cucuci Postat Aprilie 24, 2012 Partajează Postat Aprilie 24, 2012 (editat) E vorba de un Suzuki Vitara care are bobina de inductie inclus in capacul de la delcou (deci are 4 fise, fara fisa centrala). Sa le iau pe rand (desi 100% e legatura intre ele): In releul de la pompa de benzina (electrica, pompa fiind in rezervor) am plus dar nu am masa. Masa vine prin calculator. (Daca leg fir direct la caroserie, releul e pe inchis tot timpul dar mie minusul trebuie sa-mi fie comandat prin calculator) In delcou (prin intermediul mufei evident) imi intra plus (masa e legata direct de pe caroserie). In calculator imi intra un plus continuu, un plus pe contact (si teoretic inca unul cand functioneaza motorul cred ... oricum asta n-am cum sa-l verific). In releu am 5 fire (e releu simplu de comanda cu 4 picioare de 12V si 20A): 1 fir merge la calculator (fir roz), 1 alt fir merge la pompa de benzina (fir roz cu negru), 1 alt fir merge la delcou (fir albastru cu negru ... poate mai corect ar fi ca vine de la delcou), 2 fire (pe un singur picior care se imparte-n 3 la un moment dat: 1 merge la calculator, 1 merge la delcou si 1 merge la alternator) ... astea sunt plusurile. Motorul il invarte dar nu am scanteie si nici releul de la pompa de benzina nu se-nchide ceea ce eu concluzionez ca: mie releul (fiind legat in modul descris mai sus) nu e ca la majoritatea Vitarelor (cu bobina separata si cu 5 fise pe capac) ca atunci cand pun contactul automat sa-mi inchida pentru 2-3-4 secunde releul ce la mine inchide doar cand dau la automat. Gresesc? Mie n-are cum sa-mi functioneze releul pana nu am scanteie si pana nu se trimite informatia la calculator care ulterior face ca releul sa aibe masa. Gresesc? Cea mai logica varianta posibila ar fi ca problema e de la bobina de inductie. Gresesc? Alta varianta ce-ar mai putea fi tinand cont de treburile expuse mai sus? Nu am schema electrica fix pentru masina mea incat sa pot studia problema. (Nu ma pricep la electrica, nu ma pasioneaza dar de voie de nevoie ...) Editat Aprilie 24, 2012 de cucuci Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mihail Postat Aprilie 24, 2012 Partajează Postat Aprilie 24, 2012 Re: Nu am scanteie, releul de la pompa de benzina nu functioneaza. Ai verificat senzorul de turatie? Daca nu e in mintile lui iti taie calculatorul scanteia. From all the things I've lost, I miss my mind the most [Mark Twain] Land Rover - Discovery 2 (Largareta) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cucuci Postat Aprilie 25, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2012 (editat) Re: Nu am scanteie, releul de la pompa de benzina nu functioneaza. Senzorul de turatie e cel e pe volanta? Daca e acela, da, l-am verificat. Primeste curent si functioneaza si senzorul. Un P.S. In schema atasata este un releu numit MAIN RELAY (in stanga sus) E07. In el intra 2 fire de la o siguranta si 2 fire merg in calculator. E un releu folosit de imobilizator pentru verificarea sistemului (aproximativ). Releul este de 12V si 20A. E releu simplu (inchis/deschis). Daca in loc de acest releu de 20A pun unul sa zicem de 40A, afecteaza cu ceva? Multumesc. Editat Aprilie 25, 2012 de cucuci Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Aprilie 25, 2012 Partajează Postat Aprilie 25, 2012 Re: Nu am scanteie, releul de la pompa de benzina nu functioneaza. Senzorul de turatie e cel e pe volanta? Daca e acela, da, l-am verificat. Primeste curent si functioneaza si senzorul. Un P.S. In schema atasata este un releu numit MAIN RELAY (in stanga sus) E07. In el intra 2 fire de la o siguranta si 2 fire merg in calculator. E un releu folosit de imobilizator pentru verificarea sistemului (aproximativ). Releul este de 12V si 20A. E releu simplu (inchis/deschis). Daca in loc de acest releu de 20A pun unul sa zicem de 40A, afecteaza cu ceva? Multumesc. Releul cu pricina primeste comanda din ECM (terminalele 3-5 sunt ale bobinei releului) Prin contact (terminalele 1-2) se aplica un "+" pe terminalele 2 de la ICM si 4,15 de la ECM. Si nu, nu e nici o problema daca il inlocuiesti cu unul de curent mai mare: acel curent este curentul la care rezista contactele. In general, releele tip auto au aceeasi rezistenta a bobinei, indiferent de curentul suportat de contacte. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate