Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Intrebare contact si instrumente bord Y60

dude

Postări Recomandate

Salut,

Puteti sa imi spuneti, va rog daca stiti:

1. ce erau cele doua fire roz (roz/albastru si roz/alb) care ies din contactul de la Patrol Y60 din poza atasata

phpQEZvWmPM.jpg.9823f7e8c634dedaabcc93998fa3557d.jpg

2. buzzerul de pe panoul de instrumente de bord este pentru lumini aprinse sau usi deschise? Am descoperit ca instalatia electrica este "manarita" si din cand in cand buzzerul incepe sa bazaie. Masurand tensiune am descoperit ca variaza intre 0.5 si 12.4 V, uneori in functie de o usa deschisa alteori pur si simplu aleator. Totusi daca pozitiile sunt aprinse tensiunea scade la circa 0.5V si nu mai bazaie nimic.

phpq9bOajPM.thumb.jpg.9b4b63280a02a6f74faea45d01bf55c2.jpg

3. blocul de lumini (semnalizare, pozitii, faza lunga/scurta) se poate repara sau trebuie inlocuit? Nu mai functioneaza pozitiile. In schema electica scrie ca polii 11 si 12 trebuie sa fie in scurt cand pozitile sunt aprinse. Totusi la rotirea butonului nu se intampla acest lucru.

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Intrebare contact si instrumente bord Y60

La intrebarea 2 sunt in masura sa-ti raspund

Buzzerul este actionat la lumini aprinse si usa deschisa

probabil este defect intrerupatorul de la usa, care are 2 circuite de intrerupere.

unul la + pentru buzzer, si unul la masa pentru lumina interioara. incearca o inversare la cel din stg cu cel din dreapta si vezi modificarile.

pentru restul problemelor nu pot sa ma pronunt, pentru ca nu m-am lovit de ele

Bafta

1995 Nissan Patrol 2.8

Timpul este cel mai bun profesor. Din pacate, isi omoara toti elevii.

Link spre comentariu

Cand spui usa deschisa te referi la usa soferului sau la toate usile? La mine se apinde plafoniera la deschiderea usilor din fata, atat stanga cat si dreapta. De asemenea, am obserat ca scade tensiune de pe mufa care intra in buzzer si cand deschid usile spate, dar poate fi doar o coincidenta datorata faptului ca, contactul usilor fata se poate misca cand inchid/deschid usile spate. O sa desfac contactele de la toate usile pentru investigatii.

Multumesc si sper sa gasesc explicatii si pentru celelalte 2 probleme.

Link spre comentariu

Cand spui usa deschisa te referi la usa soferului sau la toate usile? La mine se apinde plafoniera la deschiderea usilor din fata, atat stanga cat si dreapta. De asemenea, am obserat ca scade tensiune de pe mufa care intra in buzzer si cand deschid usile spate, dar poate fi doar o coincidenta datorata faptului ca, contactul usilor fata se poate misca cand inchid/deschid usile spate. O sa desfac contactele de la toate usile pentru investigatii.

Multumesc si sper sa gasesc explicatii si pentru celelalte 2 probleme.

Contactul de la usa soferului in mod normal este singurul care are legat ambele circuite (singurul care declanseaza buzzerul) Plafoniera o aprinde si celelalte usi prin contactul de masa. Al meu este cu 2 usi, si contactele sunt aceleasi, doar conexiunea pentru buzzer se afla doar la usa stg.

1995 Nissan Patrol 2.8

Timpul este cel mai bun profesor. Din pacate, isi omoara toti elevii.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Intrebarea e ce trebuie sa faca acest contact? Adica e ok ca firele alea sunt in aer?

Pana cand pot sa imobilizez masina mai mult timp ca sa investighez mai in amanunt problema am hotarat sa pun plansa cu instrumentele de bord la loc si am decuplat buzzerul.

Va multumesc tuturor pentru sfaturi.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare