Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Modificari pentru inaltare plus sase la W460

cipriani

Postări Recomandate

Re: Sa montez un chit de inaltare amortizoare+arcuri plus sase

Salut

Daca montezi amortizoare mai lungi trebuie sa cobori tampoanele de limitare a cursei montand intre tanpon si sasiu un distantier de 3 cm si vezi furtunele de frana si blocanti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut

Daca montezi amortizoare mai lungi trebuie sa cobori tampoanele de limitare a cursei montand intre tanpon si sasiu un distantier de 3 cm si vezi furtunele de frana si blocanti.

Salut si multumesc!

La reductor nu i se pun niste flanse pentru a fi coborat? Am vazut asta la un patrol si nu stiu daca trebuie si la G.

Am auzit la unii ca ar trebui coborata si bara panhard ca sa nu traga punte,..pare logic

Link spre comentariu

ct nu trebuie coborata pt ca iti permit cardanele

bara panhard daca este coborata(coborate) logic ar fi sa cobori si bara de directie pt a nu pierde paralelismul dintre ele, dar se pot face reglabile daca puntile nu stau bine.

Link spre comentariu

ct nu trebuie coborata pt ca iti permit cardanele

bara panhard daca este coborata(coborate) logic ar fi sa cobori si bara de directie pt a nu pierde paralelismul dintre ele, dar se pot face reglabile daca puntile nu stau bine.

Cobori sau nu cobori ct - oricum te duci in zona wow-wow... :ha:... adica vor aparea oscilatii in cardan; pot fi sau nu percepute, dar in orice caz vor produce tensiuni in transmisie;

Mai pe larg: ridicarea masinii (sl) produce o rotire a puntilor la tipul asta de geometrie (se pot masura bratele si calcula cu cat); implicit, intrarea si iesirea din cardan nu vor mai fi paralele; articulatia cardanica nefiind homocinetica, iar unghiurile de pe capetele cardanelor - diferite, oscilatiile de viteza unghiulara nu se mai anuleaza reciproc, se compenseaza doar partial.

Modalitati de rezolvare:

1. (bl) in loc de (sl) si pneuri mai mari

2. bucse excentrice la punti pentru corectarea unghiurilor ("caster" sau "castor" dupa unii autori); nu se fabrica pentru G; partea asta poate fi discutata mai en detail, dar nu cred sa existe mare interes; la G cam toata lumea cauta "ORIGINAL", de aici si pana-n "State" (si stiu ce vorbesc);

Cat despre Panhard regula e simpla: cu masina in pozitie de repaus (pe teren plan si ne-"incrucisata" pe la punti :2dr ) bara trebuie sa fie ORIZONTALA.

Corectare se fabrica "caster"-e de G, eram eu insuficient informat, probabil aftermarket, nu cunosc detalii.

Editat de workaholic_ro
Link spre comentariu

Cobori sau nu cobori ct - oricum te duci in zona wow-wow... :ha:... adica vor aparea oscilatii in cardan; pot fi sau nu percepute, dar in orice caz vor produce tensiuni in transmisie;

Mai pe larg: ridicarea masinii (sl) produce o rotire a puntilor la tipul asta de geometrie (se pot masura bratele si calcula cu cat); implicit, intrarea si iesirea din cardan nu vor mai fi paralele; articulatia cardanica nefiind homocinetica, iar unghiurile de pe capetele cardanelor - diferite, oscilatiile de viteza unghiulara nu se mai anuleaza reciproc, se compenseaza doar partial.

Modalitati de rezolvare:

1. (bl) in loc de (sl) si pneuri mai mari

2. bucse excentrice la punti pentru corectarea unghiurilor ("caster" sau "castor" dupa unii autori); nu se fabrica pentru G; partea asta poate fi discutata mai en detail, dar nu cred sa existe mare interes; la G cam toata lumea cauta "ORIGINAL", de aici si pana-n "State" (si stiu ce vorbesc);

Cat despre Panhard regula e simpla: cu masina in pozitie de repaus (pe teren plan si ne-"incrucisata" pe la punti :2dr ) bara trebuie sa fie ORIZONTALA.

Mersi!Eu acum pe masina am o improvizatie facuta de mine adica niste bucse sub arcuri 5cm si busce distantiere in capuri la amortizoare 5cm,se intampla exact cum s-a precizat in discutia de mai sus si cu puntile si cu vibratiile...

Ar fi o solutie buna sa mut suportii de prindere a bratelor *tendoanelor* spre punte pentru a evita rotirea?Ar trebui calculate sa vad exact cu cati cm....

Link spre comentariu

Mersi!Eu acum pe masina am o improvizatie facuta de mine adica niste bucse sub arcuri 5cm si busce distantiere in capuri la amortizoare 5cm,se intampla exact cum s-a precizat in discutia de mai sus si cu puntile si cu vibratiile...

Ar fi o solutie buna sa mut suportii de prindere a bratelor *tendoanelor* spre punte pentru a evita rotirea?Ar trebui calculate sa vad exact cu cati cm....

Nu, nu e o solutie buna, ai avea nevoie de niste brate mai lungi, calculate proportional pentru a reveni la unghiul original al tendonului; asta determina automat mutarea punctelor de fixare spre centrul sasiului, complicat, nu merita. Calculul e simplu, dar bataia de cap e mare, e dificil, periculos si nu are rost sa modifici un brat de G.

Daca ai ales [sl], solutia corecta e montarea bucselor cu off-set (excentrice, caster sau cum vrei sa le spui); trebuie sa verific daca bucsele reproiectate, cu insert-uri de diametru mai mare permit excentricitatea ceruta.

Link spre comentariu

Re: Modificari pentru inaltare plus sase la W460

Am studiat un pic problema ta. In poza s-ar putea sa fie mici diferente de valori date de erorile de perspectiva, dar in principiu cam astea sunt datele:

- boltul metalic de la bucsa din fata are un diametru de 40 mm; o gaura (Ø16) cu offset si o randalinare frontala care sa impiedice rotirea ar permite o corectie cu maxim 3 grade si un pic.

- pe spate bolturile au 35 mm, gaura tot 16, offsetul maxim e mai mic, la fel si unghiul.

In principiu cele trei grade ar trebui sa ajunga, voi face masuratori mai precise pe masina cand vine de la TgM. (sau daca imi spui o lungime de tendon, din centrul de rotatie pana-n axa si distanta dintre bucsele bratului pot sa calculez pe loc).

Marea mea mirare e DE CE NU A FACUT NIMENI ASTA PANA ACUM ? Solutia aia cu bucsele din inel-metalic-in-inel-de-cauciuc-in-inel-metalic-in-inel-de-cauciuc-in-inel-metalic (nu-i asa ca suna ca "sase sasi in sase saci" ?), care nu permit corectia, e anacronica, dateaza din perioada cand elastomerii invatau sa mearga de-a busilea.

Edit: desigur ca mai e si varianta pe care mi-a servit-o un american odata (nu mai stiu daca era ginecolog sau pinist): "Daca inginerii din Graz nu s-au gandit la o solutie inseamna ca ea nu exista" - pacat ca nu se-aude cand scrii, sa vedeti cu ce voce grava si cu cat respect spun asta :ha:

Caster-G.thumb.jpg.6638d2a878048a907c27f06ecc22a8d2.jpg

Editat de workaholic_ro
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Am studiat un pic problema ta. In poza s-ar putea sa fie mici diferente de valori date de erorile de perspectiva, dar in principiu cam astea sunt datele:

- boltul metalic de la bucsa din fata are un diametru de 40 mm; o gaura (Ø16) cu offset si o randalinare frontala care sa impiedice rotirea ar permite o corectie cu maxim 3 grade si un pic.

- pe spate bolturile au 35 mm, gaura tot 16, offsetul maxim e mai mic, la fel si unghiul.

In principiu cele trei grade ar trebui sa ajunga, voi face masuratori mai precise pe masina cand vine de la TgM. (sau daca imi spui o lungime de tendon, din centrul de rotatie pana-n axa si distanta dintre bucsele bratului pot sa calculez pe loc).

Marea mea mirare e DE CE NU A FACUT NIMENI ASTA PANA ACUM ? Solutia aia cu bucsele din inel-metalic-in-inel-de-cauciuc-in-inel-metalic-in-inel-de-cauciuc-in-inel-metalic (nu-i asa ca suna ca "sase sasi in sase saci" ?), care nu permit corectia, e anacronica, dateaza din perioada cand elastomerii invatau sa mearga de-a busilea.

Edit: desigur ca mai e si varianta pe care mi-a servit-o un american odata (nu mai stiu daca era ginecolog sau pinist): "Daca inginerii din Graz nu s-au gandit la o solutie inseamna ca ea nu exista" - pacat ca nu se-aude cand scrii, sa vedeti cu ce voce grava si cu cat respect spun asta :ha:

[ATTACH=CONFIG]133376[/ATTACH]

Salut! In legatura cu discutia de mai sus, poti sa ma ajuti cu niste informatii de unde cumpar si eu un set complet? Te rog daca poti sa ma ajuti... Multumesc!

Link spre comentariu

la mercedes G modificarile de lift mult mai lejer decat patrol sau altele...

eu l-am ridicat cu peste 10 cm si totul a fost destul de ok

dupa toate astea am montat si brat A cu pivot central pe spate si am taiat bucsele din spate de pe tendoane pentru o buna flexare si merge super

o sa fac niste poze si o sa deschid un post pentru cei interesati cand o sa am timp

nu am montat nici macar caster pe fata iar la +10 puntea spate era deplasata in lateral doar 2 cm

cardanele nici nu intra in discutie sa "simta" ceva...

bafta

Link spre comentariu

Sper ca nu deranjez discutia de aici , am la W460 un kit de inaltare de la trail-master + 50mm. Pe spate i-am modificat bara panhard cu una reglabila (o piesa strunjita cu filet la ambele capete) si i-am corectat pozitia. Am vrut sa o modific si pe fata dar in urma unor masuratori am observat ca puntea este deplasata in aceasi directie cu cea din spate (spre partea soferului) si am lasat-o asa. Ma ajuta cineva sa o corectez si pe fata sau este in limite "acceptabile" daca vorbim de 1 cm , maxim 2 ?

- G 300 TD - W460 - '90
Link spre comentariu

Salut! In legatura cu discutia de mai sus, poti sa ma ajuti cu niste informatii de unde cumpar si eu un set complet? Te rog daca poti sa ma ajuti... Multumesc!

Momentan sunt disponibile doar cele concentrice. Bucsa cu corectie din chenar e trucata in photoshop pentru a face explicatia mai clara, va fi gata candva luna viitoare, depinde de mecanicul care face fiarele.

Despre bucsele caster existente deja in Germania nu stiu prea multe, cred ca-s din cauciuc. Habar n-am cine le face, dar le-am vazut pe undeva, cred ca la Stockundstein.

Caster-G.thumb.jpg.c7564292af15715eab4dd1c9a6c25b38.jpg

Editat de workaholic_ro
Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

ma intereseaza ptr un G W 461 daca se poate inalta+5 cm. fara sa aduc modificari la bara panhard sau alte elemente de articulatii .

m-ar inetresa setul de bucsi de la tendoanele de pe fata si spate si bara panhard.

multumesc

Link spre comentariu

• 4 ani mai târziu...

Revin si eu cu intrebarea... pana la urma care e inaltimea pana la care se poate inalta fara sa se aduca alte modificari compensatorii

vreau sa fac asta la un G Wolf/Peugeot P4

Mercedes G Wolf 461 300GD

Nissan Terrano II R20 2.7 TDi

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare