Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Service auto, modelul clientului problema

nissan4x4

Postări Recomandate

Re: Service auto, modelul clientului problema

hai las-o balta ........... Esti jmeker !!!! Atunci anunturile alea de piese si montaj ce sunt? Sa fim seriosi ..... Nu e cu vreo suparare , dar nu este corect !

Editat de nissan4x4

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 63
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

un evreu si un roman deschid gratare de mici , unul langa altul .....

La Marin era coada de clienti , la evreul Itzic, desi pretul era mult mai mic si micul mai mare .......... nimeni !

Enervat, intr-o buna zi , Itzic isi calca pe inima si se duce la Marin sa-l intrebe ce reteta de mici foloseste

Mari, cam codindu-se , cu greu ii spune:

- E reteta romaneasca jupane............. juma carne , juma cacat !!!

Ascultand, Itzic da din cap a multa intelegere...

- Aha, tu mai pui si carne .......

E numai un banc bun (dupa opinia mea) , nici o legatura cu discutiile /personajele anterioare.

Totusi Itzic a venit in intampinarea clientului , care dorea sa manance mult cu bani putini !

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

Recunosc, sunt client-problema! Treceti-ma in lista neagra!

Pai nu asa simplu sa intri in lista aia.

Te rog spovedeste-te fiule, cu ce ai gresit?:old

Poate iti iertam pacatele si cine stie? intri pe lista....

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

Majoritatea textului anuntului la care faci referire se bazeaza pe AUTOservice. Adica vine "clientul", noi ii dam scule si si-o face singur. La partile mai complicate il ajutam daca ne duce tartacutza , iar unde nu stim nici noi il indrumam in alte serviceuri. Serviceuri unde am fost si noi clienti si unde lucrurile se fac cum trebuie.

Nu prea ne intereseaza sa ne promovam ca si service auto. Asta ptr ca nu avem timp de asa ceva. Deabia gasim timp sa ne facem masinile noastre care sunt DESTULE (in total cred ca sunt vreo 12 asta neluand in calcul masinile de strada). Atelierul unde NE LUCRAM masinile s-a infiintat din cauze pur economice, asta ptr ca am facut niste socoteli si e mult mai convenabil asa decat sa ne facem masinile prin metodele traditionale.

Una peste alta tragand linie, intr-un an economia pe care o facem este substantiala, adica multe mii de euro si in plus avem la discretie locul unde putem sa ne facem contra unor cheltuieli lunare rezonabile, oricate constatari, remedieri, reparatii dorim si orice ne mai trece prin cap.

De asemenea ne-am creat niste filiere de piese de schimb destul de avantajoase (contracte la sange cu toti marii importatori). Avand un volum lunar destul de ridicat, automat si discounturile sunt pe masura.

Nu cred ca aici e vorba de "smecherie", daca e vorba "sa dam cartile pe fata". E o alternativa si atata tot. Ca va fi una buna sau rea la suplinirea serviciilor de care am beneficiat pana la deschiderea acestui atelier...timpul o va decide.

PASTE FERICIT nene! ...hai ca ma duc ca ma asteapta baietii sa mancam un AUTOgratar cu mici daia numai din cacat! :uameni :ha:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

14. Clientul SAMSAR. Nu il intereseaza neaparat reparatia (de obicei chestii minore ) ci cat sa dea un istoric masinii, fapt ce il ajuta la vanzarea masinii. Foloseste termenul "e in garantie la ...ala" pt a vinde rabla, el schimba o bieleta de directie dar la vanzarea masinii garantia cuprinde si motorul si ambreiajul....

Exemplu: vine un nene cu un acaret si zice.

- Ma zgarie pe oki ca vad gaura in locul la butonul de AC.(masina nu era dotata cu AC).Nu ai vreun buton de AC sa imi dai?

Ii montez butonul si zice ,

-nu poti de butonul asta de AC sa legi acuatorul de la pompa de injectie, macar sa il folosesc de soc pe vreme rea.

Fac si treaba asta si ...hai pa.

Samsarul vinde masina unui nene, prin iarna. Omul il intreaba

-....are si AC?

-Da bineinteles, uite butonul

-dar.....functioneaza?

-oho , si inca cum .....ia apasa pe buton !

cumparatorul apasa, afara frig ....ca sa vada? Dar baga de seama turatia crescand si zice ca e totul ok.

vine vara si ..... cumparatorul constata ca nu merge AC. suna pe Samsar si ii spune

- alo, nu merge AC-ul

- pai cum nu merge ca ....mergea

- am fost la un service si mi-au spus ca nu are nici compresor ...

Samsarul.... o baga pe aia mare.

- io nu stiu domnu, am fost la aia la service, ei mi-au reparat AC-ul ca era butonul defect, stiu eu ce au facut aia pe acolo? Poate au furat ei compresorul !!!!

Omul nervos si agitat se prezinta la service, ha, ha....reclamand furtul compresorului.

I se explica ca :

- masina nu a fost doatata never ever cu AC

- ca nu ii lipseste de fapt compresorul de AC si are in plus butonul de AC (Radio Erevan ...ca sa zic asa)

Pe total 2 ore de nervi si explicatii.....

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

Nea Luigi,

in loc sa-ti irosesti energia si timpul in determinarea tipologiei de client problema mai bine ai arunca un ochi aici si i-ai da baiatului asta o sugestie ...de profesionist! :wink:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?69956-Mentenanta-Patrol-Y60&p=792941#post792941

Link spre comentariu

nu vreau sa mai am treaba cu mecanica...... ma apuc de papetarie.:banana

-meserie curata, nu presupune suruburi care nu se desfac, ulei si jeg cat cuprinde, nu stai in frig si ploaie dupa client

-nu te streseaza nimeni cu telefoane noaptea:no1

-iti faci socotelile la fix si stii sigur ce castig ai la fiecate pix, creion si coala de hartie.:pl1

-marfa China la greu.....:al

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

14. Clientul SAMSAR. Nu il intereseaza ..............

Pe total 2 ore de nervi si explicatii.....

Nea Luigi, ce facusi domnule ?!? Pierdusi sirul la nemernicii astia de clienti ?!? Multi `ai dreaku.....:ha:

Pai la pozitia #14 era "CLIENTUL MILOG"....vezi postul de mai jos :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?70531-Nissan-Patrol-2-8-SWB-de-vanzare-URGENT&p=793010#post793010

Link spre comentariu

Salut domnilor,

Domne am ramas placut surprins sa constat ca exista si printre noi pe acest forum si un domn mecanic cu experienta atat tehnica ca si a pshiologiei umane.

Ce ma bucura pe mine foarte tare este faptul ca majoritate problemelor tehnice ale autoturismelor pe care le detin le efectuez singur fara a deveni unul din clientii catalogati de colegul de forum care a deschis acest topic....

In alta ordine de idei cu profund respect pot sublinia faptul ca vorba inteleapta ''clientul nostru stapanul nostru'' ar trebui sa fie baza unei afaceri desfasurate cu succes. Pentru a deveni mecanic de incredere trebuie sa te mulezi pe comportamentul fiecarui client pentru ca el iti da banu asta e clar ca sa-ti mearga bussines-ul mai departe. Poate ca acest topic face referire la anumite frustari acumulate in timp dar asta este sa fim seriosi toti mecanici daca nu esti atent te fura de iti sari capacele atat la piese ca si la manopera...Ca sa deschizi un topic ca furnizor de servcii de mecanica etc.. bazat pe catalogarea genului de client mie mi se pare pierdere de timp sau bussines-ul a intrat pe directie prin care nu mai are nevoie de profit sau isi schimba domeniul de activitate la ''papetarie''.

Ca sa facem si o aroganta vrei nu vrei clientul iti da banu si are tot dreptul sa fie cum vrea el pentru ca sa cam saturat de tepe si note de plata umflate pur si simplu nu mai are incredere in mecanici.

Acum pentru colegii de forum care stiu totusi cate ceva despre mecanica va recomand sa va reparati singuri masinile macar asa nu sunteti inclusi in ''oala tuturor clientilor'' !

Stima,

P.S -"nu suntem la ora de gramatica"

Y60 am zis!

Link spre comentariu

Pe undeva in argumentatii e o hiba: faptul ca banii sunt la client ("el are banu") nu ar trebui sa-l indreptateasca sa se comporte execrabil, jupaneste. Cred ca bunul simt ar trebui sa se aplice si in partea asta a baricadei...

Link spre comentariu

Pe undeva in argumentatii e o hiba: faptul ca banii sunt la client ("el are banu") nu ar trebui sa-l indreptateasca sa se comporte execrabil, jupaneste. Cred ca bunul simt ar trebui sa se aplice si in partea asta a baricadei...

Hai sa fim seriosi cu cu bunatate si cu dreptatea ramai in mana nu mai tine de mult treaba asta,

lumea e speriata ce naiba nu intelegeti e valabil in toate domeniile de activitate.

Y60 am zis!

Link spre comentariu

Spritz pauza ...

Realitatea este ca nu conteaza la ce canti sau ce canti ...la final REZULTATUL e cel care conteaza!

(a se asculta putin mai tare, faceti abstractie de imagine)

Link spre comentariu

Hai sa fim seriosi cu cu bunatate si cu dreptatea ramai in mana nu mai tine de mult treaba asta,

lumea e speriata ce naiba nu intelegeti e valabil in toate domeniile de activitate.

ce legatura are ce spui tu acolo?

Eu spun ca asa cum noi asteptam bun simt din partea prestatorului de servicii tot asa ar trebui ca bunul simt sa ne guverneze atitudinea si faptele.

Link spre comentariu

Pentru cei care sustineti ABERATIA "clientul nostru stapinul nostru" , ce va-ti face daca schimbati unuia releul la alternator si vina a doua zi cu toba de esapament rupta si sustine ca este vina ta ? argumentind cu tot felu de prostii

Fara poezie,viata e pustiu !

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

- in general preturile in marea majoritate a atelierelor de service din Romania sunt mai mari decat in Germania de exemplu, cu toate ca taxele si cheltuielile acolo sunt mai mari. Mai punem in balanta calitatea ? Oare de ce parte atarna ?.

Cu sincer respect - Eu nu cred ca in Germania este mai ieftin decat in Romania sa schimbi uleiul ,placutele de frana si discurile frana fata .

Ultima oara la spalatorie era un domn cu o Dacia care urla ca nu a fost stearsa bine masina , nu si-a pus problema ca respira praf si ploua noroi si nici ca platise numai 15 ron .

Editat de calinvas

http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj

Trolii Kingone

Trolii BestWinch

Link spre comentariu

Cu sincer respect - Eu nu cred ca in Germania este mai ieftin decat in Romania sa schimbi uleiul ,placutele de frana si discurile frana fata .

...

Doar un exemplu de saptamana trecuta: Nasul meu, Volvo XC90, revizie cu schimbare de distributie, etc. Primeste deviz oferta de la reprezententa Volvo Bucuresti 18 000 RON (4115 EUR) . Pune pe fax devizul la un sevice autorizat la Viena: 2450 de EURO . Ce credeti ca a facut ?

Dar eu am dus o masina acum 2 saptamani sa-i monteze GPL un service autorizat care executa multe operatiuni si de alt fel. Am plecat cu ECU defect, masina merge in 3 cilindri. Bineinteles ca ei sustin ca asa le-am dus-o.

In DE se intampla la fel ?

Nu trebuie insa generalizat, si aici ai dreptate. Si da, stiu de la un mecanic ca in Spania nu se schimbau curelele de distributie ci se dadeau cu spray, la fel vopsit amortizoare, etc.

Scuze de offtopic. Am stiut de la inceput ca topicul este flamme. Orice service care inclina sa dea dreptate posturilor de aici care-i convin, sa se apuce de papetarie. Este treapta imediata si rapida catre faliment.

Cu respect,

Netcity

Nu refuza sa gandesti ... macar din cand in cand .

Link spre comentariu

@netciti

1.Ha, ha ....nu moare calu cand vor cainii . Fiecare client frustat (motivat sau nu) viseaza ca respectivul service sa dea faliment. Daca ar fi asa , reprezentantele , indiferent de marca, ar trebui sa nu mai existe de muuuulllltttt !

2.evident ca treaba cu papetaria a fost o gluma. Noi gemem de comenzi.

3.inteleg ca ti-ai spus oful, dar , daca erai un pic atent , exista un alt topic dedicat problemelor descrise da matali. Inainte de a plange falimentul unui service ar fi bine sa fi atent si sa iti adresezi jalea topicului corespunzator. Nu e problema, dar la modul asta de a trata problema o sa facem un talmes bambes grozav . Asa se intampla si cu masina dvs in service , cand meseriasii amesteca trebile. Nu ne place asa , nu?

4. asa cum celalalt topic se doreste a fi un fel de indreptar al service-urilor, acesta as vrea sa fie unul al clientilor.

Imi pare rau de problema cu GPL-ul dar probabil ca vei gasi o cale sa o rezolvi amiabil. Nu prea vad cum se poate arde un ECU numai pe un sg cilindru. Dar evident ca nici eu nu le "stiu" pe toate......

Multam pt opinia exprimata.

16. CLIENTUL PISALOG . De principiu e bine intentionat, dar e nehotarat in toate cele. Dupa indelungi "negocieri si explicatii" lasa masina in service. dupa 2 ore incepe sa piseze cu telefoane.

- ce face masina?

- ce s-a facut pana acuma la masina?

- nu cumva puteti sa lucrati in noaptea asta la ea? ca eu am nevoie de dansa maine dimineata ....

- am un prieten care mi-a zis ca ar fi mai bine asa si nu cum ati spus dvs......

pe total cam 8-12 apeluri pe zi , nu are importanta pt domnia sa daca e sambata seara sau chiar duminica

daca nu ii mai raspunzi la telefon .....se supara

daca ii dai SMS ca il suni mai tarziu pt ca momentan ai altceva de facut ....se enerveaza

Editat de Astral

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

17. CLIENTUL NERVOS. Intra pe tipicul nemultumitului administrativ, orice ai face, dansul nu va fi satisfacut. Poate fi in starea asta temporar , datorita unor probleme ale domniei sale (caz in care , daca il tratezi cu calm , treaba se poata termina cum trebuie), sau poate fi de felul sau pe tipicul asta permanent, fapt care, mai devreme sau mai tarziu, motivat sau nemotivat va exploda.

e permanent grabit si in criza de timp

E cumva constient de stilul sau si incearca sa il mascheze prin abordarea problemelor cu calm initial.

Paradoxal, daca ai nervii tari si muuuulta rabdare il poti avea client fidel.

Editat de Astral

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

Pentru cei care sustineti ABERATIA "clientul nostru stapinul nostru" , ce va-ti face daca schimbati unuia releul la alternator si vina a doua zi cu toba de esapament rupta si sustine ca este vina ta ? argumentind cu tot felu de prostii

Aberatie ,oare, dar clientul ala poate reclama de fapt altceva ,cumva ca a venit cu o problema si a plecat cu alte 3 , nu cumva i-a "speriat" cineva toba originala in stare buna si i-a inlocuit-o cu una carpita .Sau poate din diverse cauze , nu stiu exact , a fost pus un "pustan" care lucreaza bine si ieftin i si-a demontat galeria , ca sa incline motorul sa poate sa ajunga la alternator mai comod si nu a mai prins colierul la loc....Exista variante multe si nu cred in coincidente .

De ce atunci cand vine omu in service nu-i se face o fisa cu starea tehnica si fizica a masinii la intrare in service cu el de fata si atunci scapi de probleme de genul asta . Dar acte inseamna taxe . Si daca tot exista posibilitatea sa fie o coincidenta de ce nu ii ridici masina pe elevator si faceti o inspectie vizuala a tobei sau a acelei piese sa vezi daca a fost umblata la ea sau nu .In mod sigur se vede daca a fost umblat acolo mai ales dupa doar o zi si ai rezolvat problema si ai castigat un client.

Dar va veni un timp cand veti stii ce inseamna sa castigi si sa pastrezi un client.

;

Link spre comentariu

Urmatorul care e, clientul inalt cu ochii negri ?

De ceva vreme incoace clasificarea dvs a devenit repetitiva si irelevanta. Teoria cuprinde un numar de 8 tipuri de clienti, al caror comportament detaliat cuprinde toate caracteristicile invocate de dvs., si probabil pe cele ce le veti invoca de acum incolo.

Fara sa doresc sa va impun clasificarea academica a tipurilor de clienti, mi se pare interesant a afla care este abordarea dvs vis-a vis de tipurile de clienti, enuntate de catre dvs ?

Editat de u2_2
Link spre comentariu

U2- promit sa fiu mai atent. Multumesc ca mi-ai atras atentia. Insiruirea tipologiilor e legata strict de evenimente si personaje intalnite.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

Imi pare rau de problema cu GPL-ul dar probabil ca vei gasi o cale sa o rezolvi amiabil. Nu prea vad cum se poate arde un ECU numai pe un sg cilindru. Dar evident ca nici eu nu le "stiu" pe toate......

Multam pt opinia exprimata.

16. CLIENTUL PISALOG . De principiu e bine intentionat, dar e nehotarat in toate cele. Dupa indelungi "negocieri si explicatii" lasa masina in service. dupa 2 ore incepe sa piseze cu telefoane.

- ce face masina?

- ce s-a facut pana acuma la masina?

- nu cumva puteti sa lucrati in noaptea asta la ea? ca eu am nevoie de dansa maine dimineata ....

- am un prieten care mi-a zis ca ar fi mai bine asa si nu cum ati spus dvs......

pe total cam 8-12 apeluri pe zi , nu are importanta pt domnia sa daca e sambata seara sau chiar duminica

daca nu ii mai raspunzi la telefon .....se supara

daca ii dai SMS ca il suni mai tarziu pt ca momentan ai altceva de facut ....se enerveaza

Problema cu ECU ..probabil inca o gogoasa de la service sa-l mai determine sa-i viziteze pentru 2-3 sute asa la misto

Clientu pisalog:

-Ce face masina ?

Raspuns :A bine, e plecata pana la Sibiu ca avut un coleg nitzica treaba si sa nu o mai scoata pe a lui din garaj ...

-Ce s-a facut pana acum la masina?

Raspuns: A mai nimic, s-au facut vreo 500 de km atat dar lucram intens...

Raspuns: Sigur ca da , dar v-a trebui sa va taxez in plus, pentru a plati orele suplimentare ale mecanicilor si onorariul meu .Circa 100 de euro, e ok??/ Si clientul s-ar putea sa zica da sau nu si ai rezolvat problema...

Am prieteni care la ora 9:00 isi deschid telefonul de servici si il inchid la ora 17 :00 fara discutie de luni pana vineri.Evident ca sunt angajati si nu sunt platiti in afara acestor ore pe cand tu ca patron aii posibilitatea sa castigi bani si duminica si dupa ora 9 si noaptea etc.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare