alex44 Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Salut, Dupa vreo 2,5 ani cu un samy, hotarat fiind sa il vand si sa bag banii in casa ca tot omul, iata ca m-am pricopsit si cu jimny (samy inca nu s-a dat...) Masina este asta Sincer nu prea m-am putut abtine:ha::ha:. Masina o cunosteam si asta e. Acum as vrea un pic de ajutor de la posesorii de asa ceva, pentru ca am cateva nelamuriri: - cu suspensia stock care sunt cauciucurile maxime pe care le suporta fara sa atinga, si de asemeni ce j maxim pot avea jantele - daca ii fac doar suspension lift de 4-5 cm cat de mult afecteaza cardanele? - plasticaraia de la interior: fete usi, din spate, scaune sunt la fel la toate modelele sau difera in fct de ani. Si ar mai fi ceva nelamuriri dar mai scriem pe parcurs. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Re: Dupa Samy, vine Jimny....mai tarziu cine stie :) Sa stapaniti sanatos noua masinuta :h5. Din ce an e? Cu respect, Teodor. 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geo_jimny Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Re: Dupa Samy, vine Jimny....mai tarziu cine stie :) - cu suspensia stock şi fără să tai nimic merge 205/80/15. Cu J-ul nu stiu. - eu am suspension lift de 3" şi cardanele nu au nimic. Recomand suspension lift de 3" telescop de direcţie şi caucucuri 215/75/15. Masina se comportă f. bine on road şi super off road. Şi să nu uit, un scut este binevenit. - marea majoritate a plasticurilor (bord, feţe de usi) s-au modificat după 2005. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex44 Postat Martie 1, 2012 Autor Partajează Postat Martie 1, 2012 Re: Dupa Samy, vine Jimny....mai tarziu cine stie :) Masina este din 2001, motor g13bb; Poate ma ajuta cineva totusi cu un J la jante? Acum am 5,5 cred si as vrea un 7 sau 8, bineinteles cu et negativ, dar sunt curios daca ating pe undeva. Apropos de tescop, sincer nu m-am uitat, dar sa inteleg ca nu are. Este pe unde un kit? Sau cum? Cand am montat servo la samy i-am pastrat pit armul de la caseta veche, in acest caz pe unde citim sa vedem cum se face?. Si daca tot vb de scut am vazut ca roly are ceva, dar nu am inteles este doar de motor sau gasim si pentru reductor? Geo, de unde ai luat SL? sigur e de 3 inch? Aprox 7,5 cm? Si la amortizoare ce i-ai facut ? Inaltatoare? A, si sa nu uit, cel putin pentru moment eu zic ca masina asta va merge 80% on road....acuma dee, sa vedem cu timpul ce vom face P.S. v-am zis ca intrebari sunt multe.... :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Re: Dupa Samy, vine Jimny....mai tarziu cine stie :) cu lift de +5cm e ok. nu trebuie sa modifici nimic. Cu liftul de +5cm si taiat din aripile fata.. din partea de jos... spre parg... 3cm intra AT-uri de 225/75/15 cu jante de J7 fara nici o problema. Fara sa tai din aripi putin iti atinge si la bumperele din oras de la trecerile de pietoni... Acum depinde daca marimea inscrisa pe cauciuc e corecta..... ca eu daca pun simexurile( 205/75/15) pe langa astea de 225/75/15 sunt identice la inaltime :grin: Sa-l stapanesti sanatos si sa te duca pe unde vrei.:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geo_jimny Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Re: Dupa Samy, vine Jimny....mai tarziu cine stie :) Cu scuzele de rigoare (de vina era ora matinală nu eu) dar SL pe care l-am pus cred că e de 5 cm., şi l-am luat de pe forum de la "roly" din Sibiu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
macfero Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Re: Dupa Samy, vine Jimny....mai tarziu cine stie :) sa-l stapanesti sanatos. frumoasa :jp1 il bagi la offroad mai greu ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madiorsv Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Re: Dupa Samy, vine Jimny....mai tarziu cine stie :) :br.....sa te poarte sanatos!!...... ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex44 Postat Martie 1, 2012 Autor Partajează Postat Martie 1, 2012 (editat) Re: Dupa Samy, vine Jimny....mai tarziu cine stie :) Merci baieti!! Momentan va fi mai mult masinutza de oras +peste+forestier/plimbari. De aceea nici nu vreau modificari mari, un SL, jante putin mai late cu AT-uri, un toliu mic . Mai tarziu mai vedem noi, dar oricum nu va fi strain de noroi. Editat Martie 1, 2012 de alex44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexb25 Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Re: Dupa Samy, vine Jimny....mai tarziu cine stie :) Salut, Sa il stapanesti sanatos. Pentru ce vrei tu este de ajuns masina stoc. Pui doar cauciucuri AT 205/70R15. Daca ai ceva banuti si iti place sa-i dai pe jucarii :grin:, atunci SL 5cm (4 arcuri +4 amortizoare) este de ajuns: Trailmaster, Procomp sau OME. (Mai ieftin este sa pui distantiere la arcurile si la amortizoarele stoc.) Apoi 215/75R15 BFG AT sau MT (merg pe jantele originale). Daca vrei si jante J7 sunt cu ET-12 din fabrica (DOTZ) dar trebuie sa mai tai cate putin pe unde zice Eko Amortizor de directie cel mai ieftin este cel de mercedes cobra. Cauta pe forum. Iulianul si-a pus (cu ajutor profi DOJO). Roly are scut pentru cutia de transfer (cu reductor). Pe forum si pe blogul DOJO gasesti o gramada de informatii. Bafta :h5! Jimnyholic inside :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
costel.c Postat Martie 2, 2012 Partajează Postat Martie 2, 2012 Re: Dupa Samy, vine Jimny....mai tarziu cine stie :) Sa o stapanesti sanatos!!!! Cu masina asta trebuie sa fac si eu o tura :grin: Costel Suzuki Swift 1.5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex44 Postat Martie 2, 2012 Autor Partajează Postat Martie 2, 2012 Re: Dupa Samy, vine Jimny....mai tarziu cine stie :) Cum sa nu domnu' , dar cred ca mai bine facem cu cealalta.... :grin:. Vb la tel. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex44 Postat Martie 4, 2012 Autor Partajează Postat Martie 4, 2012 Re: Dupa Samy, vine Jimny....mai tarziu cine stie :) Stie cineva pana la ce viteza pot cupla 4x4 in mers? De asemeni am o pb sacaietoare... dupa ce merg in 4x4 si trec in 2h ma trezesc ca la un moment dat sare inapoi in 4x4, fara zgomote, fara nimic. Nu face asa tot timpul, aprox 2 din 3 dar e destul de stresant. Stie cineva de ce? merci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Re: Dupa Samy, vine Jimny....mai tarziu cine stie :) NU e recomandat sa cuplezi 4x4 din mers. Opresti, cuplezi si pleci mai departe!.:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexb25 Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Re: Dupa Samy, vine Jimny....mai tarziu cine stie :) Am manualul utilizatorului (de jimny) in Germana. La pagina 5-7 zice asa: "Gebrauch Des Verteilergetriebehebels (falls vorhanden) Das fahrzeug ist mit einer "Drive Action 4x4" Mechanik ausgerustet; sie besteht aus einem Verteilergetriebe mit Synchronisation (zwischen 2H und 4H Antrieb) und Luftsperrnaben. Mit dieser Einrichtung konnen sie sogar wahrend der Fahrt mit dem Verteilergetriebehebel zwieschen schnellem Hinterachsantrieb und schnellem Allradantrieb umschalten, vorausgesetzt, die Rader weisen geradeaus, und die Geschwindigkeit betragt nicht mehr als 100Km/h (60 mph)" Rog pe cineva priceput la germana sa ne traduca. Cu goagle traducerea stalcita ar zice ca poti schimba 2H in 4H in mers pana la 100Km/h cu rotile fata drepte. Eu schimb la viteze de pana in 40Km/h cu rotile drepte si cu ambreiajul apasat (masina ruleaza in linie dreapta pe liber) Schimbarea din 4H in 4L se face neaparat PE LOC (masina oprita). Jimnyholic inside :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andumi Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Re: Dupa Samy, vine Jimny....mai tarziu cine stie :) Goagal a tradus bine de data asta....:). Folosirea reductorului se face mereu stand pe loc. Iar trecerea din "tractiunea spate" in "tractiune integrala" chiar daca producatorul spune ca se poate face pana la viteze de max. 100 km/h, recomandarea mea este ca sa nu o faci peste viteza de 40 km/h. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex44 Postat Martie 5, 2012 Autor Partajează Postat Martie 5, 2012 Re: Dupa Samy, vine Jimny....mai tarziu cine stie :) Ok. Cu schimbarea m-am lamurit, cam asa ceva banuiam si eu. Dar cu "saritul" din 2h in 4h dupa ce am folosit 4h? stie cineva? Merci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex44 Postat Martie 28, 2012 Autor Partajează Postat Martie 28, 2012 Re: Dupa Samy, vine Jimny....mai tarziu cine stie :) Pana la urma nu "sarea" cand vroia el....doar nu il "bagam" eu bine cred...pentru ca de ceva timp nu s-a m-ai miscat....oricum masina e la soru-mea de ceva timp si s-ar putea sa raman la ea ca e fff incantata.:grin: Ca si pb am vazut ceva scurgeri de ulei pe cutie...mai mult ca sigur vin de la semeringul de palier, din spatele volantei....cu vreo 400-500 probabil o voi rezolva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate