Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Lada Niva - dupa 2 ani

Ninja

Postări Recomandate

Salut tuturor,

Am zambit astazi uitandu-ma pe forum la sectiunea "Niva"si vazand efervescenta topicurilor de aici si ideile haioase, mai ales acelea cu chip tuning la Niva si masurarea puterii la roata.. Acum doi ani aveam o Niva noua si o multime de idei: inaltare, troliu, anvelope mai late, filtru "racing"de aer, scaune de competitie, volan sport...etc. Le-am dat viata tuturor, cu ajutorul nepretuit al unui mare iubitor de Niva. Am fost cu masina prin noroaie, am trecut prin rauri, am fost in competitii. Nu pot sa spun ca m-a dezamagit dar nici ca imi mai place asa cum imi placea. Am ajuns la vorba unui din mecanicii cu care am schimbat impresii despre ea si care mi-a spus..."daca vrei sa nu fii deziluzionat considera Niva un utilaj, nu o masina" . In primul rand pentru orice modificari am facut la ea au trebuit facute improvizatii: troliul a avut nevoie de nenumarate intarituri, ca sa ii pun niste anvelope onorabile au trebuit decupate aripile, a trebuit dat jos catalizatorul ca sa ii poata fi montat un scut serios de aluminiu, ca sa o inalt au trebuit schimbate si arcurile, pe langa kit-ul de inaltare. Din pacate masina nu e gandita ca sa o imbunatatesti.

Puterea este total insuficienta. Cei 84 de cai putere teoretici la modelul de 1,7 l pe injectie (84,5 cai cu chiptuning) sunt o gluma cand alergi la rally raid de exemplu. Visam la consumuri de sub 10 la suta...pana am intrat cu ea in teren . Am pus anvelope cu profil MT si am avut consumul pe la 13-14%. Am pus Simex-uri si am ajuns la 15-17%... Si apoi fiabilitatea, sau mai degraba lipsa ei... La 7.000 km am schimbat ambreiajul. La 11.000 km a cedat semicaseta de directie, si eram in penultima proba de la Baja Susai... La 14.000 km schimbate capetele la planetare... si lista poate continua.

Asa ca daca m-ar intreba cineva dupa 2 ani (noroc ca nu ma intreaba) ce cred despre Niva i-as spune: ïmi place Ni....ssan.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Lada Niva - dupa 2 ani

Ai capatat experienta si te-ai dezmeticit la timp eu care m-am dezmeticit mai tarziu am avut doua utilaje....

Dar pe ansamblu nu conteaza parerea mea sau a ta, conteaza ca sunt multi care se deservesc de ele si sunt multumiti!

Eu la acestia le doresc multi km fara evenimente!

PS : nu prea am inteles cu ce scop ai deschis acest topic, sigur vor fi destui care o sa-ti sara in cap!

Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein-

Link spre comentariu

Sau schimbat titlul topicului in:

- am avut si nu mai vreau.

-teapa vietii

-cea mai buna Niva e Patrolul

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

95604159_NivadupaBajaSusai.JPG.4eed7e16f41af19d19c09461ceee6c0c.JPG

Asa arata masina dupa Baja Susai, dupa ce tocmai fusese descarcata de pe platforma, pentru RK.

In planul secund navigatorul, care tocmai terminase de injurat si isi coborase mainile din cap.

In partea dreapta - nu se vede dar se subintelege - doctorul - cel care a resuscitat masina de cate ori a sucombat :wink:

Topicul l-am deschis pentru cei visatori ca mine, care construiesc vise pe platforma Niva... Nu tine fundatia fratilor...

Link spre comentariu

,,Topicul l-am deschis pentru cei visatori ca mine, care construiesc vise pe platforma Niva... Nu tine fundatia fratilor... "

asta e valabil pentru cine are ca dambla competitiile !!

dar multi dintre noi am achizitionat utilejele pentru alte ,,dileli " cu pusti cu lansete ...cu paduri...:h5

• Like 1
VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare