Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme Freelander - pocnituri sub masina

Adriano_Bm

Postări Recomandate

Re: Probleme Freelander - pocnituri sub masina

Din pacate, practica a demonstrat-o, primul care cedeaza in cazul unui VCU blocat este IRD-ul. In cazul unui VCU care nu mai cupleaza masina nu va mai avea tractiune spate.

dar nu sunt convins ca practica a si masurat diferentele de diametre intre roti. eu am formulat o ipoteza. iti crapa diffu spate, probabile probleme la vcu (iesit din parametri, adica se blocheaza din cand in cand in mers fara sa-ti dai seama... sau total blocat) + rotile pe spate mai mici. pui diff nou fara sa schimbi si VCU..posibil sa crape cel din fata care e deja "stresat".

Functioneaza si la viteze mai mari. Am aflat mergand cu o platforma agatata de masina.

asta mi se pare ca e ceva grav. in caz de defectare iti poate pune viata in pericol. ia gandeste-te ce inseamna sa se defecteze si sa iti franeze o roata pe la 120km/h. cred ca asta e si motivul pentru care se restrictioneaza la viteze mici.

Editat de christi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

dar nu sunt convins ca practica a si masurat diferentele de diametre intre roti. eu am formulat o ipoteza. iti crapa diffu spate, probabile probleme la vcu (iesit din parametri, adica se blocheaza din cand in cand in mers fara sa-ti dai seama... sau total blocat) + rotile pe spate mai mici. pui diff nou fara sa schimbi si VCU..posibil sa crape cel din fata care e deja "stresat".

Daca pui roti de diametre diferite pe masina vei obtine un IRD cu probleme. Daca nu schimbi intre ele rotile (fata > spate si spate > fata) pentru a obtine un grad egal de uzura (in conditii normale cu toate anvelopele de aceeasi dimensiune) iarasi ajungi sa ai probleme cu IRD-ul. Pentru Freelander exista atentionare ca toate anvelopele sa fie acelasi tip/dimensiune.

asta mi se pare ca e ceva grav. in caz de defectare iti poate pune viata in pericol. ia gandeste-te ce inseamna sa se defecteze si sa iti franeze o roata pe la 120km/h. cred ca asta e si motivul pentru care se restrictioneaza la viteze mici.

Nu sunt curios sa aflu ce se intampla, dar el lucreaza si fara sa aprinda martorul de pe bord, la alti parametri, calculati in functie de viteza de deplasare. La orice curba luata, indiferent de viteza, TC-ul lucreaza.

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

repet, nu cred ca o diferenta rezonabila de diametru intre roti sa iti afecteze transmisia. asta e si rolul VCU. sa protejeze diferentialele fata-spate in eventualitatea unor roti putin diferite. dar conditia e ca VCU sa fie in parametri. si asta n-ai cum s-o determini decat probabil scotand fluidul si testandu-i proprietatile. nefezabil. VCU trebuie schimbat cand scrie la carte. rotile egale probabil ca lungesc viata VCU.

Editat de christi
Link spre comentariu

:ha: (le-a spart si totusi s-a incapatanat sa ramana in stare perfecta)

In cazul de fata este vorba de un KV6, 177 hp, CV automata. Fostul proprietar a mers mai sportiv decat suporta masina, in plus avea rotile spate de alta dimensiune. Primul a cedat IRD-ul, dar proprietarul a mers cu masina in continuare, fara sa remedieze problema, pina a spart si diferentialui. In tot acest timp vascocuplajul si-a facut treaba, din pacate. Masina a fost trasa pe dreapta doar in momentul in care nu a mai putut fi miscata de pe loc.

VCU trebuie schimbat cand scrie la carte. rotile egale probabil ca lungesc viata VCU.

Aici sunt de acord cu tine, ar trebui schimbat cand zice la carte, dar si asta poate fi o politica de marketing.

Editat de DKW

Link spre comentariu

Credeti ca rotile ce le am acum pe masina 235/50/R18 au vreun rol in problema asta ? Inainte sa le pun aveam 195/80/R 15 . Ambele variante sunt trecute in Cartea de identitate a masinii si sunt date de producator ca fiind dimensiuni compatibile cu masina !

Link spre comentariu

Cealalta dimensiune de roti, 235/50/R18, nu face parte din omologarile pentru Freelander. Doar daca a fost omologata de catre importator separat, cea mai mare dimensiune data de producator pentru Freelander in 2005 este 225/55/R 17 W. Din punctul meu de vedere ti-as recomanda sa treci pe cealalta dimensiune din talon 195/80/15.

Link spre comentariu

Nu stiu ce sa zic de rotile pe 18 '' , am vazut mai multe masini cu aceasta dimensiune , in special pe Land Rover Freelander Sport , ma gandesc ca asa vin din fabrica

Land_Rover.jpg.5c1ea8c8a7517c11bb8941f9b8a91c71.jpg .

O poza si cu masina mea cu acelasi model de jante :

[ATTACH=CONFIG]139604[/ATTACH]

Imag052.thumb.jpg.0bbc54b238d063b3d931068fbec36d21.jpg

Editat de Astral
Link spre comentariu

Pe afara cam renunta lumea la echiparea asta si prefera 195/80/15 sau 215/65/16.

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

Scuze pentru off,dar cred ca intra teoria mea in discutie.Dupa mine aceste probleme cu Ird si Vcu apar din cauza subdimensionarii pieselor de catre inginerii enlezesti.Chiar cu haldex blocat nu ar fi voie sa toceasca diferentialul si rotile din ird.

Am umblat luni de zile cu un volvo xc70 cu haldexul blocat,nu sa deteriorat nimic mechanic,nu au aparut zgomote.S-au uzat in schimb caucucurile spate in 15000km,iar la viraj se simtea frecare de la roti.

Firma audi foloseste sistemul torsen care leaga pontea fata cu spatele,si este o piesa fara moarte,ca forma seamana in mare cu Vcu

Intrebare,nimeni nu s-a gandit la inlocuirea vcd cu torsen?

Atasez o imagine ,cu un grup torsen demontat personal de pe un audi quattro.Piesa este in menghina.

DSC00313

Editat de peter erno

http://modificari4x4.blogspot.ro/

relatii la tel 0723013231

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare