gabytm Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Buna ziua tuturor. In timpul liber reconditionez o Niva model vechi (cu stopurile orizontale) si am ajuns in faza in care reasamblez motorul. Ceea ce nu stiu este cat de tare trebuie sa strang piulitele de la biele si de la palier. Am gasit manuale de reparatie in engleza de pe net, dar in ele nu imi dau seama unde sunt aceste informatii, am gasit doar strangerea suruburilor de la chiulasa. Prin urmare intrebarea mea este daca aveti vreun tabel sau ceva referitor la cat de tare se strang suruburile/ piulitele prin motor. Multumesc frumos si daca nu am postat bine scuze anticipat 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Re: reconstructie motor Niva 1600 carburatie Incearca totusi sa citesti cu atentie Regulamentul, sa-ti faci o prezentare pe topicul dedicat si nu in ultimul rand sa exemplifici cu ceva poze reconstructia la care lucrezi pentru ca pare a fi un bun tutorial. :h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Martie 19, 2012 Autor Partajează Postat Martie 19, 2012 Re: reconstructie motor Niva 1600 carburatie Ok, am meritat-o. M-am conformat indicatiilor, acum sa detaliez reconstructia. Pentru inceput putin istoric: Acum 2 ani in primvara am vazut o Niva de vanzare si cel mic negru si cu coarne ma impinge sa sun la nr de telefon si asta a fost. La drive test fostul proprietar a bagat-o intr-o tarla de porumb si cum totul era moale aproape a pus masina pe burta. A cuplat reductorul si a iesit de acolo si asta a fost momentul in care mi-a intrat microbul. Acasa si aproximativ 2 luni mai tarziu, cand vremea a permis, am inceput sa o analizez mai cu atentie si am constatat ce epava cumparasem...dar microbul..microb. Si uite asa, in timpul liber m-am apucat de ea si ce am reusit sa fac a fost tablaria de pe partea dreapta, asta in primul an. Sudat, electric cu invertor, taiat, curatat, acum e boboc. Anul urmator m- am mutat la casa si mai mult am facut constructii decat masina, dar acum am curte, deci am unde. Aceasta iarna m-am apucat de motor care acum a ajuns la cota de reparatie 2 si m-am impotmolit la momentele de strangere ale suruburilor, in special cele de la fusurile maneton si palier. Aici am cerut ajutor, poate aveti vreun tabel. Nu am postat pana acum pentru ca nu prea am timp liber si progresez incet, dar daca se doreste pot sa postez pas cu pas ce fac si daca ma prind cum, pun si poze. Multimesc anticipat de ajutor 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 19, 2012 Partajează Postat Martie 19, 2012 Re: reconstructie motor Niva 1600 carburatie Da, se doreste sa pui si poze......iar pentru asta, vezi aici : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56551-Metoda-noua-si-functionala-pentru-postarea-de-atasamente-si-imagini REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Martie 20, 2012 Autor Partajează Postat Martie 20, 2012 Re: reconstructie motor Niva 1600 carburatie Hai sa vedem ce iese cu pusul pozelor. Ca si idee sa va ganditi ca ce vedeti acum pe ecran era o chestie mare si neagra plina de ulei si mazga de ulei cu praf si pamant. Cu sagetica rosie am aratat cla ce suruburi ma interesaza strangerea.Multumesc anticipat. Asa arata acum: 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Martie 20, 2012 Partajează Postat Martie 20, 2012 Re: reconstructie motor Niva 1600 carburatie Te salut. Pt motorul BA3 (1980-1993) cuplurile de strangere sunt: 1 PALIER - 82Nm 2 BIELA - 52Nm 3. Volanta- 85Nm 4. Fulie arbore cotit - 122Nm 5. Bujie - 38Nm 6. Prezon roata - 70Nm Desi ai zis ca ai gasit , eu iti precizez si strangerea la chiulasa: - chiulasa - STAGE 1- 40Nm STAGE 2-115Nm Strangerea se face la rece, STAGE 2 la minim 15 min dupa prima strangere. Succese ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Martie 20, 2012 Autor Partajează Postat Martie 20, 2012 Re: reconstructie motor Niva 1600 carburatie Foarte multumesc de raspuns. Din pacate cand am montat pistoanele noi, am scapat din mana pistonul cu biela proaspat pusa (de, era fierbine) si am reusit sa sparg fusta de la piston. Rezultatul este un nou email la cei de la Cluj si...un nou set de pistoane, sper sa le primesc cat mai curand. In poze se vede bucatica lipsa din piston si pe poza din interior se vede unde a lovit biela de a rupt bucatica. Cum mai avansez cu lucrarea, revin cu poze din procesul de asamblare , ca si asa am motorul desfacut complet. Inca odata multumesc 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
niva4live Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 Re: reconstructie motor Niva 1600 carburatie Buna seara, De cateva zile am dat jos motorul de pe Natasha mea, tot de 1600 carburatie + GPL. Acum dupa ce am facut motorul bucati am cateva semne de intrebare; - am vazut ca uzura camasii cilindrului se simte considerabil, cand dai cu unghia pe locul unde este capatul cursei segmentilor. - cum stiu ce fel de segmenti imi trebuiesc? - cum stiu daca imi trebuiesc alte pistoane? (eu am verificat asa, intre segment si piston am introdus lera: la cel de foc a intrat 0,20, la radere 0,15, si la foc 0,10. Apoi am introdus cate un segment in camasa cilindrului si cu lera am masurat fanta segmentului : la cel de foc 0,95 , radere 1mm si la ungere 1mm, am facut aceasta cu segmentii vechi) cuzinetii au pe ei un semn ca un logo si inscriptia 0,50. Trebuie masurat vibrochenul? sau cum se procedeaza, cum stiu ce reparatie imi trebuie? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Re: reconstructie motor Niva 1600 carburatie se fac masuratori la cilindri si se stabileste la ce cota de reparatie o sa se incadreze , la fel si arborele , e postat manualul pe aici pe undeva unde se dau cotele astea ! VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
niva4live Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Re: reconstructie motor Niva 1600 carburatie m-am interesat prin vecini, si asa este cum spui tu, multumesc de raspuns! dar acum trebuie sa gasesc un atelier @Ploiesti sa ma duc cu blocul si cu vibrochenul la masurat intai. apoi treaba-i simpla :) pana atunci, numai bine la toata lumea! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate