Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

nu stiu la ce foloseste !

morsanul

Postări Recomandate

Re: nu stiu la ce foloseste !

Cred ca este butonul de overdrive, este automata, nu ? Asta inseamna ca nu mai schimba ultima treapta de viteza. Cu mai multe te poate lamuri colegul Heavy. D.

Land Rover Discovery 2.5 TDi 1994

Jeep Grand Cherokee 5.2 V8 1994

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: nu stiu la ce foloseste !

Buna ziua !

Butonul respectiv permite/nu permite cutiei sa schimbe ultima treaptă, de obicei subunitară ca valoare de raport. Deasemenea, cand este apăsat, de obicei nici functia de converter lock nu mai este disponibilă.

Apăsat, se foloseste de obicei la urcări abrupte, tractări de sarcini grele, lăsand cutia să impartă cuplul motor doar la treptele mai joase.

Ford a avut mari probleme cu transmisiile automate legate de O/D, cauzele fiind de la switch O/D defect, TPS defect, banda de franare O/D uzata sau chiar convertor de cuplu care patina exagerat. Si toate aveau ca si consecintă aprinderea in bord a martorului de care zici tu.

Deci, dacă martorul se aprinde fără sa apesi butonul, in curand vei avea de făcut investitii. Dacă se aprinde doar la apăsarea butonului, e perfect.

Stimă,

Dragoș

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare