G Saftoiu Postat Martie 2, 2012 Partajează Postat Martie 2, 2012 De 2 luni s-a aprins acest martor ....(dupa fortarea motorului rece,cand nu am auzit ceasul si intarziam la servici).:alMasina este TD4. Pus testerul pe masina ,totul functioneaza in parametrii,mai putin "Eroare EEPROM". S-a sters,dar apare mereu la repunerea contactului....Stie cineva despre ce este vorba?Se poate rezolva de un electronist?Multumesc anticipat pt. informatii!:tk Freelander TD4 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Martie 2, 2012 Partajează Postat Martie 2, 2012 Re: Eroare EEPROM! Martor motor aprins.... Sunt ceva site-uri cu reparatii ECU, nu pot sa recomand ca nu am incercat... ceea ce pot deduce eu este ca EEPROM(Electrically Erasable Programmable Read-Only Memory) care este de fapt memoria ECU-ului, daca are vreo eroare s-ar putea sa nici nu stocheze datele si din acea cauza iti da eroare respectiv nu stocheaza coduri de eroare chiar daca acestea exista... testerul o sterge dar eroarea fiind neeliminata revine din nou. E clar ca e o defectiune de ECU asa ca vezi firmele care se ocupa, da niste telefoane si poate iti dai seama din discutie daca beieti le au sau nu. De exemplu astia http://reparatii-ecu.info/ce-este.ecu ca vad ca se baga si la BMW ... ceea ce ma descurajaza putin e ca ei definesc ECU ca find "engine controll unit" si in realitate e "electronic control unit" pentru ca sunt diverse ECU-uri care nu au nimic cu motorul, de ex. ABS ECU, DCU ECU(airbaguri), EAT ECU(cutie automata) ... etc. Poate e doar o scapare si baietii sunt meseriasi doar eu sunt carcotas putin:wink: ... da si tu "reparatii ECU" pe google ca sunt destui si in diverse orase. Bafta si tine-ne la curent NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Martie 2, 2012 Partajează Postat Martie 2, 2012 Re: Eroare EEPROM! Martor motor aprins.... Ai fost intr-un service dedicat LR ? Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
G Saftoiu Postat Martie 2, 2012 Autor Partajează Postat Martie 2, 2012 Re: Eroare EEPROM! Martor motor aprins.... Tester dedicat LR.Au spus ca au mai intalnit asa ceva pe masini de fabricatie sub anul 2000. Am stat de vorba cu un electronist,care mi-a explicat ca este de undeva o informatie eronata si care nu se "pupa "cu una din secventele prestabilite din EEPROM. Masina a mai avut ceva erori si care au fost sterse fara sa reapara. Masina se comporta normal,zic eu,iar la zapezile din Bucuresti a facut fata cu usurinta,dar....este martorul aprins! Multumesc pt. promptitudine! Freelander TD4 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Martie 2, 2012 Partajează Postat Martie 2, 2012 (editat) Re: Eroare EEPROM! Martor motor aprins.... Chiar poti sa ne spui unde ai pus testerul . Nu este nici o problema. In Bucuresti sunt asa: Marcel, Anglocars, ATT, Premium, Tiriac Auto si Ciolpani. Totusi eu zic ca ca se poate rescrie un soft cu testerul T4 sau BBS. Ai examinat si fizic ECU (in interior)? Prezinta ceva umezeala, rugina? Editat Martie 4, 2012 de mariusg Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Martie 2, 2012 Partajează Postat Martie 2, 2012 (editat) Re: Eroare EEPROM! Martor motor aprins.... De 2 luni s-a aprins acest martor ... Despre ce martor este vorba pina la urma? Are vreun simbol? Tester dedicat LR.Au spus ca au mai intalnit asa ceva pe masini de fabricatie sub anul 2000. Daca se refereau la Freelander Td4, acesta a aparut pe piata in 2001. Editat Martie 2, 2012 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
G Saftoiu Postat Martie 3, 2012 Autor Partajează Postat Martie 3, 2012 (editat) Re: Eroare EEPROM! Martor motor aprins.... -Testerul a fost pus la Marcel ( Atentie! si-a schimbat nr.de telefon, daca am voie il pot comunica) -ECU nu am avut timp sa il verific fizic,urmeaza.... -Nu se refereau la TD4....ci la 1,8 benzina si la TD. -Nu vreau sa fiu rautacios , dar martorul "motor"din bordul masinii, este unul singur ("galben cu semnul exclamarii pe el", si te atentioneaza ca este o eroare in manegementul motorului, iar cand este "rosu cu semnul exclamarii pe el", este o problema grava a motorului. -:tk Editat Martie 3, 2012 de G Saftoiu Freelander TD4 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Martie 3, 2012 Partajează Postat Martie 3, 2012 Re: Eroare EEPROM! Martor motor aprins.... Atunci nu ramane decat sa verifici ECU. Te-as ruga sa ne tii la curent cu pasii rezolvarii, pina acum nu am auzit vreun posesor de Td4 (sau alt model de Freelander) sa fi patit asa ceva. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
G Saftoiu Postat Martie 3, 2012 Autor Partajează Postat Martie 3, 2012 Re: Eroare EEPROM! Martor motor aprins.... Normal ca voi da detalii dupa si cum am rezolvat "problema".:f2 Freelander TD4 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
landrover Postat Martie 29, 2012 Partajează Postat Martie 29, 2012 Re: Eroare EEPROM! Martor motor aprins.... iar cand este "rosu cu semnul exclamarii pe el", este o problema grava a motorului. -:tk :ang nu se face rosu niciodata la freelander, indiferent de cat de grava e problema Minunatul LR Discovery II Td5, 2001 White Wolves Offroad Club Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate