Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

O noua Vitara - Prezentare si ceva planuri

danyab

Postări Recomandate

Va salut,

De curand am achizitionat si eu o Vitara e din '99 e cu motor de 1.6, 59 KW inca habar n-am daca e 16V sau 8V, e cabrio si e fara nici un fel de modificari, are cauciucuri 195/80 R15 cam slabe, o am de aproape o luna am facut cu ea niste teste, se comporta destul de bine, nu pare a fi ruginita peste o limita normala la anii ei si sincer desi sunt incepator cu masinile 4x4 si cu fenomenul de offroad imi place mult, mai ales ca e prima maxina 4x4 din viata mea.

Am observat ca scutura ceva mai tare, dar am inteles apoi ca e ceva normal, am vazut ca trepideaza unpic spatele la denivelari si chiar pe drum bun, in conditiile in care accelerez unpic mai agresiv, odata la decuplarea de pe 4x4 pe simplu am avut o problema cand treceam intr- viteza mai mare de a 2 incepea masina sa huruie si sa faca foarte urat ca si cum ar pica toate de pe ea, am oprit, am mers unpic inapoi mai agresiv, a mai facut si in mers inapoi odata dar pe urma n-am mai avut probleme, probabil era de la ceva clicheti pe acolo si n-am procedat eu tocmai corect, dar poate cei in masura stiu si vor explica fenomenul mai bine! In rest ceva sgarieturi, spoilerul unpic crepat si alte nimicuri.

In interior prea multe dotari nu are, in sensul ca nu are geamuri electrice nu are inchidere centralizata si alte astfel de dependinte.

Planuri:

* Izoltatie interior exterior

* Hard Top

* Scuturi

* Cauciucuri

* Inaltare caroserie

* Poate bari fata

* si in timp daca sunt multumit de masina poate diff blocabil

Referitor la planuri, in primul rand vreau sa izolez in aceasta vara masina si sa vedem unde e nevoie sa facem sudurile necesare.

Vreau sa cumpar scuturile necesare pentru ca nu are nici un scut si cauciucuri, aici am mai multe dileme si desi am citit mai toate topicurile de cauciucuri nu m-am prea lamurit.

Eu o sa rulez cam 60% inafara asfaltului, pe drumuri forestiere de munte, panta mare, norori, zapada etc... si nu sunt inca decis daca sa iau cauciucuri pe masuri peste 205/75 sau sa raman la 195/80, n-as vrea sa fortez prea mult motorul si nici n-as vrea momentan sa modific masina pentru a pune cauciucuri mai mari, asa ca cer sfatul vostru pentru drumuri de munte ce fel de cauciucuri ar fi bune? Din ce am auzit eu cauciucurile mai unjuste ar fi mai bine pentru drumurile montane, decat cele late, aici e si dilema mea!

In functie de buget cred ca voi cumpara cauciucuri noi de iarna, pentru ca pana spre toamna o sa mizez pe astea, credeti ca am nevoie de genti de tabla, sau merg si astea care sunt momentan pe masina?(sper sa se vada din poza)

Daca ati fi in locul meu ce altceva credeti ca ar mai trebui facut la aceasta masina pentru a fi una eficienta in situatii normale de offroad, adica nu vreau sa particip la concursuri si nici sa fac offroad extrem, am nevoie de ea pentru deplasape drumuri mai greu accesibile cu masini fara traciune integrala.

Imi cer scuze daca am gresit cu ceva, sunt si eu nou pe aici si poate mi-au scapaty unele chestii, desi inainte sa postez aproape o saptamana am citit doar ce au scris alti!

Am adaugat si o poza cu Vitara mea!

http://s18.postimage.org/hmqsisfl1/DSC_0036.jpg

PS am mai pus o poza sa se vada si gentile:

http://s14.postimage.org/7h47683p9/DSC_0026.jpg

Sper ca acum sa se vada imaginile in toate browserele!

Multumesc anticipat pentru orice sfat!

Editat de danyab
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: O noua Vitara - Prezentare si ceva planuri

Sa stapaniti sanatos masinuta :h5.

Daca spuneti ca este motorul de 59 kw inseamna ca este cel de 8v injectie monopunct.

Referitor la cauciucuri, dupa folosul care vreti sa-i dati masinii profilul adecvat ar fi MT (mud-terrain). Masina nu va pati nimic daca puneti cauciucuri mai mari de 205. Daca nu ma insel dimensiunea ceea mai adecvata pentru anvelope la vitara este 215-75-R15. Caroseria cu cat vreti sa-o inaltati, cu 3 sau 5cm?

Atentie la diferentialul fata, ca au boala :grin:. Bafta !

Cu respect,

Teodor.

4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

Multumesc pentru urari!

3 cm cred ca e destul, daca pun si scuturi, avand in vedere ca masina e scurta si usoara cred ca pot trece orice hop cu ea!

Legat de diferential ma gandesc sa fie pe spate, dar asta in timp daca ma voi convinge ca merita sa fac aceasta investitie!

Cauciucurile intr-adevar cele 215/75 R15 sunt optime pentru vitara din ce am citit si eu pe aici, dar din ce am vazut se vorbeste de ele doar la noroaie nu si la forta, pentru drumurile de munte... mai astept si parerile altora, poate ma lamureste cineva si cu gentile, merita sa fie pentru iarna de tabla si pentru vara sa las astea care sunt acum pe masina!?

Link spre comentariu

Multumesc pentru urari!

3 cm cred ca e destul, daca pun si scuturi, avand in vedere ca masina e scurta si usoara cred ca pot trece orice hop cu ea!

Legat de diferential ma gandesc sa fie pe spate, dar asta in timp daca ma voi convinge ca merita sa fac aceasta investitie!

Cauciucurile intr-adevar cele 215/75 R15 sunt optime pentru vitara din ce am citit si eu pe aici, dar din ce am vazut se vorbeste de ele doar la noroaie nu si la forta, pentru drumurile de munte... mai astept si parerile altora, poate ma lamureste cineva si cu gentile, merita sa fie pentru iarna de tabla si pentru vara sa las astea care sunt acum pe masina!?

Nu cred ca e vreo diferenta de 'forta', oricum orice anvelopa cu profil de off-road scade putin din puterea masinii si creste putin consumul chiar daca e pe marimea originala (195/80). Referitor la jante, merita unele de tabla mai ales pentru teren.

Cu respect,

Teodor.

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

N-am mai intrat de mult pe aici, dar probabil aici multi intra doar cand au vre-o problema sau au ceva de spus.

Am mai facut si eu cateva imbunatatiri am pus scuturi pe masina si acum vreau sa schimb cauciucurile mai ales ca se apropie sezonul rece, in acest sens Anvelopele Michelin LATITUDE CROSS all season 195/80 R15 imi cam fac cu ochiul, asta desi nu au un profil offroad, dar din ce am citit si testat pe masini non 4x4 se comporta foarte bine in mai toate conditiile iar pretul pentru 4 noi este de 21 de mil, m-am mai uitat la FEDIMA EXTREME M+S 195/80R15(noi) care au profil offroad si la Intesa turbo profil simex si altele dar cam toate resapate, ceea ce nu ma prea incanta!

Nou am mai gasit Road Venture MT Kumho cu profil offroad, despre aceste cauciucuri ce parere aveti!?

Avand in vedere cele de mai sus si faptul ca voi circula cam 50%-50% ce ma sfatuiti sa aleg una din cele de mai sus sau Anvelope BF Goodrich MUD TERRAIN T/A KM2 all season 215/75 R15 sunt sfinte? Acestea din urma merg pe jantele actuale si fara modificari la masina?

Multumesc anticipat!

Ps: as mai fi interesat si de un hardtop si un bulbar daca are cineva, astept oferte!

Editat de danyab
Link spre comentariu

Da cautare pe sectiunea Suzuki pentru teme legate de anvelope, sunt mai multe si ai o multime de raspunsuri acolo.

Te rog sa nu astepti oferte pentru nimic aici, regula forumului este sa nu se dea sau sa se ceara oferte pentru nimic pe topicuri tehnice.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Da cautare pe sectiunea Suzuki pentru teme legate de anvelope, sunt mai multe si ai o multime de raspunsuri acolo.

Te rog sa nu astepti oferte pentru nimic aici, regula forumului este sa nu se dea sau sa se ceara oferte pentru nimic pe topicuri tehnice.

---> Pentru functia "Cautare avansata", recomandata de Zoli, citesti aici :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56883-Tutorial-functii-forum&p=790963&viewfull=1#post790963

---> Iar daca ai nevoie sa cumperi ceva pentru masina, poti pune anunt la "Cumparari", acolo nefiind necesare cele 20 postari regulamentare...

Link spre comentariu

Avand in vedere cele de mai sus si faptul ca voi circula cam 50%-50% ce ma sfatuiti sa aleg una din cele de mai sus sau Anvelope BF Goodrich MUD TERRAIN T/A KM2 all season 215/75 R15 sunt sfinte? Acestea din urma merg pe jantele actuale si fara modificari la masina?

din toate enumerate eu as merge pe BFG MT KM 2

intr-adevar 215/15/15 e cea mai mica dimensiune de la BFG

e posibil sa ai nevoie de ceva kit de inaltare. macar 3 cm din BL

ancuta_laurentiu@yahoo.com

tel. 0767585379

Link spre comentariu

Am luat jentile din poza cu cauciucuri cu tot astazi, astept sa vina!

http://www.4tuning.ro/images/anvelope-simex-de-teren/anvelope-simex-de-teren-a590a127036d840c0e-0-0-0-0-0.jpg

sunt 195x80 R15 si din ce zice vanzatorul cam 25% folosite avand in vedere ca sunt cu jenti cu tot cred ca merita, dar o sa va spun mai multe dupa ce e primesc!

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Dupa ceva timp de pauza revin si eu pe aici si cer ajutorul.

Din pacate astazi dintr-o neatentie am avut un accident si am cam facut praf masinuta, dar am de gand sa o repar cat mai repede si de asta am nevoie de ajutorul vostru.

Am nevoie de ceva piese de schimb second hand si in mare cam astea ar fi:

- punte fata (am vazut o crapatura inca nu stiu sigur dar o pun in lista)

-caseta servodirectie si subansamble

-bara fata si far fata stanga

-aripa fata stanga

-planetara stanga fata

-subansamble si disc frana roata stanga fata(asta s-a facut praf)

-geam portiera fata dreapta

Cam astea ar fi la o prima evaluare, maine ma apuc de dezmembrat si sunt sigur ca mai apar si altele s-a miscat unpic si stalpul caroseriei dar sper ca totusi sasiul sa fie la locul lui, motorul pare sa nu fie afectat aproape deloc si sper ca asa sa fie.

As vrea piesele de mai sus second orice pret orice informatie e de prisos, unde sa caut, unde gasesc cele mai bune preturi dar si marfa de calitate!?

Asadar orice informatie orice parere e bine venita.

Link spre comentariu

Dupa ceva timp de pauza revin si eu pe aici si cer ajutorul.

Din pacate astazi dintr-o neatentie am avut un accident si am cam facut praf masinuta, dar am de gand sa o repar cat mai repede si de asta am nevoie de ajutorul vostru.

Am nevoie de ceva piese de schimb second hand si in mare cam astea ar fi:

- punte fata (am vazut o crapatura inca nu stiu sigur dar o pun in lista)

-caseta servodirectie si subansamble

-bara fata si far fata stanga

-aripa fata stanga

-planetara stanga fata

-subansamble si disc frana roata stanga fata(asta s-a facut praf)

-geam portiera fata dreapta

Cam astea ar fi la o prima evaluare, maine ma apuc de dezmembrat si sunt sigur ca mai apar si altele s-a miscat unpic si stalpul caroseriei dar sper ca totusi sasiul sa fie la locul lui, motorul pare sa nu fie afectat aproape deloc si sper ca asa sa fie.

As vrea piesele de mai sus second orice pret orice informatie e de prisos, unde sa caut, unde gasesc cele mai bune preturi dar si marfa de calitate!?

Asadar orice informatie orice parere e bine venita.

te pot ajuta cu piesele necesare numa sa stim exact despre ce povestim

ce inseamna la tine subansamble.....

uite numarul meu 0763 630 114 si povestim daca vrei

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

subansamble ma refer la tot ce tine de functionarea rotii, suporti bielete etc, pentru ca nu a sarit de la loc dar nici multe nu mai avea.

Am notat numarul si maine cand stiu exact despre ce vorbim o sa te sun, multumesc.

Editat de danyab
Link spre comentariu

Din pacate nu ma mai apuc sa o repar, e deplasat si sasiul vre-o 10 cm si cu tot ce am pus pe hartie ies destul de scump si oricum nu o sa mai am pace cu ea, asa ca renunt si o vand probabil pe piese, motorul e intact, partea din spate intacta, roata dreapta fata portiere intacte, far fata intact, ornamente si interios scaune bord etc intacte, asa ca daca e cineva interesat sa o cumpere pentru piese de schimb sau care are nevoie de piese sa anunte ca negociem.

Intre timp eu ma uit dupa alta Vitara! :(

Link spre comentariu

schimba sasiul si nu mai ai treaba cu deplasarea,iar cu seria de sasiu se rezolva,suntem in romania

ai numarul meu,daca vrei te pot sfatui ajuta

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

Am deja cateva oferte pentru ea si maine o sa fac cateva poze in amanunt ca sa stie lumea ce si cum.

Masina poate fi reparata foarte simplu de cineva care are service auto sau dezmembrari pentru ca din ce am vazut piesele nu-s foarte scumpe, interiorul este neafectat, destul de ingrijit, rugina in caroserie nu era, motorul merge "albina" nu e afectat deloc e recent schimbata distributia, uleiul, antigelul, rulmeti la alternator, rulmenti planetare spate si chiar eram foarte multumit de ea, dar eu n-am nici rabdarea nici posibilitatile necesare ca sa o pot pune iar pe roti in conditii avantajoase. :((

Asigurare platita pana in aprilie, itp valabil pana in noiembrie, fiscal si acte la zi.

O sa revin maine cu imaginile pentru cei interesati.

Editat de danyab
Link spre comentariu

Am adaugat imagini cu masina si o scurta descriere a avarilor intr-un anunt pe mercadoril gasiti aici: http://mercador.ro/oferta/vand-suzuki-vitara-99-avariat-ID1laAx.html?action=show&id=19821929 cu imagini cu tot, sper sa se vada, nu luati in calcul si noroiul :D pretul e cu 100 euro reducere pentru cei de pe site!

Desi eram foarte multumit de masina mergea perfect asta e cum am zis n-am reursele necesare sa o repar, asa ca o dau pe mana altcuiva mai priceput, astept oferte!

Link spre comentariu

Am vandut masina chiar la nici 48 ore dupa ce am pus anuntul, acum sunt in cautare de alta si din pacate nu prea gasesc sa imi placa, vreau neaparat mai noua de 97 si pe posibil cat mai putin folosita in offroad.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare