gabytm Postat Martie 28, 2012 Partajează Postat Martie 28, 2012 Asteptand un set de pistoane de la Cluj, m-am apucat de reconditionat alternatorul. Deoarece era un bulgare de pamant si pentru ca nu am mai desfacut niciodata un alternator rusesc, am facut o gramada de poze in cursul procesului ca sa stiu sa il pun la loc. Daca se considera interesant pot pune pozele pe forum precum si constatarile mele si ceva explicatii. Daca nu , atunci rog adminul sa stearga postul. 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 28, 2012 Partajează Postat Martie 28, 2012 Re: Alternator 42 Amperi Lada Niva Reconditionare Este interesant ! Cum sa nu fie ?!? Hai cu poze si detalii !!! :h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Martie 28, 2012 Partajează Postat Martie 28, 2012 Re: Alternator 42 Amperi Lada Niva Reconditionare Ia zi ! ... VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Martie 28, 2012 Autor Partajează Postat Martie 28, 2012 (editat) Re: Alternator 42 Amperi Lada Niva Reconditionare ok, deci asa arata utilajul inainte de "operatie": am demontat capacul din spate si am gasit: am identificat unde se conecteza fiecare din cele doua sirme care intra sub capacul mai inainte demontat si am demontat suportul cu perii: pentru ca nu am reusit sa scot conectorul nulului infasurarilor din caracasa (era totul murdar si nu vedeam cum sa fac si mi-a fost frica sa nu rup sarma), am facut o mica taietura si asa am scapat de bataia de cap: vad ca nu ma mai lasa sa pun poze (poate am facut eu ceva gresit..) Editat Martie 28, 2012 de gabytm 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Martie 28, 2012 Autor Partajează Postat Martie 28, 2012 Re: Alternator 42 Amperi Lada Niva Reconditionare continui aici : Si asa am reusit sa il demontez aproape tot: Nu am facut poze cum am reusit sa demontez ventilatorul(elicea) pentru ca a fost un chin in sensul ca (dupa demontare am inteles) este bagata usor pe ax cu blocaj la rotire pe pana si gata. La mine ansamblul era ruginit si s-a lasat "convins" numai dupa ce am confectionat un dorn ca sa il sprijin pe varful axului si l-am ciocanit cu un ciocan de 2 Kg ! La a doua a iesit... A urmat o curatare cu motorina (prima faza ) si apoi cu diluant (a doua faza), ca in final sa ajunga piesele in stadiul acesta: [/ATTACH] In urma curateniei am constatat ca trebuie sa schimb rulmenţii, periile si rotorul, acesat avand un mare grad de uzura in sensul ca periile au lasat un sant de aproximativ 0,5 mm adancime si nu stiu cat ar mai fi rezistat. De altfel am rams surprins de cat de inguste sunt periile in raport cu latimea colectorului si de faptul ca rusul a gandit-o asa... vad ca iar nu pot sa mai pun poze...revin 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Martie 28, 2012 Autor Partajează Postat Martie 28, 2012 Re: Alternator 42 Amperi Lada Niva Reconditionare continuare: Am verificat puntea de diode si e OK, am verificat infasurarile de la stator si de la rotor si sunt OK, asa ca m-am apucat sa il asamblez: Am schimbat rulmentii. Atentie, rulmentul dinspre colector se preseaza/bate usor cu un ciocal de cauciuc, cel dinspre ventilator se monteaza in carcasa. Cele patru suruburi de prindere ale placutelor de metal de protectie sunt despicate ca sa spun asa contra autodefacerii, deci desfacerea lor a fost o adevarata aventura. La montare a fost greu sa prind filetul, caci despicatura respectiva l-a stricat. Nu stiu daca din fabrica se aplica acest tratament la suruburile respective, dar dupa cat de praf era rulmentul nu cred ca a umblat cineva la alternatorul meu pana acum. Probabil tot din acet motiv si colectorul era asa uzat: [ATTACH=CONFIG]135322[/ATTACH] De aici restul a mers mai usor in sensul ca nu le poti pune altfel ca sa zic asa. Iata finalul: 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Martie 28, 2012 Autor Partajează Postat Martie 28, 2012 Re: Alternator 42 Amperi Lada Niva Reconditionare si pozele finale: [ATTACH=CONFIG]135328[/ATTACH] Sper sa fie util. Si o intrebare: ajutajul (teava) de pe capacul din spate al alternatorului la ce foloseste? doar directioneaza aerul care trece prin alternator sau se conecteaza vreun furtun care merge unde?! ca la mine nu am gasit nimic de genul acesat si sincer forma capacului e putin ciudata daca nu se conecteaza niciunde. Multumesc frumos 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Martie 29, 2012 Partajează Postat Martie 29, 2012 Re: Alternator 42 Amperi Lada Niva Reconditionare eu cred ca e ca si protectie , sau !!!!! se conecteaza priza de aer a motorului:grin:! VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Martie 30, 2012 Partajează Postat Martie 30, 2012 Re: Alternator 42 Amperi Lada Niva Reconditionare si pozele finale: [ATTACH=CONFIG]135326[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]135327[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]135328[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]135329[/ATTACH] Sper sa fie util. Si o intrebare: ajutajul (teava) de pe capacul din spate al alternatorului la ce foloseste? doar directioneaza aerul care trece prin alternator sau se conecteaza vreun furtun care merge unde?! ca la mine nu am gasit nimic de genul acesat si sincer forma capacului e putin ciudata daca nu se conecteaza niciunde. Multumesc frumos LA capacul respectiv cu ajutajul ala se monta original un furtun cu un colier si are rolul de a aduce aerul prin el, adica ventilatorul ala din fata de langa fulie nu sufla aerul spre alternator ci il trage afara din el. asta e la versiunile de alternator ca al tau ,la cele mai noi nu mai exista capacul ala cu teava iar acolo e o protectie de plastic negru iar ventilatorul sufla aerul spre alternator la alte masini ezista pe alternatoare montate pompe vacumatice sau chiar la unele exista racire cu lichid pe ele. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Martie 30, 2012 Autor Partajează Postat Martie 30, 2012 Re: Alternator 42 Amperi Lada Niva Reconditionare Am inteles, chiar ma gandeam ce forma are elicea ventilatorului. Acum Dl KAROLOKW, daca tot mi-ati dat un deget, va iau toata mana si va intreb unde se leaga acel furtun in capatul celelalt...sau se poate o poza cu acel furtun. Multumesc frumos. 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Martie 30, 2012 Partajează Postat Martie 30, 2012 Re: Alternator 42 Amperi Lada Niva Reconditionare Am inteles, chiar ma gandeam ce forma are elicea ventilatorului. Acum Dl KAROLOKW, daca tot mi-ati dat un deget, va iau toata mana si va intreb unde se leaga acel furtun in capatul celelalt...sau se poate o poza cu acel furtun. Multumesc frumos. NU te pot lamuri :) adica pot dar ideea e c anu se conecteaza nicaieri uite si o schema din manualul de reparatii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate