Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Trolii ieftine vs trolii scumpe

Max

Postări Recomandate

As vrea sa initiez o discutie legata de gama de trolii din punct de vedere al calitatii si preturilor.

Troliile ieftine made in china se pare ca domina piata masinilor de teren acum. Nu e de mirare tinand cont de situatia economica actuala.

Din pacate, datorita acestui lucru, au cam disparut de pe piata troliile medium si high level.

Care ar fi marcile si modelele medium, si care sunt cele de top?

Eu vad Superwinch ca si marca medie si Warn ca si marca de top. Care ar mai fi altele?

Sunt diferente notabile in exploatare intre chinezisme si celelalte clase de trolii?

Mie personal, desi sunt implicat in vanzarea unor trolii ieftine din gama chinezismelor, consider ca nu e ok daca cineva cu masina cat de cat si cu posibilitati financiare foarte bune, sa cumpere asa ceva. Cu toate astea, am intalnit asemenea persoane, cu posibilitati financiare foarte mari (nici macar mari) care si-au cumparat cel mai ieftin troliu posibil.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Trolii ieftine vs trolii scumpe

Buna seara @max. Ma numesc Bogdan si sunt din Bucuresti.Am un Pajero Sport 2,5 motor 4D56.Nu am masina de multa vreme ,dar urmaresc cu interes ce se discuta pe forum.Subiectul este interesant...parerea mea mai neavizata este ca daca participi la competitii de profil sau la chestii extreme (paduri la greu cu noroaie cat juma' de masina),iti cumperi "first class"...daca ai o masina de familie ,dar exista posibilitatea sa ajungi vreodata intr-o situatie dificila(neprovocata de tine ca sofer!) ,cumperi ceva care sa te ajute la nevoie...cred ca cine cumpara ceva scump si nu-l foloseste ori nu a consultat piata de profil ori vrea sa para interesant...

Eu de exemplu ,ca utilizator pasnic de 4x4 ,cred ca m-as orienta catre ceva gen "solutie buget" ...Poate si eu voi avea nevoie de sfaturi la alegere...

Am si eu un troliu in plan anul acesta!

:rspmax :rsp:cl

0744.374.122.
Link spre comentariu

Discutia este complexa ...

Intai: de ce isi pun oamenii un troliu, doua sau chiar trei pe masina?

1.Ca arata masina mai cool;

2.Ca se gandesc ca intr-o situatie dificila s-ar putea ajuta singuri fara sa fie nevoiti sa astepte "Armata Salvarii";

3.Ca este necesar ptr a putea scoate un timp mai bun la concurs;

4.Ca ii ajuta in jobul de zi cu zi in conditiile in care masina devine partenerul conducatorului auto.

Doi: cum alegi un troliu? La ce te uiti?

1.Puterea de tragere;

2.Viteza troliului (viteza de rulare a tamburului e mai mare);

3.Greutatea troliului;

4.Materialele din care este confectionat incepand cu tamburul, motorul, selenoizii si pana la elementul de comanda;

5.Pretul de achizitie.

Acum in functie de performate si nu ultimul rand de marca preturile difera incepand cu cateva sute de euro (un chinezism e 2-3 sute) pana la trolii avansate de cateva mii de euro (trolii de marca imbunatatite "genetic")

Acum fiecare isi alege acaretul in functie de buget si de performante (cei putin cei care stiu DE CE isi pun un troliu pe masina).

Acest "versus" nu cred ca e tocmai potrivit.

E si cum ai intreba un om dupa ce s-a plimbat intr-un test drive cu un S-Classe si ti-ar zice ca nu e nici o diferenta intre acesta si loganul pe care il are in parcare si il foloseste in fiecare zi. Teoretic si practic cu ambele ajungi din punctul A pana in punctul B ...Dar ...

Majoritatea care utilizeaza trolii ocazional aleg solutia ieftina desi stiu ca troliile scumpe sunt mult calitativ peste primele. Majoritatea care utilizeza trolii frecvent, in special cei care merg la concursuri aleg troliile scumpe ptr ca nu au timp si nici bani sa utilizeze unul ieftin.

Personal cred ca daca iei un troliu doar ca sa-l folosesti ocazional ar trebui luat unul mai ieftin (atentie si aici e o intreaga poveste ...troliile cele mai ieftine nu sunt neaparat cele potrivite, deci e de preferat ca inainte de a face o asemenea achizitie sa va documentati foarte bine ce troliu vi se potriveste si feedbackurile pe care le are atat vanzatorul lor cat si cei care il utilizeaza deja) si daca intentionezi folosirea lui mai des sa-ti achizitionezi unul mai scump si evident mai performant.

Poate ca sunt putin offtopic cu acest post dar ce am scris aici poate ii va ajuta in viitor pe cei care au in plan sa achizitioneze un troliu scump desi nu le trebuie, atat si pe cei care au in plan sa-si achizitioneze unul ieftin desi le trebuie unul mai performat si implicit mai scump.

Sara buna

Ionut

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Pentru a se evita orice confuzii, va reamintesc ca topicul pentru MODUL DE ALEGERE A UNUI TROLIU este cel de pe link-ul de mai jos, iar pt topicul de aici se discuta DOAR despre CALITATE vs. PRET !

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?49340-De-ce-troliu-am-nevoie

Va multumesc pentru intelegere !

Link spre comentariu

Salutam! am probat si eu dealungul timpului mai multe modele si marci si din curiozitate am mai si desfacut citeva fie ca sa le intretin fie ca sa le repar. Depinde pentru ce le folosesti sau mai bine cit le folosesti ele fac aceiasi treaba , unele mai mult timp altele mai putin . Ceea ce cred ca este important este sa sti la ce sa te astepti cind cumperi un troliu raportat la nevoile pentru care cumperi acel troliu. La capitolul experiente personale pot sa spun ca am fost foarte dezamagit de WARN 9.5ti pe care l-am cumparat nou nout si fix la o luna dupa ce a expirat garantia a cazut motorul (se intimpla la concurs la Tg Mures), motor nou 400E . Tot asa am cumparat un troliu SuperWinch 9500 care a costat jumate cit ti-ul si care l-am folosit trei ani fara sa ii fac nimic(am fost foarte multumit de el si l-am folosit intens fara sa il menajez). Acum pe masina sa spun de concurs folosesc un Warn HS 9000 la care am schimbat releele(foarte proaste cele originale) iar pe masina sa ii spunem de ture am un Trliu Com Up Winch 12000 (made in china 350E) care merge ok dar nu se compara cu Warnul.

Reality is for those who cannot face Science Fiction!
Link spre comentariu

Este mult de spus despre trolii si sincer nu prea inteleg ideea acestui post ....

Vrem sa dovedim ca un troliu "ieftin" este similar sau superior unuia scump ??

Vrem sa facem un "concurs" intre diverse trolii ??

Vrem sa vedem care este cel mai rezistent dupa 3 ani ????

Vrem sa vedem ce troliu este mai indicat pentru cineva care NU o sa il foloseasca ?? :ha:

Pe scurt :grin: strict despre Kingone .

Se vinde in Australia - Avenger , Anglia - Goodwinch si in alte tari .

Releu superior (se pare Corea)

Troliul are 4 sau chiar 5 (nu mai tin minte exact :sc ) rulmenti in interior , majoritatea au numai 2 rulmenti la ax motor .

Frana este Exterioara asa ca atunci cand se incinge nu este problema ca si la cele cu frana in tambur .

Se "aud" foarte frumos cand merg .

Viteza mare la trolierea pe liber .

Dezavantaj :

Este un pic mai greu datorita constructiei mai solide .

Este mai "lung" datorita franei exterioare .

Este mai scump .... dar compenseaza din plin prin rezistenta in timp .

Toate bune,

Calin

P.S> Astral poti sterge ce crezi ca este nelalocul lui din al meu post :)

http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj

Trolii Kingone

Trolii BestWinch

Link spre comentariu

Salutam! am uitat un punct de vedere care cred ca este cel mai important , si anume cind se strica ce faci(?) . Daca este un producator cu nume gasesti mai usor piese de inlocuit daca este fabricat pe vapor ghinion. Cred ca mai important decit cumpararea este garantia si servisul , in rest sunt de acord cu calinvas este un pic cam complicat sa comparam mere cu pere.

Reality is for those who cannot face Science Fiction!
Link spre comentariu

Titlul topicului nu este cel mai inspirat. Mea Culpa. Practic nu vreau sa facem comparatii intre ieftin versus scump ci sa le prezentam cumva pe toate cu avantaje si dezavantaje.

Daca este un producator cu nume gasesti mai usor piese de inlocuit

Adi, din pacate, aici te contrazic. Se gasesc foarte greu si doar pe comanda, piese pentru trolii de marca. Plus preturile care sunt mari tocmai pt faptul ca nu se aduc cantitati de marfa mai mari in Romania.

In alta ordine de idei, un releu de Warn care costa 40-50 de euro/bucata (si ai nevoie de 4 intr-o cutie) nu e deloc mai bun decat un releu industrial care include toate contactele de comanda necesare si costa 60-70 de euro.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare