luckgil Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Salut, probabil o parte dintre voi au masini mai mult sau mai putin dotate din punct de vedere al optionalelor. Asa deci eu propun sa facem o lista cu optionalele de pe Disco I si care si cum se pot monta aftermarket si cam cat ar costa aceste modificari pentru fiecare in parte. Fiecare dupa experienta lui va rog sa postati, incepand de la geamuri electrice, AC sau trape(manuale/electrice) pana la cruise control sau parbriz incalzit. Deci sa auzim:... Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 Re: Dotari Disco I discovery I 1993 motor 2litri 16 valve de fabrica - 2.5 tdi 200 tdi acum geamuri electrice de fabrica - cu impuls la sofer (buton de logan) oglinzi electrice incalzite de fabrica aer conditionat de fabrica jante alu originale 7 locuri de fabrica facut pe acasa volan sport ( nu mi incapeau genunchii sub carma originala) mp3 player cu usb si sd ca sa nu sara discul la gropi car kit nokia cu blu stutz ca sa nu ma cert cu polimilitienii statie cb yosan de 8w ( e foarte mica si e coreana nu chinezeasca ) goarna cu sunete politie si vorbit pe afara(sa nu injur ca un peste in acvariu sa ma auda simpaticii) si in curand un plafon cu trape originale luat de pe acaretul donator ca sa am de ce sa injur cand ploua si sa nu ma mai traga curentul la masele cand fumez in masina Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgeprava Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 Re: Dotari Disco I Eu ma gandeam ca topicul se refera la dotarile specifice masinilor offroad, gen diferentiale blocabile, planetare HD, roti mai mari, etc. Exista cateva exemple bune cu masini pregatite de colegi ambitiosi. Daca totusi ne referim doar la dotarile de siguranta si confort, in echiparea de fabrica pentru un Disco 1 pot sa apara urmatoarele (incepand cu 1995): ABS Instalatie climatizare 2x zone scaune electrice airbaguri frontale (sofer+pasager) trape electrice tempomat (cruise control) oglinda heliomata / automata Ca echipament aftermarket, din cate cunosc doar instalatia AC a fost candva in oferta Diavia. (oricum, pretul la asa ceva se apropie de valoarea masinii) Cele mai simple "dotari" cred ca sunt toate tampeniile de echipamente multimedia (gen monitoare, TV, DVD-uri etc.) Apropos, tempomatul la masina asta nu functioneaza extrem de precis, e un sistem care "ajusteaza" viteza printr-un sistem primitiv, vacuumatic. In comparatie, am avut pe un VW Caravelle 1996 tempomat care compenseaza electronic, cu functionare impecabila (ca la o masina generatie noua). You don't even think to call me "Godfather" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KYK Postat Mai 9, 2012 Partajează Postat Mai 9, 2012 Re: Dotari Disco I Salut, probabil o parte dintre voi au masini mai mult sau mai putin dotate din punct de vedere al optionalelor. Asa deci eu propun sa facem o lista cu optionalele de pe Disco I si care si cum se pot monta aftermarket si cam cat ar costa aceste modificari pentru fiecare in parte. Fiecare dupa experienta lui va rog sa postati, incepand de la geamuri electrice, AC sau trape(manuale/electrice) pana la cruise control sau parbriz incalzit. Deci sa auzim:... pai hai sa-ti zic : eu nu am geamuri electrice si nici AC sau trape(manuale sau electrice) si nici cruise control sau parbriz incalzit si mai mult NU pricep care este scopul acestui topic :shock: te intereseaza ceva anume ? vrei sa faci un upgrade, ce Disco I ai ? DEFENDER 110 Pickup http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Mai 9, 2012 Partajează Postat Mai 9, 2012 Re: Dotari Disco I pai hai sa-ti zic : eu nu am geamuri electrice si nici AC sau trape(manuale sau electrice) si nici cruise control sau parbriz incalzit si mai mult NU pricep care este scopul acestui topic :shock: te intereseaza ceva anume ? vrei sa faci un upgrade, ce Disco I ai ? Prietenul Lucian inca nu are masina, este in cautare. Iar scopul topicului, cred, este, (in special), sa afle care sunt nivelele de echipare de baza cu care a fost livrat Disco 1 la vremea lui si care au fost optionalele disponibile, tot la acea vreme. Si, daca in plus, afla si ce up-grade-uri ar fi disponibile pentru acest model, o va considera bonus. Eu asa am inteles. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Mai 9, 2012 Autor Partajează Postat Mai 9, 2012 Re: Dotari Disco I scopul topicului a fost intuit bine de coleg. Am oportunitatea sa cumpar un Disco I in stare bunicica, inmatriculat pe Ro, dar mai putin dotat(adica in afara de geamuri electrice altceva nimic). SI vroiam sa vad ce exista in general pe Disco I, daca nu exista pe masina din fabrica cate se pot pune pe urma din piese de la dezmembrari si cat de greu se monteaza pe urma aceste piese si cat ar fi costul acestor modificari. Sper sa nu se supere nimeni pentru aceste intrebari dar e posibil si alti sa doreasca sa mai faca modificari la masini si asa ar vedea ce se poate face si cum se face si cat costa. Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Mai 9, 2012 Partajează Postat Mai 9, 2012 Re: Dotari Disco I Este in RAVE un capitol "Accessory fitting instructions" ..acolo arata tot ce poate fi optional, instructiuni cum se monteaza(chiar si ce scule iti trebuie) si ai si codul piesei/pieselor ... bagi codul pe google sa vezi cam cat costa... cel mai simplu. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Mai 9, 2012 Partajează Postat Mai 9, 2012 Re: Dotari Disco I Este in RAVE un capitol "Accessory fitting instructions" ..acolo arata tot ce poate fi optional, instructiuni cum se monteaza(chiar si ce scule iti trebuie) si ai si codul piesei/pieselor ... bagi codul pe google sa vezi cam cat costa... cel mai simplu. Imi permit sa fac o completare: este de preferat versiunea RAVE potrivita cu anul de fabricatie al achizitiei initiale. Sunt "usoare" deosebiri la accesoriile disponibile in functie de anul fabricatiei si poate deveni extrem de dificila incercarea de a "infige" ceva nepotrivit (un AC de facelift intr-un bord din '90-'91, de exemplu). It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Mai 9, 2012 Autor Partajează Postat Mai 9, 2012 (editat) Re: Dotari Disco I asa si un RAVE de genu asta de unde iau si eu?.. oricum la mine problema majora este lipsa AC si la o masina din 97 cu motor 200tdi cam cat poate sa duca montatul si piesele unui AC? Editat Mai 9, 2012 de luckgil Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Mai 9, 2012 Partajează Postat Mai 9, 2012 Re: Dotari Disco I asa si un RAVE de genu asta de unde iau si eu?.. oricum la mine problema majora este lipsa AC si la o masina din 97 cu motor 200tdi cam cat poate sa duca montatul si piesele unui AC? Desi link-urile cu pricina s-au mai postat aici, uite-le inca o data: http://www.myrangerover.co.uk/MyRangeRover/RAVE.html http://landroveroneten.com/index.php/general/land-rover-manuals/ http://macassemble.com/lrm/ Ramane sa alegi singur varianta care iti trebuie. Cat despre costuri, astea depind foarte mult de sursa de achizitie instalatiei si de atelierul unde faci operatia. Succes! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Mai 9, 2012 Autor Partajează Postat Mai 9, 2012 Re: Dotari Disco I Instalare am gasit cu 250 Euro, dar de sursa de piese si ce fel de piese sa iau ar avea nevoie de sfaturi. Pentru instalare 250 euro e bine? Multumesc mult pentru linkuri de RAVE. Cu respect, Lucian Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Mai 9, 2012 Partajează Postat Mai 9, 2012 Re: Dotari Disco I Instalare am gasit cu 250 Euro, dar de sursa de piese si ce fel de piese sa iau ar avea nevoie de sfaturi. Pentru instalare 250 euro e bine? Multumesc mult pentru linkuri de RAVE. Cu respect, Lucian Dupa ce identifici in RAVE ce ai nevoie, ai doua variante: fie folosesti MICROCAT ca sa identifici codul piesei, dupa care cauti acel cod pe google si vezi de unde iti convine sa-l iei; fie apelezi la o firma specializata (landatelier spre exemplu) si iti aduc ei piesele cu pricina Asta daca vrei piese noi. Altfel, ramane varianta SH la parcurile de dezmembrari pe care le gasesti tot pe net. Nu am cum sa apreciez daca e mult sau putin, eu n-am facut operatia asta, deci n-am informatii de gen. Oricum, cel mai bine stie buzunarul tau daca e mult sau putin. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Mai 9, 2012 Partajează Postat Mai 9, 2012 (editat) Re: Dotari Disco I asa si un RAVE de genu asta de unde iau si eu?.. oricum la mine problema majora este lipsa AC si la o masina din 97 cu motor 200tdi cam cat poate sa duca montatul si piesele unui AC? pe 200 tdi pentru a putea pune compresorul de clima trebuie un kkt :ang2de suport care vine prins pe carterul curelei de distributie in alea 4 gauri si pe care il caut de un an imediat pe peste tot (nou costa o caciula de bani si nici macar nu se mai face ) mai vine un intinzator pentru cureaua de compresor care vine prins in locul capacelului din fata pompei de injectie (nici pe ala nu l gasesc ) si o fulie dubla la arburele cotit (asta se gaseste la englezoi cu vreo 50 de lire) grija mare ca pe modelul din 97 NU S A MONTAT 200TDI DE FABRICA contacteaza l de deadnoise ca el si a montat ac pe disco2 dar e aproape aceeasi treaba ca pe disco1 din 97 pt costuri desi eu l a ajutat cu partea electrica de la clima nu mai stiu cat l a ajuns distractia Editat Mai 9, 2012 de nae rx 4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgeprava Postat Mai 11, 2012 Partajează Postat Mai 11, 2012 Re: Dotari Disco I Instalare am gasit cu 250 Euro, dar de sursa de piese si ce fel de piese sa iau ar avea nevoie de sfaturi. Pentru instalare 250 euro e bine? Multumesc mult pentru linkuri de RAVE. Cu respect, Lucian Pretul pentru manoera e foarte bun daca treaba e facuta profesional. Totusi, vezi ca e foarte greu sa faci un sistem AC bun din componente SH - asta iti povestesc din experienta pe multe sute de masini (nu neaparat 4x4). Eu am renuntat imediat la un Disco 1 doar din acest motiv. Cu toata experienta mea in AC am considerat ca nu merita efortul. Sfatul meu e mergi cu masina fara AC sau sa iti cauti una cu AC. Crede-ma pe cuvant, m-am ocupat cu montajul AC la sute de auto, de la masini de epoca pana la masini blindate sau militare. Daca ai intrebari iti raspund cu placere. You don't even think to call me "Godfather" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Mai 11, 2012 Autor Partajează Postat Mai 11, 2012 (editat) Re: Dotari Disco I masina aceea am vazut-o ieri si chiar daca e imatriculata si la 97 are motorul 300tdi, chiar daca o pot scoate la 2000euro nu (se merita) merita luata ca totul in ea trebuie luat la mana si refacut de la caroserie care este toata ruginita, motorul scoate fum(cam albastru), servodirectia are joc de cam 1 sfert de volan, rotile sunt cam mari 265 si resapata si au inceput sa se dezileasca crampoanele, totul scartaie la interior atarna .... deci cu sau fara AC tot nu (se merita) merita Editat Mai 11, 2012 de Astral Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan vijeliosu Postat Octombrie 5, 2012 Partajează Postat Octombrie 5, 2012 Re: Dotari Disco I am un Discovery 1 motor 200tdi, cat ma ajunge cu totul (piese si manopera) sa-i montez A.C. ?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate