HEM Postat Octombrie 2, 2012 Partajează Postat Octombrie 2, 2012 Re: Sfat achizitie Ford Ranger 2012 sau Hilux 2012 Ma refer la aceste caracteristici, de citi, citim cu totii, dar ne gandim si ce inseamna: "urca panta cu inclinare 100% si inclinare lateral 48-50%.:e Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Octombrie 2, 2012 Partajează Postat Octombrie 2, 2012 Re: Sfat achizitie Ford Ranger 2012 sau Hilux 2012 Ma refer la aceste caracteristici, de citi, citim cu totii, dar ne gandim si ce inseamna: "urca panta cu inclinare 100% si inclinare lateral 48-50%.:e Poate gresesc (daca e asa rog sa fiu corectat) dar, din ce stiu eu, rampa (ca aia urca) de 100% inseamna un unghi de 45 grade. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Octombrie 2, 2012 Partajează Postat Octombrie 2, 2012 (editat) Re: Sfat achizitie Ford Ranger 2012 sau Hilux 2012 Ma refer la aceste caracteristici, de citi, citim cu totii, dar ne gandim si ce inseamna: "urca panta cu inclinare 100% si inclinare lateral 48-50%.:e E posibil sa fie corect. Inclinatiile nu se masoara in grade. Se exprima procentual. Mai simplu, se calculeaza care este diferenta de nivel la 100m. Mai pe scurt, daca in 100m ai urcat 5m, rampa aceea are o inclinatie de 5%. Unghiul este altceva. Pentru o inclinatie de 100% rezulta un unghi de 45 grade. LE. Se pare ca am postat in acelasi timp cu Teddybear. Asa este. Rampa urca, panta coboara. Editat Octombrie 2, 2012 de atar "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat Octombrie 2, 2012 Partajează Postat Octombrie 2, 2012 (editat) Re: Sfat achizitie Ford Ranger 2012 sau Hilux 2012 Ma scapa rasul fratilor ...am mai si spus ca unii se cred mari smecheri dar defapt nu stiu decat ce aud la o cafea. inclinare 100% =45 GRADE (cu incarcatura maxima) inclinare laterala maxima este 49,7 GRADE fisa Ford Ranger.pdf IN FISA ESTE VECHIUL RANGER Editat Octombrie 2, 2012 de davidco_m ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Octombrie 2, 2012 Partajează Postat Octombrie 2, 2012 Re: Sfat achizitie Ford Ranger 2012 sau Hilux 2012 Ma scapa rasul fratilor ...am mai si spus ca unii se cred mari smecheri dar defapt nu stiu decat ce aud la o cafea. inclinare 100% =45 GRADE (cu incarcatura maxima) inclinare laterala maxima este 49,7 GRADE [ATTACH=CONFIG]152654[/ATTACH] IN FISA ESTE VECHIUL RANGER Cosmin, desi afisezi aroganta asta a unor vanzatori auto, cred ca e cazul sa-ti temperezi putin, atat tonul, cat si postarile. Asta nu e blog. Trage aer in piept, numara pana la cinci, reciteste ce scrii inainte de a posta, si apoi ia decizia daca merita sa postezi sau sa stergi ce ai scris. Vei avea de castigat. Chiar daca esti vanzator de Vw nu e cazul sa umpli pagini intregi de off-topicuri doar pentru ca tie ti se pare ca stii cel mai bine ceva. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Octombrie 2, 2012 Partajează Postat Octombrie 2, 2012 Re: Sfat achizitie Ford Ranger 2012 sau Hilux 2012 Ma scapa rasul fratilor ...am mai si spus ca unii se cred mari smecheri dar defapt nu stiu decat ce aud la o cafea. inclinare 100% =45 GRADE (cu incarcatura maxima) inclinare laterala maxima este 49,7 GRADE [ATTACH=CONFIG]152654[/ATTACH] IN FISA ESTE VECHIUL RANGER Tare as vrea sa-mi arati si mie unde anume in fisa asta sunt exemplificate valorile citate de tine. Poate mi-a slabit mie vederea... :old sau nu ma pricep sa citesc o fisa tehnica...:hl It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat Octombrie 2, 2012 Partajează Postat Octombrie 2, 2012 Re: Sfat achizitie Ford Ranger 2012 sau Hilux 2012 In acea fisa sunt alte date tehnice! fisele cu amanunte nu le pot incarca pentru ca sunt prea mari si sunt criptate dar daca le vrea careva le pot trimite pe mail. Atar am scris un post mai complex dar l-am sters .Nu inteleg cum ai facut comparatiile de mai devreme ....compari F-ul si Tundra cu Amarok la fel cum fac cei care compara samuraiul cu patrolul.Dupa cum am scris initial si am fost citat:VW face 4x4 de N ani(nu pick-up) desi Taro a fost un proiect cu toyota.VW are mare parte din Suzuki(tehnologie si alte cele).Eu zic sa fim obiectivi!...ai condus Amarok-ul acela care avea bara nus cum!!!!! pai daca a lovit masina baietii ce sa le faci,totusi ma bucur ca au recunoscut ca este exploatata la greu. Am tot spus pe aici care este destinatia acestei masini dar ajungem de fiecare data la aceleasi prostii. Iar pe forum intru cand vreau si de unde vreau ca nu ma plateste nimeni de pe acest forum sa fie clar !!:uameni si te rog sa nu afisezi atitudinea asta de dictator! offtopic facem toti ca vorbim dupa ureche multi dintre noi sau suntem subiectivi.Este un forum si consider ca este datoria fiecaruia sa ajute cu informatii corecte! de aceea fac offtopic ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 2, 2012 Partajează Postat Octombrie 2, 2012 Re: Sfat achizitie Ford Ranger 2012 sau Hilux 2012 ... Oricum mi se pare aiurea sa nu existe un loc separat pentru Amarok pe acest forum unde sa fie puse toate discutiile,ar fi in avantajul membrilor. Daca vei da cautare pe forum vei descoperi ca exista doar 4 topicuri deschise pentru Amarok (pratic doar 3...) incepand cu dec 2009 pana in prezent, ceea ce inseamna ca deocamdata nu se justifica prezenta unei sectiuni separate pentru aceasta masina. La fel s-a intamplat si in cazul altor marci, iar cand au aparut destui useri posesori ai marcii, dar si interesati sa schimbe pareri, a fost creata o sectiune pentru marca respectiva. (Luaz. Duster, SsangYong..) @ALL : Va rog respectati tema acestui topic, respectiv comparatia DOAR intre Ford Ranger si Toyota Hilux ! Va multumesc pentru intelegere ! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tudor Tanase Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Re: Sfat achizitie Ford Ranger 2012 sau Hilux 2012 Comparatia aia intre Amarok si Hilux este insa destul de la subiect; nu ma mira concluziile. Dar inapoi la Toyota vs Ford. Am in exploatare citeva (vreo 20) Mazda BT50 si Ford Ranger (ca sint exact acelasi lucru) turbo diesel. Am avut citiva ani un Ford Ranger 4 litri V6 automatic (ca sefimea umbla cu benzinare si auto si proletariatul cu diesel si manual pe aici - ce sa-i faci, asa-i obiceiul). Concluzii: - modelele turbo diesel: sint ok si fara mari probleme daca sint exploatate cu grija si mare mila (si nu pentru mult timp - max 100,000km). Daca ai pe ele 800kg tot timpul plus ocazional remorca si mergi off road (cele de la controlul animalelor si plantelor parazite si controlul tintarilor) e un dezastru: am avut si 4 ambreiaje si 2 turbo-uri schimbate pe aceeasi masina, chiulase, arcuri rupte, amortizoare, etc. Dar le-am cumparat ca sint 1/2 de pret fata de o Toyota camioneta seria 70 :shock:... Minele si exploatarile gaz petrol etc NUMAI Toyota seria 70 cumpara. - al meu cel pe benzina: putere cit incape si fara electronica multa, deci schimbat cauciucuri pe spate foarte des :grin: Foarte distractiv de condus. Dar in general o "lamiie": o gramada de probleme care nu au de a face cu stilul "talpa" de condus: demarorul a avut probleme de citeva ori, carcasa termostatului e de plastic :uameni si cind se incalzeste am constatat ca se moaie si pierde lichidul de racire :fr2 , rulmentul de pe cardanul intermediar s-a dus la 50,000km si nu poate fi inlocuit decit cu tot cardanul (ca au presat prima oara rulmentul pe cardan si apoi au sudat flansele - ca-i mai ieftin sa fabrici asa) si toata piesa costa $3,500 la Ford!!!! , iar apoi la 80,000km pe drum drept s-a gripat motorul :fr2 asa de bine ca au trebuit sa-i faca capitala cei de la service-ul nostru... dupa care au si vindut-o! - Toyota: da, se caracterizeaza prin faptul ca e finisata mai "utilitar", mai ales in variantele standard. Si nu mai sint asa de bune cum erau pe vremuri. :old Dar inca par a fi cele mai bune. Altfel de ce cind iesi in "salbaticie" aici nu mai vezi de cit Toyota? Sau cind te duci la mine? Chiar si daca Hilux-ul e cel mai scump si mai "saracacios" din clasa sa? Si daca seria 70 e dublu cit un Ranger si de 3-4 ori cit un Ssangyong, Actyon sau alte de astea? :no1 De alea americane adevarate (adica F250 etc ca eu zic ca Ranger-ul nu are nimic de a face cu Ford US) nu zic ca nu am avut Din cite am auzit nu sint un monument de fiabilitate si sint foarte putine pe aici. In US e altceva ca sint foarte ieftine acolo.. 1 Cind uitam sa ne jucam incepem sa imbatrinim... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssmy Postat Noiembrie 21, 2012 Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 Re: Sfat achizitie Ford Ranger 2012 sau Hilux 2012 recomand cordial Ford Ranger! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
U R S U Postat Mai 9, 2013 Partajează Postat Mai 9, 2013 Re: Sfat achizitie Ford Ranger 2012 sau Hilux 2012 Salut, Sper sa nu vin prea tarziu cu parerea: Daca vorbim despre confort interior si comoditate in exploatare si intretinere, as merge pe Toyota. Daca vorbim de heavy-duty si costuri, mai mici, as merge pe Ranger. Eu detin 2 Ford-uri si 2 Toyota si pot spune ca Toyota este muuult mai scumpa la intretinere decat Ford-ul. Pentru ambele imi comand piese de afara, intrucat sunt modele mai rare. Oricum, din Romania imi cumpar strictul necesar, de la magazin, pentru ca stiu ce adaosuri au si nu mi se pare corect! Succes la alegere! radiez de energie pozitiva !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanclinciu Postat Iulie 5, 2013 Partajează Postat Iulie 5, 2013 Re: Sfat achizitie Ford Ranger 2012 sau Hilux 2012 Noul model de Ranger nu mai are diferential LSD Torsen pe spate ca vechiul model, in schimb are Traction Control. Am mers zilele trecute cu el in offroad, am incercat sa gasesc diverse locuri unde sa incrucisez puntile, sa am aderenta pe doua roti, sau chiar pe una. Sincer am ramas uimit de cat de bine functioneaza acest Traction Control. Nu iti ia din puterea motorului, ci doar franeaza putin roata care patineaza. De fiecare data cand nu am putut urca pe undeva patinau toate cele 4 roti. Nici macar odata nu am vazut o roata care sa nu se invarta. Masina era stoc, cu anvelope de strada. Mi-a placut cum lucreaza si HDC-ul (hill descent control). Functioneaza in orice treapta, chiar si pe liber. Functie de cat de tare vrei sa cobori panta, selectezi o anumita treapta, si lasi electronica sa-si faca treaba. Mi s-a parut ca se conduce foarte usor, si face accesibil offroad-ul si unui sofer mai putin priceput. Anvelopele standard (Goodyear Wrangler All Weather parca) mi s-au parut destul de ok pe teren uscat, insa pe noroi se incarca destul de repede si nu mai fac mare branza. Una peste alta, electronica a fost mult peste asteptarile mele, am urcat in niste locuri in care nu ma gandeam ca cum sa urc decat cu anvelope specializate de offroad. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ediflorianus Postat Iulie 15, 2013 Partajează Postat Iulie 15, 2013 (editat) Re: Sfat achizitie Ford Ranger 2012 sau Hilux 2012 Eu personal am terminat cu japonezele. Detin Nissan KingCab 2.5D Pickup(an 1990) din 2009 si doar probleme am avut cu ea, stiu ca e veche , insa piesele is greu accesibile , iar mecanicii nu vor sa se bage(nu stiu de ce). Nu are prea multa electronica (ce e un avantaj) insa am ramas in drum de n ori cu ea (mereu ceva nou ) cand s-a dezintegrat la semafor suportul etrier a trebuit sa cumpar masina intreaga de piese (am iesit mai bine asa) - ma rog macar aveam motor pentru next time cand in ograda mecanicului a crapat piston-ul in 2. Dupa am refacut si 2.5-ul din masina de piese ca s-a gripat cand ramas fara ulei de la un furtun spart. Nu mai intru in detalii . Cert e ca piesele toate vin greu 2-3 sapt unele (stopuri , piese de motor si alte maruntisuri) altele doar pe original (ca etrier+suport = 2900lei). Acuma doresc sa il vand si nu reusesc , am facut tot pe ea inclusiv refacut instalatia electrica. (mi-a trebuit 4x4 pickup... sa imi fie rusine). Mai detin si un Suzuki Samurai SJ preparat de OTC pt offroad - benzina 1.3 , consum cat nissanul in oras , fiabile insa nu pot trece peste confortul extra redus; orice denivelatura e in coloana. Am fost in 2 Test drive-uri cu noul Ranger XLT 2.2, o data cand a aparut si dupa am imprumutat una achizitionata local de la un prieten de familie. Nimic de comentat , ca o manusa dupa ce m-am obisnuit asa bine cu nissanul. 2.2 TDCI 150 cai nu difera exagerat de mult la "blana" fata de vechiul motor din Nissan BD30A(fara turbo).Deci lipseste acel unf' , oricum exista ceva diferenta intre cele vandute in ro (made in Thailanda) si cele din Vest (unde am testat prima data Ford-ul Ranger - aduse din fabrica din Africa) Am fost si la Toyota Show Room abia am incaput in V3.0 cu reglaj electric la scaunul din piele , la versiunea mai ieftina atingeam cu genunchii de volan (nu mi s-a mai intamplat asa ceva in alta masina) , adaugand lipsa de dotari si pretul mare la Toyota + 4 stele in loc de 5 Ncap , acolo am pus punct acestui "Endevour".... Am Comandat deja un Ford Ranger 3.2 manual Limited full option din vest. Astept sa soseasca :wink: - Sa fie intr-un ceas bun - Asa ca voi ramane doar cu Ranger-ul si cu un IMS ce detin la tara. oricum folosesc masina mai mult in BM(oras) deci siguranta ma interesa cel mai tare,4x4 pt iarna + bena sa pot transporta cand este nevoie si pretul decent(restul sunt bonus) nu ca si la BMW-ul X5, de la firma, care a ajuns la aproape 80k euro dupa finalizarea leasingului. Concluzie : PT confort si siguranta = Recomand Ford Ranger (* I was sold:wink:) - Toyota lasa de dorit , in curand va aparea noul model probabil. Editat Iulie 15, 2013 de ediflorianus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanclinciu Postat Iulie 15, 2013 Partajează Postat Iulie 15, 2013 Re: Sfat achizitie Ford Ranger 2012 sau Hilux 2012 Noul Ranger se fabrica si in Africa de Sud si in Tailanda. Tot ce se vinde in Europa e facut in Africa de Sud. Vechiul Ranger se facea in Tailanda, asta nou se aduce doar din Africa de Sud. Probabil ca sunt costuri de transport mai mici. Motorul de 3.2 e super. Felicitari pentru achizitie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ediflorianus Postat Iulie 16, 2013 Partajează Postat Iulie 16, 2013 Re: Sfat achizitie Ford Ranger 2012 sau Hilux 2012 Multumesc , o sa postez poze cand ajunge si am putin timp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Iulie 22, 2013 Partajează Postat Iulie 22, 2013 Re: Sfat achizitie Ford Ranger 2012 sau Hilux 2012 http://www.youtube.com/watch?v=XvfmaukE2NM ...n-am inteles mare lucru , dar din cand in cand , in discutie ara si niste ...onomatopee ...gen Okeee ...Okeee ... Presupun ce e de bine . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 Re: Sfat achizitie Ford Ranger 2012 sau Hilux 2012 In trucat am inceput sa cochetez cu ideea sa cumpar un Ranger nou , uitati ce am gasit cautand pe forumuri din afara : http://www.expeditionportal.com/forum/threads/81576-Ford-Ranger-PX-2-2-TDCI-Ex-Cab ...omul a tot modificat si adaugat , pana a ajuns la o forma care sa il satisfaca. Urmariti topicul pana la sfarsit . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tase Postat Octombrie 11, 2013 Partajează Postat Octombrie 11, 2013 Re: Sfat achizitie Ford Ranger 2012 sau Hilux 2012 Servus la toata lumea! Si eu am stat o perioada destul de lunga sa aleg intre Ranger si Hilux, iar chiar la inceput a fost si Amarock, dar a iesit destul de usor din competitie, si am optat intr un final la Ranger.Trebuie sa recunosc ca am consultat si acest forum si va multumesc pentru pareri si sfaturi. Chiar daca am optat pt Ranger, totusi am impresia ca Hilux ramane regele in domeniu din cauza fiabilitatii pe care o recunoaste mai toata lumea. Dar cum spunea cineva pe aici : avantaje si dezavantaje...ve ti gasi la ambele.Important e sa se muleze pe sufletul, personalitatea si buzunarul fiecaruia. Dupa 3-4 luni si 10.000 de km de "logodna" va pot spune, daca sintetizez, urmatoarele: 1. Optati pt 3,2! 2.Interior OK per general( dc l comparam in clasa lui e fenomenal, dar...), la plasticuri mediu. 3.Off road e exact cum va asteptati, isi face datoria de pick up. 4. Pe sosea de exceptie. Pe mine m a surprins " cum sta". Daca doreste cineva sa ma intrebe ceva despre, va rog sa nu ezitati sa o faceti, voi incerca sa fiu cat mai obiectiv. Wkd fain! Tase Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sebi 78 Postat Octombrie 14, 2013 Partajează Postat Octombrie 14, 2013 Re: Sfat achizitie Ford Ranger 2012 sau Hilux 2012 Eu am Mazda BT-50 alias Ford Ranger. Per total e OK, stabilitatea mai buna decat la Hilux, mai bine antifonata la interior, bena duce mai multe kg dar Toyota e Toyota... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
eradut Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 Re: Sfat achizitie Ford Ranger 2012 sau Hilux 2012 Eu am ales hilux, pt fiabilitate. O masina al dracu de greoaie si rigida. Te cam zgalktaie. Pentru varianta extracab, era mai ok Rangerul, cu usita aceea mobila, facea toti banii, si ceva mia ieftin. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danutlupu Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 (editat) Re: Sfat achizitie Ford Ranger 2012 sau Hilux 2012 Si eu tot Hilux 2,5 am de mai bine de 2 ani, am dat un antifon pe burta ca aparusera niste stropi de rugina si am schimbat o flasa la cardan care era cam dusa si i-am dat capatul dupa ce m-a mancat in fund sa car dupa mine o rulota de 1500 kg pe Transalpina pe asfalt ud. Am fortat-o un picut la o urcare unde nu a plecat decat cu reductor treapta I, dar acolo patinau si berlinele iar oamenii cadeau din picioare pe strada de la inclinatia soselei, oricum nu m-a lasat in drum nici atunci nici alta data. In rest consumabile bune la timp si asta e tot. Merg in concedii cu ea si la pescuit fara nici o grija ca ar putea cadea ceva si e folosita pe langa casa in regim moderat, mai caram materiale de constructii sau diverse, i se mai pune si o remorca si uite asa am putut duce si o tona de faianta si adeziv dintr-o tura. Merge si pe autostrada cu remorca si atv-ul in carca cu 150 km/h asa de-a dracu sa moara de ciuda niste smecheri cu berline si scoate din mocirle si pe altii cu 4*4 dar fara cap sau cauciucuri adecvate. Am cunostiinte la E-on care au avut pe mana si L200 si mai actualele Ranger, unii le lauda dar mai multi nu au o parere buna despre ele si spun ca au fost luate nu pt fiabilitate ci pt ca s-au batut niste palme la nivel inalt. Oricum dpdv al fiablitatii Rangerul e peste Amarok dar nu va egala Hiluxul prea curand. Toti trebuie sa intelegem un lucru, suntem in plina era de consum, toate lucrurile se fac din ce in ce mai proaste sa fie servisate cu costuri mari, nimic nu va mai fi ca inainte. Editat Octombrie 21, 2013 de danutlupu danutlupu@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate