Kingy Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 Foarte multi lauda Jimny ca fiind cel mai "affordable" offroad adevarat si spun ca e o masina care chiar si fara modificari este surprinzator de capabila chiar daca nu are diferentiale blocabile, etc. Pe forum sunt foarte multe masini modificate si special pregatite pentru offroad extrem sau mediu. Totusi, nu vreau sa luam in discutie aceste masini ci doar variantele lor stock, asa cum vin din fabrica. Asadar, unde vedeti situat Jimny si cat de potrivit vi se pare pentru cineva care cumpara aceasta masina doar pentru deplasari de agrement in offroad usor, maxim de dificultate medie. Bineinteles ca e si o citadina destul de placuta la condus pentru usurinta cu care se manevreaza totul la ea, dimensiunile reduse si pozitia inalta de conducere. Eu recunosc ca dupa ceva vreme petrecuta alaturi de un Suzuki KingQuad (atv) am ramas cu o slabiciune aparte pentru simplitatea, eficienta si modul de functionare a unui vehicul Suzuki si nu in ultimul rand pentru fiabilitatea si pretul mic de intretinere si reparatie. Asa cum consideram ca Suzi King e cel mai bun compromis in lumea ateveurilor, asa vad si Jimny in lumea vehiculelor offroad. Am o parere gresita sau sunt cat de cat aproape de adevar? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 Re: Pe ce loc vedeti Jimny in contextul unui eventual clasament al vehiculelor offroad? In opinia mea, Jimny e in TOP 10. Nu e printre preferatele mele, dar trebuie sa fiu obiectiv si sa recunosc ca e foarte potent (vorbim de varianta stoc, nu de caracatite). Nu cred ca e printre cele mai fiabile sau cele mai ieftine la intretinere, dar promite mult doar daca te uiti pe hartie. Pe teren chiar are ceva de spus, zis eu ceva mai mult decat Samurai. Dar e numai parerea mea :grin: Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
evgheny Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 Re: Pe ce loc vedeti Jimny in contextul unui eventual clasament al vehiculelor offroad? Daca ne referim la jimny doar ca la un vehicol offroad este o masina foarte reusita cu adevarate valente offroad chiar si in varianta stock dar daca mergem mai departe si ne uitam la ea ca la o masina de agrment, tocmai dimensiunile ei reduse sunt un dezavantaj din punct de vedere al confortului sau spatiului de depozitare. Nu am cum sa fiu subiectiv pentru ca nu detin o astfel de masinuta dar am vazut-o la treaba in niste situatii nu tocmai usoare si s-a descurcat de minune. Ca sa revenim la un posibil clasament cred ca ar fi corect sa o incadram la o categorie mini unde sa poata fi comparata cu alte masini de talia ei. Cred ca in felul asta ar putea fi chiar pe locul 1. Club 4x4 Bucuresti http://www.club4x4bucuresti.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kingy Postat Aprilie 11, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2012 Re: Pe ce loc vedeti Jimny in contextul unui eventual clasament al vehiculelor offroad? In conditiile in care merg mai mult de doua persoane da, e micuta. Ai loc de 4 persoane dar nu mai ai loc de bagaje. Totusi, cine-si cumpara Jimny, nu cred ca merge in mod curent cu mai mult de driver + pasager dreapta. Stiti ce-i culmea? Nu parerile de la posesori sunt importante sau edificatoare, ci fix cele care vin din partea unora care nu au Jimny si aceia cu siguranta sunt mai mult obiectivi decat subiectivi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 (editat) Re: Pe ce loc vedeti Jimny in contextul unui eventual clasament al vehiculelor offroad? Cel mai bun ? Cel mai bun in ce situatie ? ...pentru ca cel mai bun nu se poate aprecia , exceptind cazul in care discutam despre sofer/pilot/conducator ...oricare ar fi denumirea lui . La masinile stock un top 10 l-ar include ( si cam pe la 10 se si termina variantele posibile ...), dar totusi diferentierile sint greu de facut doar dupa aprecieri personale si date tehnice . Pentru o apreciere clara si fara dubii ar trebui facute teste comparative in conditii similare , pentru toate cele 10 . Pina atunci nu l-as plasa in top 3 pentru ca tocmai dimensiunile mici il dezavantajeaza la clasa stock . Ca e capabil in off , asta e absolut incontestabil , cit de capabil apreciat prin prisma dimensiunilor ...depinde de parerea proprie si de ce offroad faci cu masina stock . Sper ca nu va apare ( iarasi ) o discutie fanatica gen Samurai vs Patrol ( sau masina mica /ATV vs LWB de 2.5 tone ). O masina mica ( prea mica , gen Jimny ) ar ocupa aceasi pozitie ca si una ( prea) mare ( gen...mare , ca-s destule ) . Reamintim ca discutam de variante stock , de ani similari , care duce la preturi similare , etc ... Asta e prea mica , asa cum LWB sint prea mari . Si de aici aprecierile in clasa de mijloc , la ambele . Inca o data , driveru' face diferenta majora , nu masina - pentru cine e dispus sa inteleaga asta .Am trait-o de prea multe ori ca sa nu mentionez asta . Parerea mea . P.S. Am masina ( prea ) mare , dupa o masina (prea ) mica . @ evgheny a punctat bine detaliul privitor la clasarea in categorie . La categoria mini concureaza cu samuraiul pentru un loc unde nu incap amundoua , dar fiecare il ocupa pe rind . Editat Aprilie 11, 2012 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Aprilie 12, 2012 Partajează Postat Aprilie 12, 2012 Re: Pe ce loc vedeti Jimny in contextul unui eventual clasament al vehiculelor offroad? Intradevar, Jimny stock este foarte capabil. Nu cel mai capabil insa, in clasa masinilor stock care se vand acum. Daca e se luam in calcul masini cu oarecare veleitati si (atentie) potential, atunci ar fi Defender, Wrangler, Massif, Jimny, si ce-o mai fi la ora actuala. Daca luam in calcul pret, dimensiuni, abilitati (tractare de ex), confort, echipamente, etc, atunci depinde de 'greutatea' acestor aspecte in ceea ce priveste 'media ponderata' pentru un eventual clasament. Totusi personal mi se pare ca exista un aspect foarte important. Potentialul. Sau redenumit altfel - gradul de modificabilitate. Din pacate Jimny e penalizat de motor mic, masina mica, puntzi mici, rotzi mici. Esti limitat sa nu poti pune rotzi prea mari, si atunci ramai la un 29" - 30". Exista Jimny cu 31"? Din cate stiu nu. Ori alte masini cum ar fi Defender de ex, vin cu 32" din fabrica. Ma refer la 7.50 x 16, dimensiune stock. Iar gradul de modificabilitate este aproape nelimitat. Inaltzari, kituri, etc. O piata after market uriasa cu de toate. Aici Jimny ramane in urma irevocabil. Si chiar si in versiunea 100% stock, avand rotzile mici, in cazul unor treceri la limita, alte masini stock sunt avantajate. Deci, intra in top 10 masini capabile, are multe argumente pro, insa si destule argumente contra. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Aprilie 12, 2012 Partajează Postat Aprilie 12, 2012 Re: Pe ce loc vedeti Jimny in contextul unui eventual clasament al vehiculelor offroad? @vstef_is: toate masinile enumerate de tine costa mult peste Jimny, de la dublu in sus. Massif nu se mai fabrica de prin 2010 si a fost un fiasco dpv vinzari, dar asta e alta discutie. Topicul este din start foarte discutabil fiind foarte general formulat. Eu am luat Jimny special pentru agrement (excursii) si pina acum e foarte ok. Intr-adevar, are punctele si limitarile lui slabe, dar nu cred ca exista masina perfecta. Dupa mine se claseaza fara probleme in top 10. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Aprilie 12, 2012 Partajează Postat Aprilie 12, 2012 Re: Pe ce loc vedeti Jimny in contextul unui eventual clasament al vehiculelor offroad? Totusi personal mi se pare ca exista un aspect foarte important. Potentialul. Sau redenumit altfel - gradul de modificabilitate. Din pacate Jimny e penalizat de motor mic, masina mica, puntzi mici, rotzi mici. Esti limitat sa nu poti pune rotzi prea mari, si atunci ramai la un 29" - 30". Exista Jimny cu 31"? Din cate stiu nu. Bani si imaginatie sa fie ca restul... vedeti aici (macar sa va uitati la poze daca nu aveti rabdare sa cititi) http://www.pirate4x4.com/forum/showthread.php?t=829727&page=4 Eu sunt adeptul masinilor mari, poate e doar o nebunie de-a mea, dar ma simt mult mai bine intr-un animal de 2-3 tone decat in una mica. Oricum, au mai fost discutii de genul masina mare vs masina mica si fiecare au avantaje si dezavantaje. Ceea ce este clar, din punctul meu de vedere, Jimny se afla sigur in top 10. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Re: Pe ce loc vedeti Jimny in contextul unui eventual clasament al vehiculelor offroad? Bani si imaginatie sa fie ca restul... vedeti aici (macar sa va uitati la poze daca nu aveti rabdare sa cititi) http://www.pirate4x4.com/forum/showthread.php?t=829727&page=4 Eu sunt adeptul masinilor mari, poate e doar o nebunie de-a mea, dar ma simt mult mai bine intr-un animal de 2-3 tone decat in una mica. Oricum, au mai fost discutii de genul masina mare vs masina mica si fiecare au avantaje si dezavantaje. Ceea ce este clar, din punctul meu de vedere, Jimny se afla sigur in top 10. Si cum te simti intr-un animal de 2-3T cand o dai de copaci, de stanci de ravene? iar jimny-ul trece fara un damage. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
VAXXi Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Re: Pe ce loc vedeti Jimny in contextul unui eventual clasament al vehiculelor offroad? Ca sa zic asa, din disputele astea nu reiese niciodata clar rezultatu', pentru ca fiecare asteapta si vrea altceva de la masina lui. Unii confort, altii garda, altii fiabilitate ... cate bordeie atatea obicee. Cel mai bine e sa te bucuri de ce ai :wink: Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007 = ProComp +2", body +1", flanşe, amortizor OME, scut, snorkel, BFG A/T 215/75R15, CB, StP, folie, xenon. Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995 = aşteaptă anul 2027. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Re: Pe ce loc vedeti Jimny in contextul unui eventual clasament al vehiculelor offroad? Si cum te simti intr-un animal de 2-3T cand o dai de copaci' date=' de stanci de ravene? iar jimny-ul trece fara un damage.[/quote'] Sincer, ma simt foarte bine in ea. N-am spus ca este cea mai buna, fiecare cu gustul lui in materie de fiare, dar nu as renunta niciodata la o masina mare in favoarea uneia mici, chiar daca sunt situatii in care una mai mica poate trece mai usor. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 (editat) Re: Pe ce loc vedeti Jimny in contextul unui eventual clasament al vehiculelor offroad? Am dat-o eu pe-a mea , si stiu ca e mai bine decit in cea mica ... ca nu m-a lasat memoria de tot .. si alte ...bla-bla...ma rog , nu e un criteriu de apreciere . Nu intra alea mari printre copacii apropiati la o anumita distanta si in ravena de 1550 mm , dar iar nu prea e o variabila , ca asa descalificam pina si bicicletele ..., asa cum cele mici intra cu totul in balta/groapa/santul care la cele mari incape intre roti ... NU sint astea baze de comparatie , diferentele sint prea mari intre ele si alegerea masinilor este guvernata de preferintele individuale . Editat Aprilie 13, 2012 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Re: Pe ce loc vedeti Jimny in contextul unui eventual clasament al vehiculelor offroad? Stiu. Nu m-am bazat doar pe asta. Mai depinde si de traseele din zona fiecaruia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kingy Postat Aprilie 13, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Re: Pe ce loc vedeti Jimny in contextul unui eventual clasament al vehiculelor offroad? Oameni buni, e corect, daca pui problema dupa preferinte, adica subiectiv, asa e, cum spuneti voi. Insa, cu siguranta puteti face diferenta intre dezbaterea pe teme dimensionale care o are mai mare si intrebarea initiala din topic, care e foarte clara. Problema nu se pune de dimensiuni ci in general daca un Jimny se tine dupa greii offroad-ului sau ramane de caruta si nu care cum incape printre copaci. Deci, la un traseu de offroad, Jimnilica, asa mititel cum e el, se descurca onorabil? Daca da, cam pe ce loc l-ati pune in preferintele voastre? P.S. chiar si in cazul unui motor relativ mic cum e Jimny, daca-l prepari extrem, cu siguranta avantajul greutatii mai mici e unul major si probabil "bate" monstri mult mai puternici ca el. Asta e ca in dilema aia. Am vazut multi care vor pneuri cat mai agresive ca na, masina lor e puternica si pe zapada sau noroi, ii dau talpa si pneurile alea care sapa imediat, o pun pe burta instant si dupa aia puterea motorului, reductoare, blocante, etc, devin de decor si doar un troliu sau un coleg te mai scoate din belea si stim foarte bine ca, cu cat masina e mai mare si mai grea, cu atat ma rau se afunda si mai greu o scoti de acolo dar cum spuneam mai sus, nu asta era ideea... Faza asta mi-a adus aminte de acum doua ierni cand un coleg cu o Vitara cu cauciucuri de iarna dar de strada oarecum, rupea tot in comparatie cu alti colegi cu masini foarte potente si Simex-uri si alte alea super cramponate si agresive... colegi care nu au reusit sa urce unde respectivul a urcat. In fine, sper sa ma intelegeti corect iar tonul meu de mai sus e unul cat se poate de colegial si daca gresesc, imi insusesc criticile. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Re: Pe ce loc vedeti Jimny in contextul unui eventual clasament al vehiculelor offroad? Ti-ai raspuns singur . Da , poate sau nu , in functie de cine , ce si cum pedaleaza . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Buru Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 Re: Pe ce loc vedeti Jimny in contextul unui eventual clasament al vehiculelor offroad? baga un ochi in link-ul atasat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 Re: Pe ce loc vedeti Jimny in contextul unui eventual clasament al vehiculelor offroad? N-a zis nimeni pina acum ca nu merge . Bineinteles ca merge . Oricare masina merge ,tavalita , cind nu mai conteaza ....ti-a parut ceva senzational ? Mie nu , ci doar o tavaleala gratuita pe care o incaseaza o masina care nu merita asta . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kingy Postat Aprilie 14, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2012 Re: Pe ce loc vedeti Jimny in contextul unui eventual clasament al vehiculelor offroad? Cos, noi am vazut live baieti in Galati care au facut mai rau decat ce e in filmul de mai sus :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 Re: Pe ce loc vedeti Jimny in contextul unui eventual clasament al vehiculelor offroad? Personal o vad ca si o masina buna (am avut in posesie una folosita preponderent de sotie), musai motor benzina. Este undeva in top 10-15, dar fara sa supar pe vreun posesor sunt obligat sa il plasez sub tatal lui - d-nul Samurai SJ413. Si nu intrebati de ce, pentru ca sunt facute comparatiile pe forum. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 (editat) Re: Pe ce loc vedeti Jimny in contextul unui eventual clasament al vehiculelor offroad? Bravo lor , sa fie sanatosi si sa mai faca .... Spun asta pentru ca la inceput intrebai de Jimny pusa in situatii medii , dupa care sa nu fie necesar sa te bagi sub ea pentru verificari sau sa te apuci de indreptat table si alte praguri . Vreau si eu o masina pe care s-o zapacesc si sa fac spectacol ....oricare ar fi ea ...da' e criza .Si chiar daca n-ar fi criza ...io mi-s mai linistit .... prefer intodeauna sa ajung inapoi pe roti ... Editat Aprilie 14, 2012 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 Re: Pe ce loc vedeti Jimny in contextul unui eventual clasament al vehiculelor offroad? Pt. ce ai spus ca vrei sa faci cu masina, Jimny nu este ce-a mai buna varianta, ...ci unica!:h5 Btw: http://www.youtube.com/watch?v=1cJYyfzTH7Q&feature=related Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 (editat) Re: Pe ce loc vedeti Jimny in contextul unui eventual clasament al vehiculelor offroad? Iarasi mere cu pere...una trece unde alta ramane...une nu urca una alta nu are loc...etc...cum sa zic eu posesor de Pajero ca Jimni nu i ok...sau invers...Oricum din cat am vazut eu(putin) un jimni stie si hard si soft..la fel ca si samy sau pajero sau patrol sau toyo...deci cauta una pentru tine si nu intreba ca pareri sunt milioane...bafta Editat Aprilie 14, 2012 de gnok Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 Re: Pe ce loc vedeti Jimny in contextul unui eventual clasament al vehiculelor offroad? Pt. ce ai spus ca vrei sa faci cu masina, Jimny nu este ce-a mai buna varianta, ...ci unica!:h5 Btw: http://www.youtube.com/watch?v=1cJYyfzTH7Q&feature=related Clipu` l-am pus "extra" la misto; parerea me ramîne aceeasi. Jimny e mult mai "citadin" decît multe citadine, si mult mai "Off-Road-er", decît multe Off-Road-ere. Adica combinatia perfecta. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bandesz Postat Aprilie 24, 2012 Partajează Postat Aprilie 24, 2012 Re: Pe ce loc vedeti Jimny in contextul unui eventual clasament al vehiculelor offroad? salut cred ca in primul rand tie trebuie sa-ti placa,comparativ pret-calitate-offroad cred ca inra in primele 3,din fabrica a iesit pt offroad din cauza asta nu este o masina perfecta pt oras,marimea-greutatea uneori avantaj dar mai mult dezavantaj. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Aprilie 24, 2012 Partajează Postat Aprilie 24, 2012 Re: Pe ce loc vedeti Jimny in contextul unui eventual clasament al vehiculelor offroad? Sper sa fie un post folositor in alegerea ta ... ;) Daca ai intrebat despre folosirea lui in conditii lejere iar colegii nostrii au dus discutia catre binecunoscuta extrema a offroad`ului :mrgreen: ca deh, doar de asta suntem pe acest forum, ar trebui sa sa`ti dea de gandit. Din filmulete ai vazut ce poate face o veveritza la care mai adaugi un BL +2 si un snorkel ... Nu mai am de adaugat decat atat : In mintea mea gandesc faptul ca ti`ar fi utila o masina cu care sa iesi Duminica la gratar, iarna la un ski si sa mai mergi si prin trafic fara sa ai probleme cu parcarea sau sa te strecori. Am inteles bine? Daca DA, atunci un Jimny stock e mai mult decat ai nevoie ... Dar daca ai famelie numeroasa :wink: uita de jimny Succes :h5 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate