Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Intrebare pentru FRAS si CNOR

Postări Recomandate

In acest an, FRAS-ul sau respectiv CNOR-ul are in plan actiuni concrete pentru reglementarea competitiilor de offroad organizate de straini pe teritoriul Romaniei?

Astept un raspuns in acest sens deoarece am de luat o decizie in functie de informatiile primite.

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Intrebare pentru FRAS si CNOR

In acest an, FRAS-ul sau respectiv CNOR-ul are in plan actiuni concrete pentru reglementarea competitiilor de offroad organizate de straini pe teritoriul Romaniei?

Astept un raspuns in acest sens deoarece am de luat o decizie in functie de informatiile primite.

Multumesc

Parerea mea Max daca nu depui o adresa scrisa la secretariatul lor nu vei primi raspuns

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

Parerea mea Max daca nu depui o adresa scrisa la secretariatul lor nu vei primi raspuns

Asta e.

Nu voi depune o asemenea adresa la FRAS deoarece nu am calitatea de membru FRAS.

Poate vor apare ceva informatii oficiale pe site-ul FRAS-ului. :wink:

Link spre comentariu

Max-ule, la aceasta intrebare, care de altfel ne macina, tuturor, gandurile de cativa ani buni, sper sa-ti pot raspunde oficial dupa prima intalnire, de la validare, a actualei comisii.

Cred ca trebuie sa atragem aceste competitii intr-un cadru legal, alaturi de CNOR +FRAS. Asta atat pentru ca "cine seamana vant, culege furtuna"..., dar si pentru ca noi trebuie si ne dorim sa dezvoltam aceasta ramura/miscare si nu sa o restrictionam.

Cele exprimate mai sus sunt o parere personala si din aceasta cauza scriu sub nume propriu si nu in calitate oficiala. Dupa sedinta de la sfarsitul acestei saptamani sper sa pot raspunde si oficial.

most sports require only one ball, real sports require two....

www.corb44.ro

[www.corb44.ro/challenge

Link spre comentariu

Nea Silviu am si eu o intrebare fata de noua comisie care vad ca e un pic in "silenzio stampa".

- Silviu Bulugioiu-----@silviub-----------CLUB CORB 44

- Bucur Milancovici---@bucur-----------OFF ROAD CLUB ARAD

- Sorin Parvulescu---@sparvulescu----CLUB TRANSSYLVANIA CLUJ

- Crinu Andanut-------------------------CLUB KAMIKAZE OFF ROAD

- Gabriel Regep------@gabi.r----------CLUB X3M VALCEA

- Zani Maurilio--------@princedarko--CLUB RIDERS ENDURO

- Attila Bartos---------------------------CLUB AUTOCRONO

Dupa intalnirea comisiei care va avea loc in week-end, poate ne da si noua un termen maxim la care vor fi prezentate:

- regulamentul de etapa pe 2012 cu modificarile lui,

- caietu organizatorului cu obligatiile lui,

(90 % din sugetiile pe care le aveti aici pe forum sunt OBLIGATORII pentru 2012)

- cand se va organiza scoala de arbitraj off-road (data este in functie de termenul regulamentului de etapa pe 2012)

Intreb deoarece noua comisie este formata si din membri vechi ai comisiei interimare (Virgil Marin)

- Sorin Parvulescu

- Crinu Andanut

- Zani Maurilio

iar proiectul de regulamentul scos de ei pentru aprobare, la Sibiu, a fost un adevarat FIASCO.

Deci, sper ca in noul proiect sa redacteze corect si coerent modificarile de regulament.

Personal imi doresc un regulament corect si cat mai complet pentru 2012 - vreau sa ma dau :grin: - si imi doresc ca si organizatorii sa respecte toate regulile dintr-un caiet de sarcini pentru ca cele mai multe probleme la clasamente apar din cauza lacunelor de organizare.

Sper ca userii mai activi de pe acest forum din categoria:

-@Flash4x4

-@Vali alias Babu

-@vitalies

-@drujba

-@dan ionescu

-@AdrianZUZ

-@Marius C alias Turagmes

-@cretu

sa dea consistenta si responsabilitate acestei noi comisii, pe de o parte iar pe de alta sa-i ajute prin a nu mai posta injurii, atacuri personale, apelative grosolane, comparatii fara sens si altele.

Au si ei dreptul, ca alesi ai practicantilor acestui sport, sa contribuie la un regulament mai bun si sa aduca un suflu nou in acest sport.

Hai sa-i ajutam cu propuneri coerente pentru noul regulament si cu idei si initiative care sa ofere solutii reale, viabile, pentru nevoile Off-Road-ului.

Dupa cum ati vazut, indirect, i-am ajutat cat am putut din partea FRAS-ului, nu au intampinat nici o problema la aprobarea componentei comisiei (CNOR) sau Calendarului Competitional 2012 in Consiliul Federal FRAS.

Sugerez CNOR sa-si aleaga un reprezentant al Off-Road-ului la FRAS (in Consiliul Federal), pentru a facilita legatura dintre conducerea federatiei si acesta ramura de sport automobilistic.

Va salut cu respect

Rasty

Editat de mongli
Link spre comentariu

Multumim stimate domn pentru ajutorul acordat in dezvoltarea si propasirea offroadului in Romania! La urmatoarea sedinta voi propune ridicarea unei statui in acest sens!

Imi cer scuze audientei!

Link spre comentariu

Multumesc

salutari MAX,

cu respect si consideratie referitor la persoana ta si a Club 4x4 Baia Mare, te intreb neoficial din partea ' noului ' cnor , daca ai vreo sugestie legata de acest aspect pe care il semnalezi...( conform legilor nu exista competitie fara acordul fras...insa eventuala 'politie' trebuie alcatuita dintre noi...ne facem impreuna politisti...??? )

i-mi face impresia ca te adresezi ' imparatiei ' si acest lucru ma umple de regret...te rog nu proceda asa, in felul cum a fost obisnuita Nobilimea Ardealului, asteptind un raspuns din partea VIENEI...

max, transmite te rog ce te intereseaza sau ce te doare despre subiectul lansat de tine...oficial sau neoficial...noul cnor este obligat sa te asculte...si sa lanseze propuneri intr-o viitoare A.G. a Cluburilor la care votezi cu drepturi egale ca si mine...TU...club 4x4 baia mare...

stima !!!

Link spre comentariu

Nea Silviu am si eu o intrebare fata de noua comisie care vad ca e un pic in "silenzio stampa".

- Silviu Bulugioiu-----@silviub-----------CLUB CORB 44

- Bucur Milancovici---@bucur-----------OFF ROAD CLUB ARAD

- Sorin Parvulescu---@sparvulescu----CLUB TRANSSYLVANIA CLUJ

- Crinu Andanut-------------------------CLUB KAMIKAZE OFF ROAD

- Gabriel Regep------@gabi.r----------CLUB X3M VALCEA

- Zani Maurilio--------@princedarko--CLUB RIDERS ENDURO

- Attila Bartos---------------------------CLUB AUTOCRONO

Dupa intalnirea comisiei care va avea loc in week-end, poate ne da si noua un termen maxim la care vor fi prezentate:

- regulamentul de etapa pe 2012 cu modificarile lui,

- caietu organizatorului cu obligatiile lui,

(90 % din sugetiile pe care le aveti aici pe forum sunt OBLIGATORII pentru 2012)

- cand se va organiza scoala de arbitraj off-road (data este in functie de termenul regulamentului de etapa pe 2012)

Intreb deoarece noua comisie este formata si din membri vechi ai comisiei interimare (Virgil Marin)

- Sorin Parvulescu

- Crinu Andanut

- Zani Maurilio

iar proiectul de regulamentul scos de ei pentru aprobare, la Sibiu, a fost un adevarat FIASCO.

Deci, sper ca in noul proiect sa redacteze corect si coerent modificarile de regulament.

Personal imi doresc un regulament corect si cat mai complet pentru 2012 - vreau sa ma dau :grin: - si imi doresc ca si organizatorii sa respecte toate regulile dintr-un caiet de sarcini pentru ca cele mai multe probleme la clasamente apar din cauza lacunelor de organizare.

Sper ca userii mai activi de pe acest forum din categoria:

-@Flash4x4

-@Vali alias Babu

-@vitalies

-@drujba

-@dan ionescu

-@AdrianZUZ

-@Marius C alias Turagmes

-@cretu

sa dea consistenta si responsabilitate acestei noi comisii, pe de o parte iar pe de alta sa-i ajute prin a nu mai posta injurii, atacuri personale, apelative grosolane, comparatii fara sens si altele.

Au si ei dreptul, ca alesi ai practicantilor acestui sport, sa contribuie la un regulament mai bun si sa aduca un suflu nou in acest sport.

Hai sa-i ajutam cu propuneri coerente pentru noul regulament si cu idei si initiative care sa ofere solutii reale, viabile, pentru nevoile Off-Road-ului.

Dupa cum ati vazut, indirect, i-am ajutat cat am putut din partea FRAS-ului, nu au intampinat nici o problema la aprobarea componentei comisiei (CNOR) sau Calendarului Competitional 2012 in Consiliul Federal FRAS.

Sugerez CNOR sa-si aleaga un reprezentant al Off-Road-ului la FRAS (in Consiliul Federal), pentru a facilita legatura dintre conducerea federatiei si acesta ramura de sport automobilistic.

Va salut cu respect

Rasty

cer scuze moderatorilor...sunt off topic ca si prietenul meu rasty...

...daca suntem prieteni, intrebati-l si pe el...eu asa consider...nu pot gindi altfel despre un om, foarte bun organizator ale uneia dintre cele mai frumoase etape din Campionat , unde am paricipat 2 ani la rind cu placere, unde m-am simtit bine, unde am avut mari satisfactii...

...mai nou conform regulamentelor eu si cu rasty...ca asa am inteles din toata schimbarea asta de conducere si regulamente, avem drepturi egale de vot...eu si el...iarasi chestiunea pe mine ma onoreaza...interbati-l si pe el...

...poate in cazul palmaresului de piloti sau preparatori, si formare de tineret sperante, din nou el are un pic de avantaj...da nu conteaza,... pe mine din nou ma onoreaza...intrebati-l si pe el...

...ca altfel nu inteleg de ce a publicat numele meu ca si cum ar fi...pe o ' lista neagra ' a noului cnor care...nu face nimic...; nu ca sunt eu acuma ipocrit...ce era mare lucru de facut a facut floyota si vechea garda...din care facea parte si el...prietenul meu rasty...;acuma noua comisie VREA SA FACA...insa are nevoie de TIMP...

domnilor,

noua comisie se fereste sa ia decizii " in comisie " asa cum a-ti fost obisnuiti ci doreste primordial sa respecte DECIZIILE luate prin votul cluburilor in A.G.C. in ceea ce priveste activitatea noastra sportiva de offroad...

asadar pregatiti-va de un an competitional 2012 fara mari modificari de regulamente si norme tehnice major modificate fata de anul 2011...

dumneavoastra veti valida democratic regulamentele anului 2013

stima tuturor !!!

gabi.r

Editat de gabi.r
Link spre comentariu

alo...tovarasu Rasty....m-ai vazut pe mine sa-mi dau cu parerea pe aici?

eu am avut o reactie vis a vis de titulatura de tiriplic...

ce faci tu pe la Fras sau pe unde esti...ma lasa rece....e afacerea ta.......asa ca...te rog sa uiti de mine....e mai sanatos

Link spre comentariu

Domnilor

@Flash4x4

@Marius C alias Turagmes

v-ati confirmat locul in lista.

noua comisie se fereste sa ia decizii " in comisie " asa cum a-ti fost obisnuiti ci doreste primordial sa respecte DECIZIILE luate prin votul cluburilor in A.G.C. in ceea ce priveste activitatea noastra sportiva de offroad...

asadar pregatiti-va de un an competitional 2012 fara mari modificari de regulamente si norme tehnice major modificate fata de anul 2011...

dumneavoastra veti valida democratic regulamentele anului 2013

stima tuturor !!!

gabi.r

Nenea Gabi, eu inteleg ca din punct de vedere oficial, comisia nu doreste sa faca nici o modificare in regulamentu de etapa off road pe 2012 si nici in caietu de sarcini a organizatorului.

Eu vreau sa anunt comisia ca face o mare gresala daca NU se gandeste ca macar aceste modificari sa fie implementate:

1. Introducerea GPS-ului la clasa Standard

2. Formarea dintre Trialurile de la fiecare etapa un compinat (care se puncteze separat de campionatul de off road).

3. Achizitionare radarelor tip pistol.

4. Trainuirea arbitrilor de traseu pentru etapele de campionat.

5. Infintarea licentelor de TRIAL

6. Achizitionarea unu-i numar de statii de emisie receptie pentru a putea beneficia toate evenimentele de comunicatii.

7. Numar maxim si minim de cp-uri in functie de nr de km de traseu

8. Calcularea dupa gps a portiuni de traseu neparcarse prin abandon.

9. TM sa fie obligatoriu pe fiecare zi de concurs

10. Cauciucurile de la standard sa nu aibe modificari (X% taieturi sau decupari)

11. Sa se accepte modificari de siguranta la clasa standard (rollchage, centuri ...)

12. Probe de lagatura nepuctate (pe zonele cu trafic rutier, unde sunt restrictiile de viteza) intre proble de padure (traseu)

13. Penalizarea (amenda) organizatorilor care viciaza rezultatele

14. Explicarea sintagmei "ajutor in traseu"

15. Implementarea carnetului de bord, pentru timp start, timp finish, stop timp, timp intermediar......

16. Taxa sportiva unica.

Toate acestea sunt probleme din 2011 si eu nu cred ca comisia prin oamenii sai nu este capabila din condei sa le puna in regulament.

Anul 2012 se va confrunta exact cu aceleas probleme si nu stiu daca se vor gasi exact aceleas solutii (defavorizand sportivi) si in 2012.

Te salut

Rasty

Editat de Max
Link spre comentariu

Rasty,

trecand de partea de cearta cu colegii......propunerile tale sunt OK.

Una singura nu o inteleg - licenta de trial. Parerea mea este ca trialul care se face in ziua a treiea de concurs nu are nimic in comun cu concursurile de TRIAL.

Acela este alt sport la care ai nevoie de o alta masina.

Adica, la ce concursuri de trial am vazut pe la vecini.....nu are rost sa te prezinti cu o masina care sa fie ca ale noastre, nu ai sanse. Acolo toti merg incet, au portale si cauciucuri de 44, trec peste niste bolovani peste care noi trecem doar troliati.

H

Today. Tomorrow. Land Rover.
Link spre comentariu

Rasty,

trecand de partea de cearta cu colegii......propunerile tale sunt OK.

Una singura nu o inteleg - licenta de trial. Parerea mea este ca trialul care se face in ziua a treiea de concurs nu are nimic in comun cu concursurile de TRIAL.

Acela este alt sport la care ai nevoie de o alta masina.

Adica, la ce concursuri de trial am vazut pe la vecini.....nu are rost sa te prezinti cu o masina care sa fie ca ale noastre, nu ai sanse. Acolo toti merg incet, au portale si cauciucuri de 44, trec peste niste bolovani peste care noi trecem doar troliati.

H

Pai da vere, licenta de off road merge si pentru Trial, dar sunt unii care vin numa la Trial si atunci ai licenta mai ieftina numa pentru Trial.

Iar cu licenta aia se da numa la concursurile tip Trial sau Trial-urile de etapa.

Si uite asa mai avem un campionat de Trialuri Off-Road (promovarea sportului).

Incepe omu cu ceva :wink:

Da dupa cate vad eu "Nu se vrea BA promovarea sportului" :grin:

Rasty

Link spre comentariu

Rasty,

Acum am inteles ce este cu licenta pt trial. Suna logic.

Despre parte cu promovarea sportului, cred ca trebuie sa se lase armele jos, sa nu mai existe tabere si sa nu ne mai aratam muschii la fiecare mesaj trimis.

Teoretic este usor...practic vom vedem.

Tu crezi ca poti ? :))))

H

Today. Tomorrow. Land Rover.
Link spre comentariu

Eu sunt foarte convins ca licenta pentru trial exista si in prezent si a existat in si in trecut. In normele financiare FRAS este trecuta la 20 EURO si pentru 2012 cum a fost si in 2011.

Dupa parerea mea ideile sunt foarte bune si cred ca merita sa se regaseasca in regulamentul 2012. Inteleg totusi ca chiar daca se decide ceva 'din pix' regulamentul mai trebuie sa treaca si pe la FRAS dupa aia si inteleg ca sedintele FRAS in care s-ar putea aproba regulamentul ar fi destul de rare...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare