Eddie Postat Martie 16, 2012 Partajează Postat Martie 16, 2012 (editat) Va salut, Sunt proaspat posesor de Grand Cherokee WJ si incerc sa ma lamuresc prin hatisul de informatii contrare in privinta calitatilor/defectelor masinii. Masina care m-a ales e versiunea Grand Cherokee Overland 2004 iar ca nivel al dotarilor depaseste ce imi propusesem initial. Arata bine, e dotata cu multe jucarii insa la nivel de articulatii e cel mai macabru cimitir de fieratanii pe care l-am vazut vreodata. Nu are NICIO bucsa intreaga, pivotii sunt prastie, multitudinea de brate si bielete e toata compromisa. Comportamentul de strada e cel al Titanicului dupa intalnirea cu icebergul. Problema in care v-as ruga sa incercati sa ma luminati tine de fiabilitatea modelului respectiv in conditiile unei utilizari de SUV (80% sosea, 20% off-road in ideea mea de SUV). Din ce am discutat a reiesit ideea ca numai piesele MOPAR reusesc sa tina atelajul in regula, si asta nu pentru mult timp. Din experienta voastra, e o masina reumatica? O dor des articulatiile? Ce si cum ar trebui sa ii fac pentru a o putea folosi in conditii decente ? In privinta pneurilor as opta pentru niste BF Goodrich AT insa am jante pe 17" iar in cartea masinii nu am voie sa ma misc decat cu 235/65/17 in timp ce BFG nu fac aceasta marime. Multumesc anticipat pentru ajutor Editat Martie 16, 2012 de Eddie Jeep Grand Cherokee Overland 2004 - OME +4cm+1cm distantier, BFG AT, Jante Goss ET+10, Addco SwayBar spate, JKS Quick Disconnects fata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Martie 16, 2012 Partajează Postat Martie 16, 2012 (editat) Re: Fiabilitate Grand Cherokee 2004 WJ Overland Buna seara ! Cred că ti-a dat cu virgulă la "Outlander-ul" ăla din titlu si din text. Nu de alta, dar Overland e una, iar chestiile legate de Mitsubishi nu le tratăm aici. Si nu vreau să cred că Grand-ul Overland seamana cumva cu chestia aia de la japonezi... Titanicul s-a dus in jos după ce s-a trosnit de gheață, iar Grand-ul nu se poate scufunda mai jos de drumul pe care calcă. Lăsand semantica deoparte, bucsele de poliuretan sunt mai de calitate decat cele de gumă stock, dar si aici sunt tot felul de producători, si dacă nu-i stii pe cei seriosi, poti lua elemente slabe, care dau multă bataie de cap la scurt timp după montare. Din punctul meu de vedere, WJ-ul este ultimul Grand care-si mai merită numele, cele apărute ulterior sunt masini de sosea, mai ales ultimul... Stimă, Dragoș Editat Martie 20, 2012 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Eddie Postat Martie 16, 2012 Autor Partajează Postat Martie 16, 2012 (editat) Re: Fiabilitate Grand Cherokee 2004 WJ Overland Multumesc pentru mesaj Dragos, si scuze pentru titlu, chiar citeam despre Outlander in momentul ala si imi ramasese in buffer numele :)) Am luat o serie de bucse/pivoti/bielete antiruliu Mopar si Moog momentan insa nu stiu la ce sa ma astept ca si durata de utilizare, intrucat aud pareri foarte diferite cu privire la aceeasi masina ... Ma poti ajuta te rog cu ceva informatii cu privire la producatori sau magazine ? Daca e considerata reclama e perfect un PM. Multumesc si iti urez o seara placuta ! Editat Martie 20, 2012 de Heavy D. Jeep Grand Cherokee Overland 2004 - OME +4cm+1cm distantier, BFG AT, Jante Goss ET+10, Addco SwayBar spate, JKS Quick Disconnects fata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Martie 17, 2012 Partajează Postat Martie 17, 2012 (editat) Re: Fiabilitate Grand Cherokee 2004 WJ Overland Salut, Eddie ! No harm done, no offence taken, totul este OK acum, mai ales ca ai si corectat chestiunea in cauza. Pentru pivoti si elemente de punti, in mod normal e bine sa apelezi chiar la producatori. Cum puntile vin de la Dana Corporation, marca Dana Spicer este in principiu cea ideala. Daca totusi ti se par scumpe piesele Dana (pentru ca in Romania, mai ales la dealer-ul oficial Jeep, care acum e italian, totul este mult mai scump decat in alte parti), te poti orienta direct catre USA, de unde eu imi aduc personal tot ce am nevoie, via ebay sau direct de la producatorul in cauza. Am lucrat si cu Moog, atunci cand am avut nevoie de ceva urgent, iar stocul meu de piese necesare era catre zero. Marca este OK, eu nu am avut probleme cu ea. De retinut insa ca multi producatori aftermarket ofera o calitate mai buna la un pret egal cu sau mai mic decat Mopar, plus ca poti gasi chiar elemente heavy duty (care sunt de obicei mai scumpe, (dar dorinta de performanta se plateste...) printre ele. De exemplu, planetare din chromoly si/sau cu un numar mai mare de splines (caneluri) gasesti la Alloy USA, Yukon Axle and Gear, Currie Enterprises, Superior Axle and Gear, etc. Elemente de directie si de ancorare a puntilor de lonjeroane gasesti si stock, dar si de la Rubicon Express, JKS Manufacturing, Crown Automotive, Teraflex, etc. Adica brate, bucsi, bielete, capete de bara, bari Panhard, diverse altele. Traction adding devices gasesti la Tractech, Richmond Gear, OX, Warn, Eaton, ARB, rulmenti de la Timken, SKF sau FAG, cardane, yoke-uri si cruci destepte gasesti la Tom Woods sau la High Angle Driveline, CTM au si ei cruci extrem de bine cotate, etc. Avem aici pe forum un vanzator autorizat specializat pe Jeep, si anume user-ul macfero. PM sau mail catre el, si vezi cu ce te poate ajuta, daca masina ta are dureri la articulatii... Stima, Dragos Editat Martie 20, 2012 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ipampu Postat Martie 17, 2012 Partajează Postat Martie 17, 2012 (editat) Re: Fiabilitate Grand Cherokee 2004 WJ Overland Sa o stapanesti sanatos si crede-ma ca este o alegere buna! Chiar si punctele slabe o sa-ti placa pana la urma la masina asta! ;-) Ionut Editat Martie 20, 2012 de Heavy D. 2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac http://www.jeepromania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Eddie Postat Martie 17, 2012 Autor Partajează Postat Martie 17, 2012 (editat) Re: Fiabilitate Grand Cherokee 2004 WJ Overland Sa o stapanesti sanatos si crede-ma ca este o alegere buna! Chiar si punctele slabe o sa-ti placa pana la urma la masina asta! ;-) Ionut Multumesc pentr urare Ionut. La cate puncte slabe am acum, se pare ca ... are potential sa imi placa mult pentru ca sunt multe :)). Multumesc Dragos, se pare ca odata cu masina am schimbat si directia lecturilor pe o perioada nedeterminata insa sper sa reusesc sa o fac iarasi Jeep. In general un schimb de articulatii folosite fara exces in off-road tine un an ? Weekend placut tuturor Editat Martie 20, 2012 de Heavy D. Jeep Grand Cherokee Overland 2004 - OME +4cm+1cm distantier, BFG AT, Jante Goss ET+10, Addco SwayBar spate, JKS Quick Disconnects fata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ipampu Postat Martie 17, 2012 Partajează Postat Martie 17, 2012 (editat) Re: Fiabilitate Grand Cherokee 2004 WJ Overland Eddie totul depinde de ce doresti de la masina! Daca ai de gand sa dai cu ea de offr-road mai des si mai serios atunci fa bine si pune "balamale" heavy duty insa bugetul va creste cu siguranta pentru un asemenea upgrade daca este facut ca la carte. Exemplele din pozele postate de Dragos cred ca sunt graitoare in acest sens. Orice masina inclusiv Grand-ul are limitele ei in care se desfasoara atat pe teren cat si pe asfalt. Cum spune si Dragos noua versiune de Grand este mai pentru asfalt (din pacate!) si asta e parerea si altor posesori de grand de aci: http://www.cherokeeforum.com/ Ionut Editat Martie 20, 2012 de Heavy D. 2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac http://www.jeepromania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Eddie Postat Martie 17, 2012 Autor Partajează Postat Martie 17, 2012 (editat) Re: Fiabilitate Grand Cherokee 2004 WJ Overland Tineti intr-adevar la masinile astea, se observa usor dupa diplomatia de care dati dovada :)) Merci inca o data Editat Martie 20, 2012 de Heavy D. Jeep Grand Cherokee Overland 2004 - OME +4cm+1cm distantier, BFG AT, Jante Goss ET+10, Addco SwayBar spate, JKS Quick Disconnects fata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Martie 17, 2012 Partajează Postat Martie 17, 2012 (editat) Re: Fiabilitate Grand Cherokee 2004 WJ Overland Buna seara ! Of course we care... In eventualitatea in care ai planuri de deturnare a bugetului personal catre o groapa fara fund, vezi aici cam ce te poate astepta, in special postul 14, unde este vorba de un Cherokee, a carui transformare inca nu s-a incheiat: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?61372-Cat-a-costat-pana-acum-masina-mea-si-cat-cred-ca-valoreaza-...&highlight=Cat+costat+masina+mea Stima, Dragos Editat Martie 20, 2012 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Eddie Postat Martie 20, 2012 Autor Partajează Postat Martie 20, 2012 (editat) Re: Fiabilitate Grand Cherokee 2004 WJ Overland 2 poze de prezentare, masina inca e stock, fara nicio modificare, inca reumatica. NU sunt imagini cu titlu de offroad ci numai de "scoatere in lume", prezentare generala. Multumiri pentru raspunsuri, cu siguranta vor aparea noi intrebari pe parcursul reparatiilor. Editat Martie 20, 2012 de Heavy D. Jeep Grand Cherokee Overland 2004 - OME +4cm+1cm distantier, BFG AT, Jante Goss ET+10, Addco SwayBar spate, JKS Quick Disconnects fata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Martie 20, 2012 Partajează Postat Martie 20, 2012 (editat) Re: Fiabilitate Grand Cherokee 2004 WJ Overland Pentru inceput, sa ai noroc de masina si sa te bucuri de ea . Partea buna e poti gasi orice piesa iti trece prin cap, stock sau upgrade . Editat Martie 20, 2012 de Heavy D. ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Eddie Postat Martie 20, 2012 Autor Partajează Postat Martie 20, 2012 (editat) Re: Fiabilitate Grand Cherokee 2004 WJ Overland Multumesc Cos pentru urare si sfaturile date pana acum. Momentan sunt multumit de jucarie, sper sa raman asa in continuare, intrucat imediat ce o doftoricesc am sa verific daca am reparat-o bine :)) Inca mai incerc sa inteleg care sunt alegerile potrivite ca si marca/model pentru articulatii insa cu ajutorul forumului se pare ca se mai face lumina. Editat Martie 20, 2012 de Heavy D. Jeep Grand Cherokee Overland 2004 - OME +4cm+1cm distantier, BFG AT, Jante Goss ET+10, Addco SwayBar spate, JKS Quick Disconnects fata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Martie 20, 2012 Partajează Postat Martie 20, 2012 (editat) Re: Fiabilitate Grand Cherokee 2004 WJ Overland Sa o stapanesti sanatos, daca nu ai mai avut pina acum o astfel de masina parerea mea este sa astepti cateva luni pina te familiarizezi cu ea si limitele ei in varianta actuala si pe urma faci un plan de bataie, cu toate ca sunt sigur care va fi decizia ta..... o vei modifica, macar soft dar o vei face. bafta in continuare Editat Martie 20, 2012 de Heavy D. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Eddie Postat Martie 21, 2012 Autor Partajează Postat Martie 21, 2012 Re: Fiabilitate Grand Cherokee 2004 WJ Overland Salutari din nou, Microbul a inceput sa dea tarcoale se pare ... Pentru o inaltare modesta de 5 cm, in afara de arcuri si amortizoare e nevoie si de modificarea lungimii bratelor de suspensie sau a altor elemente? E suficient un kit format din arcuri si amortizoare ? Mai citesc pe tema insa un shortcut e intotdeaun bine venit :) Multumesc Jeep Grand Cherokee Overland 2004 - OME +4cm+1cm distantier, BFG AT, Jante Goss ET+10, Addco SwayBar spate, JKS Quick Disconnects fata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Re: Fiabilitate Grand Cherokee 2004 WJ Overland pina la 5cm nu ai nevoie de alte modificari,dar pt siguranta trebuie schimbate si furtunele de frana. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Re: Fiabilitate Grand Cherokee 2004 WJ Overland Buna seara ! La un lift de 2", nu trebuie schimbate furtunele de frana neaparat, ajunge sa muti prinderea conductei din locul ei actual, in unul mai jos, atat cat permite indreptarea indoiturii sale si imaginatia celui care concepe noua prindere. Referitor la bratele cu care sunt ancorate puntile la lonjeron, ideal ar fi sa fie si ele pe masura liftului, dar nu e neaparata nevoie in acest caz. Cum pe spate ai triangulatie sus, puntea nu se va deplasa lateral, dar puntea fata se va muta usor catre stanga, si volanul va sta si el usor descentrat. Aceste ultime doua aspecte se pot corecta dintr-o miscare, cu un Panhard de lungime corecta. Aici ai detalii din proiectul cuiva care ia liftarea foarte in serios: http://www.jpmagazine.com/techarticles/suspension/154_1204_jeep_grand_cherokee_grand_cherokee_wj_lift_kit/index.html Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Eddie Postat Martie 21, 2012 Autor Partajează Postat Martie 21, 2012 Re: Fiabilitate Grand Cherokee 2004 WJ Overland Multumesc din nou, chiar acum citeam cateva articole despre liftare si incerc sa inteleg efectele si modul in care le pot controla. Momentan nu sunt in tara insa imediat ce ma intorc am sa ma ocup de masina, intre timp ma documentez si imi fac lista de piese. Banuiam ca nu e suficient sa ii bag niste distantiere astfel ca orice ajutor e binevenit. Multumesc din nou Dragos Jeep Grand Cherokee Overland 2004 - OME +4cm+1cm distantier, BFG AT, Jante Goss ET+10, Addco SwayBar spate, JKS Quick Disconnects fata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Eddie Postat Iunie 11, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2012 Re: Fiabilitate Grand Cherokee 2004 WJ Overland Am facut-o si pe asta. Am schimbat arcurile si amortizoarele cu OME +4cm + distantier 1 cm. Rezultatele sunt ceva mai prejos decat asteptarile in sensul ca inaltarea efectiva a fost modesta, pe la 3 cm pe fata si cam 4 pe spate fata de standard. Anvelopele sunt BFG AT 245/70/16, jante GOSS ET+10. Nu am prelungit furtunele de frana si nu am facut nimic inca pe trackbar, momentan se pare ca nu da semne de "Death Wobble". Rezultat: - La flexari decente roata stanga fata atinge in plasticul de protectie de sub aripa; - Ca urmare a folosirii rotilor standard din talon, grupul spate ara destul de insistent pe fagase, scoate pietre si lustruieste toti bolovanii incapatanati ce nu se lasa rasturnati; - In rampa toba de esapament ara tot ce nu reuseste sa sufle; - Carligul de remorca protejeaza cat poate bara spate, care e inca stock; - Cu bieletele antiruliu montate, rotile spate intra sub aripi la limita atingerii protectiei din plastic (foto atasata); - Bara fata e inca stock si ca atare nu permite abordari serioase de ravene sau rampe. Pe viitor as opta pentru una de genul celor din teava ptr Rubicon insa nu am gasit niciun model decent ptr WJ, cel mai probabil din cauza configuratiei tablelor de sub bara. O bara full metal ar ingreuna botul masinii, care e deja destul de lasat. - Pe sosea are un pic de comportament nautic, e nevoie de anticipare mai mare a obstacolelor si de manevre mai ample si mai "dulci". Consumul, conform indicatorului de bord a crescut un pic (+1l/100km pe medie), iar At-urile nu ajuta in mod deosebit inaintarea. - Desi aspectul vizual mi se pare imbunatatit in ansamblu, cred ca s-ar schimba in bine cu niste anvelope pe 31" insa asta ar insemna devalizarea serioasa a bugetului si eventuale decupari prin aripi. O idee e sa iau niste aripi de la dezmembrari si sa le "imbunatatesc" pe unde ar fi nevoie insa asta pe termen lung. Am scapat momentan de teama ca rotile anterioare ar atinge in aripi la flexari, insa nu am flexat inca fara bieletele antiruliu intrucat nu am avut ocazia sa testez si nici nu am avut sculele la mine. Va atasez cateva fotografii mici pentru referinta. Avand in vedere faptul ca WJ-ul nu e chiar elita Jeep in privinta off-road-ului cred ca mica modificare ii da posibilitati decente de a fi folosit in conditii normale de exploatare, fara a avea pretentii de heavy-duty sau extrem. Masina va fi echipata ca si vehicul de serviciu si ocazional tura de complexitate scazuta, drumuri forestiere si namoale iertatoare. Multumesc tuturor celor care m-au sprijinit cu sfaturi si raspund cu placere tutror celor care ar avea intrebari referitoare la micile modificari pe care le-am facut pana acum. Jeep Grand Cherokee Overland 2004 - OME +4cm+1cm distantier, BFG AT, Jante Goss ET+10, Addco SwayBar spate, JKS Quick Disconnects fata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iunie 12, 2012 Partajează Postat Iunie 12, 2012 Re: Fiabilitate Grand Cherokee 2004 WJ Overland Nu stiu ce intelegi tu prin "elita off-road-ului", dar ce-a scos Alf-Dmax din masina lui, e sigur foarte potenta in off-road : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?49485-New-ZJ-in-the-house&p=545793&viewfull=1#post545793 Merita studiat putin chiar daca nu e un WJ , ci un ZJ.......:h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Iunie 12, 2012 Partajează Postat Iunie 12, 2012 (editat) Re: Fiabilitate Grand Cherokee 2004 WJ Overland Instabilitatea se rezolva pentru inceput cu bare stabilizatoare mai groase (si bielete decuplabile pentru off-road), iar problema cauciucurilor care freaca se rezolva prin prelungirea limitatoarelor (cauta extended bump stops) si decupare din aripi. Puntile sunt la fel de rigide ca si la un Wrangler TJ, geometria suspensiei fata e la fel ca si la un TJ, "problema" mare ar fi barele mai mari, care bineinteles se pot aranja... Editat Iunie 12, 2012 de ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Eddie Postat Iunie 12, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2012 (editat) Re: Fiabilitate Grand Cherokee 2004 WJ Overland @Astral: Explicatie: "Avand in vedere faptul ca WJ-ul nu e chiar elita Jeep in privinta off-road-ului " - faceam referire doar la faptul ca Jeep are si modele cu veleitati mai serioase de offroad, nu contest ca si WJ poate face cate ceva. Multumescc pentru link, e binevenit si fac in mod clar un pas inainte cand invat din experienta altora. @ssrli : Multumesc pentru sfaturi, intr-adevar constructive si la obiect. Urmeaza sa masor atat diametrul pe bara fata cat si pe cea spate, sa ma lamuresc ce imi trebuie si sa ma apuc de scotocit netul pentru bare mai groase si probabil si bucsele si suportii aferenti. Ai idee pe la ce preturi se invart si pe unde le pot gasi? Donatoare compatibile ? Multumesc pentru feedback tuturor Editat Iunie 12, 2012 de Eddie Jeep Grand Cherokee Overland 2004 - OME +4cm+1cm distantier, BFG AT, Jante Goss ET+10, Addco SwayBar spate, JKS Quick Disconnects fata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Iunie 12, 2012 Partajează Postat Iunie 12, 2012 Re: Fiabilitate Grand Cherokee 2004 WJ Overland Addco face bare stabilizatoare grozave. Costa ceva un kit complet, dar eu zic ca merita daca mergi cu masina si pe asfalt. Dupa ce le-am montat (aveam doar pe fata, stock) am simtit ca in sfarsit puntea spate e conectata la masina si primesc ceva feedback. Iar stabilitatea la viteze mai mari si agilitatea la manevre de evitare e imbunatatia :) Foarte multi posesori de WJ au kiturile Addco, sigur dai de ceva informatie daca il intrebi pe unchiu' Google. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MARAZZATO Postat Iunie 20, 2012 Partajează Postat Iunie 20, 2012 Re: Fiabilitate Grand Cherokee 2004 WJ Overland Salut!sa va bucurati de ea, este o masina buna, pe cat posibil sa cautati sa puneti piese de origine Mopar daca este vorba de motor si articulatii in rest se poate pune si piese de producator. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate