Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

cutite extrema ratio

Postări Recomandate

Salut tuturor. Sunt nou pe aici dar vad ca sunt cativa membri foarte bine pregatiti in domeniul cutitelor de toate felurile. Daca este cineva care sa-mi spuna o parere despre cutitele extrema ratio (o parere profi) mi-ar fi folositoare. Vreau sa-mi achizitionez un astfel de cutit (fulcrum sau venom fara zimti) si nu stiu la care sa ma hotarasc. Totodata as vrea sa stiu ceva despre materialul din care sunt facute (otel bohler n 690) : cu ce piatra se ascute, cat de bine rezista taisul, etc. Multumesc anticipat. Edy.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: cutite extrema ratio

Poate ne onorezi prezentandu-te asa cum zice regulamentul la punctul 2c. SI poate ne explici si cum de ai ajuns pe un forum 4x4 sa intrebi in primul rand de cutite? Astea pe aici sunt activitate secundara, sa stii!

Samurai incepator
Link spre comentariu

Poate ne onorezi prezentandu-te asa cum zice regulamentul la punctul 2c. SI poate ne explici si cum de ai ajuns pe un forum 4x4 sa intrebi in primul rand de cutite? Astea pe aici sunt activitate secundara, sa stii!

dupa aceea iti ofer eu toate informatiile, dar prima data trebuie sa te conformezi

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Multumesc soimu pt amabilitate. Am incercat sa postez o prezentare la prezentare membri dar n-am reusit, asa ca o s-o postez aici. Sunt Edy, sunt din bucuresti, sunt pasionat de vanatoare la maxxim si prin drumetiile mele am inceput sa fac off road fara sa vreau. Am o toyota hilux 2009, e foarte misto dar e lunga, asa ca mi-am luat si un samurai super preparat de pe site ul asta. Asa am ajuns aici. Am ramas uimit de ce face samuraiul ( am mai rasturnat 2 vitara in ultimul an prin muntii orastiei ). Sunt pasionat si de echipament, am o colectie de cutite, am vazut ca tu esti profesionist, asa ca am intrebat! Poate imi faci si mie un cutit personalizat! Multumesc.

Link spre comentariu

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?p=592098&

Aici e regulamentul (linkul rosu din stanga sus). La punctul 2c gasesti linkul topicului "Prezentare membri". Daca as fi putut sa iti mut eu prezentarea acolo, as fi facut-o. Asa va trebui sa faci tu macar un copy-paste cu prezentarea si acolo. In rest Soimu e cel mai in masura sa te ajute cu cutitele.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Apropo zoltan, vad ca esti din petrosani. Acum 2 ani am fost la vanatoare de capra neagra in Parang. Am urcat pana pe varful Mandra (2519m cred) . Foarte misto locurile! Erau niste pensiuni in constructie pe acolo, s-au finalizat?

Link spre comentariu

Presupun ca ai urcat pe jos, ca masina iti permite pana maxim pe Parangul mic. Ati si gasit capre negre? Nu stiam ca ar fi in Parang. Eu am intalnit doar in Retezat. Fauna intalnita de mine a inclus doar mioare si ciobanii aferenti :) Stiu ca sunt vipeer, pe versantii sudici, am vazut urme de lupi, in rest daca exista fauna salbatica, se fereste de prezenta umana.

Pensiuni sunt acum destule, daca ar fi si partii pregatite ca lumea si instalatii de transport din vale in sus, ar fi chiar o statiune faina. Desi eu prefer zonele mai putin "civilizate", dar astea-s preferinte personale.

Editat de f_zoltan
Samurai incepator
Link spre comentariu

deci

cutitele extrema sunt cutite militare

ca si design sunt destinate luptei, NU pentru operatiuni normale

sigur, ca poti taia si o rosie si painea cu ele...dar nu la fel de bine ca si cu alte cutite

otelul n690 este varianta bohler de 440C

440C este inoxul clasic de cutite, nici rau dar nici bun

acum 10 ani era un otel de clasa superioara...acum a ramas in clasa medie

el permite caliri maxime la 60 hrc dar in general se foloseste la 57-59 hrc

ca si rezistenta a tasiului, este mediu

ca si rezistenta la ciobire, este mediu

ca si rezistenta la coroziune, bun

deci, ai un otel mediocru intr-un cutit facut sa te lupti cu el

ca si cutit in ansamblu, ele sunt bine finisate si cu teci sigure (normal...pt militari) dar cum spuneam, limitate rau in utilizare normala si cu design agresiv, cam prea agresiv, mai ales intr-o tara in care legea se aplica cum il trazneste in basca pe organ

ca si pret...e mare spre foarte mare pentru ce ofera

adica sunt cutite de serie din otel mediocru la pret de trebuie sa te sprijini cand il auzi.

recomand cu tarie sa cauti alte oteluri si alte marci, pentru ca ai de unde

in functie de destinatie...pot face recomandari

daca e pentru apocalipsa si vrei sa te aperi de semenii tai sau esti militar si pleci in misiune in zona de conflict...e buna alegerea extrema ratio

Editat de soimu`
forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Salut baieti.

pentru zoltan

Am urcat cu masina pana undeva la golul alpin si de acolo am continuat pe jos, foarte greu de urcat ... Am gasit si capre negre la a 3 a incursiune (am stat o saptamana la un hotel la intrare in petrosani) si am vazut si o haita de lupi (7 la numar) care le tot dadea tarcoale, le vazusem urmele cu o zi inainte. Imi amintesc ca am trcut de Mandra si am ajuns undeva la un lac glaciar, foarte misto.

Uite si captura :

[ATTACH=CONFIG]132556[/ATTACH]

Multumesc siomu

te rog recomanda-mi ceva : vreau un cutit cu lama cam de 18 cm, nu greu, usor de manevrat, drop point, cu lama nu lata (de tipul extrema ratio venom). Pun si o foto cu cateva din fiarele mele.

[ATTACH=CONFIG]132557[/ATTACH]

Editat de Astral
Link spre comentariu

adevarul e ca extrema este peste toate cele detinute (un mora, 5 china, un taiwan, unul american si 2 custom din celebrul "inox"....poate am gresit, dar nu mult)

daca e musai sa fie asa mare...ceva de la barck river ar fi foarte potrivit

un alt cutit deosebit de potrivit pentru un vanator cu pretentii, ar fi Kalinga de la Buck, dar cel din otel S30V

lungimea de 18 cm este total iesita din standardele "de vanatoare", asa ca optiunile sunt mai putine decat la lungimi de pana in 15 cm lama

parerea mea

oricum, este de o importanta foarte mare otelul

eu recomand sa cauti pulberi metalurgice (SG2, RWL34, ZDP189,CPM) sau D2 ori A2...ori VG10, mai jos de aceste oteluri as spune ca mai bine iei 440C

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare