Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

mici probleme cu un Grand Cherokee (2005-2010)

Giuliano

Postări Recomandate

Salutare,

Am si eu 2 mici probleme cu un Grand Cherokee 3.0 CRD din 2005 si am nevoie de sfaturi in vederea remedierii lor cu un efort financiar cat mai mic :)

- caseta de directie pierde putin ulei si de la service mi-au zis ca trebuie schimbata :( Am completat uleiul de transmisie acum 10.000 km dar se pare ca nu a pierdut mai deloc ... nu ma deranjeaza sa-l completez la 15-20k km. dar se poate si remedia cumva problema ? daca doar completez uleiul se poate intampla ceva nasol ?

- nu mai am burduful de la cardanul fata si tot baietii de la service mi-au spus ca intra mizerie la el si la un moment dat se va bloca iar daca se va intampla pe autostrada va fi nasol (este posibil sa se lase si cu o rasturnare). Am aflat ca ar fi o varianta sa-l dau jos si sa-l duc la cineva care sa-mi puna un burduf dar as prefera sa fie cineva recomandat de cunoscatori - de aceea va intreb.

Stiu ca sunt probleme minore pt. voi dar am nevoie de sfaturi deoarece folosesc masina mai mult pe sosea (pe drum accidentat doar la nevoie) si vreau sa fie ok.

multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: mici probleme cu un Grand Cherokee (2005-2010)

Buna seara !

In prima faza trebuie identificat daca pierzi zeama exact pe la caseta sau pe la ceva furtun adiacent. Si dupa aia vezi ce este de facut, ca daca e caseta, s-ar putea sa gasesti set de reparatie sau sa ajunga sa schimbi doar ceva semering.

La chestia cu cardanul fata, ar trebui rezolvata cat mai repede problema. De blocat nu se va bloca, zic eu, ca e tot timpul in miscare, dar in eventualitatea unei ruperi, sunt sanse sa fie ca la Jocurile Olimpice, partea cu saritura cu prajina, daca se infige cardanul in asfalt... Plus ca poate-l iei si peste picioare sau peste alte organe importante. Deci, ocupa-te de problema, si vezi si ce uzura are, ca ca poate e de mult timp fara "prezervativ" pe el.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns.

Am facut deja demersuri pt. a ma edifica pe unde pierde ulei adica am spalat motorul acum 2 zile si sper ca saptamana viitoare sa ved exact pe unde apar urme. Eu nu prea ma pricep si service-ul este destul de departe dar sper sa ajung.

Referitor la cardan ... este in regula sa-l refac ? sau ar fi mai indicat sa cumpar unul nou si sa-l tin pe acesta de rezerva ?

Unde sunt cele mai bune preturi pt. piese noi gen cardan ? cred ca nu la AutoItalia :)

Editat de Giuliano
Link spre comentariu

Buna seara !

Pentru cardan, ia legatura cu user-ul macfero, care este vanzator autorizat aici pe forum, site-ul 4x4store.ro este al lui. Este Ok si refacerea lui, dar articulatiile din capat sunt relativ scumpe, si poate si mai greu de gasit.

Dar daca bugetul nu este o problema, un cardan de rezerva nu strica niciodata...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Salut Giuliano in primul rind bine ai venit pe forum.

Acum problema cu caseta

1 sistemul servo la aceasta masina foloseste un ulei special MS-10838 Mopar care il gasesti la autoitalia pretul pe litru este cam 280 lei nu este indicat sa amesteci acest ulei cu altul exemplul tau (ulei transmisie adica ulei de cutie viteze) risti sa strici pompa de servo si hidroventilatorul care din pacate foloseste acelasi lichid de servo MS-10838.

2 daca pierde lichid, bate, sau altele te pot indruma catre un service de casete de pe str. Lizeanu eu acolo am reconditionato acum 2 saptamini garantie 1 an cost total 2700 lei caseta 1200 + 120 euro, ulei 2 litri 544 lei, manopera restul.

La cardan daca sunt urme de uzura si nu merge pus dor burduful la loc mai bine il schimbi.

Editat de Alex suv
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare