DLI Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 In primul rand imi cer scuze daca raspunsul exista deja pe forum, dar din ce am folosit eu optiunea -search- nu am dat peste ceva care sa-mi raspunda mie, sau poate nu stiu eu sa o folosesc. Asa cum zice si titlul topicul, am am probleme cu "mandra"(3.0i 24v 177cp an '00), doar cand cuplez 4X4.(sau cel putin asta e impresia mea) In regim normal de exploatare, nu sunt probleme ,toate bune si frumoase, merge fara sa-mi dea stres[(apare o vibratie pe la 100/h,dar cred ca e de la roata,adica sper ca e de acolo) ca am citit undeva ca se pot manifesta si in acest fel anumite probleme pe dif) Cand cuplez 4x4, daca trebuie sa iau curba stransa, roata din spate de pe interior se comporta de parca diferentialul nu mai lucreaza . Se manifesta de parca se blocheaza de vreo 2-3 ori pana face o tura completa si tot franeaza roata. Din cabina se simte de parca ai avea roata prinsa doar in prezoanele de sus , dar si alea slabite. Adica se simte ca si cum roata face un fel de 8 in timpul mersului, doar cand vireaza si DOAR pe 4x4. Problema a aparut inca din mai 2011, dar de atunci observand situatia respectiva nu am mai cuplat 4x4 (plus ca nu a fost nevoie), intre timp ma mutasem din Sicilia in Piemonte, cu netul de aici nu am avut nervi si timp sa scriu,etc... pana ieri cand am fost in situatia de a cupla 4x4 in zapada. Masina m-a scos elegant din situatia respectiva ,dar mi-a amintit de problema respectiva in momentul in care am intrat pe asfalt,unde de altfel pe 4x2 se comporta ca in prima zi de cand e la mine. ce stiu : -i nainte de plecare din Romania,in ianuarie anul trecut , am dus masina la mecanic si am schimbat ce era de schimbat pe ea ca sa nu fie nevoie sa stau aici prin service-uri , si l-am rugat pe om sa-mi greseze unde e nevoie si sa-mi schimbe uleiurile ca era la aproape 200mii km si no... trebuiau schimbate - anul trecut cand a fost nevoie sa cuplez 4x4, am avut ceva probleme cu switc-urile ale elctronice, nu imi apareau pe bord, ba clipeau, ba dracu sa le ia.Eu astea le-am schimbat prin '07-'08 cand avea 175mii km, dar cand se defectasera nu facea asa masina pe 4x cuplat(cel putin nu imi aduc aminte) - nu scoate vreun sunet,huruit sau altceva No acum voi ce ziceti? Ca pe sosea nu am probleme cu 4x2 pe spate, doar in 4X4. Eu unul, cu nivelul meu de cultura generala in mecanica, nu pot sa-mi explic logic, de ce acelasi dif pe liber se comporta normal, dar cand cuplez si fata, parca e alt dif pe maisna. Va multumesc anticipat. Si imi cer scuze pentru exprimare, ca poate am repetat de prea multe ori anumite chestii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
armand18us Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 Re: Pajero SPORT probleme pe 4x4 mode Salut, din pacate masina pe care o ai din cate stiu eu nu are diferential central blocabil ea fiind echipata cu transmisie de tip easy select ( asemanatoare cu o cutie de transfer) Mitsubishi foloseste doua tipuri de transmisie: - easy select ( diferential central blocat mereu in 4x4) - super select ( cu diferential central blocabil) pentru mai multe detalii http://pajerosport.motionforum.net/t7-super-select-4wd-vs-easy-select-4wd In echiparea asta nu se recomanda mersul in 4x4 pe teren cu aderenta crescuta Pajero Sport 2004 2.5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DLI Postat Februarie 24, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2012 Re: Pajero SPORT probleme pe 4x4 mode am uitat sa mentionez ca masina e pe cutie automata,desi nu cred ca are asa mare importanta in cazul de fata sau la simptomele astea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bobbyzyp Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Re: Pajero SPORT probleme pe 4x4 mode Salut DLI ...exact acceasi senzatie am avut-0 si eu ...nu cred ca este ceva periculos ,cand am mers 4x4 pe zapada aia mare din Buc nu a fost nici o problema ,dar unde am scapat de zapada ,pe asfalt perfect uscat la un viraj in foarte scurt...am simtit si eu chestia asta...este din cauza diferentialului care nu mai permite fiecarei roti de pe spate sa parcurga cercuri cu circumferinte inegale si atunci tinde sa se franeze din cauza frecarii in scurt pe asfaltul curat... salve si bafta in continuare...oricum o mica revizie nu ar strica cand vine caldura...cu respect :h5bogdan 0744.374.122. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
abunea Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Re: Pajero SPORT probleme pe 4x4 mode Din ceea ce povestesti nu imi e foarte clara situatia. La modul general, Pajero Sport e echipat cu Easy Select, ceea ce inseamna ca atunci cand cuplezi 4x4 el distribuie egal fata-spate puterea. Acest mod se cupleaza NUMAI pe zapada, noroi, etc. Niciodata nu cuplezi 4x4 pe asfalt, pentru ca o sa te alegi cu diverse defectiuni pe la sistemul de transmisie. Nu stiu cum e la modelul tau, dar la al meu 2.5td din 2006, pe puntea spate are un LSD (diferential auto-blocant), care atunci cand detecteaza ca o roata patineaza se blocheaza si distribuie puterea 50-50. Tu ai mers cu 4x4 pe uscat? - O | | | | | | | O - - O IIIIIII O - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bobbyzyp Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Re: Pajero SPORT probleme pe 4x4 mode Am acelasi tip de masina...reactiile ar trebui sa fie cam aceleasi...Da am mers 4x4 pe asfalt de curiozitate ,dar pe drum fara curbe ...se simte fata de 2x4 ...in sensul ca tinuta este alta si plecarea de pe loc este alta ...referitor la distributia puterii ai dreptate .Am facut referire doar la puntea spate in sensul ca la un viraj maxim stanga "in loc" cuplat 4x4 ,masina a avut ca un mic blocaj pe partea pe care am vrut sa execut virajul...adica pe stanga...stiam de chestia asta si am incercat sa vad care este rezultatul ...diferentialul spate a fost verificat cind am luat masina ...si electrovalvele... si cutia de transfer... cu respect bogdan:h5 0744.374.122. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Re: Pajero SPORT probleme pe 4x4 mode Salut. Imi cer scuze ca sunt rautacios dar se pare ca lumea inca nu stie cum functioneaza un 4x4. LA PART TIME NU SE MERGE CU 4x4 CUPLAT PE ASFLAT ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bobbyzyp Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Re: Pajero SPORT probleme pe 4x4 mode Salut. Imi cer scuze ca sunt rautacios dar se pare ca lumea inca nu stie cum functioneaza un 4x4. LA PART TIME NU SE MERGE CU 4x4 CUPLAT PE ASFLAT ! Am mers de la EletroAparataj pana la Iancului la metrou si am intors (sunt doua statii de tramvai !).Dupa ce am intors am decuplat tractiunea 4x4 si m-am intors la Aparataj.Asta a fost tot ...suficient sa-ti dai seama de cum functioneaza anumite chestii...stiu ca pe uscat la part time ,normal ca mergi 2x4...nu prea am explicat bine in mesajul anterior...asta a fost tot mersul pe asfalt cu 4x4:ha: respect bogdan 0744.374.122. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DLI Postat Martie 4, 2012 Autor Partajează Postat Martie 4, 2012 Re: Pajero SPORT probleme pe 4x4 mode pai am mers cu ea pe asfalt , cuplat pe 4H, asta intr-o iarna cand am mers de la Sf. Gheorghe la Tg. Mures cu ceva treaba (si ca sa nu am probleme cu zapada si cu vesnica luare prin surprindere a autoritatilor, doar ca drumul era curatat. Am decuplat pe drum dupa Sighisoara, si am ocolit pe Acatari dar pe 4x2, unde baietii nu curatasera, desi e centura de trafic greu, asa ca m-am rasturnat intr-o curba cretina, slab, prost semnalizata) In rest nu ma dau pe asfalt cu ea pe 4x4,ca mananca mai mult si nu sunt proprietar de benzinarie.:2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate