Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

restaurare Pajero MK2

kkkristi

Postări Recomandate

salutare tuturor,

am cumparat recent un pajero din 94 si am constataqt destul de tarziu ca sasiul e mancat de rugina ( distrus bine bine, gauri vizibile ) in spate pe ambele brate si trebuie sa fac niste imbunatatiri ( suduri), mai exact am nevoie de ajutor vis a vis de scoaterea sasiului de sub masina,daca a facut cineva asa ceva sa imi dea cateva sfaturi inainte de a ma apuca impreuna cu mecanicii, am inteles ca se poate detasa caroseria de sasiu....orice sfat e bine venit.

1. cum se poate scoate caroseria de pe sasiu

2. cum fac cu motorul si cutia de viteze

3 ce altceva mai trebuie desfacut

4 la ce surprise sa ma astept

5 necesita neapartat elevator ( nu am )

multumesc anticipat

Editat de Yonutz
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 74
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: demontare sasiu

merci frumos,

partea proasta e ca la mine sasiul e mancat de rugina groaznic in partea spate, caroseria e ok din ce am vazut,am luat un alt sasiu de la dezmebrari ( arata impecabil)si voi taia parti din el sa le inlocuiesc la cel existent pe masina, tampenia e ca seria e pe sasiu, ca il schimbam cu totul altfel

Link spre comentariu

Pai schimba-l.Decit sa tai nu stiu cite bucati bune de pe sasiu si sa le inlociuesti, taie doar bucata cu seria de pe sasiul copt, si aia este.mai simplu si mai corect.Parerea mea.

Link spre comentariu

Din cate mai stiu si eu, seria de pe sasiu nu este "transmisibila".....sa decupezi bucata cu seria de pe un sasiu si sa o "transplantezi" pe alt sasiu, iti va crea ceva probleme la orice verificare a actelor masinii.........

Cel mai bine cauta un sasiu bun cu actele corespunzatoare ale acelui sasiu si pune pe el caroseria ta......

Link spre comentariu

salutare tuturor,

am cumparat recent un pajero din 94 si am constataqt destul de tarziu ca sasiul e mancat de rugina ...

Cand vi se spune ...control de rampa fratilor la achizitia unei masini ... nu citeste nici dracu ...:uameni

1. cum se poate scoate caroseria de pe sasiu

Ai 8 sau 10 puncte de prindere ... desfaci suruburile ...si mai demontezi una alta ... mai multe ...

2. cum fac cu motorul si cutia de viteze

Astea raman pe masina cand dai coaja jos

3 ce altceva mai trebuie desfacut

Tot ce ai in interiorul masinii si toate conductele, furtunele, cuplele ...ai grija ce si cum desfaci sa le mai si pui la locul lor dupa aia. Daca nu esti sigur ...fa poze ... si noteaza pe conducte, furtune, cuple de unde e fiecare.

4 la ce surprise sa ma astept

Singura "surpriza" e ca o sa ai de munca de o sa-ti sara dintii ...

5 necesita neapartat elevator ( nu am )

Operatiunea nu necesita elevator ...urmareste topicul prezentat de Marse

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

masina e pe bulgaria, pot lua actele de anglia de pe masina de unde am dat jos sasiul....

sasiul actual e terminat de tot, are gauri de te uiti prin ele si mi-e frica sa merg asa cu el, se va rupe la prima groapa, partea spate e distrusa de rugina, astept sfaturi

Editat de Astral
Link spre comentariu

Daca am inteles bine, treaba e asa :

- masina ta are acte de BG, dar are sasiul praf

- ai cumparat cu 900 lei un sasiu la care exista acte de Anglia

In acest caz singura solutie viabila este sa pui pe sasiul de Anglia caroseria de pe masina de BG si apoi sa o inmatriculezi pe BG, cu conditia, evident, ca actele de Anglia sa fie complete si in regula.

Actele care iti raman de la masina de BG, cea cu sasiul praf, le poti vinde la amatorii de "senzatii tari" cu RAR-ul, politia, etc........:ha:

.....Si iti repet : nu schimba seria de pe un sasiu pe celalalt pentru ca vei compromite doua masini si risti niste belele nasoale la prima verificare......

Editat de Astral
Link spre comentariu

sasiul actual e terminat de tot, are gauri de te uiti prin ele si mi-e frica sa merg asa cu el, se va rupe la prima groapa, partea spate e distrusa de rugina, astept sfaturi

Gaurile astea ma gandesc ca au iesit dupa prima ploaie ... :grin:

Doar sasiul e praf? Dar caroseria ...?

Manevrarea seriei de pe sasiu = fapta penala (puscarie) indiferent unde esti prins si/sau implicit confiscarea masinii ...asa ca stai linistit pe fundul tau. Sfatul lui Astral cu reinmatricularea pe BG E SFANT!

PALAN+ o chinga tapana (cauta pe google sa vezi ce inseamna)...asta e solutia ...sau un sistem de scripeti pe un tavan de beton (pe grinda), o poarta metalica sau una improvizata din patrati grosi de lemn. Odata cu astea ar fi indicat sa te ajuti de un hilift (ptr ridicarea caroseriei).

Link spre comentariu

caroseria este ok, cateva probleme minore, in rest arata bine, intrebarea e... daca nu as fi cumparat sasiul de pe masina de anglia, ar fi trebuit sa il peticesc la greu pe cel vechi exact in partea din spate, nu as fi avut aceeasi problema cu RAR-ul, politia, etc la un eventual control? sudarea pe sasiu a unor petice e legala? are omu ghinion si ii rugineste , ce face? arunca masina ( avand numere de alta tara)???

am cerut azi actele de la sasiul nou ( sper sa le primesc )

conteaza ca masina e o culoare si in actele noi e alta ?

Link spre comentariu

Cam da.....cand rugina a ajuns sa roada sasiul, grav, e cam gata masina aia......Important este ca in zona seriei sa nu fie modificari..........

N-are importanta culoarea caroseriei pentru ca oricum va fi O ALTA MASINA = alt sasiu cu seria proprie, iar caroseria este considerata "piesa de schimb" si actele se vor face cu respectiva culoare.

Editat de Astral
Link spre comentariu

Cand vi se spune ...control de rampa fratilor la achizitia unei masini ... nu citeste nici dracu ...:uameni

Ai 8 sau 10 puncte de prindere ... desfaci suruburile ...si mai demontezi una alta ... mai multe ...

Astea raman pe masina cand dai coaja jos

Tot ce ai in interiorul masinii si toate conductele, furtunele, cuplele ...ai grija ce si cum desfaci sa le mai si pui la locul lor dupa aia. Daca nu esti sigur ...fa poze ... si noteaza pe conducte, furtune, cuple de unde e fiecare.

Singura "surpriza" e ca o sa ai de munca de o sa-ti sara dintii ...

Operatiunea nu necesita elevator ...urmareste topicul prezentat de Marse

aha deci ai prins experienta pe mutubushu:ha::ha:
KAMIKAZE Off Road Team
Link spre comentariu

victorie,

am primit actele de anglia, azi am, dat cu grund epoxilic sasiul nou, dupa ce in prealabil l-am tratat cu KELFOS (super tare dracia) si diseara ii aplic un strat de antifon ( si apoi il tin in apa 2 luni sa vada daca mai rugineste !!!!)

momentan am peticit toate gaurile din caroserie, am schimbat aripile spate cu unele de la dezmembrari in stare excelenta

am sa pun poze cu cotetul care mi-a mancat zilele pt moment( asta o fi farmecul) si ma pregatesc sa scot sasiul de pe masina

poze mai spre seara

Link spre comentariu

am testat masina pe aratura si din cauza noroiului nu am vazut,plus ca era si pe inserate, mersesem cu trenul 9 ore pana la cluj sa o iau ... nu credeam ca pot avea norocul asta....acum tardiv, a fost un lant de imprejurari nefericite, am luat masina cu 1400 euro ( ca o consolare), acum un nou sasiu cu acte care e impecabil...tocmai am terminat tratarea lui astazi

masina nu a avut mari probleme la caroserie, cateva petice in spate pe langa rezervor si ceva in fata la contra aripi,( din avant am schimbat aripile fata total, cele spate total, ca sa fiu sigur ca nu mai am rugina) motorul merge ceas si lucrul cel mai important e ca are volan pe stanga, diferentialul este f bun si interior e curata.... ideea e ca am fost cam urs si nu ammers la o rampa sau macar la spalatorie.......data viitoare stiu, sper sa iasa ceva din ea la final...oricum voi pune poze pt toate etapele dupa ce termin

Link spre comentariu

Stiu ca e tardiv, dar niciodata(in Romania) sa mai crezi in chilipiruri.Povestea masinii impecabile, ca scrumiera e nefolosita pentru ca a fost a unei batrine care nu prea a mers cu ea si de fapt nu a mers deloc pentru ca era oarba o stim cu totiii de mult timp.intotdeauna un pret mic trebuie sa te faca mai vigilent.Acum stii si tu de ce.

Link spre comentariu

Cel din Cluj care ti-a vandut-o e membru al forumului?

Daca da ...da-i numele ...

Astea cu spuma, cartoane, ziare sau cu chitul bagate in caroserie sunt cele mai mari golanii care se fac la o masina. Astia din punctul meu de vedere sunt sarlatani ...

Merita sa-i spui numele ...macar daca e un "trader" care e aciuat pe aici pe forum sa stie si colegii sa se fereasca in viitor de el. :uameni

Daca tot te-ai apucat ... sa detaliezi ...fa-o pana la capat ...:tk

Editat de Astral

Link spre comentariu

prostia e a mea, stiam ca masina e din 94, dar m-am axat pe motor si diferential , nu mi-am inchipuit niciodata ca poate fi asa mancata de rugina, nu vanzatorul a bagat spuma in gauri, eu am facut-o pt a se vedea in poze cat de mari sunt,pretul a fost interesant si ma asteptam la probleme ( ieftina si cu volan pe stanga) dar nici chiar asa sa aiba gauri cat o mingie de tenis in sasiu, masina am luat de pe net, am gasit un anunt si asta e povestea.....acum e tardiv si m-am apucat sa o fac de la cap la coada

acum am terminat de dat cu teroson noul sasiu..voi atasa poze cu etapele premaergatoare tratarii ( daca il tin in apa 2 saptamani ar trebui sa nu rugineasca deloc)

spalat cu jetul, tratat cu kelfos, grund epoxilic si apoi teroson sprint extrabody

1616787361_poz259(2).JPG.ef53b273383285f8fd9263904d4f8d88.JPG

1272083266_poz259(3).JPG.d5adeb49d780b927ad1926f09eaa83ad.JPG

2009618437_poz259(1).JPG.e77e6338ff3599d16feeb74531d5b37b.JPG

2100649620_poz259.JPG.9c5847f73f50ef6575c9dcb8afd69e18.JPG

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare