Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Spray Paralizant

mac01

Postări Recomandate

Re: Spray Paralizant

nu vin ca-i gazata :ha: l-ai tras de urechi pe vopsitor?

LE;

Sau vopsitorul era maria-voastra? :ha:

Foarte interesant si cred ca as veni cu fetita, dar din pacate nu ar mai fi timp pentru carte. Stii cum se spune "ori imbratisezi una ori cealalta".

Merci mult.

Timpul se face..., si pentru a veni la antrenament, si pentru carte, si pentru a o insoti cum ti-au sugerat ceilalti colegi... :wink:

Cheia e..., la tine! :grin:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 70
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Ei da, dar macar tu ca aparator ai avantajul surprizei. Atacatorul nu se asteapta sa primeasca doza in timp ce tu cel care o administrezi stii macar sa-ti tii respiratia cand o faci apoi o tai repede la fuga.

electrosocul se foloseste la picioare....

Voi chiar credeti ca o fata de clasa a zecea poate sa-si tina firea cand e atacata de niste handralai incat sa-i ia de picioare sa-i curenteze sau sa isi aduca aminte sa-si tina respiratia cand da cu sprayul ?

Elementul surpriza este atacul, nicidecum reactia...

laur_v, ai aici o mica explicatie

Capsicum annuum, Spanischer Pfeffer oder Paprika, ist eine Pflanzenart aus der Familie der Nachtschattengewächse (Solanaceae). Der Ursprung der Pflanzensorten liegt in Süd- und Mittelamerika, natürliche Vorkommen reichen jedoch bis in den Süden Nordamerikas. Die Art ist der am weitesten verbreitete Vertreter der Gattung Paprika (Capsicum), bis auf wenige Ausnahmen zählen alle in Europa und ein Großteil der weltweit angebauten Paprika und Chili zu Capsicum annuum.

Am spray-ul in mana, scrie mare PEPPER pe el. :grin:

Link spre comentariu

Eu sunt de parere ca aparatele cu electrosocuri sunt mai bune sunt aparate care produc un zgomot puternic si au si un bitz puternic care orbeste atacatorul pt cateva secunde si se gasesc si aparate cu tensiune reglabila iar pe treapta mai mica se poate aplica si mai sus de picioare.

Ar mai fi o chestie sa o inveti daca poate sa loveasca cu pumnul sa piciorul sub centura e o lovitura decisiva :grin:

Cei ce simpt a offroad-ului chemare pe asfalt sunt vesnic pierduti
Link spre comentariu

Ar mai fi o chestie sa o inveti daca poate sa loveasca cu pumnul sa piciorul sub centura e o lovitura decisiva :grin:

Si daca agresorii n-au centura...? :ha:

Scuze, a fost o gluma

:h5

ON TOPIC:

"Un intelectual rezolva orice problema..., un geniu o evita."

Cum ar fi ca fata sa mearga acasa pur si simplu pe alt drum?

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Am spray-ul in mana, scrie mare PEPPER pe el. :grin:

Pepper spray, also known as OC spray (from "Oleoresin Capsicum"), OC gas, and capsicum spray

Pepper in cazul spray-ului vine de le pepperoni. Oleoresin Capsicum se obtine din ardei, nu din piper.

Spray-ul nu este o solutie ptr. copil. Azi se apara cu el si maine poate fi atacata din razbunare cu altul

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Si daca agresorii n-au centura...? :ha:

Scuze, a fost o gluma

:h5

ON TOPIC:

"Un intelectual rezolva orice problema..., un geniu o evita."

Cum ar fi ca fata sa mearga acasa pur si simplu pe alt drum?

Un alt drum ceva mai sigur nu exista! Mai este unul ocolitor dar acela este pe stradute + traversarea unui parculet, deci nici vorba. In dreptul acelui parculet ziua in amiaza-mare a fost agresata si batuta acum cativa ani o incasatoare de la Enel, scopul bineinteles fiind jefuirea.

Se pare ca nu mai scapam de rasa asta, iar cel mai rau este faptul ca se inmultesc cu mare spor. Noi proiectam un copil sau doi maxim iar ei de la patru-cinci in sus.

Le; si mai rau este faptul ca i s-a invinetit ochiul stang destul de tare iar maine trebuie sa plece la scoala altfel pierde materia care se preda.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Un alt drum ceva mai sigur nu exista! Mai este unul ocolitor dar acela este pe stradute + traversarea unui parculet, deci nici vorba. In dreptul acelui parculet ziua in amiaza-mare a fost agresata si batuta acum cativa ani o incasatoare de la Enel, scopul bineinteles fiind jefuirea.

Se pare ca nu mai scapam de rasa asta, iar cel mai rau este faptul ca se inmultesc cu mare spor. Noi proiectam un copil sau doi maxim iar ei de la patru-cinci in sus.

Le; si mai rau este faptul ca i s-a invinetit ochiul stang destul de tare iar maine trebuie sa plece la scoala altfel pierde materia care se preda.

Daca problema e grava si persistenta, de ce nu o aduceti la cunostinta primariei (+ o sesizare la militie) si s-a rezolvat. E doar "job-ul" lor. Pt. asta le platiti salarii.

Editat de Patrolator

Link spre comentariu

... ... ...Rezolvat ?... ... ... sansele sint minime , aici si acum .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Salut,din propria experienta de prin clasa a-8-a pot sa-ti spun ca nu ai decat o varianta-sa iti faci timp sa o insotesti personal cum au zis si alti colegi,orice arma folosesti la un moment dat poate ajunge in mana celui care te ataca.Tiganii de regula sunt fricosi,curajul lor sta in numarul mare,deci ii dai cu spray la unul,doi dar mai pot aparea altii sau a doua zi vin zece pentru ca din asta traiesc.Sper sa ne spui ca s-a rezolvat.

Link spre comentariu

Sa "inarmezi" copilul cu spray sau altceva nu poate decit sa agraveze situatia.

De regula, agresorii nu au de fapt nimic personal cu victima. Ei vor doar banii sau bunurile. Cu cit îsi ating scopul mai repede, cu atit mai "nesifonata" scapa victima. Daca opune rezistenta, poate scapa o data, dar data viitoare, agresorii vor fi preveniti, pregatiti si vor cauta sa se "revanseze" pt. onoarea patata si înca cu dobinda (tocmai elementele astea asociale au un pregnant sentiment de mîndrie proprie).

Rezumat:

Nu exista alt drum sigur spre casa.

Autoritatile nu întreprind nimic (incredibil, dar... in fine...)

Nu se doreste ca fata sa invete a se autoapara (personal gasesc ca e cea mai optima solutie, care pe linga ca ar rezolva problema, ajuta si la silueta, conditie fizica si disciplina proprie-inkl. învatatura)

Atunci exista urmatoarele solutii:

1. Te întelegi cu agresorii la pret (atîtia lei pe zi si copilul vine zilnic acasa nevatamat)

2. Afli cine e "sectoristul" responsabil si il inviti, impreuna cu sotia lui (ea v-a primi flori, el un contraserviciu-exclus bani sau obiecte) la o cina si îi povestesti ce ne-ai povestit noua.

3. Îti gasesti un baiat bun si saritor care sa conduca fata de citeva ori acasa si care sa le explice agresorilor sa-si gaseasca o alta victima; nu conteaza care, numai fata ta sa nu fie.

(poate colegul @Tractozaurul cunoaste pe cineva. :grin:) Citeodata un sportiv are numai de cîstigat dintr-un un antrenament "live". Stim doar ca un sportiv de arte martiale nu ataca pe nimeni si nici nu cauta "scandal", dar nici nu sta cu mîinile în sîn cînd e agresata o fata de un grup de tigani, în momentul cînd el, ÎNTÎMPLATOR, e prin preajma.

Exista si metoda nediplomatica (dar un pic mai scumpa) sa angajezi pe unu`sa "sparga" gasca aia.

Toate astea, bineînteles, daca nu doresti ca fata sa schimbe/abandoneze scoala, sa va mutati în alt oras, sau alte masuri drastice.

Link spre comentariu

Corect!

TOTI "bugetarii" sint platiti de "platitorii de impozit".

Dar asa era pe vremuri si in RO. S-a schimbat ceva in ultimii ani?

vio, este utopic ce ne spui tu

iti imaginezi o societate in care toti sunt obligati sa plateasca impozit (sipentru asta se blocheaza pentru 5 luni de zile indemnizatia de crestere a copilului) si unde organele statului NU AU ABSOLUT NICI O JENA, RESPONSABILITATE SAU CONSTIINTA pentru cetateni, societate, patrie sau morala???

na, asta e romania de azi (cu r mic de fiecare data, dupa cum merita)

eu recomand sprayul cu jet si 2 sau 3 bucati pentru testare si practica

pe un stalp, caine agresiv, etc

sa stii cat, cum si unde bate

am vazut si eu unul cu jet pentru ursi

este ceva de speriat, cred ca e mortal pentru un copil...asa ca nu e cazul

unul mediu sau chiar mic, dar sa fie gel, pentru ca o pala de vant e suficienta sa te neutralizezi pe tine

NU CONTEAZA CA NU INSPIRI, SA ITI AJUNGA PE PIELE SAU IN OCHI E SUFICIENT...si de cele mai multe ori, cand ajunge la tine NU A AJUNS LA EI...adica au timp nu doar de jaf...se poate lasa chiar cu rapire de persoane (sunt mai negativist...dar nu sunt chiar fabulatii)

Editat de soimu`
forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Spray-uri impotriva ursilor... da, mi-am cumparat si asa ceva :ha:

Pentru ca sunt un impatimit al drumetiilor montane si nu o data am parcurs trasee izolate inclusiv noaptea doar eu cu prietena mea in locuri in care calcai in cacati de urs mi-am comandat un spray special de pe Amazon. Este un spray de dimensiuni relativ mari, are o concentratie foarte mare de capsaicina, bate la 10m iar intreg continutul se goleste in mai putin de 10 secundecreind o perdea groasa intre tine si animal. Il port la indemana prins de rucsac iar langa el mai am o petarda mare, dinaia de zguduie blocurile la revelion.

Spray-ul jandarmilor... ati vazut cat de mare e ala? Cat un instinctor.

Sper sa nu stric topicul omului, Omoroka invata-ma si pe mine cum ai luat de

pe amazon, ca pe site-urile amazon din europa nu gasesc iar din amazon.com

nu vrea sa trimita in Romania. Sunt si eu interesat de spray pentru ursi, fac

destul de multe plimbari, ultima a fost de unul singur (ma rog, aveam un

catel cu mine) si m-am intersectat cu urma de urs proaspata ( nu sunt mare

cititor de urme, doar ca am luat-o pe un drum, m-am intors aprox 300m

apoi am revenit pe acelasi drum, unde cu urmele mele se intersectau

unele mari, de urs, diferenta de 10 minute maxim, imposibil sa fi fost vechi,

ningea abundent, urmele s-ar fi acoperit daca erau mai vechi).

Din ce am cautat pe net, CounterAssault ar fi cea mai buna solutie, cu cea

mai mare distanta de actiune, marca folosita si de catre rangerii americani.

Cum naiba sa cumpar asa ceva? Or fi probleme de reglementari vamale?

Am cumparat piese de masina mult mai voluminoase si mai grele de pe

Amazon din America fara probleme ... deci trebuie sa fie ceva legat

de incarcatura ceva mai speciala.

-------------------------------

Suzuki Samurai 1.3 '91 - vacante

Ford Focus 1.8 TDDI 2001 - weekend

Volkswagen Polo 1.6 - munca

Glastron V142 & Yamaha 60 4Timpi - numai pe apa!

--------------------------------

Link spre comentariu

vio, este utopic ce ne spui tu

iti imaginezi o societate in care toti sunt obligati sa plateasca impozit (sipentru asta se blocheaza pentru 5 luni de zile indemnizatia de crestere a copilului) si unde organele statului NU AU ABSOLUT NICI O JENA, RESPONSABILITATE SAU CONSTIINTA pentru cetateni, societate, patrie sau morala???

na, asta e romania de azi (cu r mic de fiecare data, dupa cum merita)

eu recomand sprayul cu jet si 2 sau 3 bucati pentru testare si practica

pe un stalp, caine agresiv, etc

sa stii cat, cum si unde bate

am vazut si eu unul cu jet pentru ursi

este ceva de speriat, cred ca e mortal pentru un copil...asa ca nu e cazul

unul mediu sau chiar mic, dar sa fie gel, pentru ca o pala de vant e suficienta sa te neutralizezi pe tine

NU CONTEAZA CA NU INSPIRI, SA ITI AJUNGA PE PIELE SAU IN OCHI E SUFICIENT...si de cele mai multe ori, cand ajunge la tine NU A AJUNS LA EI...adica au timp nu doar de jaf...se poate lasa chiar cu rapire de persoane (sunt mai negativist...dar nu sunt chiar fabulatii)

Nu pot sa am o parere obiectiva despre situatia politica din RO. Dar despre spray... .

Soimu`-le, eu am crescut "intre blocuri" (nu îmi place sa vorbesc despre asta si nici nu ma simt onorat-din potriva, dar asta e...) si CFR-istii ajungeau la serviciu (la Gara), doar daca le "îngaduiam," noi.

Crede-ma ca fata aia, e stress-ata destul si fara spray-ul ala inutil.

Daca mai trebuie sa îl si foloseasca, face in pantaloni (scuze cititorilor pt. exprimarea vulgara).

Întîmplator, cultiv (de hobby) ardei iuti (foarte iuti). Stiu ce înseamna capsaicin si scoville. Daca tai un ardei de-al meu în doua si îti ating antebratul cu partea taiata, vei avea o arsura. Întreaba-l pe Miron. Suportatul "Iutzealii" se poate antrena, ca orice altceva.

Eu de ex. suport 5.000.000 (cinci milioane) scoville si ajung acasa cu forte proprii. 5.300.000 are spray-ul politiei de aici. Deci teoretic daca politia ma "agreseaza" cu un spray, e ca si cum pe un om, care nu suporta "iutzeala", îl "agresezi" cu Tabasco sau mustar iute de la Kaufland (de fapt "De la Bunica"):ha:.

Acum imagineaza-ti (pur teoretic) ca eu sînt agresorul si vreau "handy-ul" fetei aleia, si ea ma "parfumeaza" cu spray.... .:ha:

Ea va fredona: i`m a loser baby... .

Editat de Patrolator

Link spre comentariu

E doar o extrema pe care nu multi o ating .Daca ne vedem cumva sa-mi arati si mie , si poate ma si scolesti cu cite ceva . Nu ca mi-ar folosi prea des , insa e interesant .

Orice protectie e mai buna decit nimic , mai ales daca e folosita cu cap .

Chiar daca e fata cuminte , putina educatie fizica si autoaparare ar trebui sa inlocuiasca pentru un timp imbracatul papusilor . Va fi foarte utila , permanent din momentul zero pentru mult timp si ajuta oricui , la orice virsta ( ca sa nu mai fim 'ierbivorele din lantul trofic' ). O riposta surprinde aproape orice agresor , numai bine pentru un start iepuresc , ca daca fugi mai ai sansa sa scapi de altele mai rele . Ce trebuie facut dupa asta e alta poveste... sa speram ca nu se ajunge chiar asa grav .

Si in nici un caz nu lasa aspect in suspensie , fa o sesizare la sectorist si oriunde crezi ca trebuie .

Recomand insotirea copilului ( pentru evitarea regretelor in viitorul apropiat ) , desi asta nu solutioneaza problema , eventual favorizeaza marirea numarului de victime , pentru ca amenintarea persista ... dar in cazul gainarilor mici e suficient .

Unde e un infractor de virsta mica poate aparea a doua zi si un smecher mai mare , si poate cu altii dupa el . Si asta e o extrema , dar destul de posibila , mai mult in cazul rromilor , care in gasca fac un taraboi gen teatru dramatic , dar separati au lacrimi in ochi si matura pamintul cu nasul . Totusi , sint uniti in agresiuni , si tocmai asta singurul fapt care-i avantajeaza .

Daca ar fi un grup de vecini uniti si preocupati de viata lor s-ar sti ca o provocare a acestui grup se lasa cu diverse contraactiuni , si specia asta de agresori marunti ar evita atingerile acestui grup . Din pacate , pina acum n-am vazut nici macar o minima colaborare ( nicidecum o protectie reciproca ) la orasenii nostri ....

Indiferent de etnie si culoare , pe nemernicii astia care jefuiesc la drumul mare i-as judeca arabeste .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

E doar o extrema pe care nu multi o ating .Daca ne vedem cumva sa-mi arati si mie , si poate ma si scolesti cu cite ceva . Nu ca mi-ar folosi prea des , insa e interesant .

E foarte simplu. Toata "treaba" se intimpla in cap. De fapt, corpul uman nu are "receptori" pt. iuteala care este "perceputa" de creier ca si temperatura (fierbinteala). De aceea transpiri cind maninci iute.

Restul e antrenament si autocontrol. Ca si acela de a nu striga la durere. Ca doar nu te doare mai putin daca strigi.

As zice ca un om cu vointa, atinge milionu`in vreo 6 luni de antrenament.

Dupa aia`merge din ce in ce mai repede.

Ajuta f. mult, sa stii ca (virgula) capsaicinul e foarte sanatos, dilueaza (subtiaza) singele, astfel incit toate organele (inkl. :pt) sint mai bine irigate cu singe si nu are contraindicatii.

Nu este adevarata teoria ca-ti gaureste stomacul sau matzele.

"Materie prima" pt. antrenamente (dupa ce ai depasit stadiul de mincat ardei) gasesti la pravalii specifice. De ex. http://www.chili-shop24.de/shop/?gclid=CKeI95DD4K4CFcVF3wodz3riaw

PS. Apropos de sprayurile anti-urs. Nici alea nu fac minuni. Iti dau doar posibilitatea de a o "taia", ceea ce si scrie explicit pe ele. Ca daca mai esti prin preajma cind reincepe ursul sa vada...i´m a loser, baby... .

Imi spunea un amic canadian care-i diferenta dintre un urs negru si un Grizzly.

Ursul negru se suie dupa tine in copac, iar Grizzly ratoarna copacul in care esti.

...i`m a loser, baby... .:grin:

Editat de Patrolator

Link spre comentariu

Salutare legat de diferenta intre sprayurile cu extracte din diverse plante si cele asa zis paralizante aveti aici info clare.Spre exemplu cele cu diverse extracte de piper,ardei etc sunt eficiente impotriva cainilor, ursilor,alte animele iar cele paralizante cu gaz nu sunt eficiente.

http://www.kaki.ro/categorii/spray-autoaparare.php

Ca sa ne intelegem NU am nici o treaba cu siteul si nu vreau sa se considere reclama.

@iuliangr cred ca cele din link gama OC 5000 sunt tocmai bune pentru ce vrei tu.Ma gandesc si eu la unul pentru plimbarile pe munte.Bafta si sa nu aveti nevoie de ele.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Am facut comanda si imi vin acasa. Trei spray-uri cu piper (50 ml), unu' pentru fetita unu' pentru sotie si de ce nu unul si pentru moi' adica pentru razboinicii din trafic. Pret la toate trei cu tot cu transport 53 de lei.

Pana vine ora de vara si o sa intunece la orele 21 ne ducem in fiecare seara (ori eu ori sotia) sa luam fetita de la metrou. Din toamna nu va mai fi nevoie deoarece va intra la ore dimineata.

O sa vedem cum impartim timpul si sa luam legatura cu colegul de pe forum Cristian ( @TRACTOZAUR ) deoarece cred ca-i trebuie si un pic de sport pentru a-i ridica moralul.

Va multumesc la toti colegii de pe forum pentru opiniile, impresiile, explicatiile, etc... fiecaruia si pentru sprijnul acordat.

O zi buna la toti.

Topicul poate sa ramana deschis daca mai aveti de vorbit.

Editat de mac01
  • Like 1
Link spre comentariu

Daca ar fi un grup de vecini uniti si preocupati de viata lor s-ar sti ca o provocare a acestui grup se lasa cu diverse contraactiuni , si specia asta de agresori marunti ar evita atingerile acestui grup . Din pacate , pina acum n-am vazut nici macar o minima colaborare ( nicidecum o protectie reciproca ) la orasenii nostri ....

Indiferent de etnie si culoare , pe nemernicii astia care jefuiesc la drumul mare i-as judeca arabeste .

Din pacate asta e problema,spiritul civic la romani nu exista,pe asta se si bazeaza haitele de infractori.

Ulima data m-am lovit de vitejia concetatenilor in Carrefour Militari acum cativa ani in ajun de craciun,cand cozile erau infernale si o ciurda de cocalari colorati s-au bagat in fata,impingand un batran si pe sotia lui.

M-am luat cu ei la harta si cand situatia s-a agravat nimeni nu a mai zis nimic,a venit paza,niste basinosi care mi-au recomandat sa ma potolesc ca astia ma asteapta afara si imi iau gatul - intr-un final au plecat (probabil la alte case) si mi-au transmis ca ma asteapta in parcare.

Am incercat sa-mi fac aliati printre cei care au urmarit spectacolul dar toata lumea se uita in jos sau in sus,spre disperarea nevestei,speriata rau.

Am sunat un prieten hotarat care a venit cu o scula cu lant (inventie proprie) si un batac de baseball si am iesit la aia impreuna - treaba a durat foarte putin ca nu se asteptau si am apucat sa educam doar 2,restul de 4 au fugit ca iepurii.

Asta vara s-a demolat o cladire langa hala noastra si am fost invadati de vandali colorati care furau orice (ne-au furat chiar si contorul de gaze si gardul -160 de metri) - politia a venit si a plecat,jandarmii au tot venit,mai capaceau cativa,mai luau bataie cu pietre - cei mai de folos au fost cei de la BGS care nu stateau la parlamentari inutile,chiar le era frica de ei vandalilor.

De data asta am fost mult mai bine pregatit la paza de noapte (calibru 12 +cartus bile cauciuc - 9 bucx7,5 mm) si a fost destul focul in aer ca sa zboare tot stolul si sa fie mult mai retinut pe viitor.:grin:

Acum sunt mai bine pregatit si de cand am copii vad si mai rosu situatiile de genul asta.:grin:

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Sper sa nu stric topicul omului, Omoroka invata-ma si pe mine cum ai luat de

pe amazon, ca pe site-urile amazon din europa nu gasesc iar din amazon.com

nu vrea sa trimita in Romania. Sunt si eu interesat de spray pentru ursi, fac

destul de multe plimbari, ultima a fost de unul singur (ma rog, aveam un

catel cu mine) si m-am intersectat cu urma de urs proaspata ( nu sunt mare

cititor de urme, doar ca am luat-o pe un drum, m-am intors aprox 300m

apoi am revenit pe acelasi drum, unde cu urmele mele se intersectau

unele mari, de urs, diferenta de 10 minute maxim, imposibil sa fi fost vechi,

ningea abundent, urmele s-ar fi acoperit daca erau mai vechi).

Din ce am cautat pe net, CounterAssault ar fi cea mai buna solutie, cu cea

mai mare distanta de actiune, marca folosita si de catre rangerii americani.

Cum naiba sa cumpar asa ceva? Or fi probleme de reglementari vamale?

Am cumparat piese de masina mult mai voluminoase si mai grele de pe

Amazon din America fara probleme ... deci trebuie sa fie ceva legat

de incarcatura ceva mai speciala.

Salut. Asta l-am comandat eu si mi s-a livrat acasa fara probleme:

http://www.amazon.com/gp/product/B000H7N26A/ref=ox_ya_os_product

Eu am citit pe siturile americane ca asta ar fi cel mai bun.

Va salut !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare