Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Mi-e frica de dentist-solutii?

alex_pajero

Postări Recomandate

Re: Mi-e frica de dentist-solutii?

Mamaaa, ce caterinca e pe aici :banana

Incep si eu in acelasi ton si trebuie sa va spun ca inhalosedarea imi aduce aminte de un film fain... ce ziceti, o punem de un PARTY cu protoxid de azot?? :banana :ha1 :B YUPIII !!

[video=youtube;u-bWIkGa0QA]

:ha:

Revenind la lucruri mai serioase, sau cum ar zice Yon, la sangele de pe pereti, cred ca fricile voastre sunt un pic exagerate si sunt alimentate de experientele neplacute din timpul tratamentelor din policlinica de stat pe scaune cu sfoara din aia sus :grin:

Protoxidul de azot se mai cheama si gaz ilariant, adica incepi sa razi ca prostul si probabil sa-ti imaginezi unele chestii, am auzit si de plangeri facute de unele d-soare, asa ca grija.. :grin: E bine ca asistenta sa fie de fata tot timpul, ca sa aveti martor la proces :ha: Nu exista contraindicatii majore la inhalosedare, dar nu exclude anestezia clasica, adica de ac nu scapati. Personal mi se pare o fitza, atat ca scula (care costa), ca timp de ambele parti, ca riscuri, si mai ales acum cand sunt alte conditii, folosim ace subtiri atraumatice etc. Eu folosesc aproape tot timpul sprayul cu anestezic sau "gelul cu aroma de capsuna" inainte de intepare.

Dupa cum vedeti fiecare are damblaua lui, multora le e frica de zgomotul turbinei, deci ce mai conteaza ca esti anesteziat sau nu... ce facem cu frica?? Pentru asta multi au gasit leacul. Se numeste evolutie, constienta si responsabilitate. Evolutie pt ca daca nu ai mai fost de 20-30 de ani la stomatolog si esti obisnuit cu orele lungi de asteptare pe holuri intunecate (care creeau si ele stres), cu acele scaune cu sfoara, cu medici mari imbracatti in halate albe si lungi ca la macelarie vazuti prin ochii tai de copil, cu o voce groasa si o asistenta acra, uscata si inalta ce-ti aduce aminte de Cruela Devil.... cum pana mea sa nu-ti fie frica de stomatolog?? Sa stii ca noi, stomatologii, am mai evoluat un pic, folosim alte metode, alte medicamente, vorbim altfel cu tine, nu mai luam amprenta cu gips si nu se mai duce pe gat sa stii... Dar tu daca vii dupa 30 ani, cu gura varza si lucrari de gaudent puse pe dinti care sunt umflati... mi se pare normal ca nu mai e nevoie sa bati la usa.... e de ajuns doar sa apropii mana si bate singura din cauza tremuratului :ha:

Am vb despre ei pt sunt sigur ca si printre voi exista aceasta categorie de oameni, poate nu de 30, dar de 15 ani sigur. Frecventa vizitelor la cab este de 6 luni, maxim un an. Nu trebuie sa ai nimic, trebuie doar sa zici ca ai venit sa saluti si sa faci un control. Vreti sa va zic ceva? Pe oamenii astia ii felicit cand vin si daca le gasesc ceva, de multe ori le fac gratis ca asa vreau eu. In afara de o carie mica, nu are ce sa apara in 6 luni, deci nu e mare lucru, dar pt ei ESTE.

Acest lucru automat duce la o relatie de simpatie intre pac-medic, deci stresul este 0.

Relatia medic-pacient este foarte importanta. Conteaza tot.. vocea, miscarile medicului, pacientul care e deja stresat, vede tot si atribuie interpretari exagerate. Cum e cand te uiti cum se pregateste siringa pt prietenul tau si cum e cand e pt tine..?? :ha: Gesturile si vorbele blande ajuta, pe cand daca trantesti si urli la asistenta... toate au efect negativ.

Revin, ma duc sa mai dau cu niste sange pe pereti :ha:

E bine asa, Zolameister?? :ha:

Da... imi place cum ai spus-o, cred ca am putea avea o relatie impreuna, medic pacient, la ce gandeai? pacat ca esti tocmai din Onesti dar nu este exclus sa ne vedem, offff....numai ca trebuie sa-mi mai fac un pic de curaj.

App, sa inteleg ca daca vin la tine nu o sa porti halat? A, uitam, cred ca cel mai bine ar fi sa ne intalnim la o prieteneasca (cand om avea ocazia) undeva ca sa fie asa cum ai zis si tu nu o relatie strict medic pacient adica na sa mai facem si noi o gluma o alta, mai povestim de-un noroi ceva...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Doctore.....:ha:asta cu" miscarile medicului "e bestiala....stii ca am avut o colaboratoare care nu purta chiloti?:ha:Stii cum ridica coroana de pe jos?I-mi era drag sa merg a doua oara....Acolo disparea sigur orice stres:ha:

NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS

Link spre comentariu

Doctore.....:ha:asta cu" miscarile medicului "e bestiala....stii ca am avut o colaboratoare care nu purta chiloti?:ha:Stii cum ridica coroana de pe jos?I-mi era drag sa merg a doua oara....Acolo disparea sigur orice stres:ha:

off-topic: nu-l cunosc pe @doctoru", dar in mod sigur nu-mi doresc sa-l vad asa::pt aplecandu-se dupa coroana, nici macar de-ar fi Bred Chit...

scuzati interventia :h5

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Link spre comentariu

Pai...sigur ca da , functioneaza de fiecare data .

Din surse sigure si cu martori am aflat anu' trecut ca nici @doctoru' nu poarta chiloti , ca se opareste ....

Cred sa se poate infirma informatia doar cu probe solide . Va tin la curent .

Si mie mi-a fost o frica majora de dentist . Am evoluat doar dupa o luna de agonie , cu nopti lipsa si mese frugale , cu toate consecintele de rigoare . Asa ca mai de nevoie am rezistat simptomului clasic ( ....da , ala ....cind ajungi in fata cabinetului nu te mai doare nimic , asa ca stingan'prejur si valea ....) .

Mai am de potcovit si eu magaru' ....dar sint neglijent ...Bine ca nu mai am angoase ....

Stii ce ma gindesc io in mintea mea - iesi si tu odata de doua ori cu unul din bransa ... Dupa o bauta-doua poate te convingi ca e si el om ...

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 13 ani mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare