cos Postat Martie 12, 2012 Partajează Postat Martie 12, 2012 De la cele de 5 l , pina la cele de 30 . E posibil ? ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Martie 12, 2012 Partajează Postat Martie 12, 2012 Re: zincare canistra la interior Cam greu 1. electrostatic nu merge " cusca Faraday" 2. topitura deformeaza cansitra ( temp aprox 300 C) Iti recomand canistre inox daca nu vrei rugina ( presupun pentru apa - ca doar la motorina e indiferent) 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Martie 12, 2012 Partajează Postat Martie 12, 2012 Re: zincare canistra la interior sau...emailare...au fost acum ceva vreme o multime de canistre emailate la licitatie pe ebay cauta si pe site-urile de echipament miltar...ai sanse mari sa gasesti asa ceva pe acolo Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
l_stoian79 Postat Martie 12, 2012 Partajează Postat Martie 12, 2012 Re: zincare canistra la interior ...emailare... ptr emailare ia legatura cu meseriasii de reconditioneaza cazi de baie :wink: "Explore.Dream.Discover."-Mark Twain cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1 "my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Martie 12, 2012 Partajează Postat Martie 12, 2012 Re: zincare canistra la interior hmm dar tiganii care spoiau caldari ce procedeu foloseau?.Caldarile ca inca mai am pe la tara sunt din tabla si se spoiau pe interior pentru a nu rugini. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Martie 12, 2012 Partajează Postat Martie 12, 2012 Re: zincare canistra la interior Cos la ce iti trebuiesc canistrele?Vrei sa pleci in vreo expeditie si nu mi-ai zis si mie.Acuma oriunde te-ai duce gasesti motorina peste tot,bani sa ai ca la cat o scumesc astia mereu.Ideea este ca as cara motorina cu mine numai daca as gasi o sursa mai ieftina si atunci as pune-o in bidoane de plastic ermetice pe care le-as arunca la primul tomberon de plasticuri. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Martie 12, 2012 Partajează Postat Martie 12, 2012 Re: zincare canistra la interior ptr emailare ia legatura cu meseriasii de reconditioneaza cazi de baie :wink: In nici un caz acel "ceva" nu este un email de tip oxidic ci este un email sintetic ti[ vp[sea care de motorina este dizolvata iar pentru apa potabila nu stiu cat de OK este 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Martie 12, 2012 Autor Partajează Postat Martie 12, 2012 (editat) Re: zincare canistra la interior Sistemul cu bidoane de 22 L l-am folosit de cind s-a inventat roata , si nu prea le aruncam , ci le donam oricui le primea , pina ramineam cu doua pe care le pastram in rezerva si cu care am ajuns citeodata si inapoi la start .Rezervorul meu e mic , pentru mine . Treaba e cam asa - am canistre care sint folosite ocazional , care se pastreaza goale . Dupa ceva timp ruginesc , inclusiv in interior . Cum tarile cu apa calda care au solutii pentru asa ceva sint la o distanta de 40 de ani ( lumina ...) ma gindesc sa le rezolv ruseste .... mai am nevoie de ele , iar de cele mari chiar nu m-as desparti voluntar . Cositorirea in conditii casnice se poate face numai pe exterior , dar e o solutie minora , aproape inutila .Pe interior e posibil , dar cam mare deranjul . Emailarea e una din variante , dar ramine problema pregatirii suprafetei ....interioare . Si cit de elastic e emailul respectiv ? Editat Martie 12, 2012 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 20, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2012 (editat) Re: zincare canistra la interior Intre timp am avut mai multe discutii pe tema , cu prestatorii acestei activitati . In citeva ocazii s-a mentionat ca 'nu se recomanda zincarea la recipientele de combustibil' . De ce ? Intreb oarecum nedumerit , stiind ca multe din rezervoarele care mi-au trecut prin fata ochilor erau zincate , unele mai lucios , altele in fulgi ...altele ambutisate direct din tabla zincate si sudate liniar intre role ... Ma roade ideea de a rezinca citeva rezervoare si canistre .... beneficiul major pe care il urmaresc fiind decaparea interioara ( care sa ma scape de rugina punctiforma ) , apoi acoperirea pe suprafata decapata . Mi-e indiferent daca ar fi cositorita , plumbuita , zincata etc ...dar zincarea e o chestiune de manopera simpla ....se rezuma la deschiderea portofelului .... Editat Aprilie 20, 2012 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabitzu Postat Aprilie 20, 2012 Partajează Postat Aprilie 20, 2012 Re: zincare canistra la interior Ma roade ideea de a rezinca citeva rezervoare si canistre .... beneficiul major pe care il urmaresc fiind decaparea interioara ( care sa ma scape de rugina punctiforma ) , apoi acoperirea pe suprafata decapata . Mi-e indiferent daca ar fi cositorita , plumbuita , zincata etc ...dar zincarea e o chestiune de manopera simpla ....se rezuma la deschiderea portofelului .... Salut, intra pe site la fertan, (chiar si pe site-ul din ro,) au descrisa operatia de curatare de rugina si tratament antirugina pt un rezervor (pana la urma e aceeasi treaba). nu stiu cat e de ieftin/scump in comparatie cu alte metode, dar daca cauti variante, poate te intereseaza si asta. Later edit: http://www.fertan.de/tanksanierungeng.html Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 20, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2012 Re: zincare canistra la interior Ideea e buna , dar decaparea in baie si rezincarea e considerabil mai simpla si mai usor de aplicat . Poate fi adevarata varianta ca acoperirea cu zinc nu se aplica la Diesel pentru ca diminueaza calitatile motorinei ? In domeniul naval se pune problema depozitarii pe perioade indelungate , fapt care ar putea afecta calitatea motorinei , dar in domeniul auto rezervoarele deja sint zincate . Cele mai vechi erau si cositorite , dar deja e istorie antica , pentru ca azi sintem de mult in era rezervoarelor de plastic . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Aprilie 20, 2012 Partajează Postat Aprilie 20, 2012 Re: zincare canistra la interior Mergi pe ce a recomandat Gabitzu. Solutia se numeste Fedox, si nu e asa de scumpa. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Re: zincare canistra la interior Dar de ce nu incerci sa decupezi pe jumatate rezervorul la imbinare bagi la zincare si apoi sudezi? Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 21, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Re: zincare canistra la interior Nu e nevoie de descapacire , are deschideri multe si mari ( buson de golire , umplere , degazator , sonda - la sonda e chiar mare ) . Am curatat un rezervor identic , era acoperit cu un izolant bituminos care s-a solubilizat in motorina , acum e curat bec - la exterior . La inceputul saptaminii viitoare ma duc cu el in protap sa - sa vedem ce iese ...Am si o canistra mica , obosita - o trec prin tot procedeul si apoi o autopsiez . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 23, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Re: zincare canistra la interior Treaba a cazut pe partea unsa , si am dat-o la catel s-o manince . Am fost azi cu rezervorul la zincare si am fost tratat precum un star . Si devizul se prefigura tot astronomic , de 4x mai mult decit in discutiile telefonice care au fost destul de detaliate .... Se pare ca nu-s bun de safteaua de luni ... pe care au vrut cu orice pret s-o faca grasa.... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate