Alexxm Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 Stimati colegi, va deranjez cu rugamintea de a ma ajuta cu sfaturi in achizitia unui BJ73 din 1986. Detaliile despre masina: - BJ73 - fabricatie 1986 - motor: 3B - 3400 diesel aspirat - 125.000 km - cutie manuala - 3 proprietari anteriori - inmatriculata si circulata in UE Poze: Modificari facute la masina: - punti de nissan patrol 3,3 TD (model facut in spania) - LSD pe spate - revizie totala frane si rulmenti roti (discuri fata, tamburi spate) - troliu wanr 24V fata - bara custom fata cu 2 proiectoare Hella (unu cred ca a suferit o dauna) - cauciucuri Mudzilla Maxxis 37" - arcurile puse peste punti - pe langa arcurile lamelare a mai instalat un set de arcuri elicoidale si ele merg in paralel!! - cercei anti-inversie si gresabili - probabil alte mici modificari. Are revizia facuta de curand, si in pachet mai intra si un hi-lift, CB, CD-player, sufe si alte dinastea. In ultimii 2 ani a facut doar off-road, lucur vizibil si in zgarieturile de pe laterale. Are un pic de rugina, dar e neglijabila. Vreau sa o iau pt MMOF. Cost: cam 4000 euro + adus Ca si intrebari: - ce parere aveti? - merita? - motorul 3B e cam slab si cam vechi. Se descurca acceptabil? - ce intrebari sa ii mai pun aluia care o vinde? Ca nu o sa o vad iniante sa o platesc sau sa o iau. - nu e prea inaltata? mai e stabila pe viraje? Multumesc anticipat pentru ajutor :) PS: un weekend placut la toata lumea! Toyota FJ40 1979 "in reconstructie" Toyota Land Cruiser BJ73 1990 (VM) Chevrolet Suburban 1988 6.2 diesel 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 Re: sfat achizitie BJ73 1986 In principiu, masina merita banii pt ca se vede ca s-a lucrat ceva la ea. Sunt curios care sunt rapoartele in puntile acelea si in functie de asta iti pot spune daca 3B-ul o sa duca omeneste rotile de 37" Combinatia aia de pe fata cu arc cu foi plus un arc elicoidal nu prea imi suna ok. Sa nu fie foarte rigida suspensia din cauza asta. Daca o iei si te gandesti sa bagi un motor mai vanjos, poate ne intelegem ca sa iau eu motorul ala 3B. :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat Martie 11, 2012 Partajează Postat Martie 11, 2012 Re: sfat achizitie BJ73 1986 Mie imi pare un experiment nereusit :grin: Eu as cauta in locul tau, pentru ce vrei tu un Patrol Y60 2.8 cu modificari minime, inaltare, bara troliu. FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Martie 11, 2012 Partajează Postat Martie 11, 2012 Re: sfat achizitie BJ73 1986 Nu imi place. E prea inalta si prea veche. Am mai vazut SPOA la Suzuki dar asta pare mult prea inalta. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexxm Postat Martie 11, 2012 Autor Partajează Postat Martie 11, 2012 Re: sfat achizitie BJ73 1986 da, asa este, pare cam inalta. SOA se face relativ usor, la unele masini am vazut insa ca e nevoie de un cardane mai lungi. SOA e o metoda ieftina de inaltare din cate am vazut la americani. Ma gandeam ca daca mi se pare prea inalta, pot sa pun arcurile normal. E destul de veche, insa motorul 3B are mai multa putere ca cele 2LT care au echipat majoritatea masinilor de vanzare acum. Un 73 cu motorul de 3000 turbo diesel e mult peste buget. Patrol.... nu e pe gustul meu ... Dupa calculele mele, daca ma duce la 4500 euro cu inmatriculat la BG cu tot, atunci ies mai ieftin decat ce se vinde la noi, si in plus e deja inaltata si are si un set de jante + gume care daca le vand scot cam 1000, iar daca as vrea sa le cumpar noi as da cred ca 1800-2000. Mai astept niste poze de la el, si o copie de pe cartea de identitate ca sa vad ce modificari sunt trecute acolo. M-am gandit ca daca o iau, si nu imi place, fie o vand si ies pe 0 sau chiar pe +, fie o dau la dezmembrat si ias un pic pe minus. Astept sa vad ce alte opinii mai sunt si cum arata actele, si saptamana viitoare trebuie sa iau o decizie. Multumesc tuturor care au comentat sau vor comenta zilele astea daca ajung la MMOf, dau o :x Toyota FJ40 1979 "in reconstructie" Toyota Land Cruiser BJ73 1990 (VM) Chevrolet Suburban 1988 6.2 diesel 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Martie 11, 2012 Partajează Postat Martie 11, 2012 Re: sfat achizitie BJ73 1986 Daca pui arcurile sub punte nu iti mai intra gumele astea. Poate doar sa le springuiesti si sa faci un body lift sau sa tai din aripi. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate