Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

montare snorkel pe Patrol Y60

opinion

Postări Recomandate

Asa cum zice si titlul am niste intrebari legate de aceasta operatie. Am cumparat kitul acela de montare, are si sablon inclus, da nu prea am gasit poze din timpul operatiei propiu-zise. In kit am vazut ca am mai multe suruburi, o placuta metalica de vreo 5x5cm si putin indoita si altele. Intrebarile ar fi cam urmatoarele (in ordinea numerelor de pe tricou :ha:):

- gaura aia mare de 85mm trebuie sa se alinieze cu gaura existenta pe aripa interioara? Am vazut ca exista acolo o gaura da nu stiu daca ele trebuie aliniate, am pus sablonul asa "ochiometric" si parca gaura de pe sablon e mai inspre parbriz decat cea din contraripa.

- pe sablon mai sunt marcate cateva gauri de 8,5mm - care suruburi/piulite vin acolo si cum se prind?

- unde gasesc o scula de dat gaura aia mare (asta e pentru colegii din Timisoara).

- tablita aia "mica" de care ziceam mai devreme unde se monteaza? aici mi-ar prinde bine niste exemple din alea de 1000 de cuvinte :ft

- mai exista si o "teava" de plastic cu o flansa metalica - zic eu pentru legatura cu filtrul - aia cum se monteaza?

deocamdata atat :tk

Editat de opinion
Too much of a good thing can be wonderful.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: montare snorkel pe Patrol Y60

mersi Astral da nu prea ma ajuta

- linkul de la safarai... vrea un user name si parola

- alalalt il stiam da problema e ca e alt tip - home made

mai asteptam

Link spre comentariu

dupa cum se poate vedea in imaginile atasata, aia incercuita e gaura de care vorbeam - ea trebuie sa potriveasca sau nu cu gaura care vine din exterior? eu am pus sablonul provizoriu si asa cum spuneam gaura de afara parca e mai spre parbriz

gaura.jpg.5bef72783f4f595b66ae4307faef1779.jpggaura1.jpg.9fbf86a783b2591b254d447c312b82e3.jpg

Link spre comentariu

Am impresia ca ceea ce ai achizitionat dumneata e un snorkel de 4,2 D, adica numai tubul din exterior si o flansa impreuna cu un tub de legatura.

Singurul snorkel COMPLET pt masina dumitale este cel Safari, el contine absolut tot ce ai nevoie (inclusiv alta carcasa de filtru de aer), dar jucaria costa pe la 700E

Avand in vedere ca ai ales un compromis in ceea ce priveste costul de achizitie, precum si executia in regie proprie, te asteapta ceva batai de cap. Daca ai ales un snorkel CHINA, la final o sa constati ca nici nu prea sta bine pe masina....

Ref la gaura din contraaripa, ea trebuie sa corespunda cu cea din aripa. Te asteapta apoi modificarea carcasei filtrului de aer si .....repozitionarea acestuia in compartimentul motor. Daca masina are AC , e ceva mai complicat, o conducta o sa iti manance sufletul.

Cu rabdare si ceva bere ( deh e cam cald afara) , o sa reusesti ca nu e vreo mare filozofie.

Succes!!!!

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Mastre multam mult de raspuns. E clar ca nu e snorkelul original - totusi pentru muritorii de rand 700E e prea mult pentru un "burlan" - si da am si clima pe masina, deci probabil o sa curga ceva valuri de bere ...

La obiect ca intotdeauna :g

Link spre comentariu

De ce nu-l duci la Delfino sa-si bata el capul cu modificari, adaptari, scule, etc. ? In felul asta poti fi sigur ca un rezultat mai bun nu se putea. :wink:

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

si atunci Tavi unde mai e distractia? intr-o saptamana am reusit sa leg proiectoarele, ma gandesc ca pana la sfarsitul anului imi montez si snorkelul :hw

Link spre comentariu

Gaurile int ext nu sunt aliniate, dar racord flexibil exista (sau poti folosi coturi)

Priza de aer (carcasa filtrului) e mai distractiva, sudura la fata si gaura in lateral

Nu e mare filozofie merge lucrarea in max 1h si 2 beri!

Vezi poza - tot snorkel ptr 4.2 pus pe 2.8

http://forum.club4x4.ro/attachment.php?attachmentid=56983&d=1259920223

PS Ignorati stickerele ... sunt din alte vremuri :ha:

Editat de AdrianZUZ
FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

Legat de montarea snorkelului am si eu urmatoarea intrebare:

Priza de aer (cea de sus cu grilajul) in ce directie trebuie indreptata (spre directia de mers sau in lateral spre parbriz) si de ce?

Link spre comentariu

Priza de aer (cea de sus cu grilajul) in ce directie trebuie indreptata (spre directia de mers sau in lateral spre parbriz) si de ce?

Nu cred ca e o regula, in padure il tineam intors sa nu trag toate frunzele, pe strada il tineam spre fata ... si la spalatorie il tineam in punga :grin:

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

Gaurile int ext nu sunt aliniate, dar racord flexibil exista (sau poti folosi coturi)

Priza de aer e mai distractiva, sudura la fata si gaura in lateral

Nu e mare filozofie merge lucrarea in max 1h si 2 beri!

Vezi poza - tot snorkel ptr 4.2 pus pe 2.8

http://forum.club4x4.ro/attachment.php?attachmentid=56983&d=1259920223

PS Ignorati stickerele ... sunt din alte vremuri :ha:

Nici la mine n-au fost perfect aliniate, dar am folosit în loc de racordul din cauciuc dur, primit în chit-ul de montaj, un furtun de aer din cauciuc mai moale si cu insertie (de la o alta masina) care s-a mulat pe "relieful" existent.

Modificarea cutiei filtrului si racordarea ei aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?71333-Filtru-de-aer-quot-Designed-amp-Handmade-by-Vio-quot&highlight=designed+handmade

Spor la treaba!

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

L-am montat si eu saptaman asta pe pickup, de fapt mecanicul... si desigur l-a montat gresit... a facut gaura mai in fata slp al dreq snorkel... cred ca m-ai injurat Adi :ha:

Madi - 0768 295 083 - Piese Nissan Patrol Y60 & Accesorii Offroad -

Link spre comentariu

De obicei înainte. Asa intra aerul cel mai usor în galerie. Pe sosea, la viteze de 80-100Km/h, cica are si un efect benefic, aerul fiind fortat în galerie, ceea ce creste puterea si scade consumul.

În cazuri exceptionale, în padure (unde se poate agata de crengi) sau cînd ninge puternic (existînd riscul ca zapada sa obtureze partial sau total orificiul), se roteste 90° spre parbriz.

NICIODATA nu se îndreapta spre spate (dauneaza motorului).

Link spre comentariu

se indreapta spre spate NUMAI in situatia unor ploi consistente, in felul asta se micsoreraza cantitatea de apa ingerata de motor. Evident , se procedeaza la fel in situatia cand trebuiesc evitate crengi ce ameninta integritatea tubului

Orientarea spre spate produce un neajuns motorului , in sensul ca depresiunea aerodinamica creata in zona de admisie a aerului ca urmare a deplasarii cu capul snorkel invers produce o subalimentare cu aer a motorului. In literatura de specialitate se mentioneaza ca e interzisa deplasarea vehiculului cu viteze peste 40km/h , cu snorkelul invers.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

@Patrolator si nissan4x4 - multumesc mult pentru explicatiile pertinente:g

Daca este sa intram si mai mult in profunzime: Se recomanda sa ramana doar cu grilajul de plastic (am vazut si metalic) sau ar fi mai bine sa se introduca un strat de panza sauo sita sub grilaj pentru a impiedica patrunderea obiectelor de dimensiuni mici in snorkel?

Link spre comentariu

Lasa-l liber . Orice obstacol pe traseu ( si asa lungit , daca e sa consideram si asta ... desi chiar nu e cazul la Y60) aduce o obturare care inrautateste admisia . Grile suplimentare , bureti metalici etc ...- mai bine fara . Frunzele si alte obiecte mici nu ajung in filtru decit in cantitate nesemnificativa ( se presupune ca nu hranesti snorkelul ca pe girafa ...altfel nu prea are de unde , ca nu esti combina de recoltat ) . Daca te dai la concurs ... situatia e cam similara , orice padure ar fi ea ...tot nu deranjeaza la filtru . Incontestabil , citeva frunze si ceva barzauni se mai aduna .... fara sa fie o problema ....doar atit .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

@Patrolator si nissan4x4 - multumesc mult pentru explicatiile pertinente:g

Daca este sa intram si mai mult in profunzime: Se recomanda sa ramana doar cu grilajul de plastic (am vazut si metalic) sau ar fi mai bine sa se introduca un strat de panza sauo sita sub grilaj pentru a impiedica patrunderea obiectelor de dimensiuni mici in snorkel?

Daca vrei sa ai liniste cu mizeria, întorsul încoace si încolo a AirRam-uli, patrunderea apei de ploaie si îmbîcsirea prematura a filtrului de aer, exista cap Zyclon (separator de particule). Eu folosesc asa ceva de mult timp si nu am decît cuvinte de lauda pt. el.

CIMG1477.thumb.jpg.e84db999e2741b5dd5d8c87596e6c38e.jpg CIMG1461.thumb.jpg.de561ef0a87283ee3b0974ed90826674.jpg CIMG1437.thumb.jpg.f536b571381e655a0825638fb025abd6.jpg

[ATTACH=CONFIG]141131[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]141132[/ATTACH]

zyklon.jpg.5a1b617c5d48cc931095511bdebdb2ff.jpg

k160a.jpg.6d302bd3dd1a36e34a6ec83dc6188298.jpg

Link spre comentariu

ATENTIE !

Modelul pentru tractor U650, din link-urile postate mai sus, au diametrul interior al gaurii de conectare la snorkel de 62mm. Am sunat la cei de pe al doilea link, au masurat si mi-au comunicat aceasta dimensiune.

Editat de Astral
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare