Yonutz Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 Re: Procese cu banci Cu alte cuvinte ...unii dintre voi ziceti asa ... Vine unu lucreaza la mine 2 luni cu un credit deja facut , fara ca eu angajatorul sa stiu de el si fara sa-i fi eliberat vreodata un document in care ma angajam sa-i fac poprire pe salariu, individu pleaca si vine executoru judecatoresc la mine societate comerciala, FOST angajator al debitorului sa ma traga pe mine la raspundere dupa cateva luni dupa ce individul a plecat??? ok ...PENTRU CE? Ptr ca eu n-am stiut ca x-sulescu are un credit, n-am visat intre timp ca are unul si ca NU I-AM FACUT nici o poprire in aceste sens? E 100% ABSURD in conditiile astea! Si nici macar nu stiu daca este legal ... Raspunderea contractuala a unui credit facut de o persoana fizica sau juridica nu cred ca poate fi permutata in curtea altei persoane fizice sau juridice decat in conditia in care acesta din urma GIREAZA in vreun fel acel credit... Cel putin asa cred eu ca ar fi normal ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 (editat) Re: Procese cu banci Stai Yonutz ca tu deja ai trecut la altceva, nu prea mai esti legat de cazul lui lszabi. Omul ala inca lucreaza la firma si asupra salariului lui s-a instituit poprire care nu a fost pusa in practica. Nu are legatura cu contractul original care deja face obiectul unei executari silite. Singurul lucru care poate fi discutat e legalitatea formalitatii de instituire a popririi. Lszabi spune ca banca incearca sa recupereze de la firma lui suma pierduta prin neaplicarea popririi si eventual sa obtina si amendarea firmei pentru asta. Editat Februarie 22, 2012 de f_zoltan Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 Re: Procese cu banci incetati sa mai comentati daca nu stiti despre ce vorbiti. incetati sa-i dati tot felul de idei care mai de care mai originala. este o situatie uzuala, care se poate transforma intr-un cosmar din cauza abordarii gresite, de tip "cine mi-s eu". Trebuie sa reintre in legalitate, si asta o va face numai consultand urgent un avocat fata in fata, nu pe forum. repet, maine mergi la un avocat. pana nu e prea tarziu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 Re: Procese cu banci u2_2, ar trebui sa spui si la cine te referi. Sau parerea ta se aplica la toti participantii la discutie? Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blavenstein Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 (editat) Re: Procese cu banci si eu am completat pt angajatii mei o droaie de adeverinte de venit pt credite numai ca ,cel putin acele formulare de adeverinte care au ajuns la mine si care erau de la mai multe banci,aveau o casuta prin care intrebau daca sunt de acord sau NU ca angajator sa retin eu din salarul angajatului ratele ,lucru cu care nu am fost de acord si am bifat cu NU ,am primit cateva telefoane de la diversi functionari bancari care m-au rugat sa accept dar incapatanat cum sunt nu am acceptat si pana la urma au cedat bancile .Tot atunci am intrebat juristul bancii mele si el mi-a raspuns ca banca nu te poate obliga pe tine ca angajator la retinerea ratelor din salarul angajatului iar apoi sa le platesti bancilor fara un ordin judecatoresc.Am avut si un angajat care a divortat si am primit de la judecatorie un ordin prin care sa retin lunar suma de ....lei din salarul angajatului si sa-l virez in contul copiilor.Aici nu am nimic de comentat si dupa vreo 6 luni l-am dat afara pe acel angajat si am sunat-o pe fosta nevasta si am anuntat-o ca fostul ei sot nu mai lucreaza la mine . Nu sunt sigur dar nu cred ca o banca cu care o firma nu are nici un angajament sa poata sa oblige sa se retina din salar o suma de bani care apoi sa fie virata lor.Banca nu are decat sa-l execute pe creditorul ei ,celui caruia i-a dat creditul Intrebarea mea este de ce nu merge angajatul ala la banca si sa-si rezolve untr-un fel sau altul Editat Februarie 22, 2012 de blavenstein tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani tel 0744621055 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 Re: Procese cu banci credeam ca am fost destul de clar: Nu dati sfaturi legale daca nu sunteti in domeniu. Atitudinea de cowboy, de rebel, de antisistem nu merge in fata unei instante. In fata unei instante te conformezi sau suporti consecintele, care pot fi destul de nasoale. Omul trebuie sa primeasca sfaturi competente, si singurul sfat competent in materie de lege, de dat pe un forum, este sa vorbeasca cu un avocat. Iszabi a gresit suficient desconsiderand executorul. E timpul sa indrepte lucrurile. Ca sa reiau, sa fiu si mai clar, consider ca cei care l-au indemnat sa consulte un avocat si sa intre in legalitate au facut bine. Cei care promoveaza imaginea durului rebel sa o faca pe banii si cazierul lor, daca le da mana. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 (editat) Re: Procese cu banci E una cand banca te intreaba la incheierea contractului daca vrei sa retii sau nu, ca acolo e vorba de o actiune benevola. E altceva cand contractul "in suferinta" e executat silit. Poprire nu se poate institui decat daca exista titlu executoriu, iar neaplicarea popririi valabile e echivalenta cu neexecutarea unei hotarari judecatoresti. Stiu, guvernele Boc au facut asta de nenumarate ori, dar Lszabi nu are spatele alora. Legat de ultima ta intrebare, ce intelegere poate face cu banca un debitor care are 285lei/luna? Daca el e imprumutatul, poti sa fii convins ca pe langa el sunt executati si girantii (probabil exista) si/sau bunurile cu care a garantat imprumutul. Sa nu credeti ca doar bancile isi au tertipurile lor. Debitorii au si ei fantezie debordanta, si sa vezi ce fain e sa incerci sa executi un debitor care nu are nici o intentie sa restituie imprumutul si care, de exemplu, divorteaza de forma de sotie dupa ce ii cedeaza toate bunurile, accepta plata unei pensii alimentare uriase si ramane pe hartie cu un venit derizori care sa poata fi executat in raport de 1/3. Oricum, in cazul de fata socul e cum de a ajuns sa aiba o asemenea datorie la un venit atat de mic? Exista sansa ca banca in cauza sa isi merite soarta pentru acordare de credite in mod total cretin. @u2_2 Tot nu ai spus cine crezi tu ca ar trebui sa se retraga din discutie. Nu suntem juristi (cu mici exceptii probabil), dar unii probabil avem experienta in domeniul asta si putem da un sfat. Fiind forum, evident ca sunt si unii care nu stiu dar se baga, e datoria lui Lszabi sa discearna. Si el e constient ca a intrebat pe un forum offroad, nu unul de avocatura sau de contabilitate. Editat Februarie 22, 2012 de f_zoltan Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 Re: Procese cu banci @u2_2 Tot nu ai spus cine crezi tu ca ar trebui sa se retraga din discutie. Nu suntem juristi (cu mici exceptii probabil), dar unii probabil avem experienta in domeniul asta si putem da un sfat. Fiind forum, evident ca sunt si unii care nu stiu dar se baga, e datoria lui Lszabi sa discearna. Si el e constient ca a intrebat pe un forum offroad, nu unul de avocatura sau de contabilitate. Nu detin adevaruri supreme si ce am scris mai sus este parerea mea. Fiecare face dupa cum crede de cuviinta si dupa il lasa constiinta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 Re: Procese cu banci Cu alte cuvinte ...unii dintre voi ziceti asa ... ... Zoli, Oare la ce am trecut eu? Cred ca era o concluzie la tot ce am citit aici ...sau poate eu sunt singurul care am concluzionat asa! @u2_2 Cu tot respectul, Izsabi (il cunosc si il salut pe aceasta cale pe acest DOMN) a prezentat o situatie de fapt pe un forum de 4x4 nu pe un forum de avocati. Am prezentat cu totii unii subiectiv, altii mai putin subiectiv o opinie/sfat/sugestie, cu siguranta poate nu chiar una "avizata"...la problema expusa. Asta e natura "forumului de discutii": comunicare, adica o posibila problema si o posibila solutie ...ptr ca totul e relativ ... in mediul virtual. Ce problema isi expune/identifica aici si mai ales ce solutie alege omul in cauza sunt chestii decise in urma liberului arbitru sau arbitru al celui care invoca aceste probleme si ulterior triaza solutiile... Stii ce se spune despre boli? Nu intotdeauna doctorul te vindeca ... Stii ce se spune despre o defectiune al masinii? Nu intotdeauna mecanicul ti-o repara ... Asa si aici ... avem de a face cu o situatie oarecum similara ... :grin: Vrei sa va spun ce cred eu despre banci? F words ... Nu am facut niciodata credite, nu am credite si nu voi face niciodata credite, de girat nici nu poate fi vorba. Ptr ca nu vreau sa am de a face cu ele in calitate de creditori (camatari legali ca sa zic asa)... Mai pe scurt ...Izsabi, taie-le macaroana rapid la hoti ... si data viitoare cand mai vin cu pretentii...nu le mai deschide usa ...sau eventual ia-i la goana cu bata de baseball ... :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 Re: Procese cu banci yonut, nu ai inteles speta omul are o datorie fata de o banca datoria lui e stabilita printr-un titlu executoriu banca, in baza unor dovezi (probabil de la ITM) a solicitat sa i se popreasca omului o parte din salar (partea legala) angajatorul nu avea optiuni legale, el asta trebuia sa faca, de indata ce a primt adresa de instituire a popririi, sa retina din salarul omului banii si sa ii vireze in contul bancar NU DIN BANII FIRMEI, DIN BANII OMULUI care trebuia sa ii primeasc aomul c a salar net firma trebuia doar sa aduca la cunostinta persoanei )omului) starea de fapt IAR ACESTA SA SE OPUNA IN INSTANTA DACA NU ERA DE ACORD, IN FOND ERAU BANII LUI NU AI FIRMEI iar el este in executare silita (numa ca nu prea mai are ce sa ii ia banca in rest) dar daca firma nu a facut nimic, ea platind in continuare omului salarul intreg.... ea este considerata cu rea intentie si poate fi obligata IN SOLIDAR cu omul (pt ca il acopera si favorizeaza sustragerea de la executarea silita) asa s-au facut legile, ca cel care are de luat banii inapoi, creditorul, sa aibe o forta de aplicare mai mare, iar datornicul, debitorul, sa trebuiasca sa lupte sa isi dovedeasca drepturi (daca le mai are cumva) si sa nu fie sprijinit de nimeni din pacate, sa crezi ca poti sa faci tu cum vrei, si sa ajuti omul.... se poate, dar pe banii tai, adica, vrei sa ajuti, pai da tu banii pentru el atunci nu erai obligat in mod normal, dar daca refuzi sa ne dai banii lui... sa ne dai banii tai si daca nu ii dai...ii luam noi sau inchidem firma pe urma asta e treaba oricum, colegul trebuie sa mearga URGENT l aun avocat si sa lute sa nu fie obligat in solidar cu omul inca ceva.... chestia cu adusu la cunostinta MARE ATENTIE se aduce al cunostinta cu o gramada de mijloace ce pot fi dovedite...inclusiv posta romana, care e cea mai periculoasa, ca postasul semneaza in locul tau sau chiar un angajat poate sa fi semnat de primire forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lszabi Postat Februarie 23, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2012 Re: Procese cu banci Am vazut ca s-au ivit unele certuri pe aici. Mai fac o precizare: am o directoare cu pregatire juridica(facultate de drept) in momentul redactarii intampinari s-a consultat cu alti juristi Ne bazam pe faptul ca suma pe care primeste salariatul este o suma f.mica , el fiind singurul aducator de venit in familie cu doi copii minori.Suma de 285 lei nu asigura mijloacele de minime pt existenta a unei familii de 3 persoane,spreram ca instanta nu va admite ca sa mai retinem ceva din acel salar . Unii colegi au punctat foarte bine, depinde ce va hotari prima instanta, atunci poate ca voi apela la avocati mai experimentati. Eu am fost interesat de parerea voastra indeferent daca sunteti in domeniu sau nu, poate ca ati avut asemenea cazuri sau cine stie,poate veti avea in viitor. Oricum multumesc pentru sfaturi si va voi tine la curent. :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 (editat) Re: Procese cu banci Isabi, aveai obligatia sa retii din salariul angajatului tau, potrivit deciziei judecatoresti. Daca exista. Daca nu, atunci mai ai o cale de scapare pt ca te poti prevala de absenta unei sentinte judecatoresti in aplicarea popririi. Aici nu ai fost foarte clar si nu stiu ce sa zic. Daca voiai sa-l scapi de datorie, ai fi putut sa gasesti o chichita prin care sa diminuezi rata lui catre banca. Ma tem ca in instanta vei pierde procesul, mai ales ca nu ai avut niciun motiv sa nu pui in aplicre sentinta cu privire la poprire. Pe de alta parte, poti scapa de amanda in felul urmator: buna credinta. Depune in contul bancii partea de popriere care i se cuvine din salariul angajatului si cu documentul respctiv te duci in instanta ca sa nu iei amanda. Editat Februarie 23, 2012 de Petre Niteanu a.k.a. bullbar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lszabi Postat Februarie 23, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2012 Re: Procese cu banci Isabi, aveai obligatia sa retii din salariul angajatului tau, potrivit deciziei judecatoresti. Daca exista. Daca nu, atunci mai ai o cale de scapare pt ca te poti prevala de absenta unei sentinte judecatoresti in aplicarea popririi. Aici nu ai fost foarte clar si nu stiu ce sa zic. Daca voiai sa-l scapi de datorie, ai fi putut sa gasesti o chichita prin care sa diminuezi rata lui catre banca. Ma tem ca in instanta vei pierde procesul, mai ales ca nu ai avut niciun motiv sa nu pui in aplicre sentinta cu privire la poprire. Pe de alta parte, poti scapa de amanda in felul urmator: buna credinta. Depune in contul bancii partea de popriere care i se cuvine din salariul angajatului si cu documentul respctiv te duci in instanta ca sa nu iei amanda. Pana in momentul de fata exista doar instiintare de infiintarea propririi de catre executorul bancar nu si decizie judecatoreasca. Eu vreau ca sa nu am nimic de a face cu banca respectiva datorita atitudinii agresive cu care ne a abordat. Imi doare de ..... de datoria omului indiferent daca avocati ma vor costa mai mult decat operatia de a retine si a vira banii respectivi in contul datoriei. Pur si simplu nu vreau sa fiu jucaria bancii . Indiferent ca el a actionat in mod legal, si eu am dreptul ca in mod legal sa-mi apar interesele . Este o diferenta mare intre modul de abordare " Te rog frumos..." si " Ba auzi de indata du te fa cea ce spun eu,ca,daca nu... " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 Re: Procese cu banci Eu tot nu inteleg: Unde scrie in lege ca un angajator e obligat sa popreasca din salariul unui angajat o suma de bani pe care acesta din urma o are de dat unui creditor atata timp cat nu exista nici un acord, act in acest sens? Exista LEGAL vreo reglementare in acest sens? consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sop Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 Re: Procese cu banci Eu tot nu inteleg: Unde scrie in lege ca un angajator e obligat sa popreasca din salariul unui angajat o suma de bani pe care acesta din urma o are de dat unui creditor atata timp cat nu exista nici un acord, act in acest sens? Exista LEGAL vreo reglementare in acest sens? Exista din pacate in codul de procedura civila... "Capitolul II Urmărirea silită asupra bunurilor mobile SECŢIUNEA a V-a Poprirea Art. 452 (1)Sunt supuse executării silite prin poprire sumele de bani, titlurile de valoare sau alte bunuri mobile incorporale urmăribile datorate debitorului de o a treia persoană sau pe care aceasta i le va datora în viitor în temeiul unor raporturi juridice existente. (2)Nu sunt supuse executării silite prin poprire: a)sumele care sunt destinate unei afectaţiuni speciale prevăzute de lege şi asupra cărora debitorul este lipsit de dreptul de dispoziţie; b)sumele reprezentând credite nerambursabile sau finanţări primite de la instituţii sau organizaţii internaţionale pentru derularea unor programe ori proiecte; c)sumele necesare plăţii drepturilor salariate, dar nu mai mult de 6 luni de la data înfiinţării popririi." si... "Capitolul II Urmărirea silită asupra bunurilor mobile SECŢIUNEA a V-a Poprirea Art. 453 (1)Poprirea se înfiinţează la cererea creditorului, de executorul judecătoresc de la domiciliul sau sediul debitorului ori de la domiciliul sau sediul terţului poprit. (2)Pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau de alocaţie pentru copii, precum şi în cazul sumelor datorate cu titlu de despăgubiri pentru repararea pagubelor cauzate prin moarte, vătămarea integrităţii corporale sau a sănătăţii, când executarea se face asupra salariului sau asupra altor venituri periodice cunoscute realizate de debitor, înfiinţarea popririi se dispune de instanţa de fond, din oficiu, de îndată ce hotărârea este executorie potrivit legii". Cam asta am gasit eu. Cred ca mai multe detalii ne pot da colegii care sunt avocati sau juristi, de meserie. Numai bine Sorin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Jidanu Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 Re: Procese cu banci De curiozitate,cum dracu se numeste banca asta? Hyundai Galloper 2500 Intercooler SWB Soricar 4x4 LWB ''Lache" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 Re: Procese cu banci Iszabi, omul ala, datornicul.....nu-l concedia......poate chiar n-a mai avut cum sa-si achite ratele alea.....intre momentul cand oamenii si-au facut rate, si momentul actual, politicile economice dezastruoase au bagat multi angajatori in faliment si multi oameni au ajuns in imposibilitatea de a-si plati ratele....... El fiind totusi angajat de TINE, ma gandesc ca omul ala nu e un gunoi de om........ Daca-l vei concedia, ca sa nu-l mai gaseasca banca, va munci "la negru" dar un moment dat tot il va gasi....... Nu trebuie decat sa-i virezi din banii LUI, partea pe care o cere banca......Cum ti-am zis mai sus : DOAR un singur OP in plus ! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabi ratiu Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 Re: Procese cu banci dar de ce sa vireze banii banci este omul angajat de banca sau are vreun contract de prestari servicii cu ei nu are nimic da,atunci bancile trebuie sa rezolve problema atata timp cat nu exista o hotarare judecotoreasca dar si aceea poate fii atacata . @astral cand te duci la banca cu un op baietii iau comision omul cu firma ce comision are daca retine salariul angajatului p.s. am avut un caz de genul acesta iar raspunsul meu cate banca a fost sa mearga in plm... Mitsubishi Pajero 3500 v6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DanB Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 Re: Procese cu banci dar de ce sa vireze banii banci este omul angajat de banca sau are vreun contract de prestari servicii cu ei nu are nimic da,atunci bancile trebuie sa rezolve problema atata timp cat nu exista o hotarare judecotoreasca dar si aceea poate fii atacata ... S-a explicat de vreo 15 ori mai sus, pentru ca legal banca are dreptul sa ceara de la angajator o parte din salariu, daca salariatul ii datoreaza bani. Prin poprire. Zice Codul de procedura civila. Si angajatorul e obligat sa plateasca, tot prin lege. Nu o face, suporta consecintele. Ca nu e drept sau ca e bataie de cap e discutie filozofica, legea e clara. Mitsubishi Pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabi ratiu Postat Februarie 24, 2012 Partajează Postat Februarie 24, 2012 Re: Procese cu banci S-a explicat de vreo 15 ori mai sus, pentru ca legal banca are dreptul sa ceara de la angajator o parte din salariu, daca salariatul ii datoreaza bani. Prin poprire. Zice Codul de procedura civila. Si angajatorul e obligat sa plateasca, tot prin lege. Nu o face, suporta consecintele. Ca nu e drept sau ca e bataie de cap e discutie filozofica, legea e clara. vreau sa vad o companie mare care a facut asta. Mitsubishi Pajero 3500 v6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lszabi Postat Februarie 24, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2012 Re: Procese cu banci DOAR un singur OP in plus ! Intradevar ar putea fi foarte simplu, doar problema e , ca sunt foarte incapatanat la cap si nu vreau sa fac, nu vreau sa fac pe placul bancii!!!!! Primul rand datorita tonului agresiv cu care banca ne a abordat indiferent ca a respectat prevederile legale si eu as fi nevoit sa ma conformez. Eu pur si simplu nu vreau , pana cand nu va exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, nu vreau sa vad in actele contabile documente care au legatura cu acea banca! Chiar daca va trebui sa dau bani din buzunar avocatilor, In al doilea rand chiar tin la oamenii mei. Daca va fi cazul sa-l concediez atunci cel mai probabil il voi ajuta sa-si faca un PFA si o sa lucreze in continuare cu mine.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Februarie 24, 2012 Partajează Postat Februarie 24, 2012 Re: Procese cu banci Oameni buni, NIMENI NU EXECUTA NIMIC fara sentinta! EXECUTORUL JUDECATORESC este cel care poate impune, doar daca firma, instiinta de o hotarare definitiva, refuza! Prin urmare....ai o decizie judecatoreasca? Da sau nu? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Februarie 24, 2012 Partajează Postat Februarie 24, 2012 Re: Procese cu banci Oameni buni, NIMENI NU EXECUTA NIMIC fara sentinta! EXECUTORUL JUDECATORESC este cel care poate impune, doar daca firma, instiinta de o hotarare definitiva, refuza! Prin urmare....ai o decizie judecatoreasca? Da sau nu? total gresit contractul bancar, contractul notarial, si altele se pot investi cu formula executorie forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Februarie 24, 2012 Partajează Postat Februarie 24, 2012 (editat) Re: Procese cu banci Si cum il investesti cu titlu executoriu? Nicio decizie a vreunei firma private nu ti poate fi impusa fara decizie judecatoreasca. Eu am avut astfel de probleme si i-am omorat in instanta! Este ca si cum un camatar vine la tine la firma si in baza unui contract notarial te pune sa-i opresti omului banii si sa-i dai lui. Nici vorba! Sentinta! Apoi investita cu titlu. Editat Februarie 24, 2012 de Petre Niteanu a.k.a. bullbar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
judge Postat Februarie 24, 2012 Partajează Postat Februarie 24, 2012 Re: Procese cu banci Mi-am promis ca nu mai scriu, date fiind derapajele si datul profesional cu parerea reflectate mai sus, insa fiind un idiot nu ma pot abtine. Asa ca: @Petre: din pacate nu ai dreptate. Contractele de imprumut bancar sunt titluri executorii conform legii. Asta inseamna ca nu mai au nevoie de investire cu titlu executoriu. Pana mai de curand, nu aveau nevoie nici de incuviintarea executarii, insa in urma unor modificari relativ recente trebuie incuviintata executarea si in cazul contractelor de imprumut. @lszabi: e ultimul sfat pe care ti-l dau. Lasa haiducia si discuta cu un avocat (dar un AVOCAT) si vezi ce mai e de facut. Imi e foarte clar ca nu intelegi institutiile juridice implicate (de exemplu raspundere solidata ca urmare a validarii popririi) si posibilele repercusiuni. Vei ajunge sa iti blestemi zilele si vei ramane cu niste opinii bine intentionate dar COMPLET invalide exprimate de niste flacai pe un forum de off-road. @all: din pacate in drept nu functioneaza tot timpul logica, bunul simt si echitatea. Poti castiga cand nu ai dreptate si poti pierde cand ai, totul datorita, de exemplu, unor norme procedurale. STIU ca sunteti bine-intentionati insa lasati anumite lucruri pe seama celor care se pricep. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate