Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

spray curatare MAF

u2_2

Postări Recomandate

Re: spray curatare MAF

Cu ceva ani in urma mi s-a recomandat spray-ul de contacte sau alcoolul izopropilic. Sper ca am zis bine. Am dat cu spray-ul ca era la indemana, dar fara rezultate. Nu stiu sa fi aparut ceva special de curatat. Toti recomanda inlocuirea.

Editat de pitonul
Rubicon 2.8
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

...si rezultatul ?

Ion si Gheo:

- Ioane, nu's ce-are magaru meu, a cam slabit, tu la al tau ce i-ai dat ?

- Terebentina.

Peste doua zile, se-ntalnesc din nou:

- Ba Ioane, i-am dat la magar terebentina si-o murit ma !

- S-al meu la fel o facut !

Link spre comentariu

Eu am folosit spray de curatat franele si spray de contacte; sunt pe baza de ceva solvent ce se volatilizeaza repede si ce sa spun... n-a scazut consumul,nici putere mai mare nu are. Dar lamelele din MAF s-au curatat; daca curata placutele de frana de mizerie, cred ca e suficient.

Merge si cu terebentina daca o sufla cineva cu suficienta presiune.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Mda......intresant eu folosesc asa ceva la ABP ,dar la MAF nu ........ca nu tiu ce i-i

:ha:

No

MAF .....tui:ce ,,,,,si masi ,ce i-i ca sa dorm linistit si sa nu dau la magar asa ceva sa mannce:tk

Editat de gtdflorin
Link spre comentariu

MAF - ( mas air flow) - senzor care indica cantitatea de aer care intra in motor. se monteaza de obicei imediat dupa filtrul de aer.

MAP - (manifold air pressure) - senzor presiune absoluta in galeria de admisie. se monteaza de obicei la intrarea aerului in galeria de admisie.

Editat de mac01
Link spre comentariu

ok, pentru ca n-am gasit produsul dedicat (de ex. CRC face exact asta, Air Sensor Cleaner) am cautat alcool izopropilic.

am gasit la magazin de electronice (in Bv Mikado), 500 ml 12 lei, la sticla.

scufundat MAF si sensorul de temperatura aer in lichid 10 minute, scos afara, suflat cu presiune (cu grija ca e sensibil) si gata curatarea.

in cazul in care cineva mai are nevoie, nu folositi diverse sprayuri pe baza de hidrocarburi (cel de frane, cel de contacte), cel mai probabil veti strica senzorul. Unul nou e undeva pe la 150-200 euro...

Link spre comentariu

in cazul in care cineva mai are nevoie, nu folositi diverse sprayuri pe baza de hidrocarburi (cel de frane, cel de contacte), cel mai probabil veti strica senzorul. Unul nou e undeva pe la 150-200 euro...

Cine te-a invatat chestia asta? Eu am folosit fara probleme asa ceva, valorile pe tester sunt la fel ca atunci cind MAF-ul era nou, si la relanti si in sarcina. Acum depinde daca piesa e originala, cu lamele metalice sau "china" cu rezistente clasice tip radio-tv (am vazut ca exista si asa ceva).

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

in cazul in care cineva mai are nevoie, nu folositi diverse sprayuri pe baza de hidrocarburi (cel de frane, cel de contacte), cel mai probabil veti strica senzorul.

Spray-ul de contacte e de doua feluri: unul "uscat" care contine doar alcool izopropilic si unul "umed" care mai contine circa 5% ulei siliconic.

Deci nici unul nu contine hidrocarburi.

In lata ordine de idei, pe vremea cand nu stiam ce senzori sunt aceia, mi-au curatat, in service, cei doi senzori de pe galeria de admisie de la Solenza, cu benzina! Asta se intampla acum vreo 70.000 km... si merge in continuare foarte bine!

Editat de teddybear

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

azi am vazut asa ceva. contine alcool izopropilic 97%.

numai ca nu era sub presiune. avea pompita.

am vrut sa-mi cumpar unul dar mi s-a parut scump ( 40 lei ) si nu eram sigur daca merita banii mai ales ca nu era sub presiune.

Imagine0548.thumb.jpg.290bf7ba7c027b68f3e29e5dc932173b.jpg

Editat de mac01
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare