MagnuM Postat Martie 28, 2008 Partajează Postat Martie 28, 2008 Am cateva nelamuriri, la care vreau raspuns; daca se poate, cat mai documentat: care sunt diferentele intre IMS 57 si M 57? Nu ma refer la M 59, ci la M 57. Am intalnit ambele denumiri, atat IMS 57, cat si M 57. Am vazut poze cu aceste modele si sunt putin diferite, iar diferenta majora pe care am remarcat-o, este pozitionarea arcurilor fata de axa. La IMS 57, arcurile erau montate sub axa, in timp ce la M 57, arcurile erau montate deasupra axei, asa cum sunt si la M 59, M 461, M 473. Legat de M 473, a fost fabricat in anii '70, in paralel cu ARO 24; a avut montat motorul de ARO, L-25, sau tot cel de M, M-207? M 473 fost fabricat cu predilectie pentru export? Ce date tehnice aveti despre primul motor montat pe IMS 57, cel derivat din motorul Ford? Multumesc anticipat pentru informatii! :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Martie 28, 2008 Autor Partajează Postat Martie 28, 2008 Re: Diferente... Nu vreau sa discut despre micile diferente, cum ar fi: lampi, parbriz, pozitionare rezerva, etc... Ma intereseaza diferentele majore, cum sunt: motorul, cutia de viteze, suspensia, sasiul, etc... In poze, e evident ca modelul din poza "IMS 57" este mai jos decat cel din poza "M 57" - vezi primul post. Asta nu poate fi posibil decat in doua feluri: sasiu cheson - ridicat la capete si coborat la mijloc, la fel ca la GAZ 69 - sau arcurile montate sub axa; la "IMS 57" - dupa cum se poate vedea la modelul expus in muzeul fabricii - si deasupra axei, la "M 57". Deci...?!!! Oferta este inca valabila! Astept lamuriri... detaliate! :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Martie 29, 2008 Autor Partajează Postat Martie 29, 2008 Re: Diferente... Mai usor cu explicatiile... nu toti odata! Pe rand... unul cate unul... :shock: :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Martie 29, 2008 Partajează Postat Martie 29, 2008 Re: Diferente... Magnum... cei destul de batrani cat sa fi trait in acea vreme, sau sa fi batut aripile pe butuci de nuc, manual... nu intra pe net! Nu pe aceste forumuri... Raspunsurile tale se afla in curtea unui om simplu care a muncit o viata la aceste masini... Iar in rest, istoria nu e foarte bine consemnata... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Martie 30, 2008 Autor Partajează Postat Martie 30, 2008 Re: Diferente... Magnum... cei destul de batrani cat sa fi trait in acea vreme, sau sa fi batut aripile pe butuci de nuc, manual... nu intra pe net! Nu pe aceste forumuri... Raspunsurile tale se afla in curtea unui om simplu care a muncit o viata la aceste masini... Iar in rest, istoria nu e foarte bine consemnata... Pana la un punct, e OK! Dar dintre cei tineri, pasionati de aceste masini, chiar nu stie nimeni nimic?! E vorba de niste diferente constructive majore! :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Martie 30, 2008 Partajează Postat Martie 30, 2008 Re: Diferente... Din cate siam eu, pana acum cel ptin, nu auzisem de M57.. doar de ims-57. Prima variatta de M a fost cea de ims_M59.. Apoi mai stiam ca s-au produs vre-o 900 de exemplare din primul model, de inspiratie sovietica, in cei aproape 2 ani de productie (vad ca sunt zvonuri de 2000 bucati, dar nu cred) Nu auzisem prea multe de schimbarea majora la ceva pana la uratorul model. Este posibil ca acel M57 sa fie de fappt un pre-model M59. O sa incerca sa ma lamuresc si eu, dar din pacate multe nu se pot afla. ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate