Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

presiune rezervor

p.marian

Postări Recomandate

l-am scos pe samurache prin padure model sj, fabricatie '89 am observat ca formeaza presiune in rezervor dupa cateva topaituri; exista o supapa sub bara spate care este legata la un tub care vine din "gatul" rezervorului, imediat dupa buson, dar actioneaza numai in cazul unei depresiuni.

astept sfaturi,

multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 3 săptămâni mai târziu...

Re: presiune rezervor

rezolvat romaneste, gaurit buson si avut una surpriza, acum relantiul sta la 900 tapan.

:dr2

sa inteleg ca aveai probleme cu relantiul inainte de a face gaura in buson?

murea motorul, fluctua relantiul?!?...

Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin:
Link spre comentariu

da, inainte de gaurire relantiul statea la 200-300 si murea, verificarea e simpla mergi 20 min si vezi daca e ceva presiune cand deschizi busonul.

dar trebuie sa-ti spun ca nu am nici o legatura cu mecanica auto, nu stiu daca e o solutie buna.

Editat de p.marian
Link spre comentariu

Problema nou aparuta prin gaurirea busonului- incet dar sigur si constant pierzi vapori de benzina , mai exact fractiunile cele mai volatile ( cele mai importante ...)

In sezonul cald pierzi sigur si constant , si mai repede...

La busoanele etanse cu valva de presiune/depresiune pierderile sint foarte mult limitate .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Eu am patit la fel la fostul samurai si am gaurit busonul.Nu am pierdut nici un fel de benzina, si nici nu pot spune ca a disparut sub forma de vapori.Oricum gaura avea un diametru de vre-o 2 mm, nu era cit juma de buson.

Link spre comentariu

Daca folosesti masina frecvent , nu e o problema pentru ca alimentezi de asemenea frecvent , si benzina se improspateaza . In cazul in care o merge doar in WE si ramine cu putina benzina in rezervor , e o problema , are timp sa scada calitativ . Nu e acelasi situatie cu o canistra lasata deschisa , dar totusi ... Altfel nu se explica de ce fostul meu jeg de Nova ( pe care o uram si cu care pe cit posibil evitam sa circul - mai bine mergeam cu papucul 1304 ... ) nu mergea bine decit dupa ce schimbam benzina , problema rezolvata dupa schimbarea busonului .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Si eu sunt de parere sa-i cumperi buson nou. E undeva la vreo 20 - 40 ron la unix. Altfel, pe gaurica aia fie ea cat de mica intra mizerie si apa.

Va salut !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare