tudop Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 Re: Pretul combustibilului Daca ai fi urmarit pretul uleiului de gatit, ai vedea ca de multi ani este corelat cu pretul motorinei. Pai ce motiv ar avea sa se scumpeasca in mod continuu, ca doar nu se face dintr-o specie de planta pe cale de disparitie.... dar in schimb se poate folosi drept combustibil (diesel), si daca ar fi ramas pretul la 3 lei, tentatia era prea mare pt soferi sa foloseasca ulei in loc de motorina :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pepi3103 Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 Re: Pretul combustibilului vstef-! da inteleg sa dau atata ca si ei pe litru de combustibil,,,daca am autostrada cat ei,,,nu sa dau cat ei impozit pe orice si sa am nimica! la cata autostrazi avem noi,,iarta-mi pacatele! Pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 Re: Pretul combustibilului Astral 4700 de postari,,dezvolta ideea,Maginot-pretul benzinei si a motorinei in Luxemburg si la Livigno. Am vazut si o sa fac o poza foarte curand cu ultima din urmele liniei M din Germania(Saarland-W) numa ase! Si le si pun acilea! Dar,,! poza, cu pretul benzinei in scadere nu o sa il ai NEVER! Guvernele si gashca lor de alimentatori(vitzei-de-vaca) nu se vor mai satura,comisioanele sunt in concordanta cu valoare -contract! Impozitele pe fiecare litrutz de Bentzina-Dizel alimentat la ei merg. Ei decid la cine merg milioanele(miliardele) de euro pentru a ne fuche din nou. Nu prea sau chiar de loc nu am gasit explicatii pentru pretul combustibililor. Is in ceatza! Ajuta-ma! Nastase cerea, la un moment dat, "sa i se numere ouale", dvs imi tineti socoteala la numarul de postari....o fi si asta vreo comparatie pe care trebuie sa v-o explic ?!? Iar referitor la comparatia facuta de mine, mai bine incercati dvs sa ne explicati cum vine treaba cu legatura dintre productia noastra de petrol si pretul combustibililor la pompa ! Sau poate, mai degraba atent fiind sa-mi numarati....posturile, nu v-ati uitat pe link-ul postat de mine mai sus unde ati fi vazut cam in ce tari din lumea asta productia de petrol cantareste decisiv in pretul de la pompa....... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pepi3103 Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 Re: Pretul combustibilului Daca ai fi urmarit pretul uleiului de gatit, ai vedea ca de multi ani este corelat cu pretul motorinei. Pai ce motiv ar avea sa se scumpeasca in mod continuu, ca doar nu se face dintr-o specie de planta pe cale de disparitie.... dar in schimb se poate folosi drept combustibil (diesel), si daca ar fi ramas pretul la 3 lei, tentatia era prea mare pt soferi sa foloseasca ulei in loc de motorina :grin: Si de asta,si pentru aia,,,dai scumpiri frate! TVA merge!! orice manevra faci tu,,,nu baietzii destepti! Atentie!,,,se impoziteaza indirect 24%. Sa imi fut una! 24% din comertul Romaniei zilnic! Aia is bani,,ne-munciti,,! Si daca faci o analiza de pret,,te sperii,,TVA la TVA cat incape! Pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pepi3103 Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 Re: Pretul combustibilului Nastase cerea, la un moment dat, "sa i se numere ouale", dvs imi tineti socoteala la numarul de postari....o fi si asta vreo comparatie pe care trebuie sa v-o explic ?!? Iar referitor la comparatia facuta de mine, mai bine incercati dvs sa ne explicati cum vine treaba cu legatura dintre productia noastra de petrol si pretul combustibililor la pompa ! Sau poate, mai degraba atent fiind sa-mi numarati....posturile, nu v-ati uitat pe link-ul postat de mine mai sus unde ati fi vazut cam in ce tari din lumea asta productia de petrol cantareste decisiv in pretul de la pompa....... Ioi scuze,,suntem pe aceeasi lungime de unda e fapt,,asta am vazt io la o privire de stanga pe forum,,nu trebe sa te ofuschezi,,nu a fost carcoteala!,,!! Iarta-ma si scuza-ma oficial si in fata! Pretul petrolului este speculativ si cotat la bursa,cerere si oferta! Au intrat pietele asiateice foarte puternic in cerere! Orice "ramasita"se cumpara de India,consum in crestere exponentiala(ca si China). Rusia sta pe un butoi de petrol si rade de totzi,exporta cat vor ei si cu control de pret. Arabii sunt in 2 partide,,pro si contra EU si USA (dar exporta pe la spate la toti) Bunn! Acum Romania: -la inceput de secol 20 erau cei mai apreciati in EU ,pana au scazut zacamintele Pe scurt: -gaz metan 60-70% productie proprie(in Ardeal 100%) ,,E-on ne ia cam 80% profit! -Petrol(benzina+motorina) 40% productie proprie exploatata de OMV(daca faci calcule de extractie la 0,03 ron/litru pana la 5,9 ron/litru la pompa) -na bun,daca 1 litru de benzina trebuie sa il aduc din Arabia(cel mai aproape) sau din romania,cat costa? -de fapt ne carcotashim aiurea pentru ca ne referim la pretul benzinei BASIS fara E-oni si OMV-isti -fratilor,taxe,impozite,pentru nimic asta ne omoara! Pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 Re: Pretul combustibilului Da, daca vorbim de inceputul de secol XX, da, atunci RO era un nume greu pe piata producatorilor de petrol.....doar Hitler pe petrolul romanesc si-a tinut razboiul, nu ? Iar dupa razboi, imi povestea tata, ca erau conductele prin care pleca petrolul spre rusi, drept despagubire de razboi, cat un stat de om......deci, da, atunci se putea vorbi de o legatura intre pret si productie..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Martie 6, 2012 Partajează Postat Martie 6, 2012 Re: Pretul combustibilului Te luminez foarte simplu.urmareste pretul motorinei si pretul uleiului(de gatit) in ultimii 6 ani in RO,o sa ai o revelatie,,,este un grafic absolut egal! De ce oare? Cine creste si descreste pretul uleiului? Bursa! uita-te in alimentara,,cel mai eftin ulei o sa corespunda aproape egal cu litru de motorina+ambalaj! pentru ca poti sa il bagi in rezervor (50% nici nu simte). Nu ma luminezi deloc. Amesteci mere cu pere. Nu poti vorbi despre produse petroliere si sa pui in paranteza "ulei de gatit". Pe langa faptul ca se cheama ulei comestibil, acesta nu este un produs petrolier. Ca pretul lui creste odata cu pretul combustibilului, asta este valabil pentru 90% din produse. Chiar si ouale se scumpesc odata cu benzina, si totusi nu cred ca le bagi in rezervor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Martie 6, 2012 Autor Partajează Postat Martie 6, 2012 Re: Pretul combustibilului ?? luminati-ma Pai daca uleiul de gatit nu ar urmari pretul motorinei, n-ar mai cumpara nimeni motorina:grin: De ex. aici la benzinarie uleiul vegetal costa 1,230€ iar motorina 1,449€. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Martie 6, 2012 Partajează Postat Martie 6, 2012 Re: Pretul combustibilului Inainte de '89, uleiul era de trei ori mai scump decat motorina. Uleiul era prea scump, sau motorina prea ieftina ? Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Martie 6, 2012 Partajează Postat Martie 6, 2012 Re: Pretul combustibilului optimus detaileaza eu unul nu reusesc sa gasesc ulei alimentar uzat pt ca toate restaurantele folosesc ulei de palmier pt biodisel trebuie metanol pe care eu iar nu am reusit sa il gasesc nu instalatia va fi problema ci materia prima ai gasit o varianta din care sa iti faci combustibil? este clar ca nici un protest nu va da rezultate, trebuie gasita o solutie alternativa, un combustibil neaccizabil ,un combustibil care sa se poata fabrica din ceva ieftin , uleiul alimentar nu e ieftin , alte idei? acum vreun an, cand citeam topicul despre biodiesel, gasisem niste instalatii de import, care plecau de pe la vreo 1000 euro, parca... acum am gasit din nou dar de la 2000 euro + TVA cu o capacitate de 100L/zi. e drept ca am cautat putin, dar am mai gasit si instalatii "la cheie" pe niste anunturi, cu preturi de la 2800 lei, cu o capacitate de 30L/sarja, zice omul, sarja care se face in 3 ore. deci pt un consum propriu, este ideala. de pe un alt forum unde gasisem acest anunt prima data, omul putea da detalii despre materia prima. se poate folosi atat ulei vegetal folosit, cat si ulei de floarea soarelui brut, nefiltrat, care se poate cumpara mai ieftin, dar numai imediat dupa recoltare, cica. pt ca dupa aia nu-l mai gasesti. eu mai trebuie sa ma lamuresc daca biodieselul nu afecteaza garniturile de la motor + restul, un 4D56, si sa gasesc un spatiu adecvat, pt ca inca sunt blochist. nu cred ca e o problema procurarea materiei prime, poti colecta ulei si stoca in butoaie, chiar e bine ca se mai decanteaza in timp. oricum, merita efortul, chiar daca sa zicem ca iarna cand sunt temperaturi foarte joase mai bagi motorina aditivata ca sa nu ai surprize. Stiu ca e scump, si pe mine ma doare cand ajung la pompa, insa e un motiv bun sa muncim mai mult. A zis iwa o chestie draguta mai demult si mi-a placut. Masina e si un lux, daca intradevar iti permiti, inseamna si chestia asta cu pretul combustibilului. aici trebuie sa combat aceasta idee, nu mi-o lua in nume de rau, si nu vreau nici sa polemizam pe subiectul asta, dar e total eronata ideea asta. oamenii nu traiesc pentru ca sa munceasca, ci muncesc pentru ca sa traiasca. si sunt de acord sa muncesc pentru a-mi asigura cele n ecesare traiului, dar nu sunt de acord sa muncesc pt a tine in spate un sistem corupt, rapace si criminal, pt ca asta se cheama sclavagism. masina se poate chema un lux cand vorbim despre Bentley, Bugatti, Maybach, etc... in rest, vorbim despre utilitate, nu vad ce lux poate atribui cineva unei masini utilitare, sau autoturism folosit la deplasarea unor persoane in interes propriu. in fine, ma rezum la atat, sunt sigur ca ai inteles ce am vrut sa zic. problema este cu acest sistem de tip mafiot, care face jocurile la nivel mondial. cea mai clara dovada in acest sens o avem cu Irakul, care dupa ce a anuntat ca va face o bursa a petrolului la Bagdad, pt ca e firesc ca producatorii sa faca regula privind produsul propriu, si apoi a inceput sa vanda petrol pe Euro, Saddam a fost asasinat si Irakul aservit intereselor americane. urmatorii amenintati de "represalii antiteroriste" au fost Iran si Siria, adica exact tarile care trebuiau sa faca bursa de petrol impreuna cu Irakul. partea buna este ca sunt sperante mari ca in curand se vor schimba lucrurile la nivel mondial, oamenii incep sa se trezeasca si sa ia masuri. din ce imi dau eu seama acum, motorul diesel e de mare viitor, pt ca functioneaza cu biodiesel sau chiar cu ulei vegetal pur, cu modificari minore, deci poate fi foarte ecologic, comparativ cu situatia actuala cand datorita motorinei este cel mai grav poluator. iar terenuri pe care sa se cultive rapita, sau altceva adecvat sunt o gramada pe planeta asta, costurile de productie sunt incomparabil mai mici decat cele din domeniul combustibililor fosili, sunt excluse costurile de ecologizare, costurile enorme generate de un sistem gigantic aferent marilor corporatii petrolifere, cheltuieli cu marketing si publicitate, etc, etc... viitorul va fi in capacitati de productie locale, cu costuri mult optimizate, fara "planificari de profit" si alte aberatii asa-zis "capitaliste" si "democratice". sunt surse care afirma ca exista 6000 de brevete de inventii si inovatii cu totul exceptionale care ar putea transforma calitatea vietii pe Terra, dar care au fost cumparate si ascunse tocmai de marile corporatii pentru a-si pastra suprematia pe piata globala in domeniile pe care le controleaza. dupa evenimentele viitoare cand toti acestia vor fi arestati si eliminati din viata publica, oamenii vor avea acces la aceste noi tehnologii si multe lucruri se vor schimba in bine. ps: nu ma uit la seriale SF, de fapt nu ma uit la nici un serial... sigur ca fanii serialelor de televiziune vor intelege altfel ce am scris eu...:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 Re: Pretul combustibilului uite asa am mai zis si eu ca tot suntem forumisti si avem toti aceleasi nevoi de combustibil,putem sa ne organizam in "cete"de mai multi indivizi si sa facem o instalatie de fabricat biodisel,ca un fel de coperativa,asa ne rezolvam problema cu consumul propriu de combustibil. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 Re: Pretul combustibilului ...putem sa ne organizam in "cete"de mai multi indivizi ... este o idee foarte buna, astfel ca investitia initiala va fi mult mai mica / individ, adica aproape moka la 10 oameni, sa zicem. doar sa nu se calce lumea in picioare si sa se organizeze bine. si avut grija sa nu interpreteze sistemul ca se produce pt comercializare, ca se complica treaba. in rest, numa' de bine! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 (editat) Re: Pretul combustibilului trebuie facuta doar pt consumul propriu al asociatilor,eu dispun de un teren la 20km de bucuresti,am si trifazic in caz ca e nevoie,este ferit de ochii indiscreti,mai trebuie o baraca sau garaj unde se monteaza instalatia,am si o sursa de ulei de palmier,e gratis dar e putin. daca ne-am strange 6-10 persoane cred ca o instalatie de biodiesel o putem fabrica noi. Editat Martie 7, 2012 de hdragos Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 Re: Pretul combustibilului trebuie facuta doar pt consumul propriu al asociatilor,eu dispun de un teren la 20km de bucuresti,am si trifazic in caz ca e nevoie,este ferit de ochii indiscreti,mai trebuie o baraca sau garaj unde se monteaza instalatia,am si o sursa de ulei de palmier,e gratis dar e putin. daca ne-am strange 6-10 persoane cred ca o instalatie de biodiesel o putem fabrica noi. Pai dupa ce montezi baraca sau garajul, dai drumul la instalatie care necesita ceva aprobari, intervine un dute-vino, nu mai este discretie. Vecinii te vor lauda , ca esti cumsecade cu toata lumea, si lala, si lala. P.S. Iei sau nu iei aprobare , vecinii tot te vor aprecia ! Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
uzi Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 Re: Pretul combustibilului Daca pentru cei cu diesel pare mai simplu cu ulei vegetal sau ulei de transformator ce vacem restu ce avem benzinare? Si cel putin de am gasi benzina curata la pompa nu cu apa Cei ce simpt a offroad-ului chemare pe asfalt sunt vesnic pierduti Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 Re: Pretul combustibilului nu ai nevoie de nici o aprobare de la nimeni, ca sa-ti produci biodiesel pt consumul propriu. oricum platesti impozit pe teren, pe casa, pe masina, contravaloare curent electric, etc... de aia ziceam ca trebuie gasita o formula care sa elimine orice suspiciune ca se produce pt comercializare, ceea ce este altceva, si apar complicatii cu autorizatii, etc. asta cand se face in grup, ca daca ai instalatia proprie, in casa proprie, nu are nimeni nici o treaba cu tine, ce faci. deocamdata, cel putin, ca criminalii astia au in plan sa impoziteze pana si apa din fantana din curte, asa ca nu m-ar mira sa ni se puna taxa si pe oxigenul respirat, pt ca provine din atmosfera statului roman... prin analogie, daca iti faci dulceata "in casa" pt consum propriu, nu ai nici o treaba cu nimeni, dar daca produci dulceata ca sa o vinzi altor consumatori, iti trebuie autorizatie, deci sa indeplinesti anumite conditii, apoi sa platesti taxe si impozite, etc. cat despre benzinare... prima solutie este instalatia de GPL, dar deja creste si pretul la GPL, adica se aliniaza... :) in viitor, veti inlocui motorul actual cu unul electric si gata, circulati moka :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Martie 8, 2012 Partajează Postat Martie 8, 2012 Re: Pretul combustibilului tu ai curent moca ? fericitule , pe mine ma usca facturile la curent . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Martie 8, 2012 Partajează Postat Martie 8, 2012 Re: Pretul combustibilului exista deja si motorul electric care nu trebuie "alimentat", inventat de Tesla si furat de JP Morgan, care l-a si lichidat pe Tesla. exista si motorul care functioneaza cu apa, inventat de Diesel, dar care a disparut odata cu inventatorul, tocmai cand se deplasa sa-l omologheze. in cazul lui Diesel, data "mortii" lui este de fapt data disparitiei sale, lucru ascuns cu grija de cei interesati. deci... rabdare... pana una alta, ne descurcam cum putem fiecare... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Martie 8, 2012 Partajează Postat Martie 8, 2012 Re: Pretul combustibilului Pai dupa ce montezi baraca sau garajul, dai drumul la instalatie care necesita ceva aprobari, intervine un dute-vino, nu mai este discretie. Vecinii te vor lauda , ca esti cumsecade cu toata lumea, si lala, si lala. P.S. Iei sau nu iei aprobare , vecinii tot te vor aprecia ! sa o crezi tu,pai eu am fost nascut in clandestinitate:ha: acum vi tu cu aprobari si alte d eprostii,si porcul trebuie curentat la craciun,ia zimi si mie cine a facut-o?sa fim serioasi. am spus ca cel putin eu vreau pt consum propriu si vecini nu au ce sa zica pt ca nu stiu,ce eu stiu cand fac ei tuica si le trimit fiscul pe cap. auzi,aprobari sa fac 10l de prajeala distilata:ha:,hai ca am auzit-o si pe asta. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Martie 8, 2012 Partajează Postat Martie 8, 2012 Re: Pretul combustibilului Daca pentru cei cu diesel pare mai simplu cu ulei vegetal sau ulei de transformator ce vacem restu ce avem benzinare? Si cel putin de am gasi benzina curata la pompa nu cu apa voi aveti deja gpl omologat ca pt diesel nu vor sa il omologheze nici daca te joci cu mamele lor. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate