Yonutz Postat Aprilie 16, 2012 Partajează Postat Aprilie 16, 2012 (editat) Re: Service auto, modelul clientului problema Si totusi ...cum ar arata clientul ideal? Ar fi interesanta o dezbatere in acest sens ... Mult mai interesanta decat aceasta unde sunt evidentiate doar profilele clientilor "problema" ... Poate ca o parte din "clientii problema" s-ar conforma pana la urma descrierii ... ar fi un fel de vanatoare cu un singur glont la care intdeauna cand tragi spre o posibila tinta rezultatul este minim egal cu ... doua ratze. :ha1 Editat Aprilie 16, 2012 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Aprilie 16, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2012 (editat) Re: Service auto, modelul clientului problema @seabad: f corect punctul dumitale de vedere. Hmmm, e o chestie la care nu m-am gandit. Dar vine un moment in viata in care realizezi ca banii nu reprezinta totul.... Proverb Indian ( amerindian) : "Bunul cel mai de pret este linistea din cortul meu!". Editat Aprilie 16, 2012 de nissan4x4 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sebasd Postat Aprilie 16, 2012 Partajează Postat Aprilie 16, 2012 Re: Service auto, modelul clientului problema Cu sincer respect - Eu nu cred ca in Germania este mai ieftin decat in Romania sa schimbi uleiul ,placutele de frana si discurile frana fata . Ultima oara la spalatorie era un domn cu o Dacia care urla ca nu a fost stearsa bine masina , nu si-a pus problema ca respira praf si ploua noroi si nici ca platise numai 15 ron . Auzi al dreaqu ce tupeu cu o Dacie mai are si pretentii sa fie curatata ca la carte masina , daca era un "domn" cu un A6 2500 benzina si cu gaz pe ea , mai intelegeam sa aiba pretentii .Am ajuns sa spal Dacie dom'le si mai vrea si uscata ce tupeu maxim ..! La 15 ron trebuie sa vina doar sa-i vina cu ea bec si noi doar sa-i curatam asa cu maneca cateva puncte ici colo ..pai nu . Eu zic sa puneti anunt, nu primim Dacie la spalat, maxim Logan dupa 2010 , mai vechi nu .Si pentru adevaratii "domni" , sa faceti, o rampa speciala , aici se primesc numai Audi si Mercedes peste 3000 benzina si neaparat cu gaz pe ele ca astia e jmecheri dom'le si stie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sebasd Postat Aprilie 16, 2012 Partajează Postat Aprilie 16, 2012 Re: Service auto, modelul clientului problema @seabad: f corect punctul dumitale de vedere. Hmmm, e o chestie la care nu m-am gandit. Dar vine un moment in viata in care realizezi ca banii nu reprezinta totul.... Proverb Indian ( amerindian) : "Bunul cel mai de pret este linistea din cortul meu!". Absolut si eu subscriu , dar ce sa faci , cum spune o zicala din poporul roman: "Daca vrei carne, trebuie sa tai porcu'" Toata lumea isi doreste ca la 40 de ani sa scrie pe cartea de munca , ocupatie: turist, dar sistemul este facut de asa natura ca noi sa muncim pana iesim la pensie si la pensie daca ipotetic ne mai bucuram de ea sa vina unu si sa zica ba si ce daca ai platit 45 de ani taxe pentru pensia asta plateste si dupa ca asa trebuie...ce pana mea! Asa ca fiecare isi doreste o linistite in cort cat mai repede dar nu reusim nici macar 10 % din noi lucrul asta .Oricum este practic imposibil lucrul asta, doar daca fugim toti in munti si traim dupa propriile reguli. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Re: Service auto, modelul clientului problema De ce atunci cand vine omu in service nu-i se face o fisa cu starea tehnica si fizica a masinii la intrare in service cu el de fata si atunci scapi de probleme de genul asta. ; Eu stiu cel putin un service in zona la care am vazut asta. Masina intra in service cu fisa in care se trec "boalele" pentru care masina e "internata", starea ei, inventarul mobil, se fotografiaza chestiile importante, se fotografiaza zgarieturile, loviturile care ar putea fi reclamate ulterior ca fiind facute acolo si clientul semneaza. Toata chestia dureaza maxim 5 minute si mi-a parut eficienta si inspiratoare de seriozitate. Intai am vazut asta la un service Dacia, impusa de reteaua mama, dar acolo a disparut destul de iute. In schimba a aparut la un service privat unde obisnuiesc sa mai merg. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Noiembrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Re: Service auto, modelul clientului problema Clientu vine, se aseaza pe scaun si incepe sa turuie din gura, nu merge asta, sau ailalta. Notez sarguiincios. Te freaca cu 1000 de intrebari despre ce a citit el pe net ref la masinile astea Pleaca In urmatoarele 2-3 ore, mai suna de 2-5 ori cu chestii pe care si le aduce aminte, ce trebuie facute si astea Totul se da peste cap. Cand vine sa ridice masina, mai vrea repede niste chestii , gen bec de bord La ce mai foloseste acea fisa ??????? ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Re: Service auto, modelul clientului problema (...) La ce mai foloseste acea fisa ??????? La negocierea pretului. Restul sunt maruntisuri, in loc de discount (sic!) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Re: Service auto, modelul clientului problema Don'Luigi, @sebasd se referea la o fisa completata la intrarea in service a masinii, cum arata( este sau nu zgariata, parbriz plesnit, far spart, etc.), ce inventar este pe ea, merge motorul,nu merge, cum merge. Nu-ti face fisa de receptie, duci masina zgariata, iar apoi tipi in gura mare ca ei ti-au zgariat-o. Ai si varianta s-o duci intreaga si sa constati ca e ciobita pe ici pe colo. Sevice-urile care se respecta, fac aceasta receptie a masinii. Ptr. 50-100 de lei se evita discutiile ulterioare. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Re: Service auto, modelul clientului problema Nea Luigi, sa-ntepenesc, la cum ai categorisit pe fiecare client, ori matale ai parte exclusiv doar de astfel de clienti-problema, ori nu stiu cine ar mai indrazni sa-ti treaca pragul......:ha: Pfiuuuu.....:al....bine ca am Toyota si cum matale esti doar cu Nissan, pot spune ca am scapat de etichetarea matale......:ha: Rog, totusi, a se tine cont ca eu am bine lectia invatata.....:ha: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?70977-SUPERSERVICE-AUTO-!-Ce-vrea-clientul-Ce-va-deranjeaza-cel-mai-mult-la-service-ul-unde-va-reparati-masina&p=794446&viewfull=1#post794446 Si nu uita ca ai ai promis ca faci un topic si cu "clientul-perfect" : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?70977-SUPERSERVICE-AUTO-!-Ce-vrea-clientul-Ce-va-deranjeaza-cel-mai-mult-la-service-ul-unde-va-reparati-masina&p=794416&viewfull=1#post794416 http://forum.club4x4.ro/showthread.php?70977-SUPERSERVICE-AUTO-!-Ce-vrea-clientul-Ce-va-deranjeaza-cel-mai-mult-la-service-ul-unde-va-reparati-masina&p=794422&viewfull=1#post794422 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 (editat) Re: Service auto, modelul clientului problema una fresh ca fresh-u' de porcotale: telefon la service si comand ulei si filtre pentru schimbul de iarna; ma invita a2a zi lasa uleiul sa curga...schimba filtrul...si-mi baga 8 litri pe joja era aproape de jumatate...alt ulei nu mai aveau...noroc ca aveam ceva intr-un bidon (cam 0.33) de la schimbu trecut scurg tot...tot nu ajunge la nivel... bun ma invita in ziua urmatoare...am plecat asa...fara 829 lei reprezentand filtrele(aer, ulei, motorina si habitat), 2x4L valvoline 5w40 mxl si manopera pentru lucrare! sa ma corecteze daca resesc :) ajung sambata si culmea..imi adusese alt ulei...am plecat mai nervos decat cu o seara inainte...am plecat inainte sa-mi ceara banii pe ulei... plec la munte, revelion...cobor sambata, merg sa spal fieru...cand sa intru ma atentioneaza ca-mi pica ulei... FUGI COPILE CA NU E DE LA MINE...zic eu de pe 33uri la sters am pus-o in alt loc...cand sa plec...balta de ulei... pfff scot joja...nimic...era sambata... buun azi imi aduc 2 litri si un filtru de aer ca cel montat cu 2 saptamani inainte era prea GROS si-mi forta clemele capacului de la filtru bag 2 litri, scot joja...nimic... sun pe mecanicul care a muncit efectiv..nu-mi raspunde sun pe patron...nu raspunde... dau mesaj cu macara la patron...ma suna ofticat ca vorbesc urat... buuun vrea sa se convinga ca nu delirez...vine, vede si-mi intinde 600 lei...contravaloarea uleiului si probabil a filtrului. refuz sa cred...sa-i iau...sa-l mai vad... problema care ma doare cel mai mult e cat de "afectat" e motorul? nu am avut becul de la ulei aprins in tot acest timp. LE: vad ca autorul postului a fost invitat...sa plece...chiar asteptam un raspuns, fie el si ironic. Editat Ianuarie 8, 2013 de florum Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gedaci_2005 Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 Re: Service auto, modelul clientului problema Clientul problema in viziunea mea este fraierul ala care intra pe poarta service-ului si care mai are habar de cum functioneaza un motor, o cutie de viteze, cum se strange corect o roata ( ca sa nu si-o culega mai tarziu de pe trotuar), care cere o minima explicatie pentru ce s-a intamplat la masina, care nu da spaga mecanicului sa se miste mai cu talent, care cere factura si bon fiscal etc. Si daca tot s-a deschis subiectul de probleme intalnite in service-uri cu pretentii (aici, nu vb de reprezentanta) va prezint si o problema mai veche a mea. Prin 2008 cumpar o Skoda Octavia si dupa cateva saptamani imi sare fulia de la alternator. Sui masina pe platforma o duc la pomul laudat. Las masina in fata portii si cheia la portar. A doua zi sunt sunat ca s-a facut constatarea si ca "melcul"( exprimare de patron cred ca la baza profesiei plapumar-cofetar) de la fulie e dus si ca alternatorul nu poate fi reparat in service, trebuie dus la un colaborator, dar ala nu poate sa-l repare saptamana in curs si ca solutia cea mai rapida ar fi unul "nou" ( reparat) si cel vechi trebuie dat la schimb. Spun ok si rog sa se schimbe masinii si kit-ul de distributie, cat si kit-ul de role de la cureaua de conexe. A doua zi merg sa iau masina din service. Platesc factura, omenesc mecanicul care s-a ocupat de masina si dau sa plec. Cand sa plec cu masina, vad pe stergarul din dreapta un surub. Il iau ma uit la el si merg la mecanic si-l treb de unde este. Omul foarte hotarat ca nu este de la masina mea si ca sa il dau lui. Iau surubul si plec. Dimineata urmatoare tr sa plec catre Sinaia. Pe serpentinele de la Posada incep sa iasa aburi de sub capota. Temperatura la bord incepe sa urce, lichidul de racire incepe sa curga pe jos, vasul de expansiune se goleste si furtunul care merge la vasul de expansiune se lipea de fulia de la AC. Pe furtun vad o clema de fixare care atarna in vant. Cauta apa distilata/ antigel, ziua am fu...., nervi, zeci de opriri pana la Bucuresti. Sun patronul care foarte relaxat imi spune ca se rezolva dar luni ca service-ul e plin.( garantia lucrarii dau dracu) Ajung la service, ridica masina pe elevator si mecanicul imi arata ca el a fixat furtunul cu un colier pentru ca nu a mai gasit un surubul care fixa clema.... In momentul ala imi venea sa-i bag surubul si furtunul taiat si motorul si dracu sa-l ia undeva adanc... Problema a fost rezolvata totala dupa o saptamana, cand s-a montat un furtun nou pe care aveau pretentia sa-l platesc tot eu. Oare in acest caz eu am fost un client problema????? EX-NISSAN :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mesterX Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 (editat) Re: Service auto, modelul clientului problema Bun topic :ha:, acum cel putin stiu ce se ascunde in spatele zambetului hatru cu care ma intampina mecanicii. Aveam eu o banuiala ...dar acum sunt sigur. ...a si acum imi mai dau seama de o chestie : eram in spalatorie cu Range-ul...o angajata exclama " Ce mare eee" am crezut ca e admirativ...dar de fapt , acum imi dau seama, dupa ce am citit acest topic...ca era injuratura...ceva mai mare nu ai gasit? Cat am de muncit la asta. Editat Ianuarie 8, 2013 de mesterX mesterX este pe drumul cel bun :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gedaci_2005 Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 (editat) Re: Service auto, modelul clientului problema Service sau vulcanizare- aceeasi meseriasi. Clientii sunt problema. Inainte de Craciun merg la o vulcanizare in sectorul 6 ( aviz amatorilor) sa-mi schimb rotile la masina. Rog mecanicul sa aiba grija la filete atungi cand infileteaza (multi dintre noi au injurat dupa ce un mecanic super calificat a insurubat o piulita/ prezon aiurea cu pistolul- numai cu pistolul). Mi se schimba rotile si cer dupa ce sunt stranse ( zice el) sa aduca o cheie dinamometrica, sa mi se verifice strangerea. Aici fac o paranteza- cu o saptamana inainte la cealalta masina era sa-mi zboare dreapta fata- toate rotile fiindu-mi schimbate tot la o vulcanizare din apropiere. Reactia patronului/administrator si a mecanicului: " Ce domne, ne inveti dumneata meserie pe noi????" Reactia mea::ce:ce:ce:ce:ce:ce:ce:ce:ce:ce:ce:ce:ce:ce Editat Ianuarie 8, 2013 de gedaci_2005 EX-NISSAN :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabi.r Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 Re: Service auto, modelul clientului problema O scurta intimplare in Bregenz, Austria... Mentionez de la început ca sunt de meserie inginer de fiare si detin 2 service-uri de reprezentanta in minunata noastră tara România...in povestioara am devenit si eu...client Vacanța decurgea fără probleme...vara, bucurie,veselie,munți si vai, riuri repezi trecătoari...ca pe la noi...aproape ca într-un cintec...calatoream împreuna cu încă o familie de prieteni, bineinteles la bordul a 2 bucati Ford Focus hatchback intesate de bagaje...ca tot romanu... Intr-o frumoasa zi, într-o frumoasa parcare de hotel stind de vorba linga masini, auzim un straniu " trosc " sub una din ele...mă aplec si constat ruperea arcului pe fata...plecam in capitala respectivei " provincii " cochetul oraș Bregenz, la reparatorul si dealerul Ford...parcam intram in showroom ( unde nu ne-a intimpinat nimeni in mod special ) si mergem la biroul de receptie ghidati de semnalistica interioară...la ghiseu mai era un domn căruia i se intocmea factura si devizul...am așteptat cca. 7-10 minute ( la noi chestiunea se interpreteaza ca fiind catastrofica...cum adica sa aștepte clientul ?!? sa nu fie întâmpinat ?!?...nu exista așa ceva !!! angajam minim o domnisoara care sa-l țină de vorba pe client si 2-3 receptioneri care sa-l intimpine instantaneu...) Guten tag...si noi cu focusul de afara...guten tag...așteptați sa vina șeful de service...asteptam iarasi 5 min, vine domnul, povestim...ridica ochii mari ...ca cum ne-am dat seama ce are mașina ?!?...povestim ca lucram si noi tot la Ford si ne pricepem cit de cit...moment zice...ieșim afara, se apeleaca si dansul...zice ca avem dreptate da ca nu e arc pe stoc...confirmam ca nici noi nu aveam daca intreba careva si ca rata defectului este de 1/tispemii de mașini...herr întrebăm cit durează si cit costa...răspunde moment...asteptam pe fotoliile din showroom...trec 5, 10, 15 minute ( prin analogie am sunat acasa si am primit răspuns in 5 minute ca pe un oarecare client oarecare l-ar fi costat 160 euro toată lucrarea cu arc original de pe o zi pe alta...) a venit si prietenul nostru, seful de service si a confirmat...fix 175 euro peste 2 zile...am bătut palma !!! ne-a urat sa petrecem frumos cele 2 zile...ca este un lac frumos in apropiere; masina am lăsat-o la service seara târziu după ce am dus bagajele la minunatul hotel...pur si simplu am parcat in curtea service- ului fără nici un fel de fisa de receptie...am încuiat-o si am pus cheia într-o cutie postala pe peretele de linga intrare, așa cum am fost instruiti de domnul respectiv...am schimbat doar numerele de telefon.... Peste 2 zile am fost sunati ca totul este rezolvat...am semnat, am plătit, ne-am salutat, ne-a urat drum bun si vacanța plăcută... Asta numesc eu relație normala client/service...( am înțeles ca in respectiva regiune trăiesc mulți germano-evrei...) o relație normala trebuie sa fie onesta din partea ambelor părți si plecind de la încredere si respect nu pe periute, laudarosenii si prin spate inselatorie... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabi.r Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 Re: Service auto, modelul clientului problema Încerc sa pun cu permisiunea voastra, câteva sfaturi pentru clienți si de asemenea pentru meseriasi...( valabile mai ales in țările balcanice ) - înainte de a merge la un service încearcă sa obții referințe. - apreciază munca bine facuta, gindindu-te la cit de bine faci tu munca ta in fiecare zi de lucru...si mai ales cit ești plătit pentru asta. - cind un meserias îți vede masina care merge si primul lucru pe care îl face este sa critice in mod deosebit si cu virulenta pe precedentul " prost " care ti-a lucrat, lăsa-l si mergi mai departe ! - este bine sa primești explicatii înainte sau in timpul lucrărilor insa ferestre-te de cel care vorbește excesiv de mult...fie caută sa te convingă despre cit de bun este si sa-ți justifice prețul mare al lucrărilor, fie omului ii place sa vorbească pentru ca ii place sa se audă si nu e atent la lucrare... - un atelier cu vechime ( așa cum a spus si @nissan 4x4 ) daca a rezistat peste 10 ani in piata, sunt in curte si clienti, are șanse foarte mari sa fie si unul bun si corect cu tine. - apelează si la atelierele cu firma mare ( nu întotdeauna sunt scumpe ) acolo măcar exista si certificare serioasa din partea producătorilor si RAR - ferestre-te de acele ateliere care nu îți permit sa vizitezi masina pe parcursul reparației... Mă opresc ca este târziu...daca mai aveți idei si sfaturi puteți continua Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate