Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Nu e G da-i foarte taaare.

workaholic_ro

Postări Recomandate

Re: Nu e G da-i foarte taaare.

Nu-mi place deloc. Sigur e de show....dar ditamai autobuzu pe caroserie autoportanta ? WTF ??

Suduri neingrijite, lipituri cu adeziv, taieturi din topor, un amalgam de piese

ce nu-mi inspira deloc un proiect profi.

Pare mai mult o carpeala DIY cu buget redus.

Fara suparare, dar nu-mi place. Sint mult mai multe proiecte super documentate si realizate mult mai ingrijit la noi in tara decat asta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu-mi place deloc. Sigur e de show....dar ditamai autobuzu pe caroserie autoportanta ? WTF ??

Suduri neingrijite, lipituri cu adeziv, taieturi din topor, un amalgam de piese

ce nu-mi inspira deloc un proiect profi.

Pare mai mult o carpeala DIY cu buget redus.

Fara suparare, dar nu-mi place. Sint mult mai multe proiecte super documentate si realizate mult mai ingrijit la noi in tara decat asta.

Si mie mi s-a parut ca-i un pic sarita vopseaua la un colt, da' ma gandeam ca-s eu carcotas. :ha:

Link spre comentariu

Probabil a fost modificat de cei care au lucrat si la G-ul asta. Tot ce conteaza e sa fie functional, mai putin estetic oricum la final dupa finisare arata foarte bine.

109405289_jfc9hMR6_IMG_6315.jpg.2c22f31549c30b9d9dfb116a5760dccc.jpg110137921_mcA9RbNs_IMG_6671.jpg.e51b00eac20baace2ed5cc2648ab2ce0.jpg110200077_pPN9nRUA_IMG_66831.jpg.225faf91480b0b08ccd7fb3ee1f2f07a.jpg110586562_Yx8LQ3qd.jpg.1b49d3d32cfada27ed5baefc7cdbc476.jpg109803166_ybKaHCsP.jpg.87a57c372e8de08adc738234aed7db96.jpg109405291_MzG7H4bq_IMG_6316.thumb.jpg.961b2e840f851f348a642a480f78ac60.jpg113927266_z5brdnrh.jpg.4125199078e2ba75423c680abe43eda7.jpg

In nici un caz nu este pentru show, in Islanda asa ceva trebuie sa ai pentru a te doplasa off-road.

Editat de Astral
Link spre comentariu

Buna seara !

@laur_v & Co.:

Masina nu e Unimog, nu e de la ArcticTrucks si nici de show. Probabil s-a dorit o alternativa cu spatiu si confort superioare celor dintr-un papuc clasic tip Hilux, Navara, B2500, etc., in conditiile in care afara lipsesc multe grade ca sa fie zero, si in familia ta sunt mai mult de doi membri...

Exceptand calitatea manoperei, pe care n-o comentez, piesele folosite sunt printre cele mai de calitate si fiabile care puteau fi alese pentru un astfel de proiect, pe care-l apreciez chiar daca nu sunt deloc fan "Sprinter"...

Avem asa:

- un motor CRD performant.

- o cutie de viteze corect imperecheata cu motorul, ca doar vine tot de pe acelasi tip, doar că de la versiunea cu 4x4.

- un reductor Borg Warner care a fost si pe Ford F350.

- alt reductor care vine de pe ceva GM, Dodge sau Ford.

- doua punti Dana 60 la care unii doar viseaza.

- blocante cum vrea muschiu' tau.

- jante beton si gume pe măsură.

- suspensie OME.

Combinatia de mai sus e minunata, daca stii si ce inseamna toate alea, si ai si bani de ele. Auzi, Dana 60, Dick Cepek sau ARB sunt low-budget... De ce n-a luat jante de ARO 244, ca-s tot pe 15", si sa le intoarcă ? Sunt ferm convins ca intotdeauna se poate si mai bine, dar stim cu totii ca "sky is the limit" doar daca si "the budget is endless"...

Cat despre faptul ca troaca este autoportanta, toate dubele de transport marfa sunt la fel, ca-s Sprinter, Master, Traffic, Crafter, Transit, Boxer, same shit... Iar faptul ca SETRA/Kässbohrer construiesc autocare autoportante de circa 60 de ani, si conceptul a fost preluat de toti constructorii, ar trebui sa insemne ceva...

Deci, in cazul in care nu aveti idee despre calcule de rezistenta in structuri autoportante, sau ati stiut vreodata si le-ati uitat, nu va pronuntati in defavoarea lor... Exista ingineri constructori de automobile care practica chiar chestiile invatate, nu filatelie sau sericicultura...

Cat despre "imi place" sau "nu-mi place", asta e partea a doua, exista standarde diferite, clar.

Stimă,

Dragoș

Editat de Heavy D.
  • Like 1
Link spre comentariu

Cat despre faptul ca troaca este autoportanta, toate dubele de transport marfa sunt la fel, ca-s Sprinter, Master, Traffic, Crafter, Transit, Boxer, same shit... Iar faptul ca SETRA/Kässbohrer construiesc autocare autoportante de circa 60 de ani, si conceptul a fost preluat de toti constructorii, ar trebui sa insemne ceva...

Deci, in cazul in care nu aveti idee despre calcule de rezistenta in structuri autoportante, sau ati stiut vreodata si le-ati uitat, nu va pronuntati in defavoarea lor... Exista ingineri constructori de automobile care practica chiar chestiile invatate, nu filatelie sau sericicultura...

Cu tot respectul mai usor cu adresarea asta "de sus ". Metoda pumnului in gura nu prea ma coafeaza decat daca ar veni de la detinatorul adevarului absolut.

Vorbim de autocare sau de masini 4x4 ?!

Lantul cinematic nu e low-budget, probabil e bun. Partea gresita e tocmai masina, baza de la care au plecat, la asta am vrut sa ma refer.

Falsa afirmatia ca dubele de marfa sint toate la fel !

Ce este enumerat mai sus pe autoportanta nu e facut pt offroad, dar ai omis Iveco Daily, Mercedes Vario care sint cele mai bune in clasa autoutilitarelor si au sasiu, nu mai vorbesc de furgoanele americane.

Sa nu-mi spui ca inginerii de la mercedes s-au gandit ca sprinteru ajunge cocotat pe puntile alea prin Islanda sa faca offroad cand au calculat rezistenta necesara caroseriei autoportante !!!

Uita-te la Daily 4x4 asta nou, Vario 4x4 deci exista alternativa pe sasiu si termen de comparatie. Iar sprinteru in cauza sigur iese pierzator, si aici ma refer la rezistenta caroseriei, care e lunga si firava pt offroad, in timp se va vedea.

Am vazut destule dube autoportante cracanate de sosea.

Poate o explicatie pt. masina prezentata sa fie ca aia nu fac offroad de padure ci de stepa, sa zicem asa. Alta explicatie e c-a pus mecanica pe ce masina avea prin ograda. Sau pe ce a avut clientul, respectiv sprinterul nefericit.

Stiu ca Dl. Heavy are o sustinere acerba pt autoportanta fiind posesor incapatanat, in ciuda a ce spune mai toata lumea.

Dar daca vreti sa vedeti ceva profi uitati-va la dubele Quigley:

http://www.quigley4x4.com/

Asadar tot NU-MI PLACE Sprinterul, se putea mult mai bine aleasa platforma pt proiectul asta. Astept urmatoarea palma peste ceafa daca exprimarea unei pareri diferite deranjeaza asa tare ...:grin:

Editat de laur_v
Link spre comentariu

Foarte misto transformarea, chiar nu ma asteptam sa vad sprinterul in vre-o ipostaza d-asta. E clar ca oamenii stiu ce fac si au luat in calcul multe inainte de a se apuca de treaba.

Este evident ca o asemenea masina nu este pregatita pentru padure sau cine stie ce competitie, si este facuta sa mearga acolo la ei, prin ape adanci si zapada pufoasa.

Nici macar troliu nu i-au pus, cel mai probabil pentru ca nu are nevoie.

Bravo lor!!

:h5:h5

Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80...
Link spre comentariu

Buna ziua !

Laur, ideea n-a fost "palma peste ceafa", sau parerea sa fie exprimata "de sus", mai ales ca nici mie nu-mi place Sprinterul la modul particular, si nici dubele, la modul general.

Dar afirmatia legata de amalgam, carpeala, DIY low budget m-au deranjat, cand acolo este totul de calitate. Daily si Vario sunt de alta categorie, pentru sarcini mai mari, ca de-aia au roti duble la spate, nu-i asa ?

Baza de plecare este ideala pentru scopul avut, intuit si de tine, ("offroad de stepa"), mai ales ca nu s-au urmarit incrucisari perverse de punti, sau rock climbing, ci avansarea pe un teren care nu este extrem de denivelat sau inclinat. Eu nu consider nici macar papucii clasici A.k.a Navara, Hilux, L200, B2500 sau Amarok ca si masini de teren, ci doar ca taxi de ferma. Si asta chiar daca au sasiu, ca doar au fost construite sau pui kile bune pe ele, mai ales ca incruciseaza catre zero.

Ampatamentul mare oricum face masina stabila pe inclinari laterale, mai ales ca centrul de greutate este foarte jos,, puntile si rotile fiind grele fata de ce-a fost odata sub masina, iar caroseria fiind o gaoace nesemnificativ de grea, cu tot cu tehnica de comunicare si entertainment dinauntru.

Iar dube cracanate, strambe sau cu burta atarnand ai vazut si tu, si eu, si altii, si asta pentru ca cretinul in cauza pune pe ea de doua ori mai mult decat ar trebui, si asta de doua-trei ori pe saptamana, atunci cand face naveta intre pietele en-gros si magazinul sau satesc. Plus ca trage de ea 20 de ani, timp in care nu se ocupa de caroserie doar daca cade din ea sau masina il stropeste cu noroi pe fata in timpul mersului.

Sprinterul ala a fost cumparat nou-nout special pentru a fi operat asa cum s-a descris, si asta ai fi aflat daca ai fi citit articolul atent, culegand info exacte, ca scrie exact la inceput...

Un Sprinter nou plus chestiile puse si manopera afarenta sigur nu ma duc cu gandul la un client chiar nefericit din punct de vedere financiar.

Si eu nu sustin autoportanta in defavoarea sasiului separat de caroserie, dar nu vad nici un avantaj in plus la combinatia din urma. Poate doar posibilitatea executarii unul body lift, care nu este de fapt deloc solutia de marire a capacitatilor de trecere a unei masini.

Si poti sa mi te adresezi linistit cu "Dragos", nu-s eu sensibil la treaba cu "Dl. Heavy."

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Dragos pe tonul asta putem discuta, sintem din nou prieteni.:h5

Poate m-am exprimat nefericit.

Vario e ceva mai greu, insa Daily 4x4 este si de 3,5t si roti simple.

http://www.ivecovehicles.co.uk/downloads/catalogues/daily4x4.pdf

Eu unul sa fi avut banii de Sprinter nou luam direct o masina gen daily4x4, sa zicem ca e chestie de gust si de optiunea fiecaruia.

Am vrut doar sa subliniez ca exista alternativa (in opinia mea mai buna).

Raman la parerea mea cu autoportantele, la socuri mari apar deformatii, usile spate si laterale vor avea primele de suferit la inchidere.

Ma retrag din discutie, am spus o parere, e suficient.

P.S. Tot nu-mi place.:grin:

Editat de laur_v
Link spre comentariu

Buna seara !

Faptul ca nu s-a ales Daily sau Vario in favoarea Sprinterului se datoreaza poate si tipului de suspensie rigida tare (arcuri lamelare) a primelor doua.

Poate nici marcile nu sunt prea bine reprezentate in tara in cauza, poate preturile la piese sunt prohibitive, cine stie... Poate a contat si pretul de achizitie al masinii noi, pentru ca o cutie de tabla pe roti costa sigur mai putin decat un vehicul complet, care vine cu lantul de transmisie 4x4 de la bun inceput inclus in pret...

Plus ca un motor de 3.0 impartit doar in patru cilindri nu este deloc un monument de silentiozitate sau finete, ca suna ca tractorul si tremura pe masura. Sau poate s-a mai lucrat pe Sprintere si gasca in cauza e deja antrenata pe tipul acesta de masina...

In fine, de fapt nici nu conteaza, oamenii au facut ce le-a zis clientul, pe masina pusa la dispozitie de acesta. Si gata. Si daca clientul este happy cu rezultatul, parerea unuia sau altuia prea putin conteza. Fiecare poate sa invete ceva din articolul in cauza, sau poate sa nu-l bage in seama, si sa dea pagina.

Eu respect munca bagata in proiect, chiar daca s-a facut "on demand", si clientul poate nu a pus umarul la treaba, ci a semnat doar un ordin de plata. Cum eu prefer sa imi lucrez personal pe masini, ca sa le stiu durerile si sa le inteleg, si nici nu ma amestec sa dau indicatii in proiectele altora decat daca sunt intrebat in mod expres, consider si eu ca subiectul este inchis.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare