Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Suspensii pe perne de aer - merita ?

crazyradu

Postări Recomandate

am luat si eu un patrol scurt si acum toata lumea ma bate la cap cu ridicatul lui, suspensii ,arcuri ,etc. si cum ardeleanu le cugeta din plin , si ajutat si de touaregu pe perne de aer mi-a venit ideea sa montez pe patrol suspensii suplimentare pe aer. asa la prima discutie cu o firma ,suspensii aer pe 4 roti, comanda separata pe fiecare roata ....ajungi cam la 4000 lei

CE ZICETI? MERITA?

ma gindesc la avantaje- pe drum intins mergi normal, pe offroad cind ai nevoie ridici din buton- si ginditi-va - ramii suspendat ce elegant ridici sau lasi masina pe ce roti trebuie si vine aderenta la tine

lasati pareri si pe privat, le citesc mai usor

multu:br

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ce ziceti de pasarica mea?

Si pe mine ma pasioneaza ideea , in special ca am LWB.

Am adunat si piese , isi asteapa rindul .

Pina acum singurul dezavantaj pe care l-am dedus ar fi doar fiabilitatea sistemului . Complicatiile nu ma sperie , ci doar intretinerea obligatorie a sistemului care poate fi problematica .

La o masina de concurs e chiar o treaba stralucita , dar la una 'civila' e cam cireasa de pe cireasa de pe tort .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Re: Suspensii pe perne de aer - merita ?

Neata,

subiectul e unul f interesant, si eu as fi interesat. Costul de care spune in postul initial nu e unul f mare

mai ales daca faci multi km pe sosea, cred k e avantajos sa poti sa o ridici in teren, daca ai nevoie.

Link spre comentariu

Sistemul de suspensie pneumatica e cel putin interesant ... daca reusesti sa adaptezi niste perne de pe alte tipuri de masini.

Eu ma gandesc de ceva timp cum sa adaptez unul la HDJ-eu ptr puntea spate.

Spre exemplu la Sprinter exista un kit de perne interesant care cred eu ca se poate adapta la Patrol. Partea proasta este ca partea de crestere/scadere a presiunii din pernele de aer se face printr-o supapa care se ataseaza barii spate (similar orificiului prin care se umple butelia de GPL). Dar, trebuie sa te dai jos din masina ...sa pui compresorul sa supapa si sa cresti presiunea in perne sau sa o scazi.

Ma gandesc ca operatiunile astea se pot automatiza "la buton" aplicand un compresor, cateva butoane de comanda si niste electrovalve la o mini-instalatie de aer, de altfel foarte utila pe masina.

Kitul include perna + sistemul de prindere + supapa respectiva si costa in jur de 400e. (ptr o axa)

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

fiabilitate este cu ele - pe touareg am perne originale si te ajuta la comfort , pe offroad am fost doar o sg data si m-a ajutat.......cica cele originale pe o roata la touareg ar fi cam 1000 eur. din aceasta cauza nu le prea fortez. da e misto la semafor mai ales in panta cum se regleaza singure si incearca sa indrepte masina....ramin toti cu gura cascata:)

....pt nissan asa am auzit si eu - cam 400 eur pe punte.....nu e un capat de lume , dar ginditi-va sa ai control pe fiecare roata :) aia treaba.....ramii suspendat.... ridici oricare 2 si lasi altele ....poi comanda aia pe fiece roata e scumpa. in sine , pernele nu sunt asa scumpe , cit comanda daca e mai complicata

drumuri bune colegii:))

Link spre comentariu

Nu-mi vine sa cred ca, se poarta pe bune discutia aceasta.

Eu la ML am schimbat deja trei perne si de fiecare data cand ies de pe asfalt mi-e frica sa nu crape careva. Pernele de aer sunt solutii bune pentru asfalt dar in off road primesc niste socuri care le fac sa crape repede. In plus daca vrei sa ridici masina din perne creste presiunea interna si devin si mai sensibile la lovituri. Un alt aspect este rigiditatea, cu pernele umflate la maximum, ele nu mai sunt elastice masina merge ca pe niste bete... si nu cred , ca vrei sa ramai undeva la capatul lumii cu o perna crapata si cu masina fara suspensie pe careva dintre roti.

Link spre comentariu

Cita vreme sistemul e unul auxiliar care doar asista suspensia 'principala' - foi sau elicoidale etc..., faptul ca s-a defectat o perna sau mai mai multe nu incapaciteaza masina .

Sint si perne foarte rezistente la solicitari si uzuri , dar au un pret astronomic , datorita tehnologiei lor ...

Am cugetat cindva ( cam trei minute ....) si mi-am lasat posibilitatea de a pune pe puntea spate o singura perna , pe centru . Asa nu prea afecta flexarea , ci descarca simetric arcurile stg-dr , indiferent ( relativ indiferent ) de pozitia lor in teren .

La o presiune de aprox 6 bari , o perna de 140 mm diametru ridica fara probleme peste 400 kg ....Si asta lasind muulta marja de siguranta ....mai putin la fiabilitate , care ar fi acceptabila numai la pernele cu carcasa exterioara ....e mult de povestit si ma dor degetelele.

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Atata timp cat nu se renunta la suspensia masinii, pernele de aer ca o suspensie suplimentara pot fi un lucru bun.

La ce te ajuta?

La supraincarcarea masinii te ajuta sa o ridici de spate obtinand o tinuta de drum corecta.

La aplicarea unei remorci/platforme cu greutate te ajuta sa-i reglezi garda la sol.

Daca ai suspensie independenta pneumatica (pernele au comenzi distincte de urcare/coborare), te poate ajuta si in teren.

Samd

De crapat ...pot sa-ti crape si pe strada ...nici o problema...

Ca o solutie singulara (doar suspensie pneumatica) nu prea e mare smecherie.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

eu cred ca exista solutii si mai ieftine si gata testate la conditii grele.

la camioane exista niste perne de aer la cabina , care s-ar putea adapta pt ca sunt potrivite si ca dimensiune si ca greutate suportata

daca la camione inaltime se seteaza din telecomanda fara sa te dai jos inseamna ca sistemul se poate adapta si la masina

trebuie studiat , sunt convins ca se poate .

Link spre comentariu

Atata timp cat nu se renunta la suspensia masinii, pernele de aer ca o suspensie suplimentara pot fi un lucru bun.

La ce te ajuta?

La supraincarcarea masinii te ajuta sa o ridici de spate obtinand o tinuta de drum corecta.

La aplicarea unei remorci/platforme cu greutate te ajuta sa-i reglezi garda la sol.

Daca ai suspensie independenta pneumatica (pernele au comenzi distincte de urcare/coborare), te poate ajuta si in teren.

Samd

De crapat ...pot sa-ti crape si pe strada ...nici o problema...

Ca o solutie singulara (doar suspensie pneumatica) nu prea e mare smecherie.

Mai era o discutie pe aici, daca nu ma insel in sectiunea Navara, in care se sugera asa ceva: http://www.airliftcompany.com/products/air-springs/airlift-1000 ca suplimentare la suspensia stock. Si nici nu ar fi scumpe...

Editat de teddybear

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Buna seara !

Pernele de aer ale cabinelor de camion au cursa foarte mică, circa 30-40mm, si nu sunt reglabile, ci fac doar o ușoară amortizare, ca să nu-mi sară rinichii de la locul lor.

Cabina știe doar poziția de referință, și altceva nimic, nu poți umbla la ea. Sau poate sta inclinată intr-o parte, daca plesnește vreo pernă...

Mai degraba folosiți perne care au fost concepute pentru ce vreți voi, alde Range Rover, Touareg, GL, etc. Iar mașinile donatoare au totul supravegheat electronic, cu calculator dedicat pe suspensie, având și un asa-zis cântar la fiecare axă, pentru poziția de "zero level".

Am schimbat o pernă pe spate stanga la un Range, si după aia calculatorul a trebuit reinvațat cu pozitia de referința, că nu mai știa nimic din ce trebuia să știe... Electronică de doi bani, progresu' lu' pește...

Stimă,

Dragoș

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

Salutare

imi permit sa dau si eu cu parerea:

Toata lumea care face offroad isi pune OME +5 de ce oare ???

Alta chestie sa nu uitam ca la Patrol este o punte nu independenta ca la Touareg.

deci cand ramai cu puntea de Patrol suspendat ramai suspendat pui troliu si gata

singura chestie de ridicat puntea sunt gumele.

Toti pretenii care au ML Touareg S si asamd s-su plans de perne cel putin o data au crapat pe asfaltul romanesc.

Alta chestie sa nu uitam ca un Patrol scurt incepe de la 2t in sus deci cu o perce ce ridica 400kg poti sa o uiti.

Daca vrei modificari la Patrol da-mi un privat si te trimit eu la cineva care se pricepe in Cluj la Patroluri,unde ne facem toti Patrolistii masinile si te ajuta el plus ca poti vedea si alte Patroluri deja modificate.

Parerea ma ca pe strada ca pe offroad pernele nu merita chiar daca se lasa de spate cand le umflii pernele devin fragile plus greutatea extra pe ele gen bagaj sau remorca.

Eu pana acuma nu am vazut la nimeni asa ceva si ma gandesc ca din motive intemeiate.

Numa bine

Patrol Y60 M52B28 '91 / Patrol Y61 M57D30 '98 / BMW 520d '09

Transsylvania Offroad

http://www.offroadtranssylvania.ro

Link spre comentariu

Buna seara !

. Iar mașinile donatoare au totul supravegheat electronic, cu calculator dedicat pe suspensie, având și un asa-zis cântar la fiecare axă, pentru poziția de "zero level".

Am schimbat o pernă pe spate stanga la un Range, si după aia calculatorul a trebuit reinvațat cu pozitia de referința, că nu mai știa nimic din ce trebuia să știe... Electronică de doi bani, progresu' lu' pește...

Stimă,

Dragoș

Idem si Discovery II cu perne

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

asa ceva?

http://samurai-club.ru/forum/index.php?action=dlattach;topic=21641.0;attach=5575;image

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

Nu-mi vine sa cred ca, se poarta pe bune discutia aceasta.

Eu la ML am schimbat deja trei perne si de fiecare data cand ies de pe asfalt mi-e frica sa nu crape careva. Pernele de aer sunt solutii bune pentru asfalt dar in off road primesc niste socuri care le fac sa crape repede. In plus daca vrei sa ridici masina din perne creste presiunea interna si devin si mai sensibile la lovituri. Un alt aspect este rigiditatea, cu pernele umflate la maximum, ele nu mai sunt elastice masina merge ca pe niste bete... si nu cred , ca vrei sa ramai undeva la capatul lumii cu o perna crapata si cu masina fara suspensie pe careva dintre roti.

sal - ideea era de suspensii suplimentare, daca crapa in teren ramine masina pe arcuri.....si in teren le folosesti doar cind ai nevoie. eu o gindisem ca o alternativa la old man emu la modul ca poti circula cu masina si pe asfalt fara sa fie tot timpul ridicata. .....

Link spre comentariu

sal - ideea era de suspensii suplimentare, daca crapa in teren ramine masina pe arcuri.....si in teren le folosesti doar cind ai nevoie. eu o gindisem ca o alternativa la old man emu la modul ca poti circula cu masina si pe asfalt fara sa fie tot timpul ridicata. .....

Mie tot mi se pare o complicatie nenecesara, care oricum nu ajuta mult la capacitea de trecere, intrucat la o masina cu puntile rgide , puntile raman la aceasi inaltime. Pe de alta parte pe suspensii OME sau similare masina se comporta foarte bine si pe asfalt , si-ti incap si niste caucioace mai mari ....si atunci desigur ai si puntile sunt mai sus...

Link spre comentariu

...utilizabila doar la masini extrem de usoare ...

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Daca o bagi cu adevarat in drumuri grele, eu sincer zic ca nu. Eu unul as avea grija ce amortizoare mi-as cumpara, dar astept sa vad ce hotarasti si cum iti iese. bafta

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Buna seara

Stiu ca discutia a fost acum ceva timp dar as vrea sa va traduc un pic din suspensii pneumatice pe masini off .

Prima si cea mai importanta , va rog nu montati o singura perna centrala pe axa din cateva motive .

x Dezechilibrul masinii cand ramane axa in cumpana .. poti sa dai de greu cand o rastorni.

x Din greseala poti fractura puntea aplicand o presiune pe centru. uitand.. de presiune .

x O masina off are un travel la punte destul de important la axa iar folosind o perna fara presiune de aer o vei distruge in prima TURA .

2 Exista perene de aer care inlocuiesc cu brio arcurile . Perne cu un travel de 12" suficient pentru o masina normala de off .

3 Chiar daca exista mituri ca nu rezista pernele de aer la teren .. posibil din aceeasi cauza in care am vazut si arcuri rupte sau cazute ....

Daca va pot ajuta in acest sens pentru a va putea monta asa ceva pe masina va rog intrebati.

ReparatiiCardane.ro

ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro

Vodafone: 0729898278 0721479812

Orange: 0754823618

Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 .

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Tocmai am achizitionat un kit de perne de aer de la GSC si le multumesc pe aceasta cale. Insa sunt pt un ford transit, nu pt offroad. Dupa ce le montez revin cu informatii.

P.S. GSC, nu ma uitati cu. Documentatia in limba romana

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare