iogil Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 Buna ziua. Cauciucurile mele de vara au ajuns la finalul carierei lor.(215/65R16) As vrea sa merg pe varianta cauciucurilor noi. Acum intrebarea e sa caut cauciucuri AT sau de vara. Practic ma intereseaza o comparatie intre cele doua pe timp de vara. Masina merge si pe drumuri de tara, camp, dar mai mult pe sosea. Precizez ca am cauciucuri de iarna noi (2 sezoane) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 Re: achizitionare cauciucuri AT este un profil mai agresiv decat profilul clasic de vara. Cu AT vei avea o tractiune mai buna pe camp, drum de tara ud sau cu ceva noroi. Aderenta va fi mai slaba pe asfalt iar consumul va fi un pic mai mare, dar daca ramai intr-o plaja de viteze moderate nu vei simti prea mult diferenta de aderenta. Un profil HT va patina mai usor pe camp, dar vei avea aderenta mai buna pe asfalt si consum mai mic. Nu stiu daca e relevant, dar experienta mea spune ca fac mai multe pene cu HT decat cu AT. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Aprilie 22, 2012 Partajează Postat Aprilie 22, 2012 Re: Anvelope de vara vs. AT-uri depinde si ce masina ai... cu ce viteze rulezi, etc. eu ti-as recomanda BFG AT, au viata lunga (~80.000km), sunt bune pe asfalt, foarte bune la offroad pe uscat, se descurca si pe noroaie mai usoare, rezista bine la conditiile "de la noi", adica nu se strapung asa usor in cuiele si cioburile de pe strada, au lateralele intarite si fac fata pietrelor si cioatelor din teren... mai sunt si M+S cu "fulg" pe ele, si daca te prinde o zapada pe undeva, pe langa faptul ca vor face fata terenului nici nu vei avea probleme cu autoritatile. consumul nu creste cu mult, cred eu ca maxim 0,5L in plus la 100km. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
barbas Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Re: Anvelope de vara vs. AT-uri Salut. Eu tocmai am schimbat anvelopele de vara cu unele AT mai precis Yokohama Geolandar AT/S si pot spune ca sunt foarte multumit. Consumul a crescut, intradevar, dar nimic extraordinar cam 0.3/0.5depinde de talpa. Eu merg cam 20% pe drumuri de tara, iar restul pe asfalt cu viteze destul de mari. Masina este o Suzuki Grand Vitara I want out - to live my life and to be free !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 (editat) Re: Anvelope de vara vs. AT-uri Cunoaste cineva cum se prezinta AT-urile pe asfalt din punct de vedere al zgomotului produs? Adica pe asfalt la viteze mari face galagie fata de un cauciuc de vara? Nissan-ul nu sta prea bine la capitolul antifonare. Editat Aprilie 23, 2012 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuko Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Re: Anvelope de vara vs. AT-uri Nu exista diferente notabile in ceea ce priveste zgomotul produs. Eu pot spune ca nu am observat nici o diferenta,BFG AT vs de vara. Toyota Hilux 3.0 D4-D,171 cp-2010 VW Golf IV 1.9 TDI,165 cp-2003 Suzuki GSR 600,98 cp-2007 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Re: Anvelope de vara vs. AT-uri Adica pe asfalt la viteze mari face galagie fata de un cauciuc de vara? face, face... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iogil Postat Aprilie 23, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Re: Anvelope de vara vs. AT-uri Salutare din nou. Masina e un Freelander din 2002. De atunci sunt si cauciucurile. 10 ani cred ca le-o ajuns, desi mai au vreo 3-4 mm M-am hotarat la General Grabber AT. Are cineva modelul? Stiti ceva de ele? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Re: Anvelope de vara vs. AT-uri Salutare din nou. Masina e un Freelander din 2002. De atunci sunt si cauciucurile. 10 ani cred ca le-o ajuns, desi mai au vreo 3-4 mm M-am hotarat la General Grabber AT. Are cineva modelul? Stiti ceva de ele? Ia vezi aici : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?55442-AT-Anvelope-General-GRABBER-AT2&highlight=General+Grabber http://forum.club4x4.ro/showthread.php?64361-General-Grabber-AT2-205-75R15-97T&highlight=General+Grabber REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate