Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Chiulasa fisurata; merita reparata sau alta sh?

MAK

Postări Recomandate

Am un Nissan Patrol GR din 2002 cu motor de 3l, cutie automata. Aveam pierderi de lichid racire si nu am identificat scurgeri la nivel de furtune, radiator dar apa bolborosea usor in vasul de expansiune.

Am sperat sa fie doar o "ciupitura" la nivel de garnitura de chiulasa insa necazul a fost mult mai mare. Chiulasa e fisurata in 6 locuri, 4 fisuri mai mici in zona bujiilor si alte 2 mai maricele intre supape.

Necazul nu s-a oprit aici deoarece am observat si o fisura la un piston.

Am luat decizia sa comand pistoane noi standard + cuzineti biela si sa fac reparatie capitala motor.

Dilema mea este acum ce fac cu chiulasa?

Am inteles ca se poate repara profesional adica se "sapa" in chiulasa mai adanc decat fisura si apoi se sudeaza/incarca si se rectifica suprafata. Exista o garantie a lucrarii de 6 luni. Pretul ajunge undeva 450 EUR+TVA.

Pe de alta parte altii recomanda chiulasa sh in stare "buna" care se pot testa inainte de achizitie. Ce am gasit eu este cam scump dpmd undeva 1000-1300 EUR.

Astept atat recomandari care solutie este mai fezabila, dar si oferte daca exista de service reparatie chiulasa / chiulase sh.

Multumesc anticipat

Editat de MAK
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Chiulasa fisurata; merita reparata sau alta sh?

probabil parerile vor fi impartite ,acum depinde si de bugetul tau ,ce e nou e nou , am avut o probleme similara cu o chiulasa de pajero si s-a rezolvat la Bistrita Nasaud , s-a sudat, rectificat supape noi garantie 6 luni ,masina am vandut-o dar merge si acuma , m-a costat cu tot cu transport 650 lei , poate merita sa incerci parerea lor ca ei ar sti mai bine si nu sunt mincinosi sau sa te convinga sa repari la ei doar ca sa incaseze manopera . daca o sa ai nevoie de nr, de tel. cu placere maine dim. te pot servi . PS . o chiulasa la masina ta din cite stiu nu prea gasesti la dezm. in mintile ei , nu stiu cit e una noua dar ieftina nu e . Bafta !

Editat de Astral
Link spre comentariu

De ce nu mergi tu (ca esti din Bucuresti) cu chiulasa bolnava la Nashu' Mare? Are baner aici pe forum, cel cu STEN BACK COMEXIM, si, cred ca este in masura sa-ti spuna daca merita sau nu reparata?

Editat de Astral

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

De ce nu mergi tu (ca esti din Bucuresti) cu chiulasa bolnava la Nashu' Mare? Are baner aici pe forum, cel cu STEN BACK COMEXIM, si, cred ca este in masura sa-ti spuna daca merita sau nu reparata?

Merci pt sfat.

Am fost la el si mi-a spus ca se poate repara si sunt sanse mari sa o repar acolo:)

Pe de alta parte chiar asta este dilema daca real o sa "tina" reparatia in timp.

Daca nu tine e o problema cu costurile pt. manopera, alt set de garnituri, alta reparatie sau alta achizitie chiulasa si te apuca durerea de cap cu costurile...

Ma intereseaza din experienta voastra cat a tinut o astfel de lucrare?

De asemenea in contextul in care chiulasa a fost incinsa si s-a fisurat deja, exista riscul sa se degradeze materialul si sa cedeze din nou pe viitor la o exploatare normala?

Link spre comentariu

Astept daca se poate mai multe opinii de la cei care au chiulase reparate/sudate pe masini. Ma intereseaza din practica cat de fiabila este o astfel de lucrare si la o exploatare normala cati km mai pot face, fara sa am probleme cu motorul.

Am mai primit o oferta de chiulasa echipata cu 2 axe cu came si "calareti" la 1.000 EUR. Chiar si asa pretul este mare, adica dublu fata de costul reparatiei chiulasei. Nu vreau insa sa ma bucur ca m-a costat mai ieftin si sa o iau ulterio de la capat cu reparatiile in 6 luni -1 an de exploatare.

Multam.

Link spre comentariu

Du-te cu incredere la Nashu Mare, omul nu vorbeste din carti, asta este meseria lui , daca nu putea sa o faca iti zicea din start. O sudeaza profesionist, este sudura pentru chiulase cu aliaj special, nu te gandi ca o sudeaza ca pe gard.

Link spre comentariu

Si daca iei alta si in 3 luni o crapi si pe aia ? Cum e ? Eu am schimbat chiuloasa la un patrol y60 pt ca am dat pe ea 1000 de lei si cu noroc m-a tinut... Dar daca era mai scumpa o reparam pe a mea....

Cum e sa cazi in sus ?
Link spre comentariu

Salut, acum vreo doi ani aveam un mitshu 2,5 la care am reusit sa-i fisurez chiulasa in doua locuri, am trimis-o la bistrita la cineva sa mi-o sudeze. Am mai mers cu ea vreo 6 luni fara probleme, exclusiv offroad,fara probleme. Ulterior am dezmembrat masina iar motorul l-am dat unui padurar. Acum vreo 10-12 luni am vorbit cu el si motorul merge fara probleme, reparatia a costat cam 600 roni. Concluzia trage-o tu singur:h5 Sa ai noroc

Editat de Astral
Mitsubishi Pajero 3000 V6
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare