Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Procese cu banci

lszabi

Postări Recomandate

Salut! In februarie 2011 am infiintat o societate comerciala ( da ce prost am fost) cu incetul am ajuns pana la 5 angajati. Mentionez ca nu am deschis nici o linie de credit, nici nu am accesat vreun program de finantare. Totul se pare ca merge bine pana cand in iulie vine o adresa de la o oarecare banca (despre care nici n-am auzit pana data respectiva) prin care s-a infiintat asa zisa PROPRIRE deoarece un salariat de al nostru are nu stiu ce credit din 2005(cand nici nu existam ca societate) prin care se impune ca sa retin pana 1/3 din salar si sa virez in contul de datorii a salariatului debitor si sa consemnez si sa comunic aceste sume bancii respective. Ma pun la punct citesc articolele respective din cod. proc.civ. inteleg cu ce se mananca "proprirea" , ma sfatuiesc cu contabila tragand urmatoarele cocluzii: - salariatul respectiv este angajat cu jumatate de norma ca muncitor necalificat (cu 8 clase) si primeste un salariu net de 285 lei/ luna. Daca retin 1/3 din salar adica 95 lei el va ajunge sa primeasca un salar de 190 lei, si daca nu se vor adauga alte dobanzi si cheltuieli de intarziere, noi viram acei bani timp de c.putin 10 ani pana cand va fi achitat suma de 11884.75 lei, bineinteles daca nu pleaca omu' de la firma noasrta :uameni

Asa ca, poate asta afost greseala nostra, am ras de hartia repectiva si nici nu am apucat sa-l mai bagam in seama, considerand ca e o situatie ridicola, nici nu am raspuns. La sfarsitul lui septembrie am primit citatie,ca banca ne a dat in judecata pt rea credinta si solicita ca langa obligatia noastra de a plati datoriile debitorului, sa fim si amendati pt rea credinta.

Punctul meu de vedere:

- nu voi plati nici un banut unei banci pt care nu am girat, nu am dat adeverinta de venit, suma pe care primeste salariatul si pe care voi retine e o suma infima si teoretic as ajunge in situatia ca timp de decenii sa tot retin si sa virez aceste sume unei banci cu care nu am nimic de a face. Daca instanta da dreptate bancii de indata voi da afara omul respectiv si daca e cazul inchid firma si infiintez alta in loc sa-mi renunt la independenta mea fata de banca respectiva.

Pt a-mi sustine ideile am si formulat intampinare pe care deja am depus la judecatorie, dar astept si parerea voastra despre acest caz sau alte patanii cu diverse banci. Sunt curios ce parere aveti, dupa care voi tine la curent cu evolutia procesului. Acum imi dau seama ca poate ca ar fi trebuit sa consult si sfaturile voastre mai inainte.De aici mi-a venit ideia cu acest topic. :tk

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Re: Procese cu banci

Atata timp cat nu ai stampila ta pe adeverinta de salariu cu care angajatul tau a luat credit....n-ai de ce sa te stresezi.Eventual ia legatura cu un avocat .Poate ca angajatul tau a semnat vreun contract prin care e obligat sa declare orice schimbare de loc de munca,unde automat trebuia sa ceara o cesionare a veniturilor catre banca unde este dator.Pe de alta parte daca tu in urma negocierilor si a incadrarii salariale dupa pregatirea profesionala,nu-i poti acorda salariul minim ,trebuie sa-i comunici bancii .Bafta!

PS.

...si eu mai primesc de pe urma fostilor angajati fel si fel de hartii de la politie,primarie,fisc pentru amenzi,obligatiuni etc...am angajat un jurist-avocat care se acupa cu asa ceva.

Editat de zolameister

NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS

Link spre comentariu

Iszabi,

Bancile tot mai disperate sa isi recupereze banii apeleaza la cele mai ingenioase moduri de atac.

Atata timp cat nu ai emis niciodata o adeverinta de venit ptr salariatul respectiv sau angajatul tau a completat una in care avea stampila ta in care se specifica explicit ca iti dai acordul sa-i opresti din salariu X suma de bani ptr acel credit cred nu ai de ce sa-ti faci probleme.

Nu da atentia la toate prostiile primite prin posta. Comunica scurt o hartie ca angajatul X nu mai este al tau incepand cu data Y bancii sau recuperatorului financiar si nu or sa te mai streseze.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

In domeniile astea cred ca ar trebui sa-si dea cu parerea doar cei avizati.

Iti sugerez sa iei rapid legatura cu un avocat. Din pacate intrucat nu ai instituit poprirea ai raspundere solidara cu debitorul; sa speram ca doar pana la concurenta sumei pe care trebuia sa o retii prin poprire.

Link spre comentariu

In domeniile astea cred ca ar trebui sa-si dea cu parerea doar cei avizati.

Iti sugerez sa iei rapid legatura cu un avocat. Din pacate intrucat nu ai instituit poprirea ai raspundere solidara cu debitorul; sa speram ca doar pana la concurenta sumei pe care trebuia sa o retii prin poprire.

:g:g:g

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Eu cred ca totusi banca are dreptate.......Banca il urmareste pe angajatul tau si acesta avand contract de munca valid la firma ta, l-a gasit si a apelat la firma angajatoare sa retina angajatului din salariu ratele restante la banca.

E posibil ca legea sa permita bancii sa apeleze la angajator pentru a-si recupera banii.

Faptul ca tu nu ai retinut din salariu acei bani si nu i-ai virat bancii, cred a fost o greseala.....Si tot legea, probabil, ca-i permite bancii sa f*** angajatorul ca nu o ajuta sa-si recupereze banii de la angajatul datornic.......

Deci, n-are nici o legatura imprumutul acordat de banca cu firma ta, ci doar cu angajatul tau, si prin firma ta s-a incercat recuperarea datoriei catre banca.......

Banca va proceda la fel cu toti angajatorii unde va fi angajat acel datornic.....Singura ta scapare, in acest moment, este sa virezi bancii toti banii reclamati si apoi sa-l concediezi acel angajat.......

Editat de Astral
Link spre comentariu

Eu cred ca totusi banca are dreptate.......Banca il urmareste pe angajatul tau si acesta avand contract de munca valid la firma ta, l-a gasit si a apelat la firma angajatoare sa retina angajatului din salariu ratele restante la banca.

E posibil ca legea sa permita bancii sa apeleze la angajator pentru a-si recupera banii.

Faptul ca tu nu ai retinut din salariu acei bani si nu i-ai virat bancii, cred a fost o greseala.....Si tot legea, probabil, ca-i permite bancii sa f*** angajatorul ca nu o ajuta sa-si recupereze banii de angajatul datornic.......

Deci, n-are nici o legatura imprumutul acordat de banca cu firma ta, ci doar cu angajatul tau, si prin firma ta s-a incercat recuperarea datoriei catre banca.......

Banca va proceda la fel cu toti angajatorii unde va fi angajat acel datornic.....Singura ta scapare, in acest moment, este sa virezi bancii toti banii reclamati si apoi sa concediezi acel angajat.......

Subscriu, lucrez in domeniu...

Ex Toyota Hilux 2.5 D4D - 2009 - furat in 04.04.2012.

Fiat Stilo 1.9 Multijet - 2006

Link spre comentariu

Dar daca stai sa te gandesti bine, de fapt, despre ce este vorba ?

Trebuia doar ca o parte din salariul angajatului datornic s-o virezi bancii.....atat !

Deci firma ta nu dadea nici un ban in plus nimanui ! O parte la angajat, o parte la banca si gata !

Adica vrei sa spui ca daca tu ai eliberat vreo adeverinta de salariu pentru un angajat de-al tau, esti in felul asta dator la vreo banca ?!? NU ! Acel angajat este dator si EL va fi urmarit de banca, indiferent la ce firma va lucra, fie ca mai sta la firma ta, fie ca va pleca la alta firma !

Link spre comentariu

Astral are dreptate, in speta nu are importanta din ce act juridic deriva datoria salariatului, ai fost legal instiintat de poprire, nu ai luat-o in seama, esti in culpa.

Poprire inseamna ca daca eu am de luat bani de la x, iar y datoreaza bani lui x, eu pot cere acesti bani direct de la y, cu conditia sa respect normele legale referitoare la titlul executoriu si poprire. In cazul salariilor se poate popri 1/3 din suma, pe considerente de protectie sociala, sa nu ramana debitorul fara venituri.

Deci, esti bun de plata pentru suma pe care nu ai poprit-o, desi ai fost somat in acest sens. Si da, se poate da si amenda de pana la 1000 de lei pentru rea credinta.

Ia-ti un avocat.

Mitsubishi Pajero
Link spre comentariu

Dar daca stai sa te gandesti bine, de fapt, despre ce este vorba ?

Trebuia doar ca o parte din salariul angajatului datornic s-o virezi bancii.....atat !

Deci firma ta nu dadea nici un ban in plus nimanui ! O parte la angajat, o parte la banca si gata !

Adica vrei sa spui ca daca tu ai eliberat vreo adeverinta de salariu pentru un angajat de-al tau, esti in felul asta dator la vreo banca ?!? NU ! Acel angajat este dator si EL va fi urmarit de banca, indiferent la ce firma va lucra, fie ca mai sta la firma ta, fie ca va pleca la alta firma !

Sunt de acord partial cu tine, am rasfoit codul de procedura civila,articolele care se refera la executari silite precum si la proprire. Intr-un fel are si banca dreptate. Problema e ca salariatul . muncitor necalificat e angajat cu jumatate de norma cu un venit net de 285 lei, eu pot sa retin 1/3 din venit adica 95 lei.Daca incep sa virez acei 95 lei lunar creanta respectiva de peste 11000 lei practic nu se va stinge niciodata datorita dobanzilor si comisioanelor de intarziere,bineinteles atata timp cand omul lucreaza la mine. Plus nu-mi convine daranjul pe care trebuie sa fac lunar , deplasarea pana la banca stat la ghiseu, evidentierea,comunicarea sumelor catre banca sunt un deranj pe care eu nu vreau sa-mi asum fiind vorba de acea suma mica si nu despre vreo alocatie pt. copil,ci despre un credit acordat intr-un mod suspicios. Despre plati onine deocamdata ma abtin fiind mai conservator in aceasta privinta.

In afara de asta m-a deranjat faptul ca banca respectiva, fara a lua legatura cu noi, sa clarificam despre ce e vorba pur si simplu a instaurat proprirea dupa care ne-a dat in judecata. In mod normal bancile iau legatura cu angajator macar telefonic, intreaba de obicei despre salariat si te rog ca sa-l trimiti la banca sa-si rezolve situatia inainte de o asemenea actiune.

Link spre comentariu

Szabi, nu conteaza cat timp le ia sa recupereze, asta e problema bancii sau a firmei de executare. Au titlu executoriu, esti obligat sa aplici hotararea judecatoreasca. Incearca sa ajungi la o intelegere cu ei, pe sistemul "e vina unui salariat indolent care nu si-a facut treaba" si de acum sa le retii ce e al lor. Nu cred ca poti sa li te opui, nu ai resursele lor. Oricum, nu e pierderea ta, ci a omului.

Cine a zis ca e ceva ciudat ca omul cu zero resurse are asemenea datorii a nimerit-o la fix. Indiferent daca e debitul lui sau a fost doar girant la acel imprumut. Dar asta iar e doar treaba bancii si a omului in cauza.

Samurai incepator
Link spre comentariu

In primul rand nu exista o hotarare definitiva si irevocabila a instantei,in al doilea rand nu cred ca instanta o sa hotarasca sumele asa cum le cere banca. Din cate stiu instanta nu obliga pe amarat sa plateasca mai mult de 1|3 din venit.Poti actiona in instanta banca pt vreo cateva articole din CPP. Bancile merg f mult pe intimidare la noi in tara pt ca li s-a permis. Cel mai bine i-a legatura cu un avocat care stie cu ce se mananca treaba asta(sunt pline instantele de maimutoi in robe dar putini sunt avocati)

Desi nu are legatura cu speta de fata iata adevarul despre bancile din Romania http://www.adevarul.ro/opinii_la_zi/bcr_proces_impotriva_bancii_malin_bot_opinii_0_648535194.html#commentsPage-6

Editat de Astral

Hyundai Galloper 2500 Intercooler SWB

Soricar 4x4 LWB ''Lache"

Link spre comentariu

Iszaby, ce trebuie tu sa intelegi ca banca nu avee nimic cu firma ta !

Acuma, in schimb, firma ta nesupunandu-se hotararii judecatoresti, da, firma ta are o problema.....

Iar despre deranjul cu plimbatul la banca, nu prea il inteleg pentru ca tu sau contabilul/a oricum va duceti la banca pentru celelalte operatiuni ale firmei tale : nu ar fi insemnat decat un OP in plus cu suma catre banca datornicului........

Am avut si eu firma pana s-a bagat impozitul forfetar si crede-ma ca platile on-line m-au scutit de mult timp pierdut aiurea incepand cu locul de parcare la banca si terminand cu extrasele de cont pe care le trimiteam la contabila tot on-line.......

Link spre comentariu

Diin cate am inteles "anuntul" cu privire la poprire l-ai primit de la banca si nu a fost pronuntata o hotarare judecatoreasca cu privire la acest fapt, asa ca ti se rupe!!!!!!!!!!!!!!! Constractul de creditare a fost semnat ca "garant", desi termenul folosit este prea mult de fostul angajator al debitorului(cel care a luat imprumutul). Tu esti tert, nu ai nicio obligatie fata de respectarea acelui contract, si nu ai nici obligatia si nici dreptul sa opresti banii cuiva la solicitarea unei oricare ins( banca, persoana fizica etc.). Alta e problema in care aceasta poprire iti era adusa tie la cunostiinta ca urmare a pronuntarii unei hotarari judecatoresti.

Ai zis ca la sfarsitul lui septembrie ai primit citatie cu privire la existenta unui proces in care tu esti parte(probabil parat sau intervenient). Ai primit si o copie de pe cerea de chemare in judecata? Daca nu ai primit, la primul termen te prezinti la instanta si soliciti un nou termen in care sa iti pregatesti apararea si sa ti se dea un exemplar de pe cererea de chemare in judecata. Doar dupa ce ai vazut ce scrie pe cererea de chemare in judecata zici ceva in fata instantei!!!!!!!!!!!! (probabil invoci exceptia calitatii procesuale, dar mai e de discutat pana atunci).

De asemenea, daca cererea bancii cu privire la poprire a venit fara a avea o confirmare de primire, semnatura ca ai primit-o ...poate nici nu ai primit asa ceva.

Link spre comentariu

Diin cate am inteles "anuntul" cu privire la poprire l-ai primit de la banca si nu a fost pronuntata o hotarare judecatoreasca cu privire la acest fapt, asa ca ti se rupe!!!!!!!!!!!!!!! Constractul de creditare a fost semnat ca "garant", desi termenul folosit este prea mult de fostul angajator al debitorului(cel care a luat imprumutul). Tu esti tert, nu ai nicio obligatie fata de respectarea acelui contract, si nu ai nici obligatia si nici dreptul sa opresti banii cuiva la solicitarea unei oricare ins( banca, persoana fizica etc.). Alta e problema in care aceasta poprire iti era adusa tie la cunostiinta ca urmare a pronuntarii unei hotarari judecatoresti.

Ai zis ca la sfarsitul lui septembrie ai primit citatie cu privire la existenta unui proces in care tu esti parte(probabil parat sau intervenient). Ai primit si o copie de pe cerea de chemare in judecata? Daca nu ai primit, la primul termen te prezinti la instanta si soliciti un nou termen in care sa iti pregatesti apararea si sa ti se dea un exemplar de pe cererea de chemare in judecata. Doar dupa ce ai vazut ce scrie pe cererea de chemare in judecata zici ceva in fata instantei!!!!!!!!!!!! (probabil invoci exceptia calitatii procesuale, dar mai e de discutat pana atunci).

De asemenea, daca cererea bancii cu privire la poprire a venit fara a avea o confirmare de primire, semnatura ca ai primit-o ...poate nici nu ai primit asa ceva.

Corect

Astral- multumesc pt editare

Soricar 4x4 LWB ''Lache"

Link spre comentariu

ar fi FOARTE bine sa nu isi dea cu parerea persoane care "au auzit" sau "banuiesc" ceva pe acest domeniu

nu de alta, dar omul poate sa plateasca cu varf si indesat la final...iar cei care doar opineaza (total inafara cunoasterii) vor da din umeri si pleaca mai departe

cine e de specialitate spune ceva... sau se abtine (pt ca avocatul alege strategia si la final instanta va decide), IAR TOTI CEILATI SE VOR ABTINE OBLIGATORIU

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

ar fi FOARTE bine sa nu isi dea cu parerea persoane care "au auzit" sau "banuiesc" ceva pe acest domeniu

nu de alta, dar omul poate sa plateasca cu varf si indesat la final...iar cei care doar opineaza (total inafara cunoasterii) vor da din umeri si pleaca mai departe

cine e de specialitate spune ceva... sau se abtine (pt ca avocatul alege strategia si la final instanta va decide), IAR TOTI CEILATI SE VOR ABTINE OBLIGATORIU

Asta e CENZURA:grin::grin::grin:!

Soricar 4x4 LWB ''Lache"

Link spre comentariu

Poprirea probabil ca ai primit-o de la executorul bancar, refuzand sa ii dai curs ai supus firma ta unor riscuri. Executorul bancar are la dosar dovada de la ITM ca debitorul este angajatul firmei tale. Procesul ce va urma va fi pentru validarea popririi, asta inseamna ca tu din tert te vei transforma in debitor ptr banca si dupa pronuntarea hotararii te vei trezi cu conturile blocate. Nu poti sa ignori o adresa de poprire, ptr ca banii care trebuia sa ii dai nu erau din buzunarul tau, erau retinuti de la angajat. Sfatul meu e sa faci o adresa catre banca respectiva prin care sa le aduci la cunostinta ca incepand cu luna in curs vei incepe sa retii sumele in cuantumul prevazut de lege.

Ca o completare pentru a recupera sumele de bani prevazute in contractele bancare nu este nevoie de proces deoarece contractele bancare, conform legii, sunt titluri executorii de drept.

Link spre comentariu

Poprirea probabil ca ai primit-o de la executorul bancar, refuzand sa ii dai curs ai supus firma ta unor riscuri. Executorul bancar are la dosar dovada de la ITM ca debitorul este angajatul firmei tale. Procesul ce va urma va fi pentru validarea popririi, asta inseamna ca tu din tert te vei transforma in debitor ptr banca si dupa pronuntarea hotararii te vei trezi cu conturile blocate. Nu poti sa ignori o adresa de poprire, ptr ca banii care trebuia sa ii dai nu erau din buzunarul tau, erau retinuti de la angajat. Sfatul meu e sa faci o adresa catre banca respectiva prin care sa le aduci la cunostinta ca incepand cu luna in curs vei incepe sa retii sumele in cuantumul prevazut de lege.

Ca o completare pentru a recupera sumele de bani prevazute in contractele bancare nu este nevoie de proces deoarece contractele bancare, conform legii, sunt titluri executorii de drept.

EXCEPTINAL raspuns

doar o mica corectie, de la 1 ianuarie executorii bancari s-au unificat cu executorii judecatoresti...acum sunt toti executori judecatoresti

Link spre comentariu

Ar fi foarte bine ca cei care dau doar reply-uri sa puna mana sa citeasca un pic din practica instantelor. Daca cer prea mult sa o luam babeste......Jidanu imi cer sa-i opresc din salariu lui Soimu 1 lei deoarece are nu stiu ce datorie de recuperat de la el. Doar asa pe o banala hartie provenita de la un ins(fie ca insul e pf sau are personalitate juridica). Astia nu s-au obosit macar sa ceara poprirea printr-un executor judecatoresc.

In fine....cel mai bine ia legatura cu un avocat, dar macar sa fie unul bun ca onorariul pe care il dai oricum o sa-l recuperezi( de la banca sau cel mai probabil de la debitorul initial).

Link spre comentariu

EXCEPTINAL raspuns

doar o mica corectie, de la 1 ianuarie executorii bancari s-au unificat cu executorii judecatoresti...acum sunt toti executori judecatoresti

Stiu dar la data la care a primit el adresa de poprire inca erau executori bancari

Link spre comentariu

Eu in momentul in care am primit citatia de indata l-am trimis pe omulet la notar sa dea o declaratie prin care nu este de acord ca sa retinem vreo suma din acei 285 ron pe care primeste , fiind singura sursa de venit a familiei,avand 2 copii minori, o sa vedem ce va hotari prima instanta. Daca da dreptate bancii probabil voi plati ce a ce ar fi trebuit, dupa aia dau afara pe om si daca vrea sa colaboreze sau sa munceasca pt mine, il ajut sa faca un PFA, sa se descurce cum vrea el cu datoria lui, eu din principiu nu vreau sa platesc la banca respectiva datorita atitudinii lui agresive cu care ne a abordat, ori apelez la avocati, ori lichidez firma si deschid alta, numai sa nu am de a face nimic cu ei in viitor.

Link spre comentariu

Punctul meu de vedere:

- nu voi plati nici un banut unei banci pt care nu am girat, nu am dat adeverinta de venit, suma pe care primeste salariatul si pe care voi retine e o suma infima si teoretic as ajunge in situatia ca timp de decenii sa tot retin si sa virez aceste sume unei banci cu care nu am nimic de a face. Daca instanta da dreptate bancii de indata voi da afara omul respectiv si daca e cazul inchid firma si infiintez alta in loc sa-mi renunt la independenta mea fata de banca respectiva.

Salut,asta e si punctul meu de vedere.Succes.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare