Adriano_Bm Postat Aprilie 28, 2012 Partajează Postat Aprilie 28, 2012 Salutare la toata lumea , azi cand mergeam cu masina s-a auzit dintr-o data o serie de pocnituri poc poc poc , pauza , dupa aceea iar poc poc poc sub masina undeva in centru , m-am uitat sub masina nu se vede nimic nelalocul lui , iar in centru am vazut ca se afla imbinarea de la cele 2 cardane , deci suspectez ca problema e de acolo ! Daca s-a mai confruntat cineva cu aceasta problema , ce poate fi , cat costa reparatia , se mai poate circula asa cu masina ? Va multumesc ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Aprilie 28, 2012 Partajează Postat Aprilie 28, 2012 Re: Probleme Freelander - pocnituri sub masina Dupa localizare, este vorba de VCU (vascocuplaj), ori se blocheaza, ori rulmentii de la vascocuplaj sunt pe duca, sau vreo cruce cardanica pe duca. Ar cam fi cazul sa mergi intr-un service sa verifici VCU-ul, daca mergi cu masina in continuare cu VCU-ul blocat distrugi si IRD-ul. Un VCU nou este pe ebay intre 300 si 450 lire. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vali mirica Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 (editat) Re: Probleme Freelander - pocnituri sub masina Pina sa ajungi sa verifici cuplaje si rulmenti la transmisia pentru spate ,verifica capete bara ,tot ce tine de directie ca acolo se farama cel mai repede din cauza greutati masinii . Schimbat de la Land atelier capat de bara din cauza gropilor trebuie sa-l schimb din nou dupa 2 lunii. Oricum este bine sa mergi in service cum a zis si DKW pentru ca sa o ridici pe elevator . Cu ce am zis eu ai iesi mai subtire la buzunar . Editat Mai 1, 2012 de vali mirica miricavb Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adriano_Bm Postat Mai 1, 2012 Autor Partajează Postat Mai 1, 2012 Re: Probleme Freelander - pocnituri sub masina Din pacate nu sunt capetele de bara , pentru ca zgomotele de care am zis se aud clar , fix in centrul masinii unde se intalnesc cardanele , deci nu cred ca o sa scap ieftin ..... nu am mai circulat cu ea de o saptamana de cand s-au auzit , acum nu stiu unde sa o duc la service , sincer ma tem de ,, mecanicii '' priceputi , nu stie nimeni un service bun in zona Baia Mare ? 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 Re: Probleme Freelander - pocnituri sub masina Pentru inceput mergi intr-un service care are si elevator, sa-ti verifice tot ce este pe sub masina in zona aia, eventual sa-ti demonteze tot cardanul, in cazul in care esti nevoit sa te mai deplasezi cu masina. Intre timp poate gasesti un service de incredere. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adriano_Bm Postat Mai 1, 2012 Autor Partajează Postat Mai 1, 2012 Re: Probleme Freelander - pocnituri sub masina Nu sunt nevoit sa circul cu masina deocamdata , dar cand o duc la service vreau sa rezolv problema da la A la Z , am observat ca nu face tot timpul zgomotul acela , a facut doar de 2 ori pana acum , alte simptome sunt zgomotul la viteze mari ( ca un fel de vuiet ) si vibratiile care se simt in toata masina , se simt mai tare in jur de 60 km/h , dupa aceea dispar pana pe la 80 km/h si nu mai vibreaza deloc daca trec de 120 km/h . Jantele si anvelopele nu au probleme , le-am verificat si le-am echilibrat ! Sper sa nu fie foarte grava problema , revin cu detalii dupa ce o duc la service , multumesc pentru raspunsuri ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 Re: Probleme Freelander - pocnituri sub masina Seamana a cardan descentrat, cel mai probabil sunt rulmentii de la VCU, http://land-rover-parts-shop.ro/rulment-cardan-toq000040-bearmach?filter_name=&page=10&attribute7=25 Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NELU B Postat Mai 2, 2012 Partajează Postat Mai 2, 2012 Re: Probleme Freelander - pocnituri sub masina te salut adriane nu mai sta pe ganduri si da jos cardanul cu tot cu VCU si cu rulmenti apoi poti sa circuli fara probleme asa doar cu tractiune fata nu continua ca strici ori IRD-ul ori grupul spate daca ai nevoie de astea 3(cardan, VCU, si rulmenti de cardan) spune-mi si te indrum te salut, nelu b Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adriano_Bm Postat Mai 2, 2012 Autor Partajează Postat Mai 2, 2012 (editat) Re: Probleme Freelander - pocnituri sub masina Azi am fost cu masina la service ! Verdict : - 2 stendere cardan - tampon diferential spate - tampon reductor dreapta - fata Sper ca am scris corect :al Piesele costa in jur de 1500 RON + manopera , deci toata distractia aprox 20 mil .... Asta e .... Spuneti-mi vi se par scumpe piesele , eu sincer nu ma pricep nu stiu ce preturi au ... Editat Mai 2, 2012 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Mai 2, 2012 Partajează Postat Mai 2, 2012 Re: Probleme Freelander - pocnituri sub masina Arunca o privire si aici: http://http://www.landatelier.ro/ sau pe ebay. Rulmentii pt VCU sunt cam 100 lei bucata. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adriano_Bm Postat Mai 2, 2012 Autor Partajează Postat Mai 2, 2012 Re: Probleme Freelander - pocnituri sub masina am vazut preturile pe acest site , de unde asa mare diferenta ? sau poate nu e vorba de aceleasi piese .... maine ma duc sa imi spuna exact despre ce piese e vorba Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Mai 2, 2012 Partajează Postat Mai 2, 2012 (editat) Re: Probleme Freelander - pocnituri sub masina Tampoanele de diferential sunt intre 80 si 120 lei, tamponul de pe IRD nu stiu cat costa (s-ar putea sa fie cea mai scumpa piesa), dar toate piesele nu ar trebui sa sara de 700 ron. Mai cauta pe net ca sa poti compara preturile. Editat Mai 2, 2012 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adriano_Bm Postat Mai 5, 2012 Autor Partajează Postat Mai 5, 2012 Re: Probleme Freelander - pocnituri sub masina Cum se numeste piese incercuita ? Acolo se aud acele pocnituri + ca miroase a ars in masina :hl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BlackLord Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 Re: Probleme Freelander - pocnituri sub masina VCU . Vascocuplaj (sper ca am zis bine) :grin: Land Rover Freelander 1.8i 86KW (117HP) - Silver Edition MY01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 Re: Probleme Freelander - pocnituri sub masina Acolo se aud acele pocnituri + ca miroase a ars in masina :hl [ATTACH=CONFIG]139379[/ATTACH] Daca miroase a ars inseamna ca a ramas fara lichidul de frictiune. La noi in tara nu stiu sa reconditioneze cineva vascocuplaje asa ca mai bine cumperi unul nou, cele SH sunt la noroc. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adriano_Bm Postat Mai 6, 2012 Autor Partajează Postat Mai 6, 2012 Re: Probleme Freelander - pocnituri sub masina Unde gasesc la pret bun ? pe Land Atelier nu am gasit Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Re: Probleme Freelander - pocnituri sub masina Unde gasesc la pret bun ? pe Land Atelier nu am gasit E din categoria de piese care se aduc doar la comanda. Trebuie sa iei legatura cu ei sa-ti spuna o cotatie de pret. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
christi Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Re: Probleme Freelander - pocnituri sub masina era unul nou "pe stoc" la costin lasat de cineva care il cumparase dar care am inteles ca a trecut pe 2 roti. in jur de 24 bulioane. si eu cred ca am pb cu VCU pt ca mi-a busit diffu pe spate de curand. VCU se schimba automat la 70k mile. peste valoarea asta nu mai ai siguranta in el si lumea spune ca iti crapa IRD-ul cel mai frecvent si apoi diffu pe spate. multi vanzatori pe net spun ca daca schimbi difful si nu schimbi si VCU nu iti dau garantie. deci stiu ei ce stiu. eu gasesc explicatia in diferenta de diametre a rotilor. spre exemplu, ai VCU iesit din parametri (se blocheaza frecvent) sau total blocat, si rotile pe spate mai tocite...vor alerga mai repede deci forteaza diffu pe spate primul. daca sunt mai tocite pe fata crapa IRD-ul. ale mele is mai tocite pe spate deci se leaga. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Re: Probleme Freelander - pocnituri sub masina VCU se schimba automat la 70k mile. peste valoarea asta nu mai ai siguranta in el si lumea spune ca iti crapa IRD-ul cel mai frecvent si apoi diffu pe spate. multi vanzatori pe net spun ca daca schimbi difful si nu schimbi si VCU nu iti dau garantie. deci stiu ei ce stiu. O masina tratata corespunzator poate sa faca multi km cu VCU original. Am 2 exemple: -masina sotiei, 286000 km cu VCU original si in continuare nu are probleme la el. -KV6 cu IRD si diferential sparte, dar cu VCU in perfecta stare. Vanzatorii de pe net mai trebuie sa-si vanda si ei marfa.:wink: Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
christi Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 (editat) Re: Probleme Freelander - pocnituri sub masina -KV6 cu IRD si diferential sparte, dar cu VCU in perfecta stare. :ha: (le-a spart si totusi s-a incapatanat sa ramana in stare perfecta) din pacate pentru VCU nu prea exista test. din ce am citit, ala se schimba cand zice fabrica (70k mile) si gata. fluidul ala vascos isi pierde proprietatile prin imbatranire si poate sa blocheze cardanul la alti parameri fata de cat a fost conceput. desi il misti tu si vezi ca nu e blocat. poate in mers, o diferenta de diametre intre roti sa nu mai fie amortizata de VCU care se blocheaza mai repede de cat ar trebui si atunci nenoroceste IRD sau rear diff care sunt mereu forţate. (parerea mea) Editat Mai 6, 2012 de christi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 (editat) Re: Probleme Freelander - pocnituri sub masina Unii au aflat cum sa-l testeze. https://www.youtube.com/watch?v=Oh01nQgh7z8 Editat Mai 6, 2012 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
christi Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Re: Probleme Freelander - pocnituri sub masina da, stiu filmuletul. asta arata ca nu e blocat 100% dar ce se intampla daca nu mai e in parametri? adica daca ai roti de diametre diferite fata-spate si mergi 5 minute cu ea asa si se blocheaza de-abea dupa 5 minute sau 2h? cum depistezi asta? e clar ca diametrele diferite ale rotilor vor cauza rotatii diferite in cuplajul VCU care ar trebui sa aiba o anumita toleranta si sa absoarba socul fara sa blocheze cardanul. ei zic ca pe la 110 grade fluidul cauzeaza blocarea VCU. probabil ca o diferenta mica de diametre intre roti nu ridica temperatura in VCU la 110 grade si vcu actioneaza ca un tampot..ca un buffer de forta nelasand tensiunile sa actioneze asupra diferentialului fata si spate. si aici fac o paranteza si explic ce se intampla daca ai roti de diametre diferite. sa zicem, roti mai mici pe spate. practic masina va trage cu rotile din fata iar cele din spate avand diamentrul mai mic se vor invarti mai repede ca sa acopere lungimea rotilor fata in acelasi interval de tmp. practic bucata de cardan din spate se va invarti mai repede in VCU fata de cea din fata..si VCU ar trebui sa amortizeze treaba asta ca sa nu-ti distrugi diferentialele. daca fluidul isi pierde propietatile, e posibil fie sa se incalzeasca mai repede..fie sa devina vascos la temperaturi mai mici (nu stiu..zic si eu ce vad posibil)...si atunci se blocheaza dupa un anumit moment bine determinat de parametri fizici dar aleator si indeterminabil. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 (editat) Re: Probleme Freelander - pocnituri sub masina dar ce se intampla daca nu mai e in parametri? Daca VCU nu mai este in parametri, primul care suporta consecintele este IRD-ul, pina la diferentialul spate este cale lunga. Freelanderul trage predominant cu fata, transferul de putere facandu-se cu ajutorul vascocuplajului, atunci cand rotile spate nu mai au aderenta. Transferul de putere se face cu ajutorul Traction Control-ului, VCU lucrand pur mecanic. Daca rotile sunt de diametre diferite, TC-ul va incerca sa pastreze niste valori optime de rulare, caz in care va avea de suferit IRD-ul. . VCU ar trebui sa amortizeze treaba asta ca sa nu-ti distrugi diferentialele. VCU este un cuplaj, nu un amortizor. Editat Mai 6, 2012 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
christi Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 (editat) Re: Probleme Freelander - pocnituri sub masina Daca VCU nu mai este in parametri, primul care suporta consecintele este IRD-ul, pina la diferentialul spate este cale lunga. Nu sunt de acord cu asta si ti-am dat exemplul cu rotile mai mici pe spate care vor induce o rotatie mai mare in diferentialul spate decat cea care vine din motor printr-un VCU blocat. deci rotile din spate invartindu-se mai repede, vor pune presiune prima data pe diffu spate care e primu angrenaj in care se ciocnesc diferentele de viteza de rotatie cu vcu blocat. va crapa cine este cel mai slab..ori fata ori spatele. TC-ul functioneaza la viteze mici..ori la drum lung n-are nici o treaba. VCU este cuplaj dar poate functiona ca un buffer in cazul in care nu ai rotile de acelasi diametru adica 99,99% din situatii. el rupe practic rotile fata-spate daca nu se invart cu aceeasi viteza..dar in anumite limite. deci VCU eu il vad cu 2 mari roluri: 1. transmite forta de la rotile care patineaza la rotile care stau, dar numai temporar, pana iesi din mocirla. 2. protejeaza IRD si rear diff in cazul in care rotile nu au acelasi diametru, lucru posibil numai in cazul unui VCU in parametri si pentru diferente mici de diametru intre roti altfel actionand ca la punctul 1. ce se intampla cu un VCU blocat sau iesit din parametri? masina va merge constant sau aleator 4x4 si diferenta de diametre intre roti va pune peresiune mare pe diferentiale care vor crapa dupa principiul cel mai tare scapa. eu as plusa si as spune ca rotile mai mici dau locul unde va crapa pentru ca in difful apropiat de ele se produce conflictul de forte. probabil ca lumea isi pune rotile mai bune pe spate si de aia se invoca faptul ca crapa IRD-ul. e posibil sa ma insel...se poate lua ca o ipoteza care merita verificata. Editat Mai 6, 2012 de christi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 (editat) Re: Probleme Freelander - pocnituri sub masina Din pacate, practica a demonstrat-o, primul care cedeaza in cazul unui VCU blocat este IRD-ul. In cazul unui VCU care nu mai cupleaza masina nu va mai avea tractiune spate. probabil ca lumea isi pune rotile mai bune pe spate si de aia se invoca faptul ca crapa IRD-ul. e posibil sa ma insel...se poate lua ca o ipoteza care merita verificata. Daca ai o masina al carei sistem de tractiune este gandit sa lucreze 90% cu tractiunea fata si o "obligi" sa lucreze cu tractiunea spate, ajungi la concluzia spusa de tine. TC-ul functioneaza la viteze mici..ori la drum lung n-are nici o treaba. Functioneaza si la viteze mai mari. Am aflat mergand cu o platforma agatata de masina. Editat Mai 6, 2012 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate