4L Limited Postat Aprilie 20, 2012 Partajează Postat Aprilie 20, 2012 Buna seara, am o nedumerire in privinta balamalelor de la portiera fata de Cherokee. Cum se pot schimba? M am uitat la ele si par sudate de caroserie doar pe portiera are suruburi!!! O idee cum sa le schimb? Am joc la portiera din dreapta(sofer) si vreau sa pun balamale noi....daca se poate! :grin: Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Aprilie 20, 2012 Partajează Postat Aprilie 20, 2012 (editat) Re: Balamale portiera fata Cherokee Buna seara ! Nu doar "par" sudate, ci chiar sunt sudate de caroserie... Si ca sa scapi de jocul in cauza, nu trebuie deloc alte balamale. Se procedeaza astfel: - scoti "cuiul" balamalei. - masori gaurile si cauti un alezor cu 0.5mm mai mare decat orice cota intermediata. Daca abaterea minim/maxim este prea mare pentru un alezor, foloseste prima data un burghiu, si abia dupa aceea alezorul. - alezezi gaurile. - faci doua "cuie" noi la cota tip "cat sa intre in gaura si sa nu aiba joc". Merge si doar din strung, dar s-a inventat rectificarea, daca iti este la indemana... - montezi usa inapoi cu noile "cuie". Am sarit peste fazele cu "sprijini usa", "vezi ce faci cu firele de la geamuri, inchidere si muzica", etc. Partile din balama fixate de usa se pot demonta pentru a lucra mai comod, in menghina, dar pentru partile sudate de stalp acest lucru nu este necesar, se poate lucra si asa, daca iti lasi imaginatia sa lucreze. In caz ca vrei sa pui neaparat balamale noi, se taie cordoanele de sudura ale partilor de pe stalp, se curata zona la curat, se marcheaza locul vechii piese, si sudeaza partea noua in loc. Si dupa ce faci treaba la ambele, si montezi si partile de pe usa, se regleaza din nou usa. Stima, Dragos Editat Aprilie 20, 2012 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Aprilie 20, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2012 Re: Balamale portiera fata Cherokee Daca nu era sudata balamala era mult mai simplu de schimbat....desfcaut 4 suruburi si gata! M am gandit la asta: http://www.ebay.com/itm/200650437248?item=200650437248&viewitem=&sspagename=ADME:X:RTQ:MOTORS:1123&vxp=mtr am sa comand acest kit, imi pare ieftin fata de cat ma va costa sa fac la strung bolturile. Daca mai este cineva interesat de acest kit sa stiti ca posta costa 10$ !!! Multumesc Heavy D. Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bob_cox Postat Aprilie 22, 2012 Partajează Postat Aprilie 22, 2012 Re: Balamale portiera fata Cherokee si eu am probleme la balamalele tuturor portierelor!Incredibil dar adevarat,se pare ca e un mic defect de fabricatie deoarece anterior cineva a mai sudat balamalele a doua portiere iar cele doua care nu au fost sudate sunt fisurate la acea sudura din fabrica si trebuie sa le sudez eu!Cred ca nu au fost proiectate prea bine si portiera e prea grea pt sudura din fabrica! Cand m-am trezit azi dimineata,mi-am dat seama ca sunt mai batran cu o zi!-nu e nimic,voi compensa prin comportamentul meu copilaresc:j... MASINI: Toyota Rav4 d-cat,Aro M461 '71 l27d,Jeep cherokee '94 4 l high output Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
axxamd Postat Aprilie 22, 2012 Partajează Postat Aprilie 22, 2012 Re: Balamale portiera fata Cherokee Heavy D. are perfecta dreptate. Eu am facut asta acum ceva timp si au iesit super si nici ff mult de munca nu este. Putina rabdare si piesele potrivite si ies beton http://www.front-advertising.ro tricouri 4x4 http://front-advertising.ro/personalizari/personalizari_textile Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Aprilie 23, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Re: Balamale portiera fata Cherokee As face si eu cum a zis HeavyD insa sunt in Irlanda, nu stiu de unde sa scot un atelier care sa imi strunjeasca 2 bolturi. Am sa le dau jos zilele astea sa vad ce pot face. Saptamana viitoare vin in tara si poate le iau cu mine sa le fac acasa.....la noi ateliere sunt la tot coltul:grin: Chiar mi se pare ciudat ca sunt sudate, am crezut ca le a sudat unul din propritetari inainte :ha1 dar sunt suduri de fabrica! Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radupeica Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 Re: Balamale portiera fata Cherokee buna seara nu e foarte complicata problema -desfaci tapiteria usii,scoti toata instalatia din usa ca sa lucrezi usor -desfaci suruburile de la balamale sa poti lua usa jos si astfel ai acces la balamale -cu un dorn bati afara stifturile si o parte a balamalei ramane pe masina iar cealalta o prinzi intr-o menghina si largesti gaurile intrand dintr-o singura parte -pe partea ramasa pe masina dai gaura direct pentru ca nu ai alta posibilitate -un burghiu de 8,o masina de gaurit de mana,fier tras de fi 8(cam 75 mm fiecare bucata) la care pe fiecare capat cu o filiera faci cateva spire de filet si pui piulite cu autoblocare(cu plastic intre-o parte) si gata bolturile -montezi balamalele si incepi operatiunea inversa montarea si reglajul -de inceput monteaza balamalele pe usa pe urmele vechi si dupa aceea mai vezi cum trebuie -daca nu se inchide cum trebuie vezi ca si boltul de pe stalp unde se inchide usa e reglabil sper sa te ajute.succes Respecte.Radu Nu te certa niciodată cu un prost, te va aduce la nivelul lui și te va bate cu experienta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Re: Balamale portiera fata Cherokee Mai indicat ar fi sa folosesti suruburi de buna calitate ( 10,9 sau echivalent ) cu cap imbus , si piulite cu autoblocare ( ca si axe de balama ) . Recomand gaurirea cu balamaua cuplata , cel putin ultima jumatate . Nu e obligatoriu , dar e mai sigur , se aliniaza gaurile mai sigur si n-ai probleme cu descentrarea . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radupeica Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Re: Balamale portiera fata Cherokee @cos poti folosi si suruburi 10.9 dar sunt mai tari decat materialul din care sunt facute balamalele si acestea se vor uza mai repede decat "boltul" facut(cu conditia ca masina sa mai traiasca atatia ani) iar cu balamaua cuplata nu poti sa dai gaura pentru ca stiftul original este foarte tare si nu a intrat burghiul in el(era chiar un burghiu bun nu stift) fiecare poate proba sau imbunatati procedura.eu asa am facut si a iesit bine Respecte.Radu Nu te certa niciodată cu un prost, te va aduce la nivelul lui și te va bate cu experienta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 (editat) Re: Balamale portiera fata Cherokee Bună ziua ! Daca tot vorbim de "variante" și "stiluri", balamalele se pot și bucșa cu materiale tari, folosind un bolț tare. Sau cu materiale moi, folosind bucsi moi si un bolț tare, sau bucși tari si un bolț moale. În prima variantă, daca ai facut treaba buna, n-o sa se mai uzeze nimic niciodata pana traiesti tu, iar in a doua/treia, doar unul din elemente, cel moale, care ar fi ușor de confecționat sau inlocuit. Ca și material "moale", poate fi aleasa alama, bronzul, fonta sau teflonul chiar, dacă este la îndemană. Iar ca si material tare, orice otel călibil sau macar cementabil. Iar împerecherea bucșă/bolț merge facută prin alezare sau chiar rectificare, pentru iubitorii de sutimi... Stimă, Dragoș Editat Mai 6, 2012 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radupeica Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Re: Balamale portiera fata Cherokee Buna ziua @HeavyD din pacate la Timisoara nu mai ai unde sa tratezi materiale asa ca nu putem decat sa folosim ce gasim la indemana sau relativ usor de procurat si cu costuri minime Respecte.Radu Nu te certa niciodată cu un prost, te va aduce la nivelul lui și te va bate cu experienta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate