Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

zincare canistra la interior

cos

Postări Recomandate

Re: zincare canistra la interior

Cam greu

1. electrostatic nu merge " cusca Faraday"

2. topitura deformeaza cansitra ( temp aprox 300 C)

Iti recomand canistre inox daca nu vrei rugina ( presupun pentru apa - ca doar la motorina e indiferent)

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

...emailare...

ptr emailare ia legatura cu meseriasii de reconditioneaza cazi de baie :wink:

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Link spre comentariu

hmm dar tiganii care spoiau caldari ce procedeu foloseau?.Caldarile ca inca mai am pe la tara sunt din tabla si se spoiau pe interior pentru a nu rugini.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Cos la ce iti trebuiesc canistrele?Vrei sa pleci in vreo expeditie si nu mi-ai zis si mie.Acuma oriunde te-ai duce gasesti motorina peste tot,bani sa ai ca la cat o scumesc astia mereu.Ideea este ca as cara motorina cu mine numai daca as gasi o sursa mai ieftina si atunci as pune-o in bidoane de plastic ermetice pe care le-as arunca la primul tomberon de plasticuri.

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

ptr emailare ia legatura cu meseriasii de reconditioneaza cazi de baie :wink:

In nici un caz acel "ceva" nu este un email de tip oxidic ci este un email sintetic ti[ vp[sea care de motorina este dizolvata iar pentru apa potabila nu stiu cat de OK este

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

Sistemul cu bidoane de 22 L l-am folosit de cind s-a inventat roata , si nu prea le aruncam , ci le donam oricui le primea , pina ramineam cu doua pe care le pastram in rezerva si cu care am ajuns citeodata si inapoi la start .Rezervorul meu e mic , pentru mine .

Treaba e cam asa - am canistre care sint folosite ocazional , care se pastreaza goale . Dupa ceva timp ruginesc , inclusiv in interior .

Cum tarile cu apa calda care au solutii pentru asa ceva sint la o distanta de 40 de ani ( lumina ...) ma gindesc sa le rezolv ruseste .... mai am nevoie de ele , iar de cele mari chiar nu m-as desparti voluntar .

Cositorirea in conditii casnice se poate face numai pe exterior , dar e o solutie minora , aproape inutila .Pe interior e posibil , dar cam mare deranjul .

Emailarea e una din variante , dar ramine problema pregatirii suprafetei ....interioare . Si cit de elastic e emailul respectiv ?

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Intre timp am avut mai multe discutii pe tema , cu prestatorii acestei activitati .

In citeva ocazii s-a mentionat ca 'nu se recomanda zincarea la recipientele de combustibil' . De ce ?

Intreb oarecum nedumerit , stiind ca multe din rezervoarele care mi-au trecut prin fata ochilor erau zincate , unele mai lucios , altele in fulgi ...altele ambutisate direct din tabla zincate si sudate liniar intre role ...

Ma roade ideea de a rezinca citeva rezervoare si canistre .... beneficiul major pe care il urmaresc fiind decaparea interioara ( care sa ma scape de rugina punctiforma ) , apoi acoperirea pe suprafata decapata . Mi-e indiferent daca ar fi cositorita , plumbuita , zincata etc ...dar zincarea e o chestiune de manopera simpla ....se rezuma la deschiderea portofelului ....

Editat de cos

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Ma roade ideea de a rezinca citeva rezervoare si canistre .... beneficiul major pe care il urmaresc fiind decaparea interioara ( care sa ma scape de rugina punctiforma ) , apoi acoperirea pe suprafata decapata . Mi-e indiferent daca ar fi cositorita , plumbuita , zincata etc ...dar zincarea e o chestiune de manopera simpla ....se rezuma la deschiderea portofelului ....

Salut, intra pe site la fertan, (chiar si pe site-ul din ro,) au descrisa operatia de curatare de rugina si tratament antirugina pt un rezervor (pana la urma e aceeasi treaba). nu stiu cat e de ieftin/scump in comparatie cu alte metode, dar daca cauti variante, poate te intereseaza si asta.

Later edit: http://www.fertan.de/tanksanierungeng.html

Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender"
Link spre comentariu

Ideea e buna , dar decaparea in baie si rezincarea e considerabil mai simpla si mai usor de aplicat .

Poate fi adevarata varianta ca acoperirea cu zinc nu se aplica la Diesel pentru ca diminueaza calitatile motorinei ?

In domeniul naval se pune problema depozitarii pe perioade indelungate , fapt care ar putea afecta calitatea motorinei , dar in domeniul auto rezervoarele deja sint zincate .

Cele mai vechi erau si cositorite , dar deja e istorie antica , pentru ca azi sintem de mult in era rezervoarelor de plastic .

Link spre comentariu

Nu e nevoie de descapacire , are deschideri multe si mari ( buson de golire , umplere , degazator , sonda - la sonda e chiar mare ) .

Am curatat un rezervor identic , era acoperit cu un izolant bituminos care s-a solubilizat in motorina , acum e curat bec - la exterior . La inceputul saptaminii viitoare ma duc cu el in protap sa - sa vedem ce iese ...Am si o canistra mica , obosita - o trec prin tot procedeul si apoi o autopsiez .

Link spre comentariu

Treaba a cazut pe partea unsa , si am dat-o la catel s-o manince .

Am fost azi cu rezervorul la zincare si am fost tratat precum un star . Si devizul se prefigura tot astronomic , de 4x mai mult decit in discutiile telefonice care au fost destul de detaliate ....

Se pare ca nu-s bun de safteaua de luni ... pe care au vrut cu orice pret s-o faca grasa....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare