Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Aro 10.4, cum pot din 3 prezoane sa-l fac pe 5

Boboc Silvian

Postări Recomandate

Re: Aro 10.4, cum pot din 3 prezoane sa-l fac pe 5

doar cu flanse distantiere in care sa pui alte prezoane

altfel ar trebui sa pui totul de la dacie papuc dar nu va merge si sa faci asa multe modificari nu merita :roll:

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aro 10.4, cum pot sa modific din 3 prezoane sa-l fac pe 5 prezoane. Daca stie cineva ? Va multumesc

ARO 10 a avut si variante cu 6 prezoane. Nu e mai simplu sa folosesti butucii de la acele modele?!

:ce :3 :ce

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

Link spre comentariu

nu e asa simplu

modelele de aro 10 au avut modificari succesive de mare amploare

cele cu 6 prezoane au directia in fata si capetii de bara sunt de aro mare

cam toate celelalte au directia in spate si capeti de bara mai mici

in plus, si rulmentii difera

nu recomand asemenea comlicatii

ps

nu se poate pune directia in fata din spate decat cu f f mari modificari

e mai simplu sa iei alt sasiu cu prindere de caseta cu directia in fata

cel mai usor este cu flanse dar ATENTIE, NU SE POT PUNE FLANSE F MARI CA DISTRUGI DIRECTIA LA 3 LUNI

ps

daca doresti, am 4 jante de aluminiu pe 15 si flanse de aro 10 pt ele

ne intelegem, ca eu am vandut aro cu tractoarele pe 16

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Salut ! In afara de solutiile date inainte, poti demonta fuzetele fata si spate si dai alte gauri in ele, pe coordonate, dupa ce ai astupat gaurile de la prezoanele vechi ( dopuri filetate si sudura). Eu am facut asta la o masina pe care am pus jante de ARO 24 pe "16. Soimule, nu stiam ca mai ai rotile alea pe "15 ca ma aruncam eu ...

ARO, oriunde, oricand...
Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

eu stiu ca omul le-a vandut la cineva de pe forum....nu stiu la cine

am fost sunat, am dat nr de telefon, am inteles ca s-au inteles la perte si omul era multumit la final de achizitie

Link spre comentariu

Din cunostintele mele nu gasesti jante in 3 prezoane inafara de cele originale de aro 10 pe 14' si cele de dacie (13' si 14') , la japoneze toate sunt in 5 si 6 prezoane. Nu cauta sa-i pui jante mari cu cauciucuri late, mai ales daca ai modelul de directie mai vechi care are mari probleme.

Eu am pe masina cauciucuri 185/70 R14 ... si acestea mi se pare ca sunt prea mult. Poti folosi flanse si sa adaptezi alt model de jante, numai tre sa te obisnuiesti sa lucrezi la directie dupa fiecare iesire serioasa in teren.

Spor !

"Prea multi prosti pentru o tara atat de mica.." :bc
Link spre comentariu

nu merg jante de nici un fel de 15..poate alea de 1100 dar alea chiar nustiu

merg dde 16 de tractoras ...dinalea de fata

trebuie numai largite putin gaurile de prezoane dar sunt f bine dispuse, si intra peste mrl fara probleme

Link spre comentariu

de 16 nu ar fi prea mult?

ne gandeam la 15" + 195/70 sau 75

dar avem in vedere si 14" + 185/70 sau putin putin mai mici/mari

a fost revizuita directia ... schimbat tot cu piese noi ce era de schimbat dar nu am vrea sa o fortam extraordinar de mult. sa tot schimbam piesele din 4 in 4 luni :)

ar fi cel mai bun compromis 185/70 pe 14 la aro 10?

Link spre comentariu

recomand cu caldura jantele pe 16

pe ele se pot pune 650/16 de tractor sau caucicuurile rusesti de noroi, care sunt inalte si inguste, nu stiu care e dimensiunea exact

oricum, trebuie inaltata caroseria pentru asta

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare