentii fata si lubrifiantii de prin diferentiale si cutii. Sa vad ce fac la LSD in spate ca dupa mine nu prea functioneaza insa o sa schimb in primul rand uleiul cu unul special de LSD sa vad ce zice dupa. :cl Ignis 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ryovidiu Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 Re: Sfat achizitie Daihatsu Rocky Sa o stapanesti sanatos si sper ca la prima iesire in natura pe care o sa organizam in primavara sa ni te alaturi si sa vedem cum se comporta Rocky langa Feroza. succes. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ignis Postat Martie 24, 2012 Autor Partajează Postat Martie 24, 2012 (editat) Re: Sfat achizitie Daihatsu Rocky M-am apucat serios de treaba odata cu vremea asta frumoasa. Am desfacut discurile fata in scopul inlocuirii rulmentilor de pe fuzeta, insa am descoperit ca este un mic joc si din cauza rulmentilor mai mici din "nuca" directiei. A schimbat cineva acei rulmenti? Unde gasesc si eu un cod pentru ei? Inca nu am desfacut pana acolo sa vad ce scrie pe ei. Mi-ar trebui acest kit dar nu stiu cum sa ii comand:http://www.roodogs4wd.com.au/e-bay-store-listing/daihatsu/daihatsu-rocky-f20-f50-f55-front-swivel-hub-kit.html La magazine nu gasesc in programe dupa seria mea de caroserie. Editat Martie 24, 2012 de Ignis :cl Ignis 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrian celentanu Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 (editat) Re: Sfat achizitie Daihatsu Rocky Gasesti si semeringurile de comocinetica si rulmentii mari si cei mici care sunt pe interiorul fuzetei la Alpadrino la Bucuresti. TEl 0721297746. Daca ii vrei romanesti se gasesc toti dar nu stiu pe dinafara codul (ajung acasa la agenda abia peste vreo zece zile), ii scoti si cauti un magazin care are SKF sau alte tipuri care se fac in Romania pentru ca sunt uzuali. La alpadrino nu ceri dupa seria de caroserie ci dupa an fabricatie, tip motor, si acel F 75,80,85 etc care este pe mijlocul seriei de caroserie. Editat Aprilie 6, 2012 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gigi Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Re: Sfat achizitie Daihatsu Rocky Asa cum zice Gogo, daca tot faci o treaba schimba tot ce misca. Atentie la rulmenti. Aia sunt rulmenti de forta acolo. Nu sunt convins ca e bine sa-i iei drept unii regulari pe SKF sau romanesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ignis Postat Aprilie 8, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2012 Re: Sfat achizitie Daihatsu Rocky Sunt deja inlocuiti toti pe o parte, a mai ramas partea cealalta. Am folosit rulmenti SKF pentru ca cei Koyo care ar fi fost teoretic la fel ca cei OEM costau vreo 46 euro pe bucata, pret foarte mare pentru niste rulmenti radial axiali de dimensiunea aia. La rulmentii mari am folosit Quinton Hazel care a pus in pachet rulmenti originali Japonezi. Acum ramane de vazut in timp cat vor rezista cei SKF. :cl Ignis 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate