Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Anvelope 31" in Cartea de Identitate a Vehiculului ?!?

cos

Postări Recomandate

....aveam pe masina BFG MT , 31x10,5 x 15 . Ma opreste un control in trafic si-mi suspenda abecedarul masinii pentru anvelope neconforme cu cartea masinii . Urmarea e cea normala in astfel de situatii - RAR , etc ....

Acum am pe masina anvelopele din carte , adica 255x75x15 , pe care mai scrie si 31x10,5x15 , si de asemenea 10R15..... ( L.E. scrie pe anvelope ...)

Ca sa fac o normalite sa devina aberatie ...sau invers.....vreau sa-i trec in carte si 31....desi e acelasi lucru ( aproximativ ) cu cele in sistem metric ...

Fost la RAR , trimis la Nissan , trimis la RAR, intors la Nissan , zeci de telefoane , ore de explicatii care se terminau invariabil cu o invitatie eleganta sa le arat pe flancul anvelopei cele trei dimensiuni care sint de fapt una singura , numai ca una e latino-araba , una englezo-americaneasca si una germano-ruseasca ....dar e aceasi dimensiune ...

Doua batai de vena desparteau un infarct de cite un amoc , la fiecare sfert de ora . Noroc ca e oarecum racoare afara ....si mai ieseau si ceva domnisoare competente din reprezentanta sa vada masina cu subiectu....citez - pina acum nu am stiut de asa ceva - ....

De unde mama zmeilor gasesc o notita tehnica ca alea-s tot alea ?

S-a mai lovit careva de alte anvelope pe care sa vrea sa le treaca in carte ?Specific pe Nissan , ce dimensiuni se pot trece legal in cartea masinii ?

L.E ....si iar la RAR ... concluzia = nu se poate decit cu o notita tehnica de la Nissan ....sper sa nu fie vreo moara de vint cu iesirea in fundul ... curtii ...

Culmea e ca domnii ingineri de la RARau gasit foarte multe CIV de Patrol 28td cu 31 , dar multe erau ca fiind omologari artizanale . De ce artizanale ? Si celelalte , de ce nu artizanale ? Si de ce nu se poate folosi ca precedent cele nonartizanale ?

Editat de cos
  • Like 1

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: 31 in CIV

scuza-ma nu itit pot da nici un sfat in schimb am ras cu lacrimi la cele povestite vis-a-vis de prostia si incompetenta multora.

artizanale,neartizanale,artizante,nonartizanante si artizanale-artizanante,iti alegi ce vrei:ha:

stiam ca anvelopele nu se mai trec in talon si nu mai au treaba sa se lege de ele,poate ca pe tine te-au gasit printre ultimi cu talon vechi si au facut si ei ceva ore suplimentare sa elucideze cazul pt ei nu pt tine.

Editat de hdragos
Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

NU am talon vechi .

NU au avut nici o tendinta de a verifica in talon ....ci au verificat baza de date ...

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Politia a verificat baza de date RAR on line si a vazut ce date ai tu trecute in cartea de identitate? Cam greu, exista statii ITP pe teritoriul Romaniei care nu vad toate detaliile din cartea de identitate. Eu am pe mai multe masini de acelasi fel (DAIHATSU ROCKY) trecut 265/75/15-" 31. Am avut pe cartea de la una trecut asta de la prima inmatriculare, am fost la RAR si au zis ca e ok sa treaca la toate fiind aceiasi tip de sasiu si caroserie. Si asta fara interventii. Oricum cel mai bine este cand pui gumele sa stergi cu flexul marimea, pt ca nu cred ca sta politaiul cu ruleta in mana si cu tabelul de conversie.

Link spre comentariu

....aveam pe masina BFG MT , 31x10,5 x 15 . Ma opreste un control in trafic si-mi suspenda abecedarul masinii pentru anvelope neconforme cu cartea masinii . Urmarea e cea normala in astfel de situatii - RAR , etc ....

Acum am pe masina anvelopele din carte , adica 255x75x15 , pe care mai scrie si 31x10,5x15 , si de asemenea 10R15..... ( L.E. scrie pe anvelope ...)

Ca sa fac o normalite sa devina aberatie ...sau invers.....vreau sa-i trec in carte si 31....desi e acelasi lucru ( aproximativ ) cu cele in sistem metric ...

Fost la RAR , trimis la Nissan , trimis la RAR, intors la Nissan , zeci de telefoane , ore de explicatii care se terminau invariabil cu o invitatie eleganta sa le arat pe flancul anvelopei cele trei dimensiuni care sint de fapt una singura , numai ca una e latino-araba , una englezo-americaneasca si una germano-ruseasca ....dar e aceasi dimensiune ...

Doua batai de vena desparteau un infarct de cite un amoc , la fiecare sfert de ora . Noroc ca e oarecum racoare afara ....si mai ieseau si ceva domnisoare competente din reprezentanta sa vada masina cu subiectu....citez - pina acum nu am stiut de asa ceva - ....

De unde mama zmeilor gasesc o notita tehnica ca alea-s tot alea ?

S-a mai lovit careva de alte anvelope pe care sa vrea sa le treaca in carte ?Specific pe Nissan , ce dimensiuni se pot trece legal in cartea masinii ?

L.E ....si iar la RAR ... concluzia = nu se poate decit cu o notita tehnica de la Nissan ....sper sa nu fie vreo moara de vint cu iesirea in fundul ... curtii ...

Culmea e ca domnii ingineri de la RARau gasit foarte multe CIV de Patrol 28td cu 31 , dar multe erau ca fiind omologari artizanale . De ce artizanale ? Si celelalte , de ce nu artizanale ? Si de ce nu se poate folosi ca precedent cele nonartizanale ?

O data am fost oprit de un politai care a deschis o discutie de genul Scufita Rosie, de ce ai roti asa de mari, de ce ai barile astea , de ce ai etc..., ma rog discutie incheiata cu , da a dracu de frumos arata cu rotoaiele astea . Baiat de gasca politaiu nu a facut necazuri. Incerc sa-ti trimit pe PM un astfel te tabel corespondenta anvelope de la Michelin

Link spre comentariu

Da , au verificat online .

Le era indiferent daca vorbeam sau taceam , si-au vazut de ale lor - poze , acte ....pe mine ma ocoleau ca si cum eram un rahat in drum . Operativ si eficient , am fost pus teava care duce la RAR ,'dupa ce va puneti in regula' .Nu e prima oprire in trafic , ca doar nu am mers pe 'invizibil' pina acum , dar e prima care a avut laimotivul : vom constata la verificare' . Punct .

Cre verificare s-a facut pe banii si pe timpul meu , iar daca ma duceam cu 31, nu cred ca-i convingeam , asa cum nu i-am convins nici cu anvelopele pe care scriau din fabricatie cele trei dimensiuni echivalente , si cum nu i-a convins nici alte CIV cu 31 in ele ....

Probabil ca voi ajunge sa merg cu un dosar de acte in masina ....

La timpul asta am trecut de verificarea RAR , si ma duc la Politie ...

Printre altele , la verificare s-au uitat strimb la roffrack , bara fata cu troliu , 'asta de aer...ce-i cu tulumba asta ?'

... N-au zis nimic , nu vedeti ca nu-i trecut nimic in foaie ....

Nu , cum asa ?....

Am avut ceva timp sa discut cu inginerii de la stabilimentu' respectiv , recomand sa nu ....

Editat de cos

Link spre comentariu

Uite inca un motiv sa raman cu masinile inmatriculate in BG.

Ramai tu Costele cu numere romanesti, sa le dai impozit si sa te frece de fiecare data cand te opresc in trafic, ba ca nu ai bara, ba ca nu ai roti conforme, ca scoti fum, ca ai rugina, etc.

Eu am rotile omologate la bulgari. La ei omologarea cu rotile mari a fost la modul: "daca au intrat sub masina, inseamna ca sunt bune" :grin:

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Nu mai baga si tu tarusul mai adinc , ca oricum regret juma' din timp ca nu l-am parazitat permanent pe cineva din state ....

Am 'recuperat' si cefertecatu' bineinteles cu o istorie demna de ilustrul Caragiale ....ati mai auzit sa ai si dovada si certificat in acelasi timp ?....

Link spre comentariu

Acum imi pare o istorioara ridicola .

Situatia a ramas aceasi .

Unele situatii sint normale .... altele pur si simplu stupide ...

789977546_P1060441(Medium).thumb.JPG.3e34cd088ca77ff693dce89744e9d637.JPG1304673048_P1060444(Medium).thumb.JPG.3b7bffe1e0121ac5e9526a10b9e1a63b.JPG

In principiu nu prea ai cu cine discuta sa rezolvi o situatie legala , fiecare dintre cei care 'reprezinta' legea au propriul scenariu despre normalitate si corectitudine .... , te invirti in cerc . Iar cercul asta e al naibii de mic , nici nu apuci sa te plictisesti ...Nu mai pomenesc despre altele ....pe acelasi subiect auto .

Romania . Fara speranta pentru troparu' de rind . Punct .

Se poate sterge , inchide ...etc .

L.E. ...fusei azi ( iarasi ...) pe la dealerul Nissan din sat de la mine ...bineinteles ca nu s-a shimbat nimic ...e tot moarta chestiunea ....

...m-am antrenat la privitul don'soarelor de prin firma , gatite primavaratec .....Ma mai duc si maine . Am inceput sa ne spunem pe nume...

Editat de cos

Link spre comentariu

Re: Anvelope 31" in Cartea de Identitate a Vehiculului ?!?

Salut,

Inteleg ca dealerul Nissan la care mergi nu vrea/poate/stie ce dimensiuni sunt omologate.

In cazul asta poate incerci sa faci rost de CoC - certificate of conformity cu care s-a aprobat modelul de masina in Europa/UE. In teorie (pe care am citit-o si eu aiurea pe net) documentul asta ar trebui sa contina toate gumele si notatiile echivalente.

Eu am cautat pentru mine dar m-am oprit pentru ca nu am gasit de unde sa vad ce scrie in el (daca ma ajuta) inainte sa dau banii. Exista site-uri care vand asa ceva, prin unele tari se gasesc si la liber.

Pe de alta parte, daca dealerul nu coopereaza, merita sa-i lasi un mesaj 'de bine' pe pagina importatorului (mai ales ca nu ceri decat o echivalenta, nu alte marimi). Daca nici asta nu tine.... pagina distribuitorului pe Europa. In mod normal o sa ajunga el sa te caute sa-ti de actele necesare.

Apropo, unde/cand (cam la ce ora) si in ce context te-au oprit in jurul Galatiului?

Bafta!

Mitsubishi Outlander 2.2D
Link spre comentariu

Re: Anvelope 31" in Cartea de Identitate a Vehiculului ?!?

Iti pot raspune eu in locul lui cos.In ziua aia politia a avut o actiune comuna cu cei de la Rar si opreau masinile mai suspecte dpdv optic si le controlau chiar in oras pe diferite stazi.Foarte multi soferi au ramas fara taloane.Cos daca din fire nu este mai tupeist l-au infainat astia la foc automat cu toate ca era loc de intors.

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare