vitalies Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 (editat) Dupa cum suna si titlul - ma intereseaza paqrerile despre acest subiect. De la ce masina puntea rigida fata este cea mai rezistenta? Nissan, toyota, mercedes G, Jeep inclusiv aro, IMS, UAZ etc... Ma intereseaza masinile de strada cu punti de serie - variante exotice sau monstruoase gen dana 60, unimog, dynatrac nu intra in discutie. de data asta orice parere este binevenita - experienta personala, citit, auzit ... inclusiv pareri personale subiective sau obiective Editat Martie 25, 2012 de vitalies Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 Re: ce punte rigida fata este mai rezistenta/fiabila? Patrol Y60 sau 61 , sau Jeep Rubikon 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 Re: ce punte rigida fata este mai rezistenta/fiabila? Din cate am citit pe aici, toti spun ca cea mai rezistenta este de Nissan (Y60 si Y61). Am citit intru-n topic ca cea de pe Y61 ar fi mai strong, si chiar cel care zicea a si efectuat schimbarea (a pus-o pe Y60). Cu respect, Teodor. 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 Re: ce punte rigida fata este mai rezistenta/fiabila? Pt ce masina ai nevoie de punte? Pe ce parte este diferentialul fata? Asta ca sa mai restrangi cautarile. De exemplu, daca tu ai iesirea pe stanga, nu are sens sa te gandesti la o punte de Toyota care are diferentialul pe dreapta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 Re: ce punte rigida fata este mai rezistenta/fiabila? Atat Y60 cat si Y61 tot pe dreapta au diferentialul. Mitzu din cate stiu eu e cu diferentialul pe stanga. Da parca nu se strica asa ca Toyotele si Nissanul ... :ha: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 Re: ce punte rigida fata este mai rezistenta/fiabila? Daca vrei pentru Mitsu iti trebuie punte Dana 44. Nu stiu daca exista si de IMS cumva cu grupul pe stanga,ar fi o solutie mult mai ieftiba si fiabila,din cate am auzit puntea de IMS e rezistenta. Oricum sa iei in calcul si ce rapoarte gasesti sa se potriveasca cu ceva rapoarte de Mitsu. Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 Re: ce punte rigida fata este mai rezistenta/fiabila? La IMS se poate pune si pe stanga si pe dreapta pentru ca este destul de usor de intors sau poti alege intre punte de IMS sau TV unu e pe stanga si altu e pe dreapta.Sunt rezistente aceste punti eu am 35 TSL cu full lock spatele si LSD fata. ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Martie 25, 2012 Autor Partajează Postat Martie 25, 2012 Re: ce punte rigida fata este mai rezistenta/fiabila? nu conteaza in ce parte este diff-ul - se poate intoarce, am vazut cum se face. ma inereseaza care din modele merita efortul. si ... da, am in cap ideea de a pune punte fixa pe mitsu, dar nu asta este motivul topicului. am altceva in cap :wink: Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 Re: ce punte rigida fata este mai rezistenta/fiabila? Patrol Y60....fiabila......raport calitate pret bun dar...depinde si ptr ce doresti sa le folosesti......ai luat in calcul si portalele de la Volvo? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 (editat) Re: ce punte rigida fata este mai rezistenta/fiabila? Daca vrei pentru Mitsu iti trebuie punte Dana 44. Nu stiu daca exista si de IMS cumva cu grupul pe stanga,ar fi o solutie mult mai ieftiba si fiabila,din cate am auzit puntea de IMS e rezistenta. Oricum sa iei in calcul si ce rapoarte gasesti sa se potriveasca cu ceva rapoarte de Mitsu. Si D44 sunt de mai multe feluri...5, 6 sau 8 prezoane, trompe din teava mai groasa sau mai subtire in perete, HP, LP .... Greu de gasit un D44 HP in tara. Editat Martie 25, 2012 de ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 Re: ce punte rigida fata este mai rezistenta/fiabila? Buna seara ! Toate puntile Dana sunt produse de serie, cu exceptia celor pimpate de Dynatrac, Currie sau altii ca ei. Dana 44 gasesti cu king-pin sau cu pivoti clasici, cu directie clasica sau high steer. Dana 60 la fel, plus ca este disponibila cu grupul pe dreapta sau pe stanga, standard cut sau reverse cut, plus diverse distante WMS, plus diverse numere de caneluri, plus orice vrei tu aftermarket... Dana 44 a fost de gasit pe Cherokee-urile de dupa 1984 cu pachet "Towing", pe Cherokee-urile mai vechi full size (SJ series, 1974 - 1983), pe Wrangler-urile mai noi, etc. Dana 60 front o gasesti pe diverse truck-uri de la Chevy, Ford sau GMC, pana in ziua de astazi inclusiv. A existat la un moment dat si Dana 70 in versiunea front axle, dar sunt raritati (Chevy Kodiak, GMC Topkick). Deci, variante sunt destule. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 Re: ce punte rigida fata este mai rezistenta/fiabila? Eu personal am ales un set de punti de Patrol Y60 si tocmai lucrez la adaptarea lor pe Toyota. Consider ca au niste atuuri in plus fata de puntile de Toyota care oricum sunt foarte sanatoase. Practic sunt mai rezistente la partea de pivoti. Le gasesti la preturi decente, ai si blocant spate de cele mai multe ori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Re: ce punte rigida fata este mai rezistenta/fiabila? Pentru orice altceva C303!:al FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Re: ce punte rigida fata este mai rezistenta/fiabila? Pentru orice altceva C303!:al Din pacate din ce in ce mai greu de gasit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
toeds Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Re: ce punte rigida fata este mai rezistenta/fiabila? de isuzu trooper ?....:hl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Martie 26, 2012 Autor Partajează Postat Martie 26, 2012 Re: ce punte rigida fata este mai rezistenta/fiabila? de isuzu trooper ?....:hl trooper are bascule pe fata Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Re: ce punte rigida fata este mai rezistenta/fiabila? trooper are bascule pe fata isuzu Tropper an fab <1991 este pe punte si pe fata insa sunt destul de subtiri gen puntile de Patrol K160 260 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Re: ce punte rigida fata este mai rezistenta/fiabila? Un autoblocant fata de Ims 300euro,un blocant spate si mai ieftin. Puntile le gasesti sub 1000 ron. Rapoarte 5,13. ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 Re: ce punte rigida fata este mai rezistenta/fiabila? Putin offtopic: sunt mai slabe puntile de Patrol K160/260 decat cele de Y60/61? Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 Re: ce punte rigida fata este mai rezistenta/fiabila? Putin offtopic: sunt mai slabe puntile de Patrol K160/260 decat cele de Y60/61? Mult mai subtiri . Pana acum am rupt planetare de K ooooooooooo gramada iar de Y 60 inca deloc . Insa la puntea de Y60 trebuie aruncata MRL automat si trebuie pus manual sau flansa fixa 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KTibor Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 Re: ce punte rigida fata este mai rezistenta/fiabila? Despre puntile de G nu vorbeste nimeni? Sunt printre putinele punti cu blocant din fabrica. Greu sa rupi o planetara de G. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
romihd Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 Re: ce punte rigida fata este mai rezistenta/fiabila? Cred ca cel mai bine se poate găsi răspunsul la întrebare daca spui sau ai idee cam ce mărime au cauciucurile pe care vrei sa stea mașina Punti sunt nenumărate dar cred ca mărimea cauciucului îți da puntea care ți sar potrivi cel mai bine Cauciuc 33-35 sunt mult ,Toyota , Mercedes g, Dana 44,ims multe :) 35-37 cea mai buna punte este de y61 deși pe la 37 tre sa ai grija cu talpa si blocantu De la 37 in sus tre obligat forțat ceva de la Dana 60 in sus ,unimog sau Volvo portale Sau daca ai de gând sa treci la cauciuc de 47-49-54 trebe ceva mult prea greu costisitor si fără rost :)) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 Re: ce punte rigida fata este mai rezistenta/fiabila? N issa n P atro L Y61 !!!! Ai la alegere urmatoarele rapoarte: - 3.9 - 4.11 - 4.37 - 4.625 - 4.88 - 5.13 - 5.4 +Posibilitate blocant fata ARB iE tuff stuff ! ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flash4x4 Postat Aprilie 20, 2012 Partajează Postat Aprilie 20, 2012 Re: ce punte rigida fata este mai rezistenta/fiabila? 4.88 de la patrolica o merge cu 4.875 de la mitsu? Ca tare bine ar suna o punte de patrol pe fata la mitsu! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Aprilie 20, 2012 Partajează Postat Aprilie 20, 2012 Re: ce punte rigida fata este mai rezistenta/fiabila? Rapoartele de 5,13 si 5,4 vin pe punti standard sau sunt after market? ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate