Patrolator Postat Mai 21, 2012 Partajează Postat Mai 21, 2012 Re: Discutie deschisa legata de noul comunicat CNOR cu privire la evenimentele cu caracter de "prieteneasca" Sper ca te referi ca te retragi din aceasta discutie, nu de la MMOF Bineînteles ca doar din discutie, nici o legatura cu MM-Trophy. Acolo începusem sa-mi pun niste întrebari, nestiind de acest topic. Dupa ce l-am descoperit, mi-am mutat curiozitatile aici. Nu am înteles nici acum 100% formularea "regulamentului fras", dar sînt lamurit ca nu are o baza legala prin care sa împiedice cineva sa-si practice hobby-urile. Eu ma multumesc si cu atît. :h5 Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 21, 2012 Partajează Postat Mai 21, 2012 (editat) Re: Discutie deschisa legata de noul comunicat CNOR cu privire la evenimentele cu caracter de "prieteneasca" Inainte de toate, tot respectul numai ptr lucrurile bune care le faceti acolo. Ptr. restul exista critica si in acest sens nu inseamna ca n-ar putea fi indreptate. - FRAS este, conform legislatiei in vigoare, singura entitate abilitata sa delege organizarea de competitii si evenimente sportive pe teritoriul Romaniei. Ideea asta este TOTAL FALSA. Sa-ti explic de ce ...Exista N federatii care pot sa delege organizarea de competitii... Si FRF poate delega organizarea de competitii si/sau eveniment sportiv. Daca am vorbi de activitatea de automobilism sportiv, exista in momentul de fata, daca informatiile pe care le detin sunt corecte, 3(trei) entitati existente si legale care pot delega organizarea de competitii si evenimente sportive motorizate pe teritoriul Romaniei. - in baza acestei reglementari, cat si prin mentiunea din legea padurilor (art 54 din legea 46/19 martie 2008 - codul silvic), cum ca: "...accesul mijloacelor motorizate este interzis in paduri si fanete, cu exceptia celor participante la competitii sportive...", Fras a semnat parteneriate cu ISU, Politie, Prefecturi, care faciliteaza, prin intermediul "permisului de organizare", obtinerea autorizatiilor necesare organizarii unei competitii sportive. Asta e o precizare = zero in cazul in care competitiile sportive se fac pe domeniu privat. Gaselnita cu "permisul de organizare" si "parteneriatele" ... sunt facute, ptr a ne putea lua LEGAL banii pe acel permis. In afara de acea factura si chitanta nu primim absolut nimic. Raspunderea unei competitii cade fix DOAR pe spinarea organizatorului. - altfel spus, pe langa "scoala vietii, relatiile si autorizatia de la primaria din zona", "permisul de organizare" da suplimentar un ajutor la obtinerea aprobarilor necesare, prin faptul ca este o recunoastere a apartenentei acelui eveniment la calendarul unei federatii nationale sau la reglementarile si/sau impunerile acesteia. Daca pastram formatul tarilor civilizate intai trebuie facuta separatia intre sportul profesionist si sportul amator. In toate tarile civilizate exista evenimentele cu rezultate cumulabile intr-un clasament general, de tip campionat format din etape, cupe, trialuri, speciale etc strict create pe sport profesionist si rezultate cumulabile in aceleasi conditii create pe sport amator. Nicaieri nu exista evenimente singulare (gen cupa x sau trialul y) care sa fie "inregimentate" fortat si cu aceleasi taxe sub acoperisul aceleasi federatii. - situatiile aparute in anii precedenti (vezi Sighisoara) Situatia "Sighisoara" s-a autogenerat inutil ptr a se creea un prededent de care oficialii sa se lege mai tarziu. - dorinta de a creea posibilitatea cat mai multor organizatori si competitii, de a activa intr-un cadru oficial si nu unul de haiducie. Sunt cazuri concrete cand "intalnirile haiducesti" au fost mult mai legale si au produs mult mai putine stricaciuni mediului inconjurator decat cele oficiale. Totul a depins insa de tenacitatea, daruirea si de tactica organizatorului. Fras-Cnor nu are atributiuni asupra "intalnirilor prietenesti" ! Insa are atributiuni si se va implica in "competitiile prietenesti", cele care, asa cum scrie si in comunicat, sunt generatoare de clasamente. Numai la acestea din urma se refera comunicatul. Deci daca maine organizam ceva, un concurs cronometrat doar ptr statistica si la final nu se publica nicaieri intr-un spatiu public un clasament, NU SE PLATESTE NICI O TAXA, SI NU APAR "TURNATORII" care sa ne trimita militia sa haituiasca participantii? Ca asta inteleg eu. Faptul ca in acest comunicat se cere un regulament si un plan de securitate, rezida din faptul ca atata timp cat se elibereaza un "permis de organizare", federatia trebuie sa stie pentru ce elibereaza acest document. Tot aici intervine si partea de suport oferit de federatie si comisie, prin consilierea organizatorului, la cerea acestuia, cu privire la masurile ce trebuie sa le ia pentru a fi scutit de posibile probleme. Cate cluburi au cerut consilierea si cate au consiliat FRAS-ul sau ceneoreul pana acum? Avand in vedere ca regulamentul ceneoreului a fost "inventat" de aceste cluburi??? Pentru a putea totusi motiva diferenta de taxe percepute unui astfel de eveniment sportiv, de cele ale unei cupe sau etape, au fost stabilite niste reguli/impuneri ce au fost adaptate dupa altele deja existente in cadrul Fia si Fras. Nu amestecati FIA cu FRAS ptr ca nu au nici o legatura in momentul de fata in afara catorva corespondente (cel putin asa stiu eu dar poate dezmintiti cu niste probe concrete cine stie ...). NIMIC din ce se intampla pe plan national cu "disciplina offroad" nu are nici in clin si nici in maneca cu FIA la ora actuala. Eu o consider o varianta oficiala si accesibila oricarui club/asociatie care nu vrea sau nu poate inca sa se inhame la organizarea unei cupe sau unei etape de campionat. Inainte de a decreta acesta drept un comunicat oficial si accesibil trebuie sa studiati si problema legalitatii lui, luand in calcul problemele puse de mine si de alti colegi in posturile de mai sus. Cazul meu: am iesit de sub tutela FRAS (ceonereu) ptr ca mi se ofera nimic ptr banii dati, ba mai mult plateam ca sa fim injurati si acuzati de tot felul de jocuri/interese murdare. Interesul meu a fost/este/va fi unul singur: ne vom lupta sa scoatem sportul motorizat amator si partea de hobby de sub papucul si taxele ptr nimic ale FRASului (ceonereului). De asemenea un alt interes este legalitatea unui eveniment indiferent ce haina ar imbraca acesta fie ca se numeste ceonereu sau fie poate ... altceva! :grin: In general sunt un tip ambitios care da mult din clantza dar mai si face. Sa vedem ...ce o sa iasa! :grin: Cand situatia se va schimba poate stam de vorba. Pana atunci ma voi inscrie pe lista haiducilor legali, cu autorizatie ce-i drept, fara sapca marca ceonereu. Acum nu am alta idee in cap decat ca ceonereul este inutil si imi devine al dracului de antipatic atunci cand isi baga nasul in intalnirile amicale si competitiile amatoresti. Toate discutiile generate se datoreaza acestui comunicat care este din punctul meu de vedere de o interpretabilitate maxima, neclar si foarte rau formulat. Odata cu trecerea timpului poate o sa-ti dai seama ca a fi profesionist in ceea ce faci inseamna ca din cand in cand ar trebui sa dezbraci haina stilului romanesc ultraexistent (chiar daca se pastreaza esenta si spiritul) in tot ce exista in jurul nostru. Vorbesc aici DOAR in numele meu personal si aceste pareri ma reprezinta doar pe mine ca si persoana fizica. Asta ca sa nu dam nastere gratuit la alte discutii. Editat Mai 21, 2012 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Mai 21, 2012 Partajează Postat Mai 21, 2012 Re: Discutie deschisa legata de noul comunicat CNOR cu privire la evenimentele cu caracter de "prieteneasca" Da, Marius, intr-un stil pur romanesc politicianist.....:uameni "noi, romanii, nu avem nevoie de dusmani, ca ne mancam intre noi mai rau decat cainii, uitand de interesele comune, indiferent din ce partid facem parte..." Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 (editat) Re: Discutie deschisa legata de noul comunicat CNOR cu privire la evenimentele cu caracter de "prieteneasca" eu cred ca ar fi fost mult mai corect ca sa se prevada altfel "asociatiile legal constituite care au ca si scop promovarea offroadului, in cazul in care doresc organizarea unui eveniment offroad care nu face parte din Campionatul National, daca indeplinesc urmatoarele conditii: se inscriu in calendarul competitional pentru anul urmator cu acest eveniment , prezinta un plan de securitate, vor fi sprijinite de CNOR cu licenta de concurs gratuita si se va aloca o suma modica pentru sprijinirea organizatorului in valoare fixa de 100 euro" cred ca ar fi fost MULT mai bine CA SI PRINCIPIU asa arata ca sprijina acest sport la nivel de amator (nu cu mult dar exista un sprijin), ar duce sre legalitate evenimnete care altfel ar fi la limita legii si ar uni intr-un tel comun toate cluburile....spre a dezvolta si sprijini acest sport in fond, cate prietenesti sunt pe an, 10 ... sa fie 15 1500 euro dati de ei ar fi atat de mult? nu ar fi mult daca privim problema altruit, dar problemele sunt judecate doar din punct de vedere a banilor INTRATI si apoi cheltuiti in scopuri .... sa spunem doar, NU pentru sprijinirea acestui sport, NU pentru sprijinirea celor care il practica, ci pentru sprijinirea celor care conduc organizatia ... Editat Mai 22, 2012 de soimu` forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
silviub Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Re: Discutie deschisa legata de noul comunicat CNOR cu privire la evenimentele cu caracter de "prieteneasca" Oameni buni, pana mai acum ceva timp se cereau, chiar si pe acest site, variante pentru competitiile prietenesti (inca odata, cele generatoare de clasamente si podiumuri) de a fi legale, dar sa nu aiba de platit aceleasi taxe ca si cupele sau etapele. Din aceasta cauza, folosind parti de regulamente, in vigoare, ale federatiei la care suntem afiliati s-a gasit varianta mentionata in comunicat. Cu toate ca ramura automobilistica "off road" nu exista in nomenclatorul Fia, in Romania avem inca posibilitatea de a face off road oficial si prin alte parti decat tarcuri. Hai sa creem un cadru cat mai organizat de desfasurare a acestei pasiuni, pentru ca la momentul in care ecologistii vor vrea sa ne incalece sa putem arata ca suntem organizati si legali. Revin, poate mai clar de data asta: Pentru varianta intalnirilor gen Luana, fara clasamente, nu trebuie nici o licenta sau permis de la Fras. Pentru varianta unei intalniri gen Suzuki Fest, care genereaza clasamente, lipsa unei licente/permis de organizare din partea Fras este considerata, conform legii, ilegala. Si asta egal pe ce domeniu se desfasoara. Asta pentru ca, pentru concursuri si/sau evenimente sportive generatoare de clasamente si podiumuri, licentierea este impusa de ministerul finantelor si nu de Fras. Fras este numai un organism national abilitat sa delege (datorita statutului sau), prin licenta de organizator si permis de organizare, dreptul de a organiza evenimente din cele mai inainte mentionate. Altfel este ca si cand ai organiza jocuri de noroc in alta parte decat in locatii ce detin licente in acest sens. Asa cum spunea si Max: "...ideea e ok si poate fi utila pt unele cluburi care doresc ca sa faca prietenesti si care au nevoie de un ajutor suplimentar cel putin de imagine si reprezentare in obtinerea autorizatiilor locale.", varianta prezentata in comunicat este o propunere, o solutie pentru cei care vor sa fie in legalitate. Cnor incearca sa gaseasca solutii/variante de a pastra unitatea acestei miscari, intr-o forma cat mai aproape de legalitate (cu toate ca este bine cunoscut spiritul de haiducie ce ne caracterizeaza pe multi dintre membrii ei). most sports require only one ball, real sports require two.... www.corb44.ro [www.corb44.ro/challenge Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 (editat) Re: Discutie deschisa legata de noul comunicat CNOR cu privire la evenimentele cu caracter de "prieteneasca" adica daca vrem sa facem si un clasament musai sa avem parafa de la Inalta Poarta?????????? si daca nu vrem sa avem de a face cu Inalta Poarta.....vin emisarii cu gadele in uniforma sa ne intrebe si de certificatul de nastere? noaptea mintii....ptr mine cel putin sunt curios....la campionatul de sah inter scoli....scoala organizatoare are licenta de la federatia de sah? :grin: Editat Mai 22, 2012 de Marius C alias Turagmes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
silviub Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Re: Discutie deschisa legata de noul comunicat CNOR cu privire la evenimentele cu caracter de "prieteneasca" Concret: daca eu, ca persoana privata, + înca 10-15 amici cu masini (de off-road:grin:), îstiintati prin presa si/sau Forum, hotarîm sa "ne dam" în weekend, si intitulam întîlnirea "Concursul National Ilegal de Off-Road" dotat cu "Cupa ETC", comitem o ilegalitate? Ce ni se poate reprosa si/sau ce repercursiuni poate avea o astfel de întîlnire? Bineînteles ca nu vom circula în locuri nepermise. Folosirea cuvintelor gen: "concurs", "cupa", "campionat", "national", "clasament", "premiu", pentru anuntarea unui eveniment sportiv in presa si/sau media, duce catre litera legii ministerului finantelor care spune ca: "...orice concursuri, evenimente sportive generatoare de clasamente sunt supuse licentierii...". In situatia prezentata, prin folosirea cuvintelor mentionate pentru o intalnire fara licenta/permis de organizare, se considera, in primul rand, inducere in eroare si in extenso o ilegalitate. Daca insa este numai o intalnire fara alta miza decat o plimbare cu prietenii, atunci nimic din cele mentionate in comunicat nu se aplica. most sports require only one ball, real sports require two.... www.corb44.ro [www.corb44.ro/challenge Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
silviub Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Re: Discutie deschisa legata de noul comunicat CNOR cu privire la evenimentele cu caracter de "prieteneasca" adica daca vrem sa facem si un clasament musai sa avem parafa de la Inalta Poarta?????????? si daca nu vrem sa avem de a face cu Inalta Poarta.....vin emisarii cu gadele in uniforma sa ne intrebe si de certificatul de nastere? noaptea mintii....ptr mine cel putin sunt curios....la campionatul de sah inter scoli....scoala organizatoare are licenta de la federatia de sah? :grin: Marius, poti sa-ti chemi prietenii la o partida de poker acasa, stabilind de la inceput miza, dar nu faci asta cu anunt in presa si media. Sti la fel de bine ca si mine, ca nu exista posibilitatea de a urmari si taxa toate partidele private de poker, dar in momentul in care din varii motive unul dintre participanti sau vecini, fac gura...., atunci vine organu' si pune pe nota de plata toate neregulile care le gaseste.... most sports require only one ball, real sports require two.... www.corb44.ro [www.corb44.ro/challenge Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Re: Discutie deschisa legata de noul comunicat CNOR cu privire la evenimentele cu caracter de "prieteneasca" se pare ca asta e valabil doar la ofroad cand ies cu amicii la un tenis de camp...treaba organizata de firma noastra....va trebui sa ne luam licenta de la Federatia de tenis de camp...ca sa nu dea organul peste noi mai bine ma apuc de sapat santuri...face bine la sanatate Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Re: Discutie deschisa legata de noul comunicat CNOR cu privire la evenimentele cu caracter de "prieteneasca" [quote=Max;801132 Legat de taxa de 100 de euro, acum sunt de acord cu ea si am zis de la inceput ca nu e mare. Chiar si noi, pentru Maramures Trophy 2012 vom plati aceasta taxa. Ok, nu este mare dar de ce trebuie platita? Unde se incadreaza evenimentul ? Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Re: Discutie deschisa legata de noul comunicat CNOR cu privire la evenimentele cu caracter de "prieteneasca" Folosirea cuvintelor gen: "concurs", "cupa", "campionat", "national", "clasament", "premiu", pentru anuntarea unui eveniment sportiv in presa si/sau media, duce catre litera legii ministerului finantelor care spune ca: "...orice concursuri, evenimente sportive generatoare de clasamente sunt supuse licentierii...". In situatia prezentata, prin folosirea cuvintelor mentionate pentru o intalnire fara licenta/permis de organizare, se considera, in primul rand, inducere in eroare si in extenso o ilegalitate. Daca insa este numai o intalnire fara alta miza decat o plimbare cu prietenii, atunci nimic din cele mentionate in comunicat nu se aplica. Multumesc pt. raspunsul prompt. Nu vreau sa fiu sîcîitor, dar termenul "cuvinte gen" este pt. mine derutant. Mesajul dvs. actual, contine cuvintele: "concurs", "cupa", "campionat", "national", "clasament", "premiu", , iar în comunicat: “ etapa, cupa, concurs, competitie, national, etc “ De aceea întreb clartext: sînt bine stabilite cuvintele "interzise" (si daca, unde se pot vedea?) sau e la latitudinea fras-ului sa hoarasca daca un cuvînt e "legal" sau nu (adica induce în eroare). Pt. ca nu as vrea sa fac un anunt de genul: "Prietenii noroiului, sînt inviati la o plimbare 4x4 în weekend. Participantii sînt rugati sa aduca mici, manele, etc." si sa cad în ilegalitate, pt. ca fras-ul m-a "prins" în ziar cu etc.-ul inducator în eroare, mentionat în comunicatul oficial. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Re: Discutie deschisa legata de noul comunicat CNOR cu privire la evenimentele cu caracter de "prieteneasca" mai bine ma apuc de sapat santuri...face bine la sanatate :ha::ha::ha: ...cu riscul de a intra în cunflict cu MAN-ul (pt. ca neavînd licenta de sapator de santuri, nu vei putea dovedi ca nu sînt transee) + Ministerul sanatatii (pt. medicina oculta), + Google Earth (ca ai modificat relieful). Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Re: Discutie deschisa legata de noul comunicat CNOR cu privire la evenimentele cu caracter de "prieteneasca" uite ca la astea nu m-am gandit :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Re: Discutie deschisa legata de noul comunicat CNOR cu privire la evenimentele cu caracter de "prieteneasca" Folosirea cuvintelor gen: "concurs", "cupa", "campionat", "national", "clasament", "premiu", pentru anuntarea unui eveniment sportiv in presa si/sau media, duce catre litera legii ministerului finantelor care spune ca: "...orice concursuri, evenimente sportive generatoare de clasamente sunt supuse licentierii...". In situatia prezentata, prin folosirea cuvintelor mentionate pentru o intalnire fara licenta/permis de organizare, se considera, in primul rand, inducere in eroare si in extenso o ilegalitate. :ha::ha::ha: Aproape ca am cazut de pe scaun de ras ... De cand se ocupa ministerul de finante de evenimente sportive? Si de licente sportive? Sunt dalea cu timbru securizat ca etichetele ce se pun pe sticlele de tuica? :ha: Fara nici o aluzie se poate o trimitere directa catre legea respectiva? Sa studiem problema intens, dom'le! :grin: Maine poimaine ...ne someaza "astia micii de la FRAS" sa ne platim impozitele la case si masini (cele care inca mai sunt pe Romania)...si ne bat cu titlurile executorii in poarta ... :ha: Se poate un cont de la FRAS unde se poate varsa TVA-ul datorat la stat??? :ha: Intradevar, o competitie de amatori ar induce in eroare pe profesionistii care s-ar putea alinia din greseala la start! Nu ca ar fi un real pericol ptr competitie si ptr ca ar exista sansa sa castige vreo cupa ...nuuu, doamne fereste! Ci ptr ca ar fi surprinsi de media cu putzulica in nisip alaturi de astia mici ... :ha: ------------------------------------------------------------------------------------ Asa ...the next: Hai sa vedem ... http://www.just.ro/LinkClick.aspx?fileticket=z1SAJ6HRNho%3d&tabid=91 1. Lista federatiilor (ONG) in Romania ... pozitia 310 din 894 de federatii???? Mai facem inca 6 federatii sa fim 900? Daca iau federatiile si le inmultesc cu cate x sportivi ar trebui sa aratam mult mai bine ... Da nu e asa ... O exista oare federatia mancatorilor de shaorma??? Dar federatia navigatorilor pe net??? :ha: Conform codului fiscal FRAS este un ONG (organizatie non-guvernamentala) in cazul de fata fara scop lucrativ... Hai sa vedem de unde ar trebui sa isi ia venituri ... Conform legii 26/2000 Capitolul VII articolele 46-48 http://legislatie.resurse-pentru-democratie.org/26_2000.php Citez .... "CAPITOLUL VII Veniturile Art. 46. (1) Veniturile asociatiilor sau federatiilor provin din: a) cotizatiile membrilor; b) dobanzile si dividendele rezultate din plasarea sumelor disponibile, in conditii legale; c) dividendele societatilor comerciale infiintate de asociatii sau de federatii; d) venituri realizate din activitati economice directe; e) donatii, sponsorizari sau legate; f) resurse obtinute de la bugetul de stat si/sau de la bugetele locale; g) alte venituri prevazute de lege. (2) Veniturile fundatiilor sunt cele prevazute la alin. (1) lit. b)-g). Art. 47. Asociatiile si fundatiile pot infiinta societati comerciale. Dividendele obtinute de asociatii si fundatii din activitatile acestor societati comerciale, daca nu se reinvestesc in aceleasi societati comerciale, se folosesc obligatoriu pentru realizarea scopului asociatiei sau fundatiei. Art. 48. Asociatiile si fundatiile pot desfasura orice alte activitati economice directe, daca acestea au caracter accesoriu si sunt in stransa legatura cu scopul principal al persoanei juridice. " N-am gasit nimic referitor la taxe ... stiti ce inseamna asta? Ordonanta (de urgenta) de guvern sa ia banu legal de la prostime. Se da ordonanta de guvern ...TAXATOARE ptr offroad ...s-a belit treaba ...DE TOT! :wink: Pe partea de turnatorie ...n-am gasit inca nimic ...dar studiem intens problema ... :ha: Concluzion ...nu suntem membri nu putem fi obligati sa platim! Dam daca vrem, cand vrem si mai ales cat vrem! :grin: Si pe cuvant ca v-as da ceva ptr sportul romanesc ... DAR, MACAR SPUNETI-NE O POVESTE FRUMOASA! :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Re: Discutie deschisa legata de noul comunicat CNOR cu privire la evenimentele cu caracter de "prieteneasca" Concluzia mea este una si cu asta imi inchei orice comentariu, interventie pe acest subiect : Confuzia, exprimarea contradictorie, lacunele explicative sunt absolut toate deliberate, constiente, premeditate cu scopul de a putea "s-o intoarca ca la Ploiesti" oricand si sa incadreze un eveniment dupa bunul lor plac, iar motivatia care sta la baza acestui scop este unul singur : sa ia banii la fraieri ! Nu exista alt interes decat sa se incaseze acei "100 arginti" ! Vrei sa-i dai ? Da-i-ncoa, sa fie primiti ! De ce ti-i cerem ? Citeste comunicatul si te lamuresti ! De ce-i dai ? Las` ca gasesti tu singur un motiv in comunicatul nostru ! Nu vrei sa-i dai ? Las` ca-ti gasim noi o incadrare sa te invatam minte alta data sa-i dai fara comentarii ! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Mai 22, 2012 Autor Partajează Postat Mai 22, 2012 Re: Discutie deschisa legata de noul comunicat CNOR cu privire la evenimentele cu caracter de "prieteneasca" :ha::ha::ha: Aproape ca am cazut de pe scaun de ras ... De cand se ocupa ministerul de finante de evenimente sportive? Si de licente sportive? Sunt dalea cu timbru securizat ca etichetele ce se pun pe sticlele de tuica? :ha: Fara nici o aluzie se poate o trimitere directa catre legea respectiva? Sa studiem problema intens, dom'le! :grin: Maine poimaine ...ne someaza "astia micii de la FRAS" sa ne platim impozitele la case si masini (cele care inca mai sunt pe Romania)...si ne bat cu titlurile executorii in poarta ... :ha: Se poate un cont de la FRAS unde se poate varsa TVA-ul datorat la stat??? :ha: Intradevar, o competitie de amatori ar induce in eroare pe profesionistii care s-ar putea alinia din greseala la start! Nu ca ar fi un real pericol ptr competitie si ptr ca ar exista sansa sa castige vreo cupa ...nuuu, doamne fereste! Ci ptr ca ar fi surprinsi de media cu putzulica in nisip alaturi de astia mici ... :ha: ------------------------------------------------------------------------------------ Asa ...the next: Hai sa vedem ... http://www.just.ro/LinkClick.aspx?fileticket=z1SAJ6HRNho%3d&tabid=91 1. Lista federatiilor (ONG) in Romania ... pozitia 310 din 894 de federatii???? Mai facem inca 6 federatii sa fim 900? Daca iau federatiile si le inmultesc cu cate x sportivi ar trebui sa aratam mult mai bine ... Da nu e asa ... O exista oare federatia mancatorilor de shaorma??? Dar federatia navigatorilor pe net??? :ha: Conform codului fiscal FRAS este un ONG (organizatie non-guvernamentala) in cazul de fata fara scop lucrativ... Hai sa vedem de unde ar trebui sa isi ia venituri ... Conform legii 26/2000 Capitolul VII articolele 46-48 http://legislatie.resurse-pentru-democratie.org/26_2000.php Citez .... "CAPITOLUL VII Veniturile Art. 46. (1) Veniturile asociatiilor sau federatiilor provin din: a) cotizatiile membrilor; b) dobanzile si dividendele rezultate din plasarea sumelor disponibile, in conditii legale; c) dividendele societatilor comerciale infiintate de asociatii sau de federatii; d) venituri realizate din activitati economice directe; e) donatii, sponsorizari sau legate; f) resurse obtinute de la bugetul de stat si/sau de la bugetele locale; g) alte venituri prevazute de lege. (2) Veniturile fundatiilor sunt cele prevazute la alin. (1) lit. b)-g). Art. 47. Asociatiile si fundatiile pot infiinta societati comerciale. Dividendele obtinute de asociatii si fundatii din activitatile acestor societati comerciale, daca nu se reinvestesc in aceleasi societati comerciale, se folosesc obligatoriu pentru realizarea scopului asociatiei sau fundatiei. Art. 48. Asociatiile si fundatiile pot desfasura orice alte activitati economice directe, daca acestea au caracter accesoriu si sunt in stransa legatura cu scopul principal al persoanei juridice. " N-am gasit nimic referitor la taxe ... stiti ce inseamna asta? Ordonanta (de urgenta) de guvern sa ia banu legal de la prostime. Se da ordonanta de guvern ...TAXATOARE ptr offroad ...s-a belit treaba ...DE TOT! :wink: Pe partea de turnatorie ...n-am gasit inca nimic ...dar studiem intens problema ... :ha: Concluzion ...nu suntem membri nu putem fi obligati sa platim! Dam daca vrem, cand vrem si mai ales cat vrem! :grin: Si pe cuvant ca v-as da ceva ptr sportul romanesc ... DAR, MACAR SPUNETI-NE O POVESTE FRUMOASA! :grin: Se complica treburile. Apare "financiarul" in discutii... Asta imi da de gandit. Tocmai am aflat ca, pentru premiile pe care le primim de la sponsori si le dam participantilor, trebuie sa solicitam participantilor care au beneficiat de ele IMPOZIT. In caz contrat suntem bun de plata. Oare cineva vrea sa vada tot ce se intampla in domeniul organizarilor de competitii pt ca sa stie cum sa ne ia? Vai de mine cate supozitii si idei ne vin... Oare suntem defecti? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Re: Discutie deschisa legata de noul comunicat CNOR cu privire la evenimentele cu caracter de "prieteneasca" Se cheama ca avem creier ... :grin: Uite aici un articol interesant privind sponsorizarile: http://tpn-rynf.webs.com/sponsorizaridonatii.htm Premiile sunt marea lor majoritate provenite din sponsorizari. Sponzorizari care conform legislatiei (aia pe care o stiam eu) ar trebui sa fie scutite de impozite. Cel putin momentan ...cel putin pana li se deschid hienelor de la fisc ochii privind sumele care se invart pe aici. Probleme ar fi multe, depinde insa cum si in ce masura se vor gestiona si rezolva...ele! Daca ii intrebi pastia din ceonereu ...ei o sa-ti raspunda in cel mai realist scenariu ...ca sunt ocupati acum cu strangerea taxei si n-au timp de explicatii sau ca nu e de competenta lor asta in situatia fericita in care ti-ar raspunde CEVA... Deci ar ramane tot "asa cum s-a stabilit"! :ha: Invocarea ministerului de finante in ecuatia ceonereu, licente sportive si competitii cred ca s-a facut din greseala in postul de mai sus! Ar fi de cacat sa ajungi sa-i spui unui participant ...auzi Gigele, ai castigat o sufa da trebuie sa-ti retin un capat din ea ...sa o dam la fisc impozit! Sau sa-i spui sponsorului ...da ba sufa si mai da si niste parale sa platim impozitul ...la premiu! Cred ca asta ar fi culmea premierii ... :ha: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mongli Postat Mai 25, 2012 Partajează Postat Mai 25, 2012 Re: Discutie deschisa legata de noul comunicat CNOR cu privire la evenimentele cu caracter de "prieteneasca" Am citit cu multa atentie tot topicu. In mod special posturile domnului "presedinte". Prin deductia mea logica, mi-am dat seama ca a creat un haos perfect intre organizatori. Sunt inca membru al consiliului federal FRAS "citat in comunicatu dumnealui" si inca nu-mi aduc aminte sa fi discutat vre-o data despre "prietenestile" de la off road. Deci pe scurt NU S-A LUAT NICI O DECIZIE LA FRAS PE ACEST SUBIECT. Ce incearca sa transmita domnul "presedinte" catre organizatorii de off-road este doar o reproducere proasta a unei discuti pe care a avuto cu secreteru federatei. Vin in ajutoru domniei sale si o sa reproduc si in acelas timp explic ce a vrut sa transmita. FRAS-ul prin competenta sa, poate sa emita un permis de organizare pentru un eveniment automobilistic care are reguli proprii. DAR Doar catre un club afiliat FRAS, adica nu oricine poate merge la FRAS sa ceara permis de organizare eveniment, pentru ca vrea sa faca o "miuta" la el in gradina. CI Un club afiliat deja la FRAS cu licenta de organizator isi asuma resposabilitatea pentru acea "miuta" si primeste permis de organizare. Acesta forma a existat intodeauna la FRAS pentru diverse evenimente automobilistice, dar doar in forma pe care v-am prezentato mai sus, adica printr-un club deja afiliat. Partea cu aprobare de la consiliul federal FRAS pentru "prietenestile" de la off road NU EXISTA. O prieteneasca de la off road se supune exact la ce v-am expus mai sus. Evenimentu de la SIGHISOARA a avut permis de organizare de la clubul AUTOCRONO (detinator si de licenta de organizator) Eu sunt sustinator al legalitati, dar nu in forma "TAMPITA" prin care sa se creeze o discrepanta majora intre organizatori. Adica de acum facem numa prietenesti din astea de 100 euro, ce rost mai are sa luam licente la sportivi sau sa indeplinim un caiet de sarcini minime. Aaa... vrei tu sa faci o "cupita" de genu "intalnirea bautorilor de bere OFF ROAD" si nu am clasament ca-i decat o plimbare cu 70 de masini, da... ia permis din ala de 100 euro printr-un club afiliat FRAS. Pai prin comunicatu ala si discutiile care l-au urmat s-a inteles ca FRAS-ul a aprobat si da voie de acum ca toti "ametiti" sa-si ia permis de organizare pentru orice "miute de off road" vor ei sa organizaze. Pai hai sa facem toate cupele asa si mergem dupa ureche. Singurele evenimete care le vad eu, ca se incadreaza la acest tip de permis sunt: Luana (unde sa intalnesc ei pentru betii si plimbari) Agnita (cu ce fac baietii aia de 8 martie) Impotmoliada (daca nu e cu clasament) Intalnirea ARO (sau asa ceva) Cobra's trip (unde se plimba lumea) Iar vrajeala aia ca de banii astia CNOR-ul acorda suport organizatrului ...... hm, tre sa si fie cineva care .... Rasty Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Mai 25, 2012 Partajează Postat Mai 25, 2012 Re: Discutie deschisa legata de noul comunicat CNOR cu privire la evenimentele cu caracter de "prieteneasca" Rasty, tu in calitate de membru al Consiliului federal FRAS ne poti spune daca s-a aprobat sau nu aceasta decizie a CNOR-ului ? Conform citatelor din comunicatul oficial, rezulta fara echivoc ca CNOR a decis aceasta taxa si de asemenea ca aceasta decizie trebuie aprobata in Consiliul FRAS : CNOR aduce la cunostinta cluburilor de offroad afiliate urmatoarele : 1. .......... Forma finala a acestui document se va posta pe site-ul oficial FRAS imediat dupa aprobarea in Consiliul Federal. 2. .......... 3. Cu privire la evenimentele de offroad care se declara “ prietenesti “, ale caror organizatori au solicitat o solutie adecvata, va comunicam ....... ............. CNOR a decis urmatoarele: ............ Pentru verificare se poate reciti pe link-ul de mai jos comunicatul oficial : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?71630-Comunicat-CNOR-15-Mai-2012&p=799591#post799591 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 Re: Discutie deschisa legata de noul comunicat CNOR cu privire la evenimentele cu caracter de "prieteneasca" Asta e cu totul alta poveste, DACA tot ce ai scris aici poate fi luat ca si oficial ... :wink: Daca lucrati la denumirea aia "competitie sau eveniment restrictionat(a)" (care ne zgarie serios pe retina si ne cam face sa ne piara orice pofta de a organiza ceva) si o schimbati cu o "competitie sau eveniment cu regim special" s-ar putea sa ne intelegem iar. Totusi ramane o intrebare la care eu nu am gasit raspunsul: 100 euro = taxa de autorizare, fara asumarea de orice responsabilitati din partea FRAS si ATAT? Oricum, multumesc ptr clarificari! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mongli Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 Re: Discutie deschisa legata de noul comunicat CNOR cu privire la evenimentele cu caracter de "prieteneasca" Rasty, tu in calitate de membru al Consiliului federal FRAS ne poti spune daca s-a aprobat sau nu aceasta decizie a CNOR-ului ? Conform citatelor din comunicatul oficial, rezulta fara echivoc ca CNOR a decis aceasta taxa si de asemenea ca aceasta decizie trebuie aprobata in Consiliul FRAS : Consiliul Federal nu a avut pana acum asa ceva pe ordinea de zi. Ba mai mult, nu vad rostul unei asemenea decizie a CNOR-ului atata timp cat FRAS-ul deja are o prevedere pentru evenimentele "restrictionate". Deci nu prea vad ce decizie sa ia sau sa fi luat CNOR-ul pe subiectul asta atata timp cat ea deja exista in statutul FRAS. Ce vad eu in comunicat si in discutiile ulterioare este o proasta intelegere a ce i s-a explicat "comisiei nationale de off road" pentru evenimentele "restrictionate" asa zis "prietenesti". REPET Consiliul Federal FRAS pana in acest moment nu a luat nici o decizie privind "prietenestile" de la off road, mie imi pare ca actualul CNOR a venit cu un comunicat (cu cateva neadevaruri) cu care doreste sa fie salvatorul si legalizatorul tuturor evenimentelor de off road. Si cand colo au facut o ciorba intre organizatorii care au interpretat aceasta taxa de 100 euro, ca o taxa de "smecher" a FRAS-ului. FRAS-ul are doar aceasta prevedere pentru "alte evenimente automobilistice" cu care poate da legalitate oricarui eveniment de genul "demonstratie", "plimbare", "umanitare", s.a.m.d. Dar dupa cum am spus si in postul anterior, doar catre un club deja afiliat la FRAS. Pe scurt: - un grup de oameni doreste sa faca o "miuta" la ei in oras. - nu au club afiliat la FRAS, dar omenii doresc sa aibe o forma legala de organizare. Trebuie sa se imprietenesca cu un club afiliat FRAS si acesta cere permisul de organizare (de 100 euro) la FRAS pentru "miuta". Prin asta clubul respectiv isi asuma responsabilitatea in fata FRAS-ului pentru acea "miuta" FRAS-ul nu a impus aceasta forma de legalitate niciodata. Daca grupul care organizeaza "miuta" respectiva doreste sa fie in legalitate, exista in prevederile FRAS-ului si aceasta forma. Asta-i tot, nu a inventat apa calda actualul CNOR. .............................................................................. In ceea ce priveste cuantumul de 100 euro pentru aceste "prietenesti", eu personal nu stiu cine l-a stabilit. - o decizie a CNOR nu am vazut. - consiliul federal FRAS sigur nu a hotarat asa ceva - iar o sedinta a cluburilor cu care sa se stabileasca aceasta taxa (asa cum s-au stabilit toate taxele) sigur nu a fost. DECI...cineva din comisie cu lunga experienta de organizare s-a gandit sa o faca o taxa de 100 euro. Va salut Rasty Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 Re: Discutie deschisa legata de noul comunicat CNOR cu privire la evenimentele cu caracter de "prieteneasca" ...FRAS-ul are doar aceasta prevedere pentru "alte evenimente automobilistice" cu care poate da legalitate oricarui eveniment de genul "demonstratie", "plimbare", "umanitare", s.a.m.d. Va salut Rasty Daca si pt. "umanitare" este nevoie de autorizatie..., NO COMMENT. Adica, daca se doreste ajutarea "LEGALA" unor sinistrati, si se pregatesc 5 masini sa le duca apa, acestia vor trai sau vor muri, în functie de "bunavointa" fras-ului (da <contra 100€> aprobare, sau nu da...). Incredibil... . Pai hai sa-i împuscam; sa nu mai sufere.:br Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 Re: Discutie deschisa legata de noul comunicat CNOR cu privire la evenimentele cu caracter de "prieteneasca" Incredibil... . Pai hai sa-i împuscam; sa nu mai sufere.:br Pai nici asa nu merge ca iti trebuie aprobare de la vanatori :ha: 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 Re: Discutie deschisa legata de noul comunicat CNOR cu privire la evenimentele cu caracter de "prieteneasca" criza mare.....cred ca asta cu umanitarele e doar o greseala....asa sper cat despre celelalte evenimente.....no comment....s-a vb destul....eu raman la parerea mea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 Re: Discutie deschisa legata de noul comunicat CNOR cu privire la evenimentele cu caracter de "prieteneasca" Doar ce am venit de la VARNA 2012 OFF-ROAD FUN prima etapa in campionatul bulgar sub egida federatiei lor automobilistice BFAS. Eu nu am platit nici o licenta si am participat achitind 80 leva taxa sportiva. Nu am vazut pe nimeni sa plateasca nimic in plus fata de taxa sportiva. Numerele de concurs au fost date in ordinea inscrierii. O parte a concurentilor erau membrii de cluburi de off-road,altii nu ca si in cazul meu. Cum este posibil?Ei sunt extraterestri? Si apropo de conditii:Si ei aveau autosanitare,pompieri,paza ,cronometrare cum avem noi la raliuri....iar de cazare,mincare sunt muuuult in fata noastra. Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate